Daniel Alvés

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Mire számítasz tőle?

Kiszorítja Dest-et és SR-t
21
34%
Fele-fele arányban osztoznak majd a perceken
17
27%
Csereember lesz
11
18%
Nem sokat fog játszani, inkább az öltözőben fog segíteni a csapatnak
13
21%

Szavazatok száma: 62
LG
Az Év fórumozója 2016

2010.12.15. 16:01:34

Az biztos, h ilyen szintű jobbhátvéd nagyon-nagyon kevés van, és olyan, aki ennyire beleillene a játékunkba pedig egyáltalán nincs. Ettől függetlenül baromira nem szimpatikus, h le akarja húzni a klubot. Nem hiszem, h a távozás komolyan megfordulna a fejében, hiszen a világ legjobb csapatában van, amelybe tökéletesen bele is illik, akármelyik másik csapat visszalépés lenne a számára. Ezért úgy gondolom, h klubnak nem kell feltétlenül minden követelését teljesíteni, és előbb v. utóbb visszavesz a követeléseiből, és akkor megszülethet a kompromisszum.

Azzal viszont nem értek egyet, amit Gergő ir. Sztem azért Alves nem ennyire meghatározó, és, h fontosabb lenne mint Iniesta valóban vicc. Azért azt lehetett tavaly látni, h milyen, amikor Iniesta hiányzik, egyszerűen elveszik rengeteg kreativitás a kp-ról. Alves mikor nem játszott, én olyan komoly visszaesést nem észleltem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára LG 2010.12.15. 16:04:59-kor.
LaPulga
Barça B

2010.12.15. 15:54:51

Nem örülök, hogy Alves szerződés hosszabbítása ennyire elhúzódik.... Remélem minél hamarabb megoldódik, mert az egyik legösszetettebb jobbhátvéd aki az utóbbi időben láttam játszani!! Nem szabad elengedni (ez még rémálomba illő), mert nagyon nagy haszna van abban, hogy a csapat így tud teljesíteni! Ismerőseim mondják, hogy fele annyi jó beadása van mint anno... DE!! az előre játékban hatalmasat fejlődött és most ( ebben a szezonban) látszik igazán hogy mennyire "bele érett" a mi stílusunkba-->Ezt igazolja a legutóbbi gólpassza amit messi-nek adott a hévégén és még sorolhatnám a meccseket... Száz szónak is egy a vége... Alvesnek maradni kell!!!! (Remélem a vezetőség is így gondolja) :)
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.15. 15:43:03

Sanama írta:[
Alves hiánya szerintem többször érződik, és élesebben, mint Iniestáé.
Most azt akarod hogy komolyan vegyünk? Vagy az év viccére pályázol?
Nálam nem csak Iniesta,de Pique is előtte van,ha csapat gördülékenységét nézem.

Alves egy remek védő,aki hasznos az előre játékban is,és remekül segíti a támadásokat. Ettől függetlenül pótolható,és ha hiányzik (szerintem) vészesen nem tűnik fel.
Ne vedd komolyan de még attól ez így van.
Nem egy egyszeru jobbhátvéd elmult sok-sok évben nem sok ilyen játékos volt Roberto Carlos,Maicon lehet ide venni meg talán még Evra-t(bár ő is jóval Alves alatt van).
Mi a közös bennük? Korszakos csapatok tagjai voltak minda 3-an.
Nem véletlenül tudtak elérni ezek a csapatok ilyen sikereket. Nem nehéz megtalálni az összefüggést.
Nagyon kevesen fogják fel mit is jelent danielalves a csapatban , Messi Xavi-Iniesta tengely és danielalves a 3 legnagyobb alapköve sikereinknek.
Nem azt jelenti hogy Piqué vagy Puyolt sőt Pedro-t is hamarabb adnám el mert nem csak ez számít de tisztában vagyok vele mit is jelent a csapatnak.
Fecooo
Llegenda del Barça

2010.12.15. 15:27:59

úgy látom ebből is kétoldali "háború" kezd alakulni, itt is megjelennek mindkét oldal képviselői, a bírálók és a védők...

jómagam úgy vagyok vele, h nagyszerű játékos Dani, tökéletesen beleillik a csapatba,nem is tudnék hirtelen olyat, aki maradéktalanul tudná azt a teljesítményt hozni annyi meccsel a lábában, amit ő, de nem 1 játékos távozott már a Pep-érában, akikre a vastagított rész jellemző volt...
bántana egy ideig, ha lelépne, de nem érintene úgy, mint két másik játékos esete...

