NB1 - Magyar Bajnokság

Foci a Barçán kívül
Varga Tamás
Az Eurobarca Anonymusa

2009.08.07. 22:09:47

Az Üllői út felé ma este rájöhettek, hogy a bab nem hús...

Jó kis meccsen, tetszetős játékkal, megérdemelten győzött a Nyíregy!

Ennek örülök!
Csodás estét szereztek nekem!

HAJRÁ HALI! :lol:
Kép
robertfcb
Capitá del Barça

2009.08.07. 22:07:42

Nem rég értem haza a meccsről, a hangulat nagyon jó volt és a játékra sem lehetett nagy panasz. Ez a Homma gyerek meg zseniális amit művel 8) ! Csak így tovább, Hajrá Szpari!
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
Rinku
Director del Fútbol

2009.08.07. 22:05:38

Hatalmas meccs volt, a Szpari kapusa egy félisten, szinte mindent megfogott! :) Az az egy gól sem rajta múlt, beleért egy védő! Nagyon boldog vagyok, nagyon örülök, nagyon élvezetes, jó meccs volt, de nem értem a fradit? Mit rinyálnak? Miért kell szánalmas módon a Szpari szektorba dobálni a tüzijátékot meg őrjöngeni, rácsokat kitépni!? Szégyen, hogy egy ilyen nagy múltú, hírű klubbnak ilyen szánalmas drukkerei vannak! Szégyellheti magát az összes! Tisztelet a kivételnek persze!

Nagyon szép estét szrezett nekünk a Szpari, csak le ne álljatok fiúk! :wink: HAJRÁ NYÍREGYHÁZA! :P :)
FCBarca88
Capitá del Barça

2009.08.07. 20:59:18

Az eredménynek(Szpari 3-1 Fradi) nagyon nem örülök.:( de igazán jó meccs volt. A hazaiaknak bejött minden, Ferencziék sajnos kihagyták a helyzeteiket.. és tudjuk mire játsszák a focit. Sebaj, legalább küzdöttek a fiúk, majd a Paks ellen lesz lehetőség javítani. Remélem nem lesz zárt kapus..
A hazaiak első hazai meccsén kb 3000en voltak, most telt ház volt, de gondolom, ennek "semmi köze" ahhoz, hogy a Fradi volt az ellenfél... ;)
Grat mindkét csapatnak, ilyen meccsek kellenek, ebben volt minden(küzdés, szép mozdulatok, gólok, iram, nagyszerű hangulat[még így tv-n keresztül is]), csak hát.. az eredmény nem mindenkinek tetszik.
I am a Runner![...]
FCBarcelona, Fradi, Schumi, Németország!
miihii
KHAL

2009.08.07. 05:40:33

jelwaz írta: A Fradi valóban egy meghatározó klub Magyarországon, Európában az volt. De ne jöjjünk már azzal, hogy ennyi bajnoki cím meg annyi trófea, ez madridista szöveg. A múlt nem a jelen. Az Eintracht Frankfurt régen BL döntőt játszon, most nincs a BL-ben, pedig ott lenne a helye. Ez így nem kerek.
Ezt a "madridista" szöveget asszem én írtam.
Abban a szövegkörnyezetben,amiben felhoztam,asszem elfér anélkül,h ilyen cimkét ragassz rá.
A múlt nem a jelen?A "nemzet csapata" kijelentéssel kapcsolatban írtam ezt,de még inkább a focink nemzetközi megítélésére.
Asszem észérvként volt alátámasztva ezekkel a trófeákkal a mondandóm,h mitől is volt -ahogy Te is belátod- meghatározó klub EU-ban,és mitől az itthon az FTC.És mivel ez a múlt,így nem írhatom a jelen dolgait :wink:
És asszem nem olyan hangfekvésben írtam a címeket,ahogy a margóisták szokták felhozni "érvként",amikor már nem tudnak mit írni:böböbőő,mi ennyi meg annyi trófeát szereztünk,ti sosem fogtok...
Szal ezzel ne sértegess,légyszi! :P
There is only one god, and his name is death~Syrio Forel
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.07. 02:24:21

