Luis Enrique

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt

Kit választanál LE utódjának?

Sampaoli
53
56%
Unzue
5
5%
Koeman
10
11%
Blanc
0
0 szavazat
Allegri
9
9%
Tuchel
2
2%
Sarri
1
1%
Eusebio
0
0 szavazat
Óscar Garcia
1
1%
Más
14
15%

Szavazatok száma: 95
Nyiri81
Entrenador del Barça

2017.04.11. 22:07:09

Eddig védtem, de most már tényleg. Én nem értek a focihoz, de ennél jobb taktikát tudtam volna összehozni. MInden európai nagyobb múltú csapat edzője megeszi reggelire. Tudják mivel lehet megszivatni. És tessék. Itt van. "Mes un que club". Maradjon itt év végéig. Bukjunk el mindent. Kár hogy nem hétvégén van a kupa döntő mert rekord idő alatt buknánk el mindent.
Csak is Puyol
Deus
Boixos Nois

2017.04.11. 22:03:22

Enrique GTFO pls.
KépKép
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.11. 22:00:17

Nincs mese, ez után a meccs után Egyből ki kell rúgni ezt a dilettánst. Innen nincs mit veszíteni. Idén alkalmatlan a vezetésre. Totálisan.
Andris
Adminisztrátor

2017.04.11. 21:46:10

Szerintem nem a jatekosokkal van a gond, plane nem most.. Egyetlen kivetnivalom Mathieu volt a kezdoben, a tobbiek kepessegeivel a vilagon semmi gond nincs. Egyszeruen nem tudjak mit kell csinalni, vagy pedig tudjak de nem mukodik meg egy egeszen nyulfarknyit sem.
Szinte senkit se kuldenek el a keretbol, csak a teljes szakmai stabot valtanam le.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
pep71
Entrenador del Barça

2017.04.11. 21:40:35

Unzue majd megoldja...annyi csak a baj, hogy Suarez helyett nem Paco játszik és Rakéta helyett nem Gomes :D :D :D ide nem kell komoly edző, minek..:D
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.11. 21:38:08

Andris írta:Hogy ilyenkor hogy nem szakad le az a bamba szőrös pofája, csak azt nem tudom. Minimum ketszer olyan erős kerettel rendelkezunk mint a masik csapat, de nem volt harom perc se 45bol ahol ugy alakult volna a jatek, ahogy mi szeretnenk.
ő sem tudja hogy szeretnénk az a baj. kitalált egy ilyen idióta taktikát, ahol messi a kezdőkörben szenved, rakitic meg SR meg 3 centire játszik egymástól az oldalvonal mellett :lol: teljesen fogalmatlan.
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.04.11. 21:37:39

Meccs után, Unzuéval, Matyival, Gomessel és Denissel el is hagyhatná Barcelonát. Mi ez a hulladék már megint?
Andris írta:Hogy ilyenkor hogy nem szakad le az a bamba szőrös pofája, csak azt nem tudom. Minimum ketszer olyan erős kerettel rendelkezunk mint a masik csapat, de nem volt harom perc se 45bol ahol ugy alakult volna a jatek, ahogy mi szeretnenk.
Dehogy 2x olyan erős, en bloc az egész védelmük erősebb mint a mienk, a kp is, pláne Dybalával.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára TripleH 2017.04.11. 21:39:25-kor.
Andris
Adminisztrátor

2017.04.11. 21:33:56

Hogy ilyenkor hogy nem szakad le az a bamba szőrös pofája, csak azt nem tudom. Minimum ketszer olyan erős kerettel rendelkezunk mint a masik csapat, de nem volt harom perc se 45bol ahol ugy alakult volna a jatek, ahogy mi szeretnenk.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Tivornya
Capitá del Barça

2017.04.10. 16:27:22

A csapat idei teljesítményben aktív szereplő, ez tény(ez a dolga, ezért fizetik :D). Az is tény, hogy az igazolásokért Roberto Fernandez a felelős. Mondandóm lényege csak annyi, hogy mindenkit csak a saját hatáskörében minősítsetek :) LE egy bő játékoskerettel dolgozhat együtt, amire a sportigazgató adja az áldását(felelősségét).
„Egy nép csak úgy semmisül meg, ha önmagát semmisíti meg. Önmagát a nép úgy semmisíti meg, ha múltját már nem látja, jelenében csavarog, jövőjében nem hisz."
„Nemzetünk szolgálatában meghalni lehet, de elfáradni soha!"
recrea
Llegenda del Barça

2017.04.10. 14:47:45

Pep mert nyúlni a fiatalokhoz, mert értette a focit, a fiatalokat és megvolt hozzá a kellő önbizalma vagy önfejűsége, h használja őket...special bejött, szóval az első. Persze volt "némi" előnye azzal, h a hármas nála nőtt össze, ennek ellenére fájdalmasan gyenge idegenbeli meccseket játszottunk az ő idejében is a BL-ben. Nehéz volt eldönteni, h sírjak vagy nevessek.

