A Magyar Barca Zártosztály #2

Itt találhatóak az előző szezon során írt hozzászólásaitok. Később érdemes lesz visszanézni őket!
Lezárt
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.17. 10:35:34

gnorbert írta:Felfogtam a lényeget. Remélem más is.
Ügyes fiú :!: Hangulatkeltésben Nr.1. vagy :lol:
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.17. 10:28:35

Felfogtam a lényeget. Remélem más is.
Visca el Barça, visca Catalunya! Més que un club!
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.17. 10:13:39

gnorbert írta:Csak hogy tudjam, mivel kerülhetem el (ha bevezetik a "nem javasolt" véleményedet)...
Látom megint az ülök a klaviatúra mögött és hülyeségeket beszélek rész van nálad...
Csak beszélgettünk Lámával...nem javaslat volt hanem vélemény azt meg megtarthatom magamnak :wink: :!: Próbáld felfogni már...
Ha javasolnék azt Melkornak tenném! Remélem így másodszorra sikerült megérteni :wink:

És nem kell izgulni Te a csapat egyik alappillére vagy :!:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bercy 2007.09.17. 10:34:36-kor.
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.17. 10:05:12

Csak hogy tudjam, mivel kerülhetem el (ha bevezetik a "nem javasolt" véleményedet)...
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.17. 10:02:35

Én vállalom a véleményemet a Csapat előtt. Nem a nyitottban vagyunk.

Kit/kiket szankcionálnál, hogyan/mivel, és miért?
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.17. 09:49:58

gnorbert írta:Azért elmondod a nagyközönségnek is?
Nem... csak beszélgettünk, mint ahogy mások is szoktak. Gondolom Neked is van véleményed és megosztod másokkal.
gnorbert írta:Ha már így véletlenül kiderült, engem érdekelne hogyan/mivel szankcionálnál? Meg hogy kiket, és miért?
Már megint túldramatizálsz és pánikot keltesz...
Mi derült ki??? Hogy beszélgettünk...Na és akkor mi van? Gondolom Te is szoktál...
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.17. 09:42:33

Azért elmondod a nagyközönségnek is?

Ha már így véletlenül kiderült, engem érdekelne hogyan/mivel szankcionálnál? Meg hogy kiket, és miért?
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.17. 09:40:22

gnorbert írta:Superlama!

Egyébként örülnék ha részletesebben kifejtenéd ezt a "Bercy által javasolt" "szankcionálni kellene dolgokat" gondolatot...
ÁLLJ!

Nem javasoltam :!: Ha javasolni akarnék akkor Melkornak tenném... egyszerűen beszélgettünk és én a véleményemet mondtam el :!:
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.17. 09:33:09

Superlama!

Egyébként örülnék ha részletesebben kifejtenéd ezt a "Bercy által javasolt" "szankcionálni kellene dolgokat" gondolatot...
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.17. 09:16:38

Több "helyen" is félreértettél Superlama, lehet hogy rosszul fejeztem ki magam.

gnorbertnek elsősorban szórakozás a foci
Szombatonként, szerdánként, újabban csütörtökönként (bár itt még csak néző voltam 3x), a Selejtezőkön, a Tornákon...

A végeredmény pedig távolról sem közömbös nekem sem (hidd el, én is inkább győztesen szeretem elhagyni a pályát), de sorrendben valóban nem ez a legfontosabb számomra.

Valóban szurkolói csapat lennénk, de ez miért ledegradáló?
Büszke vagyok rá, és nem gondolom hogy fejlődésképtelenek lennénk, sőt...! Éppen írtam hogy most sokkal jobb eredményt várok, mert az új emberek (Te, Házé, Dopi, NagyPé, Tibi), új lendületet hoztak... :!:
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.17. 08:56:29

haze71 írta:Nem akarok írásban túl sok időt vesztegetni a gondolataim megosztására, de azért azt elmondanám, hogy az előző hozzászólásaim az előző meccs élményei alapján képződtek, amire reagált Láma is és Berci is, pedig ott sem voltak... Kár is, hogy nagyon belekezdtünk ebbe a témakörbe itt a fórumon, mert nem biztos, hogy ez a sok oksság jót tesz a csapatszellemnek. Az utolsó (előtti) mondatként annyit azért hozzáfűznék, hogy a hozzáállással nekem semmi bajom nincs, mindenki kiad magából annyit, amennyire képes. Csak néha ez kevés...
Kedves haze!

