Zlatan Ibrahimovic

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
faithnomore
Entrenador del Barça

2010.02.24. 13:24:32

BlauGranaGroc írta:
Maxsteel666 írta:Plusz még ne feledkezzünk meg amikor megvédte a kicsit egy határozott mozdulattal! :D
Gratulálok, ha neked az a mozdulat tetszett. Semmi szükség nem volt rá, ahogy előtte a hátbarugásra sem.
Nagyon rég nem volt ekkora tahó játékosunk egyébként.
jó de akkor ennyi erővel Busquets is egy tahó, mert ő se volt valami sportszerű a meccsen a fetrengéseivel... hagyjuk már ezeket hogy Samu elment és vége a világnak, ő a világ legjobbja és Ibra sose lesz olyan jó:S nem egyszer volt olyan meccs hogy Samu ugyanúgy eltűnt és labdába sem ért - ahogy természetesen Ibrának is volt ilyen - de nekem valahogy mégis van egy olyan érzésem vele kapcsolatban hogy akármilyen gyengén játszunk, Ibra bármikor találhat egy gólt, ellenben a kameruni esetében nekem nem volt meg ez az érzés
Kép
El hombre Martín...igazi balfék! A szöcske!- Horti 'Mester' Gábor
www.perfectinsanity.blog.hu
herlius
Entrenador del Barça
Kapcsolat:

2010.02.24. 13:16:32

Mikaos írta:
BlauGranaGroc írta: egy kis stat:
Eto'o 08/09
36 games
Balls won back 44*
Balls lost 269*
Offsides 33
Ibra 09/10
19 games
Balls won back 13*
Balls lost 202*
Offsides 39
Ez a statisztika aligha mérvadó, hiszen a lényeg a lejátszott meccsek számának erős különbségében van.
Mind a "Balls won back" emelhető még 17 meccs alatt bőven, mind a "Balls lost"-ban lehetséges olyan változás, ami így kevésbé drasztikusan nő.
Ha belinkelsz egy Eto'o-féle 19 meccses statisztikát, akkor van értelme összehasonlítani. Vagy térjünk vissza rá év végén. De ez így most lóg a levegőben.
Azért annyi már most is leszűrhető, hogy bizony Ibra már 19 meccs alatt is többször futott lesre, mint Samu egész szezonban. És sajnos pont ez az egyik legfontosabb statisztika, hiszen a tavalyi játékunk egyik kulcsa a gyors, pontos kiugratás volt, ez viszont idén szinte teljesen eltűnt. Sajnos Ibra sebessége úgy tűnik teljesen alkalmatlan erre a típusú játékra. Ha későn indul a labdára, már nem éri utól, felszedi a kapus vagy mentenek a védők. Ha viszont hamarabb indul, akkor lesre fut. Samu nagy erénye pont abban volt, hogy rövid távon képes volt iszonyatos gyorsulásra, vagyis pont ezeket a necces labdákat még rendszerint befutotta és az elfekvő kapus mellett-felett bevágta. Ibra esetében ez másképp néz ki. Ha utól is éri ezeket a labdákat, rendszerint már túlságosan kisodródik, beérik a védők és vagy elveszti a labdát, vagy visszapasszol a középpályára és minden kezdődhet előlről. Ez nem az ő hibája, ettől még remek játékos, csak sajnos a tavalyi játékunk vele már nem játszható, főleg nem olyan hatékonysággal.
Mikaos
Director del Fútbol

2010.02.24. 12:30:36

BlauGranaGroc írta: egy kis stat:
Eto'o 08/09
36 games
Balls won back 44*
Balls lost 269*
Offsides 33
Ibra 09/10
19 games
Balls won back 13*
Balls lost 202*
Offsides 39
Ez a statisztika aligha mérvadó, hiszen a lényeg a lejátszott meccsek számának erős különbségében van.
Mind a "Balls won back" emelhető még 17 meccs alatt bőven, mind a "Balls lost"-ban lehetséges olyan változás, ami így kevésbé drasztikusan nő.
Ha belinkelsz egy Eto'o-féle 19 meccses statisztikát, akkor van értelme összehasonlítani. Vagy térjünk vissza rá év végén. De ez így most lóg a levegőben.
senkialfonz40
Capitá del Barça