Reagáltam az előbb, de kitöröltem, mert rájöttem, hogy nincs értelme. Annyit azért még idézek belőle, hogy számomra nem üti meg a lekötéshez szükséges szintet a magyar NB1 jelenleg. Azt nem mondom, hogy egyáltalán nem néztem NB1-es meccseket idén (elis mondtam, hogy melyik az a 2 csapat amely játéka magyar viszonylatban tetszett). A Fradit meg egy szóval sem szaroztam le.

Más.: Sajnálom Kantát. Most olvastam, hogy megint megsérült.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
jelwaz
Entrenador del Barça

2009.08.07. 00:54:32

Én megpróbálok tárgyilagos lenni. Nem érdekel a Fradi, hidegen hagy.

A Fradi valóban egy meghatározó klub Magyarországon, Európában az volt. De ne jöjjünk már azzal, hogy ennyi bajnoki cím meg annyi trófea, ez madridista szöveg. A múlt nem a jelen. Az Eintracht Frankfurt régen BL döntőt játszon, most nincs a BL-ben, pedig ott lenne a helye. Ez így nem kerek.
Kiestek, ok, igazságtalanul, de ha annyira ott lett volna a helyük, akkor feljutottak volna elsőre. Mivel 3 idény kellett volna, ezért azt mondom, hogy a jelenlegi Fradinak nagyobb a füstje, mint a lángja. Most feljutottak, mert az első osztályban a helyük, ők voltak az NB I/B (vagy hogyhíjják mostmár) legjobb csapata kész.
Sok Szpari szurker is van, aki Fradi drukker is egyben (sokáig nem volt előosztályú a Nyíregy), az vitathatatlan, hogy az egyik legnagyobb szurkolói bázissal rendelkező csapat. De sokan mennek csak ki azért a Fradi meccsére, hogy a skinhead ultrákon röhögjön, ez is elég sokat számít a jegyeladásokban.
Sanama
Llegenda del Barça

2009.08.07. 00:29:26

Fernando írta:Neked mihez képest nézhető egy Szpari mrccs?
Mindig,mindenki a Szparit hozza fel ? :lol: :lol:
Egyetlen egy valamiben más a TV elől és előben.
A hangulat miatt... Aláírom addig jó a hangulat ameddig szurkolnak, énekelnek stb.

De mikor már törnek zúznak,és minden arra megy ki,hogy verekedjenek az már nem a hangulatfokozás érdekében van.

És nem attól lesz a magyar foci előrébb rangsorolva,és nem attól lesz jobb,hogy hány ember van a B-közép-ben, és milyen hangulatot csinálnak.
Szóval nem hiszem,hogy a Fradi ultrái miatt lenne az NB1 színvonalasabb,és maradna életben.

A Fradi is csak egy magyar csapat. Nem sokkal színvonalasabb,mint akármelyik másik csapat. Az egyik gyenge, a másik gyengébb....
Bányász
Rendfenntartó - moderátor

2009.08.07. 00:24:37

Fernando írta:de biztos hülye vagyok és nem értek hozzá. Sőt labdát se láttam soha..
Nem igazán értem,h minek kell elkezdeni mártírkodni?Szerintem nem mondták Rád,h hülye vagy vagy,h nem értesz hozzá...Persze szíved joga azt gondolni magadról amit akarsz.
Fernando írta:Bányász: Azért mondom, hogy nézhetetlenek, mert néztem nem tetszett ezért később már nem néztem. Nem túl bonyolult szisztéma.
Valóban nem túl bonyolult ám előbb nem ezt írtad le.