nem akarok megbántani senkit, de ez a vita is nagy eséllyel "okos enged" alapon fog eldőlni... (azaz vmelyik oldal csöndbe marad és ennyiben is marad az egész...)
kristop
Entrenador del Barça

2010.12.15. 15:20:27

ilyen szempontból messi is pótolható. ja, hogy sokkal gyengébb játékossal? az már nem is számít?

amúgy nem kell ezt komolyan venni, minden játékosnál így szokott lenni. ha bekerül a hírekbe, akkor azt mondja itt sok ember, hogy menjen menjen. (vv, busquets) aztán simán megegyeznek és mindenki örül.
piqué mióta számít bele annyira a gördülékenységbe? ha abidal játszik, akkor is ugyanúgy járatják a labdát hátul. viszont alves hiányában a játék képe is változik.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.12.15. 15:10:15

Andris írta:
Én Iniestát, hiába a kedvencem és hiába Andris.

Most azt akarod hogy komolyan vegyünk? Vagy az év viccére pályázol?

Alves egy remek védő,aki hasznos az előre játékban is,és remekül segíti a támadásokat. Ettől függetlenül pótolható,és ha hiányzik (szerintem) vészesen nem tűnik fel.
menczel
Entrenador del Barça

2010.12.15. 10:34:56

Csapat 3. legfontosabb embere? Messi, Ini, Xavi alap hogy fontosabbak nála. De én még Puyolt is elé venném, nem a védekezéséért, mert azt random ember is lehozza, hanem azért mert ő adja a csapatnak az akarást, ő a gerinc.

DE! Nehogy elmenjen ALves, mert nincs olyan aki tudná pótolni a posztján! A legkomplettebb jobboldali védő, Maicon visszaesése miatt, a jelenlegi világ legjobbja. Csak egyetlen példát mondok, a legutóbbi meccsen Messi vel mit műveltek le. Alves a középcsatár helyén a belső sávban tépte szét az ellenfél védelmét. Aki szerint erre más jobbekk is képes azt hallgatom.
Rosellék főleg most ne garasoskodjanak mikor eladták a mezünket!!!!
Lionel85
Llegenda del Barça

2010.12.15. 08:50:55

Laci7 írta:Ő a csapat harmadik legfontosabb játékosa szerintem. Nélküle halott lenne a jobb oldal. Ráadásul pótolni is nehéz lenne, Alves egyszerűen az a játékos, aki "beleszületett" a Barca játékrendszerébe. Szerintem az egész vezetőség tudja, hogy az évszázad legnagyobb bakija lenne, ha elengednék. Alázatos, gyors, jól lő, és jó csapat játékos. Abba is gondoljunk bele, hogy a jobb oldalon mindent megold EGYEDÜL, ritkán kell Messinek vagy Pedronak vissza menni segíteni a védekezésben, a Classicon Ronaldonak sem sikerült elmennie mellette.

Egyébként mindenki a beadásait cikizi, kezdetben szerintem sem ment neki, de mostanában elég sok jó labdát ível be a kapu elé. Pl.: a hétvégén volt egy beadása, ami pontosan eltalálta Pedrot, aki egy akrobatikus mozdulattal próbálta berúgni.

A lényeg az, hogy Alves mindenképp maradjon, sztem Pep is elfog beszélgetni a vezetőséggel, mert tudja, hogy Dani elvesztésével óriási rés keletkezne a keretben.
Igen, jó ha marad. Beleillik ebbe a csapatba. Jó nézni a játékát és tényleg csak-csak megtanul beadni. Végigdarálja a meccseket, ez is kétségtelen tény. Viszont még mindig nem a játékos diktál, ha nem fogadja el azt, amit a klub ajánl fel, akkor le is csút, fel is csút. Sírni nem fogok iránta. De egyébként is nagyobb az esély arra, hogy maradjon, mintsem, hogy menjen.
Kép
Kép
Kép
Bobán
Jugador del Barça

2010.12.15. 07:41:41

Remélem a profilom alá nem fog oda kerülni -A2-
!!örök!! árnyék: R10,E9,H14,Y24
kristop
Entrenador del Barça

2010.12.15. 05:59:28

nálam is harmadik-negyedik legfontosabb játékos a keretben és nem is látok esélyt a távozására miután kijelentette, hogy elsődleges célja, hogy maradjon. meg amúgy se engedhetjük meg magunknak, hogy egy ilyen kaliber távozzon, miután se házon belül, se máshol nincs megfelelő helyettese.
Andris
Adminisztrátor

2010.12.15. 01:39:00

SuperMessi írta:
Laci7 írta:Ő a csapat harmadik legfontosabb játékosa szerintem.
Messi, Xavit vagy Iniestát helyezed mögé a rangsorban? 8)
Egyébként tényleg nagy veszteség lenne ha elmenne, de én azt gondolom hogy nem lesz probléma. VV-el se volt...
Én Iniestát, hiába a kedvencem és hiába Andris.