Nem veszem be ezt az eredménykényszert, LE vagy attitűdben vagy szakmailag töketlen (volt) meglépni azt, h szerept adjon a fiataloknak, egyfelől tutira megy, másfelől meg számomra úgy tűnik, h kapkodva rotál, koncepció nélkül.

Jobban örültem volna, ha most nekem "megmondtam"-ozna néhány ember, amikor ősszel lesemmiztem azt a valamit, amit a pályán nyújtottunk, sokat ez nem változott, annyiban max, h Messi ismét beveri, meg Neymar kifogott egy jó formát tavaszra, a BL-ben meg világi mákunk volt, de én mást nem látok a tavaszra.
mess2009
Director del Fútbol

2017.04.10. 08:44:09

lehet, hogy más helyen de már rég leírtam, hogy a Barcelona játékos-igazolásai tragikusan elhibázottak és ez végül elkerülhetetlenül vezet a mai állapothoz szinte leképezi a csapat ezt a tevékenységet: a világ legjobb támadóhármasa mögött egy bátran kimondom: alkalmatlan keret áll.
azt hogy ebben kinek mennyi a sara?! ki tudja. én biztos nem.viszont azért szavazok LE. alkalmatlansága mellett, mert ha ad magára egy edző ilyesmit nem tűr el!! (arra az esetre mondom, ha nem rajta múlott!)
sok (szinte minden)le lett már írva, de mégis röviden miben látom én a bajokat? abban, hogy a játékos válogatásnál alapvető trendeket figyelmen kívül hagynak! az ide hordott emberek zöme fizikai adottságokban nem felel meg a világszinvonalnak!
tehetséges a gyerek(valamiért?!,valamiben?!) de nem elég magas? nem elég gyors? nem elég erős? nem elég robbanékony? -az adott posztra!! - akkor nem veszem meg!
Gomes: nem felejtettem el azt mondtam róla hogy ez a gyerek fizikálisan legalább alkalmasnak látszik.....nos lehet hogy ez igaz de nem elég! nála éppen a tehetség hiányzik?!
maximalista lennék? ilyen emberek nem léteznek? hát.....sok nincs az biztos, de ezeket kellene megtalálni, előre látni, kéne ehhez érteni!
Normandia
Director del Fútbol

2017.04.10. 07:45:16

Bob,
Nagyon egyetértek veled abban, hogy a jelenlegi Barca már nem engedheti meg az 1-2-3 éves építkezéseket. Erre nincsen idő azok miatt, amit leírtál. Azt egyetlen szponzor sem venné jónéven, ha se a bajnokságban, se a BL-ben nem lennénk potenciálisan esélyesek a címre építkezés címszó alatt. Az viszont elgndolkodtató, hogy az utánpótlásból, ha óvatosan is, miért nem építkezünk. Az egyértelmű, hogy mi csúcsfogyasztók vagyunk és a vásárlásainkat is ennek megfelelően abszolváljuk, vagyis marha drágán veszünk és olcsón adunk játékosokat. Valszeg befektetésnek sem lenne utolsó, ha a saját nevelésű játékosainkat jobban menedzselnénk az elsőcsapatnál, mint hogy félresikerült igazolásainkat eröltetjük meccsek során át.

Palesz,
Végigolvastam én is és a fentiek kivételével egyetértek az írásoddal.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
Bob_Marley
Presidente del Barça