Viszont így meg az van,h mivel régen rossz volt így esélyt se adsz neki hátha már jó...kb.Ezek szerint csak múltbeli tapasztalatok alapján alkotsz véleményt.Tehát még mindig az van,h nem nézed a Fradi meccseket mégis azt tudod rájuk (is) mondani,h sz*rok...
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.07. 00:18:31

Neked mihez képest nézhető egy Szpari meccs? Énis szeretek meccsre járni, sok Vác meccsen voltam. Többek közt a Fradi ellen is. De akár mondhatnám a 2 évvel ezelőtti NB1-es szereplését is a Vácnak. Szinte az összesen kint voltam, mégse mondtam soha, hogy hú ezek de jók vagy hú azok, de biztos hülye vagyok és nem értek hozzá. Sőt labdát se láttam soha.

Bányász: Azért mondom, hogy nézhetetlenek, mert néztem nem tetszett ezért később már nem néztem. Nem túl bonyolult szisztéma.

De részemről itt be is fejeztem a Fradi témát. Aki elvakult (vagy nem) szurkoló annak sok sikert kívánok a Fradinak, vagy a Nyíregyházának, vagy épp ahol lakik. Én továbbra se fogok fejvesztve hazarohanni vagy jegyekért kapkodni ha meghalok egy NB1-es rangadót. Nah viszlát Uraim!
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
Bányász

2009.08.07. 00:16:18

robertfcb írta: de egy dolog élőben megnézni egy meccset, vagy tv-ben. Általában olyanok mondják, hogy nézhetetlen a magyar foci, akik egyetlen egy meccset nem láttak még élőben...
Pontosan.Igazából élőben se jók a magyar meccsek.De sokkal jobbak mint egy képernyő előtt ülve.
Fernando írta:mihii: Az, hogy nem nézem meg a Fradi meccseit, nem azt jelenti, hogy nem olvasok híreket és nem vagyok képbe. Egyszerűen nézhetetlen.
Ezt meg igazából nem is értem.Akkor végülis azért mondod a Fradi meccseire,h nézhetetlenek mert a hírekben azt olvastad? :roll:
Kép
"Akinek rózsaszín a világ az hazug,aki mindent imád nem látta még úgy a tengert ha zúg..."

"A szívem a Barçában van, és egy nap ismét magamra öltöm majd ezt a mezt." Yaya Toure
robertfcb
Capitá del Barça

2009.08.07. 00:02:28

martin120 írta:
Fernando írta:Az tényleg nagy büszkeség, hogy rettegnek az ultráinktól... Bravó.

Énis híres lehetnék azzal, hogy a saját s z arom eszem 5 évig, mégse teszem.

mihii: Az, hogy nem nézem meg a Fradi meccseit, nem azt jelenti, hogy nem olvasok híreket és nem vagyok képbe. Egyszerűen nézhetetlen. Ez van. Utoljára Gerát és Husztit bírtam abból a csapatból.

Hát az biztos hogy nézhetetlen a magyar foci A Fradi meccsen kivűl én se bírok meg nézni egyet sem.De muszáj volt meg védenem a Fradit még ha hülyeséget is írtam.Nekem ez a mindenem.Ha kell meg halnék a Fradiért.!(és a Barcáért is :lol: )
Ha már itt tartunk én is mondhatnám, hogy én pedig csak a Szpari meccseken kívül nem bírok mást nézni, mivel ők nálam a favoritok, de egy dolog élőben megnézni egy meccset, vagy tv-ben. Általában olyanok mondják, hogy nézhetetlen a magyar foci, akik egyetlen egy meccset nem láttak még élőben...
Kép
EuroBarça Tour 2009

Proxima estáció: Sagrera
Visça el Pinchos muronos!
martin120
Jugador del Barça

2009.08.06. 23:57:36

Fernando írta:Az tényleg nagy büszkeség, hogy rettegnek az ultráinktól... Bravó.

mihii: Az, hogy nem nézem meg a Fradi meccseit, nem azt jelenti, hogy nem olvasok híreket és nem vagyok képbe. Egyszerűen nézhetetlen. Ez van. Utoljára Gerát és Husztit bírtam abból a csapatból.

