Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Victor Font ezt nyilatkozta (Barca Universal-on olvastam):vg99 írta: ↑2024.08.01. 13:50:30Laportát ismerve szinte biztos, hogy most nincs pénz a két fiúra. Ha 5 év alatt kell kifizetni vagy jó pénzért tudnánk eladni játékosokat, akkor lenne meg a 120 kp..gránit írta: ↑2024.08.01. 13:38:03Ezt a "nincs pénz"-témát most sem értem. Vagy ez nem igaz, vagy az, amit a klubvezetés állít. Ők azt állítják, meg tudjuk venni Williams-t is, Olmót is. Tehát ezek szerint van pénz, csak nem arra költenék, amire kéne. Vagy Williams és Olmo kamu, vagy az, hogy nincs pénz.
Te még hiszel ezekben? Irigyellek. Szavamon foghatsz, de szerintem 17-ig nem lesz sem liberós pótlás, sem Nike-szerződés.
Nem ideális, de ha mondjuk 16-án kötünk meg egy üzletet, akár Nike hosszabbítás, akár Libero pótlás, ami után igazolhatunk, akkor ez van, és ez legyen a legnagyobb gondunk, hogy 1-2 meccsnyit késnek. Szerintem most a drukkerek 95+ százaléka kiegyezne azzal, ha azt mondanák, augusztus 29-én érkezik Merino vagy valaki más fizikális középpályás.
Én is úgy gondolom, hogy nem csak Williams-ben és Olmóban kell gondolkodnunk. Olmót nem is nagyon értem, mert egy olyan posztról beszélünk, amelyről talán még tényleg ki is jelenthetjük, hogy megvagyunk, míg máshol nem.
Szerintem pont B meg C opció nem kellene. Abból nem jövünk jól ki, ha hozunk egy félmegoldást, aki aztán itt marad évekeig a nyakunkon, új játékost a posztra pedig akkor egy ideig nem igazolunk. Elég sokszor eljátszottuk már és mindig nagyon rosszul jöttünk ki belőle. Inkább várjunk egy évet, amikor több pénz és idő lesz és akkor jöjjön egy komoly játékos, ha most Nicot nem tudjuk behúzni. Fatival nem tudom, hogy rosszul járnánk-e. Az utóbbi két szezonban egyszer volt sérült, az itteni utolsó szezonját sem lehet rossznak mondani.Peter írta: ↑2024.08.01. 14:40:48
Nem gondolom én sem másként, max annyiban, hogy a Barca viselkedését kínosnak gondolom.
Ha van rá pénzügyi kerete a Barcának, akkor ne töketlenkedjen és reménykedjen, meg várjon türelemmel, hanem lépjen tovább, húzza elő a B vagy C opciót.
Nico jó játékos, nem tűnne rossz választásnak, de nem ő a világ közepe.
Mindenkit körbeudvarlunk és pátyolgatjuk a lelkivilágát, de amikor a klub érdeke az lenne, hogy találjunk megoldást a távozáshoz, akkor mindenki baromira itt akar játszani.
Nekem ebből az egészből annyi jön át, ami az egész klubra jellemző teszetoszaságot csak tovább erősíti.
Ha logikát próbálunk keresni:bence0330 írta: ↑2024.08.01. 18:54:52Akkor már inkább Cou vagy Griez.DJ szerintem hiányposztra jött, jó szándékú igazolás volt, csak rossz profil és sajna jó esetben is max közepes minőség. Rakitic pótlására szerintem volt benne ráció, elméletben nagyon hasonlít a két játékos.
elég nagy dolgokat tudtak csinálni a lehetőségeinkhez képest. De ha nem jön hiányposztra játékos, akkor az egy fekete lyuk méretű feketepont lesz. De furcsállnám, mert még Xavinak is idehozták a legrégimódibb védekező középpályást, aki a jelen fociban van kb, pedig ő még csak nem is nagypn akart ilyet, Flick meg igen. Úgyhogy egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ha előző nyarakon is látták a gondot, és foglalkoztak vele, akkor miért pont most ne tennék.
Még amúgy érdekes lehetőség lenne, ha Olmo duplapivotban a szabadabb játékos (is) lenne, mondjuk Chris mellett. Gündogan, Bernardo is sokat játszanak így, pedig alapvetően támadó jellegű játékosok inkább. Azt nem tartanám egy teljesen elvetélt ötletnek, még ha kicsit erőltetett is, hogy oda is be lehet rakni, ha kell, hiszen harcos, ügyes játékos. És akkor 5 posztra számolnának vele.
Akkor sem jó, de most első körben legalább a logikát meg akarom érteni mögötte.
Van még egy hónap, és ha tényleg rendeződik a Libero-ügy, még sokminden történhet ennyi idő alatt. Kivárok, aztán meglátjuk. Ha hozzuk Olmót, de mellette egy vkp-t is akkor azt lenyelem. Főleg, ha Nico nem jön, mert Felix szintjét biztos lehozza a balszélen, csak jobb mezőnymunkával, lenne ott egy erős közepes megoldásunk. De ha hozzuk Olmót, és kiderül, hogy az volt kb az egész keret, akkor az egy rettenetes csapás lenne.