"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
SuperMessi
Capitá del Barça

2010.12.15. 01:20:12

Laci7 írta:Ő a csapat harmadik legfontosabb játékosa szerintem.
Messi, Xavit vagy Iniestát helyezed mögé a rangsorban? 8)
Egyébként tényleg nagy veszteség lenne ha elmenne, de én azt gondolom hogy nem lesz probléma. VV-el se volt...
Laci7
Barça B

2010.12.15. 00:13:21

Ő a csapat harmadik legfontosabb játékosa szerintem. Nélküle halott lenne a jobb oldal. Ráadásul pótolni is nehéz lenne, Alves egyszerűen az a játékos, aki "beleszületett" a Barca játékrendszerébe. Szerintem az egész vezetőség tudja, hogy az évszázad legnagyobb bakija lenne, ha elengednék. Alázatos, gyors, jól lő, és jó csapat játékos. Abba is gondoljunk bele, hogy a jobb oldalon mindent megold EGYEDÜL, ritkán kell Messinek vagy Pedronak vissza menni segíteni a védekezésben, a Classicon Ronaldonak sem sikerült elmennie mellette.

Egyébként mindenki a beadásait cikizi, kezdetben szerintem sem ment neki, de mostanában elég sok jó labdát ível be a kapu elé. Pl.: a hétvégén volt egy beadása, ami pontosan eltalálta Pedrot, aki egy akrobatikus mozdulattal próbálta berúgni.

A lényeg az, hogy Alves mindenképp maradjon, sztem Pep is elfog beszélgetni a vezetőséggel, mert tudja, hogy Dani elvesztésével óriási rés keletkezne a keretben.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.12.14. 23:26:54

Felőlem mehet ahova akar. Nem pótolhatatlan,egyáltalán nem az.
Nagyobb veszteségeket is megélt már a csapat,nem egy jobb-hátvéd távozása fogja a sírba dönteni a csapatot.

Ha a pénz kell neki,menjen szenvedni Manchesterbe,és éljen boldogan...
gergo9
Director del Fútbol

2010.12.14. 20:27:19

messideco írta: Szerintem el fogja hagyni a Barcát.
Konkrétan semmi esélyt nem látok rá :)
A cikk írójának ujra eszébe jutott az ügy 2hét elteltével majd megírta ugyanazt.
Egyébként is nyilatkozta pár napja hogy közeledtek az álláspontok.
Óriási baklövés lenne egyébként Alvest elengedni, én nem látok egy játékost sem Európában akiben csak a potenciál meglenne hogy megközelítse Alvest jelenleg.
mes
Capitá del Barça
Kapcsolat:

2010.12.14. 20:24:39

Mindenki (beleertve engem is) aggodik a sorsa miatt, a penz miatt, de ha belegondolunk, hogy egy focista karrierje 30 akarhany eves koraban veget er, utana mar nem keres annyi penzt, es az elete megy tovabb. Aki mar megszokta a nagy labon elest, annak nem konnyu mar szukebbre venni. Dani is csak a jovojere gondol.
barca0417
Entrenador del Barça

2010.12.14. 20:24:31

Csak az a baj, ha most csak a sportszakmai kérdést nézzük, nem nagyon szaladgálnak klasszis, vagy nagy ígéretnek tartott jobbhátvédek a pályákon jelenleg. Nem nagyon lehetne pótolni, ha elmenne. Szerintem nem sok olyan JHV van, aki jól védekezik, és mellette képes Messivel egy ilyen kényszerítőt lenyomni az ellenfél 16-osánál.
Kép
Mikaos
Director del Fútbol

2010.12.14. 20:24:26

Sem a szövegben, sem a nyilatkozatban nem látok egy elemet sem, ami arra mutatna, hogy el fog menni. Arról van szó, hogy ez egy évszázados trükk, amit bevetnek a focisták a fizetésemelés érdekében -> legtöbbször meg is kapják.