Mivel én már a kezdetek óta vagyok ezzel a csapattal, valamint a legtöbbjével elég régóta játszok együtt, így nem biztos, hogy ott kell lennem egy meccsen ahhoz, hogy egy hsz-ből ki tudjam szűrni, hogy ki miként játszott :wink:
De talán az én hsz-m nem annyira illuzióromboló mint a Tied :!:
haze71
Entrenador del Barça

2007.09.17. 08:47:23

Nem akarok írásban túl sok időt vesztegetni a gondolataim megosztására, de azért azt elmondanám, hogy az előző hozzászólásaim az előző meccs élményei alapján képződtek, amire reagált Láma is és Berci is, pedig ott sem voltak... Kár is, hogy nagyon belekezdtünk ebbe a témakörbe itt a fórumon, mert nem biztos, hogy ez a sok oksság jót tesz a csapatszellemnek. Az utolsó (előtti) mondatként annyit azért hozzáfűznék, hogy a hozzáállással nekem semmi bajom nincs, mindenki kiad magából annyit, amennyire képes. Csak néha ez kevés...
Superlama
Jugador del Barça

2007.09.16. 23:39:35

jo dolog ilyenekrol beszelgetni, csak ebbol meg szinte sosem tartottunk be semmit. de meg ez sem baj ha egyszer elkezdjuk. A velemenyek kozul a legszimpatikusabb a Bercye. Mivel o fejtette azt ki hogy igenis fegyelemre lenne szukseg es sokkal nagyobb alazatra. Termeszetesen az en reszemrol is. Emberek leven sokszor nem megy ez csak ugy es a Bercy felvetese szerint (amiben megint latok igazat) neha szankcionalni kellene dolgokat mivel a csapat egeszere nezve kell megjozni a donteseket. Sertodesnek sok helye nincs ilyen esetekben.
A masik Haze hozzaszolasa hogy ezekkel az egyeni problemakkal jovunk hogy labdakezeles stb es elobb ezt kell megtanulnunk. Tevedes!!! Onbizalom es fegyelmi problemakat kell lekuzdeni. Mivel amennyire lattam mindenki tud labdat kezelni passszolni rugni ha nem zavarjak nagyon vagyis nem idegeskedik. A bajnoksagban resztvevokre jellemzo (velem egyutt) az idegeskedes ami onbizalom hianya es eronlete. Ha fejben megtanulunk jatszani (ehez a labda nelkuli jatek is hozzatartozik) akkor siman lehetunk kozepmezonybeliek vagy kicsit foljebb ebben az idenyben. Haze es meg valami a fociban az a szep a tobbi sportaggal szemben hogy barki muvelheti kortol nemtol testi adotsagoktol fuggetlenul. Ezert is a legjatszottab sport a vilagon. Labdat kezelni 30evesen is meg lehet tanulni es egy bizonyos szintet mindenki el tud erni.
Norbi a te velemenyed neha ellentmondasos. Hiszen mondod hogy mindegy milyen eredmenyt erunk el senki se varjon csodat mert "csak" egy szurkoloi csapat vagyunk. Magyaran mondva mindegy mit es hogyan csinalunk. Utana meg persze te is elemzed a dolgokat es eszreveszed a hibakat amiken javitani kene. Minek ha "csak" szurkoloi csapat vagyunk?....Velemenyem szerint onnantol kezdve hogy elindulunk egy valamilyen szinten hivatalos bajnoksagban amiert fizetunk valamennyi tetje is van onnantol kezdve nem "csak" egy szurkoloi gyulevesz csapat vagyunk. En ezt egy jo kis csapatnak tartom mert vannak lehetosegek es van ertelme annak hogy komolyabban is csinaljuk. Egyenkent most nem akarok embereket dicserni, de erzesem szerint jo emebrek es jo jatekosok is vannak itt (persze 2in1).
Tehat ha az ilyen kis hulyesegeken tul tudunk jutni es fegyelmet tanulunk sok szep eredmenyt lehet elerni.
En orulok hogy jatszhatok veletek es remelem hogy tobbet senki sem bujik olyan idiota indokok moge hogy hat mi csak ilyen kis csapat vagyunk meg egyebkent is szarok vagyunk meg ennyit tudunk. Nem vagyunk szuperjok egyenlore de ha akarunk akkor lehetunk jobbak a mostaninal sokkal. A kerdes hogy akarunk-e? :)
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.16. 21:26:56

dopi írta:Az túl ideális lenne ha mindenki tudná a dolgát, ha mindenki ismerné a saját gyengéit, ha mindenki képes lenne előbb a saját teljesítményét értékelni a másiké helyett...és túl eredményes is lenne ha mindez így lenne. Én mindenesetre mindent meg fogok tenni annak érdekében hogy az engem ért kritikákra méltó választ adjak, csak aztán nehogy majd ez legyen a gond...
Aki itt játszik sztem mindenki tisztában van az erényével és gyengeségével!
Ha ezen az egyén túl tud jutni és javítani az a csapatot szolgálja... aki nem az....
dopi
Jugador d'estrella