2017.04.09. 18:57:21

Én elolvastam, de ide megint azt tudom mondani, hogy a vége szubjektív.
Szerintem az a normális, ami most van és nem az mint pl, ami Pepnél volt. Az egyedi volt, azt nem tartanám etalonnak, mert szerintem nem lehet.
A csapat gerince saját nevelés, s vannak feltörekvők, kölcsönben lévők, de a többiek már elért nemzetközi szinteket és teljesítettek (most az hogy nálunk igen vagy sem, ebbe ne menjünk bele).
És működőképes, mert nálam a visszaesés az, hogy ha teszem azt negyedik helyért küzdünk, akkor ellehetne gondolkozni, hogy mi is a gond, de az hogy végig partiban mindenhol és évről-évre jönnek kupák hol több hol kevesebb az nálam nem visszaesés.
Arra akarok kilyukadni, hogy ezzel az identitás dologgal meg nagyon nem értek egyet, mert semmiféle vesztést nem érzékelek, pont mikor Deulofeut visszaakarjuk hozni, Alenat hozzuk fel stb, Pe még többet játszatott fiatalokat, s igen voltak akkor is kupák, de az szerintem meg a túloldala volt. És összességében az egészet az határozza meg, hogy van siker és pénz vagy nincs. Mikor új TV szerződések vannak, új szponzori szerződések, nagyon nem férnek bele olyanok, hogy "1-2 évet adjunk fel" építkezés címszóval és tanulóév. Súlyos euró tízmilliókról van szó, arról nem is beszélve, hogy xy játékos se fog itt lenni ha nincs siker.
Úgyhogy ezzel a szentimentális dologgal nagyon nem értek egyet, mert a foci könnyen leképezhető, győzelem vagy vereség. Azt kell követni, ami sikerre vezet. És itt jön az, hogy leírod xy azért ne jöjjön mert nem olyan focit képvisel, amit elképzeltél, ezt a logikát meg én nem tudom elfogadni. :D Sorry, értem maximálisan mit írsz és itt sok dologgal az előző bekezdésekből egyetértek, de ezzel a résszel nem, mert rohadtul nem az számít ki játszik vagy ki nem, hanem hogy győzöl vagy sem, nálam igen. Amilyen szinten vagyunk, fent is ez számít, mert hamar összedőlhet a kártyavár a mai fociban. PSG-Monacok feltűnnek Valenciák el, vagy Inter és Milan el és lehetne sorolni napestig szerintem. Tetszik vagy sem, pénz a mozgatóereje, s "kiállni" a fazék mögül óriási hibának tartanám, főleg hogy mi garancia van arra, hogy na majd x év múlva (hozzáteszem én is a hosszútávú gondolkozás híve vagyok). Pénz, pénz és pénz. Ezen múlik minden.
Kép
Kép
Kép
crixus
Entrenador del Barça

2017.04.09. 18:42:48

palesz77 írta: ...
Amiben szerintem mindenképp igazad van az az, hogy túlmutat a probléma Lucho-n.
Ő is hibás, persze nem is kis mértékben, de a stábja és a felette álló vezetés is épp ugyanennyire.

Azt viszont nem hinném, hogy ne lenne pénz átigazolásokra, a gond inkább az, ahogy azt a pénzt eddig is felhasználtuk, felhasználjuk. Az utóbbi 2 évben érkeztek: Vidal, Turan, Digne, Umtit, Gomes, Denis, Paco, Cilessen. Összesen kerültek 174,75 + 39 (mint feltételhez kötött változó) millió euróba. durván 200+ milliót szórt ki a csapat röpke két nyár alatt. Közülük ki az, aki bevált?
Ez alatt értem azt, hogy ki az, aki a szerepkörét megfelelően ellátja. CSAK a Paco, Turan, Gomes trió került összesen 99 + 29 millióba. Azt amit ez a három szerencsétlen letett eddig az asztalra azt saját nevelésű játékosokkal is meg lehetett volna oldani. Ha megtartjuk a Tello, Munír, Montoya pakkot, akkor Roberto nem kényszerült volna a jobbosra, Gomes-re nem is lett volna szükség, elöl meg amit a török meg Pákó lehoztak azt a másik két említett név is hozta volna. De ha Munír-t kölcsön is adjuk, hogy fejlődjön, Sandro maradhatott volna, láthattuk hogy nem gyengébb, mint Pákó. :roll:
Ez azért is roppant fontos, mert az utóbbi 3 nyáron egyedül Masip került fel a Masia-ról. Csak távoztak a saját nevelésű játékosaink. Akik pedig érkeztek, azok vagy alapvetően nem illenek a rendszerünkbe (Turan) vagy minőségileg bőven a kívánt szint alatt vannak. Nálam Paco vagy Gomes épp ugyanaz a kategória, mint Douglas. Csak előbbiek több lehetőséget kaptak és jóval többe kerültek.

Pont a fentiek miatt értek egyet azzal, hogy nagyobb a gond annál, mint ami látszik.
Pont emiatt tartanám ballépésnek Unzué kinevezését. A stáb maradna, ugyanez a sz.r rendszer folytatódna.
Normandia
Director del Fútbol

2017.04.09. 17:28:47

Feast4 írta:Szerintem daffy de majd kijavít ha félre értelmeztem nem konkrét emberek erőltetésére gondolt hanem arra hogy mondjuk meg van mondva figyelj LE ez a felállás ebben játszania kell az új embereknek szóval old meg.