Dani a keret egyik kiemelkedő játékosa. Bár nem tudom, hogy fizetése szerint ez mennyire látszik, mindenesetre én támogatom, hogy növeljék a fizetést (persze csak akkor, ha túlságosan le van maradva az első 3-4 embertől).

Ő sokkal több, mint egy egyszerű kis jobb hátvéd. Egy "poszt-nélküli" zseni, aki nélkül szerintem pl. Messi sokkal nehezebb helyzetben lenne: olyanok együtt, mintha évekig csak egymásnak passzolgattak volna. Érzik egymás következő lépéseit. Erre csak egy példa a legutóbbi meccsen elért gól, amit összehoztak.
Tocy
Director del Fútbol

2010.12.14. 20:16:16

Én meg nem adnék neki egy fillérrel sem többet. Épp eleget keres az összes sztárunk, sőt sokat is...ha akar, akkor marad, ha a pénz számít, akkor menjen a citybe...
torrentkiller
Entrenador del Barça

2010.12.14. 20:08:40

ronaldinho89 írta:én komolyan nem értem danit sem. ennyrie motiváló a pénz? hogy elmenjen a világ legjobb csapatából egy csöv.es cityhez? semmi értelem. tucatember lenne. ha elmegy akkor egy ......
Szinte biztos hogy marad. A city ha elkölt 200millát sem nyer semmit, és ezt Dani is tudja. Csak több pénzt akar magának.

Bár ezt nem vágom igazán. Így is keresnek 3-4 milliót egy évben, csak azt nem tudom hogy ennyi pénzzel mit lehet kezdeni? :?
Kép
"Barcelona Svájcból hozatott nagyon drága gyógyszereket, hogy leküzdje a növekedésihormon-hiányosságát, és ezt meg akarják hálálni. Messinek a szíve diktálta, hogy melyik csapatot válassza. Megráztam a kezét, és gratuláltam, megmutatta, hogy vannak még olyan labdarúgók, akiknél az emberi értékek elsődlegesek"- Ernesto Bronzetti
daffy
Madridista

2010.12.14. 19:43:33

ronaldinho89 írta:én komolyan nem értem danit sem. ennyrie motiváló a pénz? hogy elmenjen a világ legjobb csapatából egy csöv.es cityhez? semmi értelem. tucatember lenne. ha elmegy akkor egy ......
...a sok közül. de miért menne el a manci-ba? ott mit nyerhetne? ennek a barcának épp olyan "kötelező" a triplázás idén,mint volt a spanyoloknak a vb cím. nem hiszem,hogy elmenne,max a fizetését akarja feljebb vinni az ilyenekkel.
ronaldinho89
Capitá del Barça

2010.12.14. 19:36:25

én komolyan nem értem danit sem. ennyrie motiváló a pénz? hogy elmenjen a világ legjobb csapatából egy csöv.es cityhez? semmi értelem. tucatember lenne. ha elmegy akkor egy ......
Kép
II.Eurobarca sigverseny 2.helyzettje
http://filmorigo.blogspot.hu/ - blogom.
Sztilo
Jugador d'estrella

2010.12.14. 19:32:40

messideco írta:Telik az idő és egyre közeleg a dec.31-i határidő, ami a szerződéshosszabbítás elfogadásának ultimátuma. Szerintem el fogja hagyni a Barcát.

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ba ... ne-2056667
Pont most olvastam én is hát igen jó pénzt akar keresni ha nem tudnak megegyezni,bezzeg a sity megadná neki mer ott a pénz nem számít,hát majd meglátjuk de jó lenne ha nem menne el,de nagyon azon van kár lenne érte :(
Lesy
Capitá del Barça

2010.12.14. 19:32:05

messideco írta:Telik az idő és egyre közeleg a dec.31-i határidő, ami a szerződéshosszabbítás elfogadásának ultimátuma. Szerintem el fogja hagyni a Barcát.
Ha menni akar, akkor minél többet ki kell facsarni a Cityből és megvenni Maicont. Úgy gondolom, az ő stílusa illene leginkább a gépezetbe.
messideco
Presidente del Barça

2010.12.14. 19:27:06

Telik az idő és egyre közeleg a dec.31-i határidő, ami a szerződéshosszabbítás elfogadásának ultimátuma. Szerintem el fogja hagyni a Barcát.

http://www.nemzetisport.hu/nso_hirek/ba ... ne-2056667
Kép
"And my heart will leave you never."
Válasz küldése