Na véget ért az első szezonom a NAPOLI együttesével, egy kis szezonzáró szösszenet:
Majdnem féltávnál (16. forduló) ugye írtam egy kis helyzetjelentést, ami az Olasz-kupával folytatódott, ahol az Intert kaptam meg egyből. Idegenben 2-2-t játszottam velük, elkezdtem bizakodni, hogy beállok védekezni és kontrajátékra így talán egy góllal jó lehetek a második meccsen. Hmm...nem így lett. Simán 3-0-ra kikaptam otthon és ezzel elbúcsúztam a kupától is, így már csak a bajnokság maradt számomra, ahol a média által elvárt 8. helytől jobbat akartam elérni.
Ez mondjuk, hogy hamar el is jött, egyre jobban jöttem felfele az előttem lévőkre (Udinese, Fiorentina, Sampdoria), szép kis fordulók voltak. Elérkezett a 28. forduló ahol már az 5. helyen álltam (a szezon elején lévő bukdácsolás miatt a 4. hely már elérhetetlen volt szinte), de úgy hogy az 5. és a 12. hely között csupán 4 pont különbség volt. Az utolsó 10 fordulóban aztán bekeményítettem (8 győzelem ebből 7 zsinórban és 2 vereség) és sikerült megtartani és megerősíteni az 5. helyemet, sőt még a 4. AS Roma-ra is feljöttem 2 pontra a végén és 7 ponttal elhúztam a 6. Sampdoria előtt. Amilyen rosszul indult a szezonom, számomra olyan kellemes lett a vége. Közben persze már felmerült a nevem a Real Madridnál, a Liverpoolnál és az AS Románál is. A bajnokságban egyébként O.Cardozo lett a gólkirályom 14 góllal, a Seria-A gólkirálya amúgy Ibrahimovic lett 15! góllal.

Ilyen se volt még nálam, hogy valaki ilyen kevés góllal legyen gólkirály. Di María adta a legtöbb gólpasszt, számszerint 12-t, Belletti pedig a 2. legjobb játékosa lett a Seria-A-nak 7.34-es átlaggal. Jók voltak még: Montolivo, Maggio, Cannavaro, Vitale. F. Santacroce és Hamsik besértődtek mert nem engedtem el őket a télen, így nem is játszottak jól a tavaszi szezonban, de a végén már megmondtam, hogy nyáron eladom őket. A bajnokságot amúgy a Milan nyerte 1 pont előnnyel az Inter előtt, az olasz kupát a Roma, az UEFA-kupát szintén a Milan, a BL-t pedig a MU.
Na de vége lett a szezonnnak és kíváncsi voltam, hogy mi lesz azokkal a feltételezésekkel. Ekkor már gondolkodtam, hogy kivel kéne erősíteni a Napoli keretét, és ekkor június 18-án megkeresett az AS Roma (4. helyen végeztek) és szerződést ajánlottak nekem. Mivel a BL-ben jó lett volna szerepelni és amúgy is tetszett a Roma kerete, ezért elfogadtam a 2 éves szerződésüket és otthagytam Nápolyt. A keret semmit sem változott az első évben Spallettinél csak egy pár ember ment el kölcsönbe. De én viszont elkedztem a takarítást. Ugyanazt a 4-3-3-as rendszert alkalmaztam mint a Napolinál. 2 edző, 1 figyelő és 1 gyúró kivételével mindenki ment a szakmai stábból és feltöltöttem őket elismert emberekkel. A men.asszisztensem is a kedvencem: Pako Ayesterán lett.

Átigazolásokra kaptam cirka 64 milliót (előzetesen a felére számítottam) így elkezdtem a keretben is a takarítást.
Na kezdtem azokkal akik távoztak:
Vucinic - 16,5 m€ - Real Madrid (még Spalletti adta el)
Brighi - 5 m€ - Liverpool (őt is)
majd én:
Taddei - 21,5 m€ - Real Madrid
Julio Baptista - 24 m€ - Atletico Madrid
Perrotta - 4,7 m€ - Napoli
Cassetti - 1,4 m€ - Empoli
Tonetto - 800 e€ - Avelino
Barrusso - 4 m€ - Villarreal
R.Faty - 2,3 m€ - Rennes
És akik érkeztek:
Montolivo - 16 m€ - Napoli (őt mindenképpen át akartam hozni a Napolitól)
Diego - 24 m€+zár. - Werder B.
Buonanotte - 9,5 m€+zár. - River Plate
D. Payet - 11 m€+zár. - St.-Etienne
Di Natale - 12,5 m€+zár. - Udinese (neki nagyon örültek a szurkolók)
G. Rossi - 18 m€ - Villarreal (átadólistán volt, menni akart a csapattól, neki meg én örültem nagyon

)
Mathieu - 6,5 m€+zár. - G.Bordeaux
Thiago Silva (khv) - 10 m€+zár. - Hamburg
Santon (18 éves, jobbhátvéd) - 6 millió€ - Inter (ajánlom mindenkinek, mert állítólag nagyon jó lesz! Már 18 évesen minőségi játékos státuszt kapott!)
Hát ennyit az átigazolásokról, volt mozgás bőven. Célom egyébként, hogy a BL-ben túljussak a csoportkörön (Spallettivel ez nem sikerült nekik), és utána egy jó helyezést elérni, valamint szeretném az olasz szuperkupát és az olasz kupát is megnyerni! A bajnokságban az első 3-ben kéne végezni és akkor már jó vagyok. Eddig 1 felkészülési meccsen vagyok túl, a Nyíregyháza ellen nyertem 5-0-ra idegenben: Menez 2 gól 1 gólpassz, Payet 1 gól 1 gólpassz, valamint Montolivo és Totti volt eredményes.
Na majd jelentkezem, hogy miként sikerült a szezonom. Ez jóóó hosszúra sikerült!

Köszi, hogy elolvastad!
Peace.