Hát az biztos hogy nézhetetlen a magyar foci A Fradi meccsen kivűl én se bírok meg nézni egyet sem.De muszáj volt meg védenem a Fradit még ha hülyeséget is írtam.Nekem ez a mindenem.Ha kell meg halnék a Fradiért.!(és a Barcáért is :lol: )
Sanama
Llegenda del Barça

2009.08.06. 23:46:47

Így van. A magyar foci nem ettől lesz,vagy nem lesz.
Fradival sincs magyar foci mostmár. Nem attól lesz magyar foci,hogy minden meccsen (barátságoson is... röhej) megy a verekedés.
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.06. 23:43:25

Az tényleg nagy büszkeség, hogy rettegnek az ultráinktól... Bravó.

Sanama
Llegenda del Barça

2009.08.06. 23:38:41

martin120 írta:Olvasgattam itt ahogy egyesek oltógatják a Fradi.Nézzétek a jó oldalát mi ezzel tesszük ismertebbé a magyar focit legalábbis a Fradit.Európa bármelyik pontján tudják hogy mi az Fradi nem tom hogy ha mondjuk spanyol országban vagy akárhol azt mondott hogy Haladás vagy Győr nem hiszem hogy tudják miről van szó.Annak idején egész európába rettegtek az ultra csoportunktól és érzem hogy ez most is így lesz.És hogy kikéne tiltani a Fradit?(Kisteleki azon van :D )Ha nem lenne a Fradi akkor végleg meghalna a magyar foci.De ez soha se fog bekövetkezni mert a FRADI ÖRÖK!!
Hát a magyar foci így is halott, mert,hogy nézhetetlen az biztos . :)
martin120
Jugador del Barça

2009.08.06. 23:28:21

Olvasgattam itt ahogy egyesek oltógatják a Fradi.Nézzétek a jó oldalát mi ezzel tesszük ismertebbé a magyar focit legalábbis a Fradit.Európa bármelyik pontján tudják hogy mi az Fradi nem tom hogy ha mondjuk spanyol országban vagy akárhol azt mondott hogy Haladás vagy Győr nem hiszem hogy tudják miről van szó.Annak idején egész európába rettegtek az ultra csoportunktól és érzem hogy ez most is így lesz.És hogy kikéne tiltani a Fradit?(Kisteleki azon van :D )Ha nem lenne a Fradi akkor végleg meghalna a magyar foci.De ez soha se fog bekövetkezni mert a FRADI ÖRÖK!!
kennyke04
Entrenador del Barça

2009.08.06. 22:55:24

Varatrix írta:
Fernando írta:hogy ilyen jamaikaiak meg ilyen angolok spanyolok jönnek 3-assával.
Akkor a Barca sem katalán, mert vannak Franciák, Argentinok, Elefántcsontpartiak stb...?
Ez nem érv.
A többi résszel egyet értek.
Majd ha eljutunk odáig, hogy azért a lóvéért amit ezeknek a külföldieknek adunk fog is vmit javulni ez a piszkos gyenge helyzet akkor nem szúrja majd senki szemét ezt hidd el! De az hogy ilyen 7. kategóriás afrikai meg brazil meg a fene se tudja már honnan jöttek, talán még ők se, addig igenis a hasonlóan böte magyar taknyos gyerek játsszon csak ott a magyar csapatba. Majd ha kis Messik, Yaya-kat meg Sergiket hoznak ide, akkor már örömbe megy át a szitu, és teljesen különbözik ez a helyzet az európai élklubokkal való összehasonlításhoz (és a barca igenis büszke lehet még így is :P )
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Boixos
Llegenda del Barça