Mondjuk azt is elhiszem, hogy van olyan fafejű, hogy bizony játékosokhoz vagy kitalált ötletéhez görcsösen ragaszkodik.Ami viszont ekkor ismét felvetődik a szakmai stáb felelőssége.Nem igaz hogy senki nem mer leülni elé és megmondani figyelj már ez nem működik, lépjünk már ezen túl.Ez a mondatom meg kicsit Samperes lesz de a vezetőségnek is van egy elég komoly felelőssége ha látják hogy hullanak a pontok valami nem jó akkor lehet le kéne már ülni és feltenni a nagy kérdést gyerek most őszintén mi nem megy?Akkor meghallgatni a stáb véleményét LE véleményét a játékosok véleményét és esetleg ez alapján hozzni valamilyen döntést vagy kijelölni valamilyen irányvonalat.
Nem hiszem, ismerve Lucho hozzáálását, hogy azt engedte volna, hogy beleszóljanak a taktikába.
"Diego Simeone: "Diego (Maradona) megtöltött minket érzelmekkel, de azt mondom, kétségek nélkül, hogy Messi jobb játékos, mint Maradona volt."
palesz77
Az Év fórumozója 2014 & 2015

2017.04.09. 17:24:13

Na, ez jó hosszú lesz asszem, de gondoltam leírom mit gondolok a mostani helyzetről.. :D

Sok gondolat elhangzott, sokkal egyetértek, sokkal nem. Kezdem a tegnapi kezdővel. Alapból szerintem hibás volt Lucho, de Ini esetében nem. Láthattuk, hogy mennyit ért csereként tegnap, szinte semmit. Pedig szerdán a Sevillát egymaga zsebre rakta kb, ennyi idő alatt meg nem lett rosszabb játékos. De egyszerűen nem lehet heti 2 meccsen játszatni tényleg úgy tűnik, mert nem tud úgy teljesíteni - gondolom fizikálisan nem stimmel valami, ezért is a sok sérülés. Most ez a 45 perc annyira volt jó, hogy kevésbé lesz fitt a Juve ellen, de haszna sajnos nem sok volt a pályán. Pedig tudja mindneki, mennyire elfogult vagyok vele kapcsolatban.. Viszont ezt a középpályát felküldeni ettől még öngyilkosság volt. Erőből volt rá esély, hogy behúzzuk, de ez a játék egyértelműen borítékolható volt. Nem először játssza ezt el Lucho, mindig ugyanaz a végeredmény, mégse tanul. Abban az esetben értem csak meg, ha a bajnokságot elengedte már, és a BL-re koncentrálunk csak, de akkor meg nem kellett volna a 2 csere félidőben végülis.. :D SR nagyon kellett volna oda középre, Denis annak ellenére, hogy a játékunkat érti - az utóbbi rossz formája nem fogja velem feledtetni azt, hogy voltak bőven biztató jelek a játékában a szezon során -, egyszerűen képtelen komoly felelősséget vállalni. Lehet csak még, lehet sose, mert nem akkora karakter a pályán, nem tudom, de az egyértelműen látszik, hogy nagy súly alatt 10-ből 1-szer teljesít. Ehhez képest nem először kerül fel olyan kezdőbe, ahol neki is húzóembernek kéne lennie, rendre fel is sül, ez meg lehet a Barcás karrierjébe kerül - ami nem lenne akkora tragédia, mert nem lesz klasszis a gyerek szerintem se, de nem is akkora szerencsétlen, mint amilyennek be van állítva sokszor. Gomes szintén, gyenge, nem megy neki, már önbizalma sincs, de folyamatosan játszik, akkor is, amikor nagy a nyomás rajta. Úgyhogy szerintem Robi jegelése baromi nagy hiba volt. Nem mondom, hogy SR Ini szintet lehoz, de ő érti a játékunkat, vannak megindulásai, képes felvinni a támadókhoz a labdát, támogatni a maga szintjén a középpályáról, ezáltal kiveszi a részét a támadásokból, a másik középpályásnak nem kéne akkora szerepet kapnia. Denis ilyenkor lényegesen többször nyújt elfogadhatót, Gomes hibái meg kevésbé jönnek ki, de sajnos nem. A két peremember kezd, akiknek kéne egy jó rendszer, egy olyan edző, aki "megtanítja őket játszani", meg egy olyan társ is a kezdőbe, aki mellett nem nekik kéne alkotni elsősorban, és kb akkor tudnának vállalhatót hozni a korukhoz és szerepükhöz képest. De ezek hiányában nem megy a játék, sokkoló.. :D