2010.02.24. 12:15:00

Andris írta:.....
Minden betűvel egyetértek, gödör van és én sem értem, hogy a korábbi játéka (hasznos volt és eredményes is) hová tűnt, de azzal kibékülnék, ha ilyen marad egy darabig és közben döntő vagy döntő jelentőségű gólt, gólokat szerez. :shock:
" Lionel az után a futballista után kapta a nevét, aki szerintem minden idők legnagyobb játékosa, és az én példaképem. Remélem, úgy fog majd játszani, mint az apja, mert úgy, mint Messi lehetetlen." Antonio Cassano
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.02.24. 12:14:52

Morminho írta:Nem hinném, hogy Ibra rossz formája miatt játszik úgy a csapat ahogy,
Nem is ezt írtam.
Morminho írta:Eto'o pedig egy dologban volt iszonyatosan gyenge, az összjátékban. Én figyeltem, rengeteg támadás elhalt az ő passzán,

Hülyeség, nem így van. Kapásból cáfol téged a lentebb beírt eladott labdák statisztika is.
vv-puyi-rafa-pique-abidal-yaya-deco-messi-neymar-henry-samu
balazsfoci
Jugador d'estrella

2010.02.24. 11:49:45

Ibra volt már jó formában is nálunk? :D Játékban meg sem közelíti azt amit kellene, vagy úgy is fogalmazhatnék, hogy meg sem közelíti Samu szintjét. Igaza van az előttem szólónak, aki azt írta hogy samu ha ki is hagyott ziccert akkor is játékban volt. ez sztem rengeteget számít egy olyan játszó csapatban, mint a Barca. El kellene ismerni h nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Van ilyen és más játékossal is megtörtént már ilyen.

Pep meg nem értem mivel elégedett vele kapcsolatban. Ez olyan önbizalomnövelő, vagy megtartó nyilatkozatnak tűnik, mint ahogy az is h ha egy gyengébb meccs után azt mondja h büszke a srácokra. Meccsek közben látszik az arcán h tanácstalan sokszor. Ez azért elárul sok mindent.
Morminho
Entrenador del Barça

2010.02.24. 11:34:25

BlauGranaGroc írta:
Andris írta: most van rossz formában. Emlékeztetnék mindenkit, hogy Samu tavasszal kb 10-12 meccsen keresztül hagyott ki meccsenként átlag 6-8 ziccert, úgy hogy mögötte összehasonlíthatatlanul jobban muzsikált akkor mindenki, és az egész csapat is.
Samu rossz formája abban nyílvánult meg, hogy kihagyta a ziccereit, de ezen felül a csapat játékára és eredményességére ez nem hatot ki. Az összjáték továbbra is működött, a helyet is ugyanúgy megcsinálta a többieknek, mint előtte és továbbra is küzdött és letámadott.
Viszont Ibra rossz formában lassítja, megakasztja támadásainkat. Mentálisan is úgy visszaesik, hogy az kész katasztrófa. Lófrál a pályán, nem támad le, mert nincs kedve futni se.
Nem hinném, hogy Ibra rossz formája miatt játszik úgy a csapat ahogy, inkább a középpálya óriási mértékű visszaesésében látom én a problémát. Egyszerűen nincs meg a megfelelő kapocs a középpálya és a támadósor között. Eto'o pedig egy dologban volt iszonyatosan gyenge, az összjátékban. Én figyeltem, rengeteg támadás elhalt az ő passzán, Ibra ebben mindenképpen jobb. Az meg, hogy nem támadott le... Én pont az ellenkezőjét láttam, és meg is lepődtem, hogy nem egyszer volt olyan h Ibra sprintelt valamelyik stuttgartira és próbált labdát szerezni. Akar ő, de ha nem megy akkor nem megy. Kicsit hosszúra nyúlik már ez a gyengébb forma, de bízzunk benne, hogy hamarosan kikecmereg belőle.
"Nekünk nem az számit,hogy mi kik vagyunk...Hanem hogy játsszunk szenvedéllyel... És nem az számit, hogy mi van a mezünk hátulján, hanem az, hogy mi van a mez elején... Ami a mez elején van név sokkal fontosabb, mint ami a hátulján van..."
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.02.24. 11:30:00