2009.08.06. 20:05:11

realmadridfan írta:Boixos!
Ha nem akarsz "egyértelmű dolgokon" vitatkozni, akkor mégis mire jók ezek a fölényeskedő hsz-ek? Inkább hallgattál volna, ha annyira nem akarod a vitát. Mindenki tiszteli a csapatodat, de el kell fogadnotok, hogy van még 15 csapat és nem vagytok feljebbvalók! a szurkolók meg főleg nem.

flame off.(részemről)
azért én még válaszolok neked amigo, ha már egy kicsit eltévesztve a házszámot kiosztottál, h maradjak csendben.
mi a fölényeskedés abban, h azt mondtam, az nb1 nem az igazi a fradi nélkül? egy 28-szoros bajnokcsapatról beszélünk, akiket egy - utólag többször is elismert - igazságtalan döntéssel szórtak ki az első osztályból.
erre jött a kontra, h túró a fradi, nem is hiányzik az nb1ből.
oké, de akkor hogy a francban lehet az, h eddig 3 forintért nézették a meccseket az emberekkel, idéntől pedig, milyen érdekes!, brutális lóvékat ajánlottak, és végül fizettek ki a közvetítési jogokért. tuti, h a digitévénél (és utánuk a sporttvnél) most érezték ki a vizeletükből, h itt az idő a nagy pénzszórásra, és még véletlenül sincs köze a dolognak a fradi visszatéréséhez.
vagy képzeld el, milyen lenne a spanyol bajnokság a madrid nélkül? én mondjuk örülnék neki, de gondolom téged azért elég rosszul érintene egy ilyen szitu (csak vicceltem, nem váltana ki belőlem különösebb érzelmeket, de azért a ligához hozzátartozik a madrid, ez egyértelmű. ugyanúgy, ahogy a barca is.) a magyar futballban a fradinak legalább akkora a jelentősége, mint kint a madridnak vagy a barcának. ezt lehet utálni, de attól még tény.

egy szóval sem mondtam, h a fradi "feljebbvaló" lenne bármelyik csapatnál, ezt csak te dumálod be magadnak. az igazság inkább az, h a fradi, ha lehet ilyet mondani, "alábbvaló" a többieknél (legalábbis az mlsz szerint), mert olyan indokok alapján lettek kirúgva, amiket még legalább négy csapatnál meg lehetett volna említeni, azok a brigádok mégis maradtak. ennyit erről.
azt meg ne mesélje nekem senki, h csak a fradinál vannak gyökerek, (mert vannak, az egyértelmű), a többi csapatnál pedig frakkos úriemberek járnak ki a meccsekre. egy nyíregy-debrecenen v nyíregy-dvtk-n persze biztosan így van...

természetesen azt is aláírom, megértve a durrogásodat, h rengeteg olyan ember van, akik úgy en bloc rühellik a fradit, mert a saját helyi csapatukért szorítanak. nem is vártam el tőled, vagy másoktól, h puncsoljanak itt a ferencvárosnak, éppen elegen szeretik őket szerte az országban. nekem például nem egy olyan haverom van, akik akár Létavértesről, vagy a Felvidékről járnak rendszeresen a meccsekre pedig egyik helyől sem lehet elmondani, h a IX. kerület szomszédja lenne....

összefoglalva: nem gondolnám, h az egyébként "fergeteges" magyar bajnokság értéktelenebb lett volna a fradi nélkül, mégis azt mondom, h velük kerek a történet. ezt sztem beláthatja bárki.
PUYOL-XAVI-INIESTA
miihii
KHAL

2009.08.06. 16:24:54

Bányász írta:Nem a kis balhék és a kis verekedések miatt ítélik el a Fradi szurkolókat mert azok valóban minden csapat háza táján megvannak.

De a saját csapatát még egy szurkoló tábor se támadta meg(ráadásul 2x) és barátságos meccsen se fordult elő sok verekedés más szurkolótáborokkal(azt hiszem a fradisták már Ausztriában is verekedtek ha jól emlékszem).