Ez amúgy sajnos egy olyan problémához vezet vissza, ami 3 éve kezdődött - és igazából a fő probléma gyökere, de erről később. Elment Xavi, Rakiticcsel lett pótolva. Itt még nincs is gond végülis, nem az én szájízem szerint alakult a csapat, de nem is az kell a győzelmekhez ugye.. De tudta a klub, hogy utána már átigazolási tilalom 1 évig, ergo nem lehet tovább erősíteni. Ini vészesen öregszik, mégis most hoztunk 2 játékost a középpálya jövőbeni alappillérei címszóval, és próbáltuk meg beépíteni őket gyorsan, miközben a csapat agya már a szezon felében nem bevethető. Lehet Rafinhában bíztak ennyire, csak az a dolog felsült - mert lássuk be, ő se Barca kezdő szint, eszméletlen szürke mezőnyben -, nem tudom, de utólag okos kapitányként ez hatalmas blama volt. Gondolom Denis és Gomes se hozták azt, amit előzetesen elvártak tőlük, de itt meg az edző is hibás, mert ahhoz egy jó rendszer is kell, hogy teljesítsenek a középpályások. Legalábbis ha nem Thiago szintű tehetségekről van szó, de ők érezhetően nem azok azért.

Úgyhogy szerintem ez a kezdő és pontvesztés - vagyis az egész szezon igazából - részben annak köszönhető, hogy nem megfelelően lett elkezdve a csapat frissítése, ami nem csak Lucho, de Robert és Zubi hibája is. Részben meg annak, hogy a rendelkezésre álló állomány se a legjobban van kihasználva, ez meg már egyértelműen Lucho hibája. Bár meg kell jegyezni, hogy lehet SR se volt most épp csúcs állapotban az orvosok szerint, ezért pihent volna inkább a Juve ellenire, de a játékát elnézve ezt azért kétlem.

Viszont, ennek ellenére én még nem érzem veszve ezt a szezont, meg az egész csapat irányvonalát. Szerintem ezzel a 3-3-1-3-as felállással egy nagyon jó úton kezdett el elindulni a csapat, tegnap is abban a kőkemény 5 percben, amíg így játszottunk 11 emberrel, volt 2 helyzetünk is, és átvettük az irányítást. A Sevilla ellen is látszott, hogy van ebben kurázsi, az más kérdés, hogy mennyire lehet kihozni a csapatból a maximumot a meccseken. Én bízok benne, hogy a BL-ben szinte végig ki lehet majd, akkor azt akár be is húzhatjuk szerintem, de ne kiabáljuk el. Kell hozzá a szerencse is, a csillagok jó állása, de ha úgy játszunk majd minden komoly meccsen, mint a Sevilla ellen pl, akkor bárki ellen minimum egyenrangú ellenfélként megyünk ki a pályára. De sajnos szerintem az lesz, hogy most nem nyerünk majd semmit a BL és Bajnokság kettősből, és a Pep utáni évéhez hasonlóan majd visszatérünk az alapokhoz, nem a most elkezdett utat maxoljuk ki. Pedig visszanézve pár meccset, ott is az a 3 védős felállás ahogy működött.. Parádés volt, még jobb is, mint a mienk most. És nálam ez is hiba amúgy a tegnapi naphoz, hogy megint az a 4-3-3 ment - azokkal a középpályásokkal -, amiben idén szinte csak szenvedtünk, miközben az új felállással hétről-hétre javulunk, kezdik megszokni a szerepeket a srácok, kezd javulni a csapat. Reméltem, hogy év végéig marad már az, de láthatóan nem, engem elszomorít kicsit, de hát ez van.