Maxsteel666 írta:Plusz még ne feledkezzünk meg amikor megvédte a kicsit egy határozott mozdulattal! :D
Gratulálok, ha neked az a mozdulat tetszett. Semmi szükség nem volt rá, ahogy előtte a hátbarugásra sem.
Nagyon rég nem volt ekkora tahó játékosunk egyébként.
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.02.24. 11:24:57

Andris írta: most van rossz formában. Emlékeztetnék mindenkit, hogy Samu tavasszal kb 10-12 meccsen keresztül hagyott ki meccsenként átlag 6-8 ziccert, úgy hogy mögötte összehasonlíthatatlanul jobban muzsikált akkor mindenki, és az egész csapat is.
Samu rossz formája abban nyílvánult meg, hogy kihagyta a ziccereit, de ezen felül a csapat játékára és eredményességére ez nem hatot ki. Az összjáték továbbra is működött, a helyet is ugyanúgy megcsinálta a többieknek, mint előtte és továbbra is küzdött és letámadott.
Viszont Ibra rossz formában lassítja, megakasztja támadásainkat. Mentálisan is úgy visszaesik, hogy az kész katasztrófa. Lófrál a pályán, nem támad le, mert nincs kedve futni se.
Maxsteel666
Jugador del Barça

2010.02.24. 08:35:22

A góljáig egy kalap sz*r volt! Nem volt jó passza, nem tudta átvenni a labdát, nem voltak jók a cselei! Nem mintha könnyű lenne úgy jól játszani, hogy 10 percenként kapsz egy labdát 8 védő közé!
De a gól után, mintha varázsütésre megváltozott volna a játéka: addig sétált utána sprintelt még a 90. percben is, lőtt, jól passzol, cselezett!
Örülök, hogy gólt lőtt megint, ráadásul a Bl-ben! Én sokkal jobban örülök, hogy egyenként rugdossa a gólokat, nem úgy, mint Samu tavaly(semmit se akarok elvenni az érdemeiből, még most is nagyon szeretem), aki lőtt egy meccsen hármat utána meg 4-5 meccsen semmit!

Plusz még ne feledkezzünk meg amikor megvédte a kicsit egy határozott mozdulattal! :D
"Katalónia egy ország, a hadseregét pedig úgy hívják, FC Barcelona!"
/Sir Bobby Robson/
Andris
Adminisztrátor

2010.02.24. 08:34:44

Talma írta:Gólt lőtt? Gólt. Egyedül ő tudott gólt lőni? Egyedül ő. Ezzel nagyjából le is írtam a dolgokat.
Azért ez közel sem ilyen egyszerű. Ha más ált volna a helyén, az is lehet hogy egyből belövi, nagy ziccer volt. De ez lényegtelen.

Ibrahimovic jobb játékos, mint Eto'o, egyszerűen jobbak a képességei. Gólerősebbnek majd meglátjuk, ki bizonyul.
Egy biztos, nagyon jól játszott egy hosszú perióduson keresztül, nem azzal van a gond, hogy hogyan illeszkedik a játékunkba.
Most iszonyatosan formán kívül van, ahogy egyébként az egész csapat is.
Tény hogy szinte csak rossz irányba pattan a labda róla mostanában, de az is tény, amit Pep is kiemelt, sokszor nagyon jól indul egyszerűen nem találják labdával, nem veszik észre.