Szóval alapvetően nem lenne baj ha ezek a nagyobb balhék nem lennének meg.De megvannak...és ez nem azért van mert több a Fradi szurkoló mint más csapatok szurkolói.

Egyébként erről nyilván nem lehet objektíven vitázni mert fradista és nem fradista másként látja a dolgokat.
Való igaz,ezek is vele jártak a történettel :oops: Most azért nem akartam belemenni minden egyes atrocitásba,mert így is rohadt hosszú lett már :D
De sztem nagyjából már tökmindegy,h mikor,melyik balhé miatt rühellték meg a Fradit azok,akik így vannak vele.Volt jópár választási lehetőségük,ezt aláírom :D

A Fradi naon meg tudja osztani a közvéleményt.Vagy állatira szereti vki vagy baromira nem.Nem naon ismerek olyan embert,akit hidegen hagyna.(Lehet,h én ismerek keveset :P )Ez TALÁN egy másik csapatra sem jellemző. 8)
És ebből kifolyólag az utsó mondatoddal a legteljesebb mértékig egyetértek.Miután elküldtem,nekem is eszembe jutott ez a gondolat,de már nem akartam tényleg tovább nyújtani.
Lehet a FRadiról beszélni,de heves érzelmek nélkül nem naon.Pro és kontra jönnek az érvek és egyik fél sem objektív,az tuti.
Én be is vallom,h elfogult vok velük (immár cirka 20 éve),de asszem ez már lejött a kommentjeimről. :P Mint ahogy az ellentábor résztvevői is éreztetik,h elég durván benne van a véleményükben,h feketelistás aklub náluk.
Ezért ez is amolyan BARCA vs reál :lol: Vékony a jég naon...
Bányász

2009.08.06. 16:11:56

Nem a kis balhék és a kis verekedések miatt ítélik el a Fradi szurkolókat mert azok valóban minden csapat háza táján megvannak.

De a saját csapatát még egy szurkoló tábor se támadta meg(ráadásul 2x) és barátságos meccsen se fordult elő sok verekedés más szurkolótáborokkal(azt hiszem a fradisták már Ausztriában is verekedtek ha jól emlékszem).

Szóval alapvetően nem lenne baj ha ezek a nagyobb balhék nem lennének meg.De megvannak...és ez nem azért van mert több a Fradi szurkoló mint más csapatok szurkolói.

Egyébként erről nyilván nem lehet objektíven vitázni mert fradista és nem fradista másként látja a dolgokat.
Kép

miihii
KHAL

2009.08.06. 15:54:53

senzu írta:a Fradit mint klubot inkább be kéne tiltani, ennyi szurkolónak nevezett állatot nem sok magyar klub tudhat magáénak...
(talán még az Újpest meg a Kispest, azokat is rühellem)