Itt meg az előző gondolatmenethez - vissza a bevált alapokhoz - szorosan kapcsolódik az utód kérdése, ahol mindenki Unzue ellen van már szinte, viszont én megmondom őszintén nem fogok kétségbeesni, ha ő marad. Van 3 jelölt a hírek szerint, Valverde, Koeman és Unzue. Koeman nagy legenda volt, de én nagyon nem tudok róla nyilatkozni, pár Everton meccset láttam csak, sose nekik szurkoltam, nem nyűgözött le egyszer se. Valverde meg nekem nagyon sótlan, egyikükre se tudom azt mondani, hogy igen, ők meghozzák a változást, amit itt sokan várnak, vagy akár csak jobban felpörgetik Messiéket. Vagy valaki ki tudja fejteni, hogy a 2 úriembernek mik a védjegyei, a csapatai mit játszanak, milyen filozófia jellemzi őket? Én speciel nem, pont mint Unzuénál, akivel simán bukhatunk is a mostani szezon alapján, de nekem az se tiszta, hogy mekkora hatásköre van a mostani csapatban. Lehet, hogy csak javaslatokat tehet, de Lucho meg amilyen önfejű, lehet a saját igazában hisz, és van pár jó ötlet ami működhetne, de szerinte nem, ezért mennek a kukába - tegnapi kezdő pl, ki tudja Unzue hogy állt volna ki. Lehet, hogy ő az agy a háttérben, akkor viszont totális bukta lenne jövőre ő, mert valami frissítés kéne, a játékosok hozzáállásában is, de akkor meg nem jönne ez el. Ezért olyan kétarcú a csapat amúgy szerintem, mert nem pörgünk fel sokszor kellő szintre, lenézzük a kisebb csapatokat, ők meg kíméletlenül kihasználják ezt - a keret minősége mellett természetesen, mert az is gond, hogy nagyon nagy a különbség az A és B soros kezdő között. De a lényeg, én nem tudok egyik edző mellett se állást foglalni a felmerült nevek közül. Unzuéban az szimpatikus, hogy sokat foglalkozik a Masiával is - Juvenil B meccset is nézett már a szezonban szabadidejében -, és ha az ő keze is benne van a 3-3-1-3-ban, még örülnék is neki, mert ez egy kellemes meglepetés volt nekem így év végére, és szinte biztos vagyo kbenne, hogy csak nála lenen rá esély, hogy ezt a vonalat visszük tovább. De az biztos, hogy ha ő lesz az edző, az esélyt legalább megérdemelné, pont mint Valverde, pont mint Koeman. És ismétlem, nem, nem vagyok benne biztos, hogy ő jó lenne. Sőt, nagyobb rá az esély, hogy nem, teljes mértékben tisztában vagyok vele.. De elnézve a többi jelöltet, semmivel nem lenne nagyobb zsákbamacska szerintem, mint a két úriember, mert az ő ajánlólevelük se túl nívós, a tapasztaltabb életút ellenére sem. Ha anno nem lett volna kötődésük a Barcával - akár csak minimális is -, állítom szóba se kerülnének még pletyka szinten se mint lehetséges edzők.. Mégis szinte biztos, hogy ebből a 3-asból kerül majd ki valaki, innentől nekem mindegy ki, megpróbálok bizakodni majd, még ha most nem is tűnik túl fényesnek a jövőkép..

És itt jön képbe azoknak a felelőssége, akik a legkevesebbet vannak szidva most a szezon során. Az új edzőt Robert fogja kinevezni, Bartoék áldásával. Akik miatt kialakult ez a mostani helyzet igazából, mégis ők vannak a legbiztosabb helyzetben. Robert mondjuk "csak" a tavalyi igazolásokért felelős, de az se feltétlen ad komoly bizakodásra okot, mert volt nagyon jó és nagyon rossz üzlet is sajnos.. Viszont a mostani menedzsment sajnos a rövidtávú sikerekre orientálódott, ezért is alakult úgy ki a keret ahogy az évek során, ez pedig egy ponton szerintem vissza fog ütni. Egyrészt a Masiánál is, mert az utóbbi években nagyon furcsán volt kezelve, főleg a B csapat. De akár az edzőkérdés is, most jön Unzue/Valverde/Koeman, állítom ha nem nyernek semmit jövőre, már mennek is. De közben meg azért elvárt lenne, hogy a keret színvonala maradjon ugyanolyan az igazolások után is, de annyi pénz meg nincs, hogy minden posztra olyan ember jöjjön, akikkel ez meg is valósulhatna igazából. Se idő arra, hogy beépüljenek az új igazolások. Úgyhogy szerintem ez is egy bazi komoly probléma, hogy nem olyan szintű a szakmai háttér a felsőbb rétegekben sajnos, mint teszem azt a Bayernnél, mégis annál is magasabbak az elvárások, ha érkezik majd egy új edző.