Akik itt a statisztikákkal és még mindig Samuval nyomulnak, azoknak üzennék annyit, hogy az igazán fontos a gól-gólpassz mutató, ha egyáltalán bármi értelme van adatokkal hadakozni.
És abban nincs elmaradva Eto'otól, arról nem is beszélve hogy mondom: most van rossz formában. Emlékeztetnék mindenkit, hogy Samu tavasszal kb 10-12 meccsen keresztül hagyott ki meccsenként átlag 6-8 ziccert, úgy hogy mögötte összehasonlíthatatlanul jobban muzsikált akkor mindenki, és az egész csapat is.

Az idegbaj kerülget sokszor engem is amikor játszani látom mostanában, de előbb-utóbb újra belejön, ha valaki motivált ebben a csapatban még címek miatt, az ő.

Amit viszont nagyon gyorsan kivennék a játékából, és nem is értem mért nem szólnak rá, vagy miért nem hagyja magától abba, az a felíveléseknél az egyből visszatett labda. Meg se próbálja lekezelni, vagy kapufelé venni az irányt, már levegőből visszatenné vkinek, és nem túlzás, 85-90%ban egyszerűen rossz helyre megy.
Nagyon gyorsan abba kéne ezt a hagyni, illetve picit jobban figyelni a lesekre, baromi sokszor ragad ott.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
boixosnoisbarca
Jugador del Barça

2010.02.24. 08:12:05

BlauGranaGroc írta:Nem tudom mikor fog leesni végre nektek és Pepéknek is, hogy a csapat miatta ilyen gyenge. Teljesen mást kell játszania csapatnak amikor a pályán van. Már nem tartjuk lent a földön a labdát és nem játszuk ki ziccerig, hanem ívelgetünk a tizenhatoson belülre és sorra veszítjük is el a labdkat.
Az összjáték akadozik, a kiugratások nem működnek, háromszögelés megszünt. Renegeteg minden elkopott a játékunkból. A többség már gyerekkora óta azt játszotta amivel a kupákat is nyertük, amivel domináltunk a többi csapat felett. Most viszont olyan játékot kellene magas szinten űzniük ami nagyon, nagyon távol áll a stilusuktól és fizikailag is képtelenek rá. Ez a fajta foci sokkal jobb fizikumot és testfelépítést igényel(ami ugye nálunk sokaknál nincs meg), mert több benne a hibalehetősg és az ebből adódó fizikai párharc is.

kicsit más
egy kis stat:
Eto'o 08/09
36 games
Balls won back 44*
Balls lost 269*
Offsides 33

Ibra 09/10
19 games
Balls won back 13*
Balls lost 202*
Offsides 39

*szerintem ezek olyan statok amiknek semmi köze a csapat formájához és csakis az egyén "teljesítményét" mutatja, a lesken lehet vitatkozni

Egyet értek és a statisztikákhoz meg no comment!
Betty#4
Barça C

2010.02.24. 07:12:28

Teljesen egyetértek veled Talma!

Egyébként komolyan, mintha kötelező lenne minden meccs után fikázni Ibrát, holott a többiek sem játszottak fényesen, és Ibra alig kapott labdát, amivel helyzetbe kerülhetett volna... legalább meglőtte a kötelező gólt!!.............
Talma
Jugador d'estrella

2010.02.24. 06:21:46

Gólt lőtt? Gólt. Egyedül ő tudott gólt lőni? Egyedül ő. Ezzel nagyjából le is írtam a dolgokat.

Továbbá elég nehéz lehet egy csatárnak úgy gólt szerezni, hogy a játékosok hátul passzolnak 5 percen át, majd csak utána gondolnak egyet, hogy jé, vesztésre állunk, azért támadnunk is kellene. Fikázza mindenki orrba-szájba Ibrát, Leo ma szerintem jóval rosszabbul játszott. Csak hát ő Messi, őt senki sem fikázza.
Sanama
Llegenda del Barça

2010.02.23. 23:58:53

Szerintem adjuk el, aztán játszon Bojan :)

Végülis ma (is) ő lőtte a csapat egyetlen gólját,ezzel kicsit lazábbá varázsolva a visszavágót.
Rosszabb volt mint a csapat minden tagja,csak egy gólt lőtt,ugye...?