azt meg érvként felhozni, hogy a Fradi miatt többen fognak kimenni meccsre, elég röhejes, max 1-2 ugyanolyan tahó fog kimenni, mint a fradisták, ők is csak a balhé reményében :P
Ilyen mennyiségű szurkolót valóban nem naon tudhat magáénak egyik magyar csapat sem.Ennek függvényében és a nagy számok törvénye alapján értelemszerű,h több a hooligan is a legénységben.
Asys már leírta alább,h rengeteg csapatnak vannak ilyen renitens szurkolói csoportjai,így igen sok klub jutna tiltólistára,köztük a világelitbe tartozók is esetleg.
De a magyar labdarugdosásban sem olyan sok csapat maradna meg,ha a balhék után tiltva lennének.Csak mert esetleg nem kapott olyan nagy nyilvánosságot a dolog,azért igenis jelen vannak a balhék a meccseken,kisebb apparátusú kluboknál is (erre mérget veszek,pedig nem voltam minden pályán meccsen!De ha belegondolok,h a megyei női bajnokságban,ahol érdekelt vagyok,kimegy átlagban ~20 ember ( :oops: ),és ott is előfordulnak atrocitások,akkor tuti,h ez a jelenség megvan mindenhol.És ahogy nő a létszám,úgy megnőhet a veszélye/aránya a dolognak).Csak mivel az nem a Fradi meg nem olyan bázisról van szó,elhalványul.Ellenben ha a FTC meccsén vki leönti véletlenül sörrel a másikat,máris két oldalas cikk jelenik meg róla és jön a szöveg,h má' megin' ezek a zállatok'... (Persze,h ez így túlzó,de...)
Pedig vannak itthon más visszatérő jellegű balhés csapatok,csak vhogy mégis eltörpül a zöldek mellett a dolog.Nincs akkora visszhangja még a lilák vadorzásának sem,mint a 9.kerületieké.Pedig arról is lehetne pár oldalt megtölteni.De mégis olyan,mintha csak a Fradisták ügyködnének.Látod,Te is csak zárójelben jegyezted meg,h a ute,kispest...Fel is van nagyítva azért a bugi,ha a Franzstadtnál áll a bál.Persze,h van alapja is,de akkor is fel van fújva,mivel a Fradi.

A röhejes érvre meg csak annyit,h majd kapd elő a végén a statikat a meccsek látogatottságáról és vesd össze azokkal a meccsekkel a többit,amikor a FTC az ellenfél,meg,amikor más.Látatlanban le merem fogadni,h bőven nagyobb szám fog kijönni,mint a nagyátlag.Biztos a plusz egy-két tahó miatt,aki balhézni megy. :roll:
De ha már itt tartunk,akkor ha a Fradi idegenben játszik és többen mennek ki,ergo a hazai részről is több ember indul meg,akkor azok is az a balhés tahó kategória,ugye?Mert ezek szerint csak ilyenek mennek ki a Fradi elleni meccs miatt :wink: És ha már ez a gondolatmenet,akkor rögtön mennyi gyökér szurkolója lesz kapcsiból minden csapatnak :idea: Pfujj,kizárni/betiltani az összeset :twisted:
Fernando írta:

... azt azért te sem gondolod, hogy a Fradi pest megyén kívül is annyira népszerű mint Pest-megyében...
Látszik,h nem Vagy képben magyarban :D
Sztem időtlen idők óta köztudott dolog,h a Fradi a legnépszerűbb magyar csapat és ez köszönhető a tekintélyes mennyiségű vidéki szurkernek is (mint pölö jómagam :wink: ).
Fernando írta: Engem pl megsem érintett hogy kiestek x éve.
Talán ezért? :arrow:
Fernando írta: Mondom ezt kívülállóként. Nem nagyon nézek magyar focit.
:wink:
Fernando írta: Hát neharagudj de én nemtudok egy olyan csapatot a nemzet csapatának betudni, amelyről mást se lehet olvasni, csak, hogy ilyen jamaikaiak meg ilyen angolok spanyolok jönnek 3-assával. Egy olyan csapatot amelynek a szurkolótáboráról nem is érdemes beszélni. Egy olyan csapatról aminek nagyban köze van a nemzetközi megítlésünkön, nekünk magyaroknak, azt neharagudjon meg a világ nemtudom elismerni a nemzet csapatának.