Na mindegy, nem ragozom ezt túl, így is túl hosszú lett már szerintem, meg eszméletlen csapongó, mert mindig közbe jut valami az eszembe, és elveszik a gondolatmenet. :D Amit igazából mondani akartam az az, hogy Lucho is hibás, rengeteg dologban, és lehet Unzue is, de a legnagyobb gondok szerintem egy pár sorral feljebb vannak igazából, ha az összképet nézzük. Nem csak rajtuk múlik a sikeresség, nyilvánvaló, Lucho visszatérő hülyeségei nélkül máshogy alakulhatott volna ez a szezon - nem mintha annyira panaszunk lehetne az elmúlt évek után egy ilyen évre - de az "alap" amit megadnak hozzá, nekem igazából évről-évre egyre rosszabbnak tűnik - anyagilag mondjuk nem, de idén Ini helyzete jó példa. Lassan eljutunk oda, hogy a csapat identitását szolgáltató középpályás fölényhez nem lesz emberünk, a Masiát kevésbé használjuk ki, mint a Real a saját utánpótlását, és ez nekem elég aggasztó jövőképet mutat. Mert nekem a legnagyobb problémám az edzőkérdésnél is pl nem az, hogy ki lesz a név, aki jön, hanem az, hogy mennyire fogunk szép lassan eltávolodni attól, ami miatt én megszerettem a klubot. Most már csak a pályán, mert pályán kívül teljesen átlag csapattá "szürkültünk", de szép lassan odáig jutunk, hogy a csapat identitását szolgáló játékhoz nem lesznek meg a lehetőségek se. Nekem ez a nyár "döntő" lesz ilyen szempontból. Ha a szakmai stáb olyan edzőt nevez ki, aki nem lesz képes a pályán megvalósítani azt, amiben jók vagyunk, mellé még nem is szolgáltatnak olyan keretet, akik erre képesek lennének - kéne egy Verratti kezdésnek pl -, na nálam az lesz a valódi probléma. Mert én lenyelném azt, ha most jönne egy arc, akivel visszatérünk arra az útra, amibe beleszerettem, cserébe lenne pár bukkanó, tanulóév, stb. De ha megint a rövidtávú sikerek irányába megyünk el, még jobban eltávolodva attól, ami a komoly sikereket hoszta az elmúlt 25 évben, szerintem az lesz a gond, nem az, hogy az edzőt épp Unzuénak hívják-e, vagy Valverdének..

Na már tényleg befejezem, csak ennyi sírást olvasva gondoltam ezt kiadom magamból, köszi ha elolvasta bárki is.. :D
hedora írta:Csabának most is igaza van, mint mindig! :) Ha meg mégsem, nem az ajtón, hát bemászok az ablakon szituáció:) "Lényeg hogy korrekt legyek" :)
Ennek meg nem tudom mi értelme van, hogy 1 hónappal ezelőtti hsz-t beidézel, de hagyjátok egymást szerintem. Ha bajod van Csabával, ne foglalkozz vele - ami láthatóan így van, bár utóbbi sajnos nem, mert folyton ezt teszed -, ilyet ne csinálj, mert csak hangulatkeltés, azt meg törölni fogom. Erre is max PÜ-ben válaszolj, mert a Lucho topicban semmi helye a kettőtök "vitájának" - ami megjegyzem elég egyoldalú mostanában.
daffy
Madridista

2017.04.09. 17:20:27

Arra gondolok,hogy LE és Zizu is a világ legjobb csapatait irányítják és a legjobb edzők között vannak/kellene lenniük. Mégis mi fotelhuszárok előre tudjuk bizonyos döntéseiknél,hogy hibásak. Nincs olyan ember ott,aki ezt tudná még rajtunk kívül? Vagy tudják ők is,de valamely körülmény miatt meg kell lépniük? Lásd Gomes játszatása tulképp bárki helyett vagy Casemiro alsóházi csapatok ellen. Számomra több,mint gyanús,hogy a fent említett urak a világ tetején ezt nem látják. Megelőlegezem azt a hozzáértést ez esetben,hogy látják,de a döntés nem teljesen az övék.
hedora
Jugador del Barça

2017.04.09. 17:08:58

csababarca írta:Ez nem mentalitás kérdése.

Nero, téged megint sokan kérdeztek, de azért csak toljad.
Matyi meg a jó teljesítmény.... :lol: mesélj még.

LE-vel meg nem volt gondom, de lehet nem annyira örültem neki anno, de Tata után bárki megváltás volt a szememben. Egy gondom volt Luchoval a 3 év alatt, a sokszor értelmetlen rotálásai. Idén meg csak annyi, hogy indokolatlanul erőlteti Gomest és Denist is.
Az, hogy LE-t nem ismerem el, szintén hazugság.