Rivaldo,Ozsi,

Nemtudom észrevettétek-e,hogy az 1. félidőben elég sok rövid labdát adott,pörgetett, nem támadott le olyan intenzíven.
Viszont a gólja után,mintha megtanult volna rendesen passzolni, és még látványosabban többet is futott . Érdekes,hogy mire képes egy gól. Remélem a következő meccseken az elején szerzi,és akkor 75percet szenved a következőért :)
BlauGranaGroc
Jugador d'estrella

2010.02.23. 23:44:55

Nem tudom mikor fog leesni végre nektek és Pepéknek is, hogy a csapat miatta ilyen gyenge. Teljesen mást kell játszania csapatnak amikor a pályán van. Már nem tartjuk lent a földön a labdát és nem játszuk ki ziccerig, hanem ívelgetünk a tizenhatoson belülre és sorra veszítjük is el a labdkat.
Az összjáték akadozik, a kiugratások nem működnek, háromszögelés megszünt. Renegeteg minden elkopott a játékunkból. A többség már gyerekkora óta azt játszotta amivel a kupákat is nyertük, amivel domináltunk a többi csapat felett. Most viszont olyan játékot kellene magas szinten űzniük ami nagyon, nagyon távol áll a stilusuktól és fizikailag is képtelenek rá. Ez a fajta foci sokkal jobb fizikumot és testfelépítést igényel(ami ugye nálunk sokaknál nincs meg), mert több benne a hibalehetősg és az ebből adódó fizikai párharc is.

kicsit más
egy kis stat:
Eto'o 08/09
36 games
Balls won back 44*
Balls lost 269*
Offsides 33

Ibra 09/10
19 games
Balls won back 13*
Balls lost 202*
Offsides 39

*szerintem ezek olyan statok amiknek semmi köze a csapat formájához és csakis az egyén "teljesítményét" mutatja, a lesken lehet vitatkozni
kennyke04
Entrenador del Barça

2010.02.23. 23:34:03

danko94 írta:Csak nálam nem ugyanaz a mérce. Én egy 80 millás csatártól többet várok, mint egy a zenitjén már túl lévő cserecsatártól...Henry től is kevés, sőt 0 de Ibra azért lett hozva, hogy az ilyen meccseket eldöntse, hogy gólkirály legyen stb...
160millás volt ő, attól függ Eto'o ki mennyire tartja.... azt hittem ezen már túlléptünk. Ha nem csal emlékezetem, Samu se ontotta a BL gólokat, a legjobbkor rúgott egyet :roll:
"A fociban az a lényeg,
hogy a labdát, ahhoz passzold, akin ugyanolyan színű mez van, mint rajtad.
Ja! És futni kell! A vízilabdában ezt már rég kitalálták: aki nem úszik - megfullad."
- Hofi Géza
Guardiola
Capitá del Barça

2010.02.23. 23:16:47

ozsimiki írta: ....
nem dicsérem,gyenge volt,tény, többiek is,tény. továbbra is ő szerezte az egyetlen gólunkat a meccsen.
Szerintem most nem Ibra volt gyege, Pique és Messi mellett az egyik legjobb volt ma. Nem a golja miatt (azt már elsőre be kellett volna lőni), hanem mert benne volt a veszély a játékában, hogy nem kapott labdát az nem az ő hibája mint ahogy az sem ha a társak nem éltek együtt a játékkal (sarkazós indításos kisérletek pl...) Igazából nehéz megállapítani a teljesítményét egy csatárnak egy ilyen mecsen de amit láthattunk tőle az nem volt elszomorító, sajnos most ezt a csapat nagyrészéről nem lehet elmondani. Kell a csapatnak már valami kemény ellenfél, hogy tűzbe jöjjenek ...
bence-barca
Llegenda del Barça