2007.09.16. 19:47:40

Az túl ideális lenne ha mindenki tudná a dolgát, ha mindenki ismerné a saját gyengéit, ha mindenki képes lenne előbb a saját teljesítményét értékelni a másiké helyett...és túl eredményes is lenne ha mindez így lenne. Én mindenesetre mindent meg fogok tenni annak érdekében hogy az engem ért kritikákra méltó választ adjak, csak aztán nehogy majd ez legyen a gond...
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.16. 19:41:50

ui. mivel ez egy Csapat lenne, szükség van a többiek véleményére is.
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.16. 18:56:22

Egy csapat akkor lesz igazi CSAPAT ha a benne játszók felfogják:
EGYÜTT győzünk, és EGYÜTT veszítünk.

A Zsoltika sem fog meccsenként egyedül 5 gólt rúgni (csak ha passzolunk neki), és a kapusunk sem azért kap X gólt, mert béna (hanem mert mi, játékosok hagyjuk játszani/lőni az ellenfelet).
Bercy írta:Az a baj (és talán ezért nem működünk jól csapatként), hogy a vereségek után csak az egymásra mutogatás és a bűnbak keresés a fő cél!
Pedig ha mindenki önkritikát gyakorolna akkot talán sokkal eredményesebben játszhatna együtt a csapat!
Igazad van.
A magam nevében nyugodt lelkiismerettel mondhatom:
SOHA nem mutogattam másra, és nem kerestem bűnbakot.

Ezt mindenkinek saját magának kell tudnia.
Mindenki nézzen tükörbe, és ha csak arra képes hogy a másikra mutogat és bűnbakot keres inkább ne jöjjön többet. Többet árt mint használ.
Gábor no.:2
Jugador del Barça

2007.09.16. 17:19:24

Ja hülyeség volt!
De ha foci van nincs kegyelem! 8) :wink: :cry: :lol: :oops:
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.16. 16:00:17

gnorbert írta:Szevasztok!

Már annyiszor írtam eposznyi hsz-eket ezekkel a dolgokkal kapcsolatban annó, most csak pár gondolat/tény:

Annak idején (amikor a HFCB első alkalommal benevezett a TippMix bajnokságába) sokan óvtak, és mondták nekem hogy:
"lehet hogy nem oda kellene mennünk, mert az egy igen erős bajnokság, erős (olykor erőszakos) sok-sok éve együtt edződő csapatokkal, és sok negatív élmény fog érni bennünket, és bla-bla-bla...".

Úgy gondoltam hogy - javarészt felnőtt emberekként - megbírkózunk a dologgal, de utólag már belátom: tévedtem.
Nem bírtuk elviselni a vereségeket, rengeteg rinya/hiszti volt meccsek után, aztán a hsz-ek a fórumon... Déjá vu :mrgreen:
Határozottan emlékszem olyan meccsekre, ahol vezettünk is (gólokkal!!) és amelyek végül mégis vereséggel fejeződtek be.
Legalább 5-6 ilyen mérkőzés volt (akárcsak legutóbb csütörtökön - tessék, ismét hiba a Mátrixban! :mrgreen:).

Íme az akkori, 2005-2006-os statisztikánk (17 csapat küzdött):
13. Hungarian Fc Barcelona 24 meccsen 8 győzelem 2 döntetlen 14 vereség 101-143 (rúgott-kapott gól) 26 pont

Egy erős bajnokságban, kemény ellenfelekkel szemben.
Egy első idény.
Véleményem szerint (amivel kib*szottul egyedül voltam :mrgreen:) ez tökéletesen elfogadható volt.

Most, ezt a gárdát az első 8-ba várom, ami a helyes mentalitással, hozzáállással nem egy "mission impossible" :!:

"...magunk szórakoztatására játszunk..."
Ez a kulcsmondat, és sokkal fontosabb, mint amilyennek az első pillanatban hallatszik.