De szép próbálkozás volt, csak éppen kapufa.
Csabának most is igaza van, mint mindig! :) Ha meg mégsem, nem az ajtón, hát bemászok az ablakon szituáció:) "Lényeg hogy korrekt legyek" :)
Feast4
Director del Fútbol

2017.04.09. 17:00:07

Szerintem daffy de majd kijavít ha félre értelmeztem nem konkrét emberek erőltetésére gondolt hanem arra hogy mondjuk meg van mondva figyelj LE ez a felállás ebben játszania kell az új embereknek szóval old meg.

Mondjuk azt is elhiszem, hogy van olyan fafejű, hogy bizony játékosokhoz vagy kitalált ötletéhez görcsösen ragaszkodik.Ami viszont ekkor ismét felvetődik a szakmai stáb felelőssége.Nem igaz hogy senki nem mer leülni elé és megmondani figyelj már ez nem működik, lépjünk már ezen túl.Ez a mondatom meg kicsit Samperes lesz de a vezetőségnek is van egy elég komoly felelőssége ha látják hogy hullanak a pontok valami nem jó akkor lehet le kéne már ülni és feltenni a nagy kérdést gyerek most őszintén mi nem megy?Akkor meghallgatni a stáb véleményét LE véleményét a játékosok véleményét és esetleg ez alapján hozzni valamilyen döntést vagy kijelölni valamilyen irányvonalat.
Kép
Normandia
Director del Fútbol

2017.04.09. 16:31:32

daffy írta:Mivel nem tudom van-e létjogosultsága,így abszolút tájékozódó jelleggel kérdezem meg:
arra gondoltatok,hogy esetleg nem kizárólag LE a fogalmatlan,hanem fentről beleszólnak a dolgába? Avagy nálatok nem lehet ilyesmi?
Ugye a Realnál erre a nyakamat teszem amellett,hogy egyértelműek Zizu hiányosságai is.
Én nem hiszem, hogy ezt "fentről" erőltetik. Szerintem Lucho nem akarja elhinni, hogy ennyire nem tudja beilleszteni a szisztémába és úgy tesz, mint aki arra vár, hogy egyszer csak jók lesznek. Folyamat nem azok, de erölteti hátha. Nem látok bele a vezetőség erejébe, de kétlem, hogy ezek a blamák nekik valamiért jók lennének. Az ő megitélésük is függ az eredményességtől, vagy eredménytelenségtől.
visca el barca
Presidente del Barça

2017.04.09. 16:25:29

daffy írta:Mivel nem tudom van-e létjogosultsága,így abszolút tájékozódó jelleggel kérdezem meg:
arra gondoltatok,hogy esetleg nem kizárólag LE a fogalmatlan,hanem fentről beleszólnak a dolgába? Avagy nálatok nem lehet ilyesmi?
Ugye a Realnál erre a nyakamat teszem amellett,hogy egyértelműek Zizu hiányosságai is.
ugyan mi érdeke lenne bárkinek fentről mondjuk állandó jelleggel játszatni azt a szerencsétlen gomest? mert mondjuk ronaldot kell az egy dolog, mert euro milliókat hoz, de nem hinném, hogy van a világon bárki is, aki mondjuk egy AG miatt ül le barca meccset nézni. vagy mire gondolsz?
Like a soul without a mind, in a body without a heart, I'm missing every part...
Kép
Yokozuna
Entrenador del Barça

2017.04.09. 16:22:02

Azt mondja, a Málaga az első támadásából betalált. Erre csak ennyi a reakciója? Hiszen ismerős a forgatókönyv. Az edző dolga lenne, hogy az ilyen szituációk ne forduljanak elő rendszeresen.
Továbbá az is elgondolkodtató, hogy az ilyenekre szinte soha sincs hatékony válasza a csapatnak, és rendre vereség a vége.
Feast4
Director del Fútbol

2017.04.09. 15:59:22

Nyíltan sosem volt ilyesmire utalás de nem lepne meg mondjuk.
Kép
TripleH
Entrenador del Barça

2017.04.09. 15:44:19

Nem csak LE hanem a haverja Unzué is aki a védelmet és a pontrúgásokat szervezi, másrészt nem tudom ki lehet olyan elmeháborodott, hogy Gomest nyomatná fentről, teszem azt Inivel szemben, aki 4 napja is olyat focizott, hogy a mai tinik álmukban sem tudnák úgy kezelni a labdát. :) De ha esetleg tényleg fentről jön, hogy Gomes/Denis/Matyi egyszerre legyen a pályán, akkor a gond nem kicsi.
daffy
Madridista

2017.04.09. 15:25:17

Mivel nem tudom van-e létjogosultsága,így abszolút tájékozódó jelleggel kérdezem meg:
Lezárt