És az angol háttérről egy szót sem ejtettem.
Kábé az elmúlt két évben nőtt meg a nemzetközi létszám ennyire a Fradinál,de nem ez alapján kellene megítélni ezt a nemzet csapata dolgot :wink: 1899 óta tettek nem keveset azért,h szinte egy ország drukkoljon a Fradinak,és nem a balhék miatt,hanem a hazai,nemzetközi sikerek miatt is.
A nemzeti megítélésünkbe alaposan közrejátszanak a régi idők sikerei nemzetközi porondon.Külföldön is talán a leginkább közismert magyar klub a FTC,és ott sem első körben a balhék miatt,hanem h egy példát mondjak id. Alberték miatt és a trófeák miatt.BL csoportkör egyetlen csapata (reál X 8) )
Szal hozzátettek a fiúk vastagon ahhoz,h egyáltalán van (volt?) nemzetközi megítélésünk!
Csak sajna az utóbbi rengetegsok év zuhanórepülése miatt eltűnt a magyar labdarúgás a futball térképéről (talán majd most a válogatott villant végre.Meg a Loki...),és már nemigen beszélhetünk komolyabb nemzetközi megítélésről.
Abban viszont egyetértek,h mivel siker (de még félsiker sem) nem naon fűződik a magyar csapatokhoz,de balhé annál több (több ízben is a zöldek miatt :oops: ),így is romlik az imidzsünk.
De kellett a Fradi ahhoz,h egyáltalán legyen!
Ezzel persze nem azt mondom,h csak az FTC,de azért bőven :wink:
Varatrix
Director del Fútbol

2009.08.06. 12:07:11

Fernando írta:hogy ilyen jamaikaiak meg ilyen angolok spanyolok jönnek 3-assával.
Akkor a Barca sem katalán, mert vannak Franciák, Argentinok, Elefántcsontpartiak stb...?
Ez nem érv.
A többi résszel egyet értek.
Asys írta: Én a ketreceket javaslom...
Én is a börtönbe.
Ne foci pályára való emberekről beszélünk, hanem börtönbe esetleg állatkertbe valók. :roll:
Gratulálok annak, akinek van gusztusa bemenni egy ketrecbe zárt szotyizó tömegbe.
Érdekes Barcelonába nem kell ketrec...
A szellemi színvonal a betonéval egyenlő a magyar focipályákon.
"Gavi egy porszívó hangja egy másnapos reggelen. Egy sirály, aki ellopja a halat, amikor már a zsinóron tekered. A villám, amit nem lehet megállítani. Egy vuvuzela a nagymamád temetésén. "- Javier Aznar
Capon
Llegenda del Barça

2009.08.06. 12:06:32

Fernando írta:
Capon írta:Nem véletlen hívják a Fradit a nemezet csapatának.
Hát neharagudj de én nemtudok egy olyan csapatot a nemzet csapatának betudni, amelyről mást se lehet olvasni, csak, hogy ilyen jamaikaiak meg ilyen angolok spanyolok jönnek 3-assával. Egy olyan csapatot amelynek a szurkolótáboráról nem is érdemes beszélni. Egy olyan csapatról aminek nagyban köze van a nemzetközi megítlésünkön, nekünk magyaroknak, azt neharagudjon meg a világ nemtudom elismerni a nemzet csapatának.

Én elhiszem, hogy így gondolod, nem én találtam ki ezt a jelzőt csak leírtam, és se szurkolok nekik.
Mai fociban pedig bármelyik csapatot elővenni azért mert külföldiek fociznak benne szerintem marhaság. Ennyi erővel hajrá Bilbao! (de még ott sem mindenki hazai)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Capon 2009.08.06. 12:09:04-kor.
Klinsmann; Rivaldo; Maldini; Nesta; Puyol; Xavi; Ronaldinho; Iniesta; Messi
Fernando
Llegenda del Barça

2009.08.06. 12:01:54

Capon írta:Nem véletlen hívják a Fradit a nemezet csapatának.
Hát neharagudj de én nemtudok egy olyan csapatot a nemzet csapatának betudni, amelyről mást se lehet olvasni, csak, hogy ilyen jamaikaiak meg ilyen angolok spanyolok jönnek 3-assával. Egy olyan csapatot amelynek a szurkolótáboráról nem is érdemes beszélni. Egy olyan csapatról aminek nagyban köze van a nemzetközi megítlésünkön, nekünk magyaroknak, azt neharagudjon meg a világ nemtudom elismerni a nemzet csapatának.

Válasz küldése