További írtózatosanborzasztóanelképesztően fontos gondolatok:
- "...ne keseredjünk el, ha nem jönnek össze a dolgok..."
- Ne felejtsük el: mi ELSŐSORBAN szurkolói Csapat vagyunk...
- Ne görcsöljünk, bízzunk magunkban, és bízzunk egymásban a pályán
:!:
ufff...
Az a baj (és talán ezért nem működünk jól csapatként), hogy a vereségek után csak az egymásra mutogatás és a bűnbak keresés a fő cél!
Pedig ha mindenki önkritikát gyakorolna akkot talán sokkal eredményesebben játszhatna együtt a csapat!
Meg talán így a bajokság elején amikor a többi csapat sincs formában, talán lehetne keverni a csapatot és kipróbálni, hogy nem ugyanaz a kezdővel illetve kis változtatással mit lehetne kihozni.
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.16. 15:54:55

Gábor no.:2 írta:Bercy! Mégegyszer bocs a telód miatt!
Semmi gond! :wink:
CSak ne vitatkozzunk már ilyen hülyeségeken!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Bercy 2007.09.16. 16:00:43-kor.
gnorbert
Capitá del Barça

2007.09.16. 13:31:17

Szevasztok!

Már annyiszor írtam eposznyi hsz-eket ezekkel a dolgokkal kapcsolatban annó, most csak pár gondolat/tény:

Annak idején (amikor a HFCB első alkalommal benevezett a TippMix bajnokságába) sokan óvtak, és mondták nekem hogy:
"lehet hogy nem oda kellene mennünk, mert az egy igen erős bajnokság, erős (olykor erőszakos) sok-sok éve együtt edződő csapatokkal, és sok negatív élmény fog érni bennünket, és bla-bla-bla...".

Úgy gondoltam hogy - javarészt felnőtt emberekként - megbírkózunk a dologgal, de utólag már belátom: tévedtem.
Nem bírtuk elviselni a vereségeket, rengeteg rinya/hiszti volt meccsek után, aztán a hsz-ek a fórumon... Déjá vu :mrgreen:
Határozottan emlékszem olyan meccsekre, ahol vezettünk is (gólokkal!!) és amelyek végül mégis vereséggel fejeződtek be.
Legalább 5-6 ilyen mérkőzés volt (akárcsak legutóbb csütörtökön - tessék, ismét hiba a Mátrixban! :mrgreen:).

Íme az akkori, 2005-2006-os statisztikánk (17 csapat küzdött):
13. Hungarian Fc Barcelona 24 meccsen 8 győzelem 2 döntetlen 14 vereség 101-143 (rúgott-kapott gól) 26 pont

Egy erős bajnokságban, kemény ellenfelekkel szemben.
Egy első idény.
Véleményem szerint (amivel kib*szottul egyedül voltam :mrgreen:) ez tökéletesen elfogadható volt.

Most, ezt a gárdát az első 8-ba várom, ami a helyes mentalitással, hozzáállással nem egy "mission impossible" :!:

"...magunk szórakoztatására játszunk..."
Ez a kulcsmondat, és sokkal fontosabb, mint amilyennek az első pillanatban hallatszik.

További írtózatosanborzasztóanelképesztően fontos gondolatok:
- "...ne keseredjünk el, ha nem jönnek össze a dolgok..."
- Ne felejtsük el: mi ELSŐSORBAN szurkolói Csapat vagyunk...
- Ne görcsöljünk, bízzunk magunkban, és bízzunk egymásban a pályán
:!:
ufff...
Gábor no.:2
Jugador del Barça

2007.09.16. 00:48:55

Bercy! Mégegyszer bocs a telód miatt!
Marci
Capitá del Barça

2007.09.15. 23:01:55

azért az túlzás hogy ne tudnánk kezelni a labdát, kicsit meg kell szokni a pályát, fel kell venni a ritmust, nem lesz ez rossz!
Marci 3 - Hungarian F.C. Barcelona
Bercy
Entrenador del Barça

2007.09.15. 16:25:00

Mondjuk én nem teljesen értek egyet ezzel, de mindegy, mert sztem ebben sohasem tudunk közös nevezőre jutni.
Ronaldinho 17
Entrenador del Barça

2007.09.15. 11:47:17

Teljesen egyetértek Házéval!
ZSOLTI 10 - Hungarian F.C. Barcelona
Lezárt