2010.02.23. 23:13:38

szerintem akármilyen rosszul is játszott gólt lőtt aminek nagyon örülök! és nekem tök mind1, h30 v 5m-ről lövi a gólt a lényeg h gól volt!
Rivaldo11
Llegenda del Barça

2010.02.23. 23:09:48

Elégedett vagyok, mert gyenge volt ugyan de betalált, és az ilyen "apró" gólocskák segítenek neki újra lendületbe jönni.
Rivaldo-A Legnagyobb.
ab1daL
Director del Fútbol

2010.02.23. 23:08:05

Továbbá ha nincs Molinaro kezezése, lő még egyet. Mondjuk előtte ő is kézzel vette át, nemtudom nem nagyon láttam olyan kamerahelyzetet amikor ezt látni lehetett volna. Go Ibra & Barca! :wink:
„Kritizálják a stílusunkat? Képzeljék el, mi lett volna, ha a legutóbbi öt idényben csak egy bajnokságot és egy Király-kupát nyerünk”

ter Stegen - Fort, Araujo, Cubarsí, Baldé - Bernal, Pedri, Gavi - Lamine Yamal, Lewandowski, Raphinha
tudomka958
Jugador d'estrella

2010.02.23. 23:03:45

ez most a kész átverés,hogy azt a játékost csesztetitek aki -remélhetőleg-elintézte,hogy otthon ne legyen vértizzadós a viszavágó...?
ozsimiki
Adminisztrátor

2010.02.23. 23:00:12

danko94 írta: Ibra azért lett hozva, hogy az ilyen meccseket eldöntse, hogy gólkirály legyen stb...
hogy gólkirály legyen? hol olvastad? a többség,és a realistábbak bőven megelégedtek előzetesen tőle 20góllal kb, annyi meg is lesz. és az már szerintem elég jó teljesítmény. Pep se nyilatkozott olyat,h Ibrától gólkirályi címet vár el.

"az ilyen meccseket eldöntse": eldöntötte az 1pontot :D, nem dicsérem,gyenge volt,tény, többiek is,tény. továbbra is ő szerezte az egyetlen gólunkat a meccsen.
Kép
"Ha megfelelő a motivációd, az akadály mint olyan, nem létezik" M.O.
"Arra van a legnagyobb szükségem, hogy szükség legyen rám" M.O.
Fernando
Llegenda del Barça

2010.02.23. 22:51:30

Az egész csapat tré volt. Nem szidnám most. Gólja után volt egy jó negyed órája, amikor visszaszerezte az eladott labdáit. :lol:

Kicsit Henryról:
Baromira látni rajta, hogy már csak az állófutballban tud alkotni valamit. Ha nagy az iram rendszerint ő ront. Ha beáll védővel 1 az 1-ben akkor jól elpasszolja mellette de ennyi. Semmi több. Kár, hogy nem Pedro jött.
„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)
danko94
Entrenador del Barça

2010.02.23. 22:50:27

ozsimiki írta:
danko94 írta:Mondjuk mentségére szóljon, hogy se Messi se Henry és Ini sem volt az igazi. :?
igen, elég gyenge volt, ettől függetlenül,ő szerezte a gólt,és könnyítette meg ezáltal a helyzetünket (tudom tudom bárki belőtte volna a kipattanót,de ő tette,ő volt ott)

ahogy írtad többiek se villogtak, Henry beállása után pl ugyanúgy semmit se csinált mint Ibra (persze a gólján kívül )
Csak nálam nem ugyanaz a mérce. Én egy 80 millás csatártól többet várok, mint egy a zenitjén már túl lévő cserecsatártól...Henry től is kevés, sőt 0 de Ibra azért lett hozva, hogy az ilyen meccseket eldöntse, hogy gólkirály legyen stb...
Lezárt