Akkor már inkább Cou vagy Griez.dingdong írta: ↑2024.08.01. 15:22:05Olmo az DeJong pepitában. Tehetséges keresett játékos akit presztizsből veszünk nem szükségből. Aztán, hogy illik-e hozzánk kell-e az másodlagos. Cserébe Olmo még sérülékeny is (azóta már DeJong is). Megjegyzem tizszer inkább Olmo mint Bernardo Silva ahogyan azt Xavi akarta volna.
Szerintem már egy teljesen átlagos szurkolonak is világos, hogy mik a hiányposztok szóval nem értem a támadó kp igazolás miért okozna hurrá optimizmust laporta és deco irányába. Nicoval az érthetőbb lenne.
Ha mindkettőt megvesszük az meg azért bosszantó mert akkor lett volna pénzünk több más fontosabb játékosra is.
Nem gondolom én sem másként, max annyiban, hogy a Barca viselkedését kínosnak gondolom.
Laportát ismerve szinte biztos, hogy most nincs pénz a két fiúra. Ha 5 év alatt kell kifizetni vagy jó pénzért tudnánk eladni játékosokat, akkor lenne meg a 120 kp..gránit írta: ↑2024.08.01. 13:38:03Ezt a "nincs pénz"-témát most sem értem. Vagy ez nem igaz, vagy az, amit a klubvezetés állít. Ők azt állítják, meg tudjuk venni Williams-t is, Olmót is. Tehát ezek szerint van pénz, csak nem arra költenék, amire kéne. Vagy Williams és Olmo kamu, vagy az, hogy nincs pénz.
Ez a fő gond. Az tuti, hogy foglalkoznak vele, tavaly meg tavalyelőtt is foglalkoztak, Flick is kiemelte. Csak az a kérdés, hogy eléggé tudnak-e Olmók mellett ezzel foglalkozni. Annyira nem követtem a klubjában, hogy a sérülékenységét lássam, arról nem is nagyon tudtam, és még úgy sem tartottam jó üzletnek.FcBarcelona1 írta: ↑2024.08.01. 12:54:33Főleg, ha vkp-ra sem lesz pénz. Merinot nagyon írkálják az Arsenalba. A kp-nk, így ismét kevés lehet a sok sérülékeny játékossal.
Hát most már én is aggódok az átigazolások miatt.
Ehhez nem neki kell, hogy köze legyen, de a klubnak egyre nagyobb érdeke, hogy lezáruljon ez a szappanopera. Az, hogy kinek milyen vonzereje van, már jó ideje irreleváns, mert előtte vannak az ajánlatok, tudja, hogy kitől mit kaphat.Peter írta: ↑2024.08.01. 11:34:02Nem gondolom, hogy ultimátum helyzetben lennénk Nicoval szemben. Az, ha valaki szeretné őt elcsábítani, ahhoz nem ultimátum, hanem vonzerő szükséges. Ugyanakkor a srácnak semmi köze ahhoz, hogy mi függ avagy mi nem függ az ő döntésétől a Barca számára. Ez nem Nico problémája, neki ehhez semmi köze.
Ha a Barcának nem tetszik, hogy a srác még nem döntött, akkor alkalmazkodnia kell és választhat mást, vagy csak egyszerűen továbblép avagy nyitva hagyja az ajtót egy meghatározott időpontig amit vagy Nicoval vagy nélküle, de akkor becsukja és tiszta sor, vége.
Pau Viktorban én is bízok és egyben elég nagy potenciált látok, remélem folytatja az az utat amit elkezdett.bence0330 írta: ↑2024.08.01. 12:00:18Adja az ég, hogy Pau Victor berobbanjon legalább jó csereként, de Olmót gondolom pont azért akarják megvenni (az egyetlen magyarázat, ami logikát feltételez a transzfer mögött), hogy 4 poszton is okés. Akár néha Lewy helyett hamis kilencesként, az érdekes húzás lenne. Én idén nyáron az egyetlen távozónak amúgy Roquét látom, így akár még képbe is kerülhetne.
Amúgy kb ugyanaz a manőver a két játékos posztilag. A portugál inkább second striker mint 10-es, Olmo meg talán inkább 10-es, mint ss, de a lényeg, hogy Felix sem volt balszélső, odatettük, nem rossz ott, nem is az igazi, de az részemről teljesen okés volt kis fizetésért, kölcsönben. Olmo ugyanez lenne, csak javított kiadásban, ellenne ott a szélen, nem lenne rossz, de nem is lenne túl jó. Inkább nézném még őt 0 euróért, mint Olmót 60-ért, ha értelmesebb emberre költenénk el ezt a pénzt.
A Sport azt írja, hogy a második ajánlatot is visszadobta a Lipcse habozás nélkül.
Nem gondolom, hogy ultimátum helyzetben lennénk Nicoval szemben. Az, ha valaki szeretné őt elcsábítani, ahhoz nem ultimátum, hanem vonzerő szükséges. Ugyanakkor a srácnak semmi köze ahhoz, hogy mi függ avagy mi nem függ az ő döntésétől a Barca számára. Ez nem Nico problémája, neki ehhez semmi köze.