Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ahhoz képest hogy 10éve nem nyert a Ferrari Monaco-ban és ebbe benne volt a Schumacher-korszak is és akkor sem ment.S.Agüero írta:Ferrari nagyon jó Monacon, ez látszik most is.
Igen, sajnos csak most nemrég értem haza melóból és ma még nem voltam netközelben, szóval: de igen és ebben most én tévedtem meg...Xanthor írta: Monacoban csütörtökön van az első két szabadedzés, akkor elvileg nem ma éjfélig kéne leadni a tippeket?
Persze, ott is jó ha van Kers, de szerintem az alagút előtti kanyarkombó még jobban leszakítja a hátul haladót,mint a Barcelonai sikán, így hiába követi azt egy "hosszabb" egyenes/alagút, nem tud majd jobban odaférkőzni,mint pl Barcelonában szerintem. Sőt kevésbé. Arról nem is beszélve,hogy az azt követő kanyar,még neccesebb.Tocy írta:Monacoban is kell leszorítóerő, csak más, mint mondjuk Barcelonában. A hercegségben mechanikai leszorítóerőről beszélünk, Katalóniában meg aerodinamikairól. Az utóbbiban jár nagyon messze a mezőny előtt a Red Bull, és ez fog eltűnni Monacoban. Amúgy én úgy tudom, hogy a DRS-ük hatékonyabb jóval, és mivel azt lehet használni időmérőn bárhol, így ettől nagyobb ott a különbség. De Monacoban ennek sem veszik igazán hasznát...Ozsi! A KERS szerintem kelleni fog, az alagút után ha a másiknak van, odabújik a seggébe mondjuk Hamilton és vagy két törött autó, vagy elmegy, de sokáig azt nem lehet bírni. Persze a szűk részeken nem sokat segít előzéskor, mert 1xerűen ha az elöl haladó hibátlanul megy, nem lehet bemenni mellé sehol. Érdekes verseny lesz, most először van esély az időmérőn a többieknek, ha most is Red Bull 1-2 akkor erre az évre búcsút mondhatnak a polenak a többiek.
Bizony, ettől F1, az F1, újítások, amik még a szabályt sem lépik át (most a szárnykérdést hagyjuk, bár hivatalosan az is szabályos, többszöri megvizsgálás után is) és nagyon ötletesek. Azért a Nagyok (Ferrari,Meki) megirigyelhetik a bikák leleményességét, és újításait.Tocy írta:Igen, ez is benne lehet...mármint a "forró befújás". De igazából ezt is mindenki használja, persze attól még csinálhatja a legjobban a Red Bull. De ugye ugyanaz a motorvezérlés megvan a Renaultban is. De azért Red Bull...ezek szerint különleges motorvezérlés, jobb DRS, különlegs KERS ( bár ennek hatása azért kérdéses...) különleges emelő...nem mondhatni, hogy hétköznapi dolgokat csinálnakScooby Bent Bwoy írta:Ezt érdemes elolvasni, vannak benne érdekes dolgok, többek között szó van arról is, miért nagyobb a Red Bull fölénye az időmérőn, mint a versenyen.
http://www.f1hirek.hu/f1/20110525-f1-ba ... z-van.html
Igen, ez is benne lehet...mármint a "forró befújás". De igazából ezt is mindenki használja, persze attól még csinálhatja a legjobban a Red Bull. De ugye ugyanaz a motorvezérlés megvan a Renaultban is. De azért Red Bull...ezek szerint különleges motorvezérlés, jobb DRS, különlegs KERS ( bár ennek hatása azért kérdéses...) különleges emelő...nem mondhatni, hogy hétköznapi dolgokat csinálnakScooby Bent Bwoy írta:Ezt érdemes elolvasni, vannak benne érdekes dolgok, többek között szó van arról is, miért nagyobb a Red Bull fölénye az időmérőn, mint a versenyen.
http://www.f1hirek.hu/f1/20110525-f1-ba ... z-van.html
Múltkor olvastam valahol,és a versenyen is megemlítették,hogy a Red-Bullnál 3 féle motorvezérlés van!Egyet az időmérőn,egyet a versenyen,egyet pedig a boxutcában alkalmaznak!!!Ez az időmérőn annyit jelent,hogy sokkal nagyobb lesz a motor teljesítménye 1 körön,ennek is beutdható a jó teljesítmény!A boxutcában használatos motorvezérlés arra jó,hogy az indulásnál nem forog el a kerék,sokkal gyorsabban el tudnak indulni,és ezért is olyan gyorsak a boxban,nah meg azért,mert elvileg ők egy amolyan rugós emelőt használnak,ami azt jelenti,hogy egy rugót szereltek az emelőbe,ami abban segít,hogy mikor leteszik az autót nem kell ovatoskodni,hanem simán ledobahtják,és kihúzhatják akocsi alól,mert az autó alja nem verődik oda a földhöz!Azt hogy a versenyen használt motorvezérlés milyen,azt nem tudom,de a versenyek alapján közel sem olyan jó mint az edzésen használtVito írta:egyszerűen nincs elég helye és elég hűtése. az rb07 egy végtelenül kompakt, kis helyre zsúfolt autó, ami nem bír el túl sok plusz cuccot. amikor év elején bemutatták az új verdát, már akkor lehetett róla olvasni, h probléma lehet a kers-szel és sok szakértő szkeptikus volt, h egyáltalán beteszik-e.ozsimiki írta:Ez is lehet a gond, de az egész kocsit nem úgy tervezték,hogy a fő szempont a Kers, ezért is bajlódnak még vele, míg akik már régebben használták, pl Meki, nekik elég tökéletes. De amit írtál az is igaz egyes szitukban, de amikor csak úgy bedöglik pl időmérő előtt, ez nem azért van. Versenykörülmények között persze benne van a pakliban ez is.Bob_Marley írta:Nem vagyok teljesen jártas, Ozsi kérlek majd javíts ki ha hülyeségeket írok, de véleményem szerint a KERS azért nem működik minden esetben, mert ugye a fékrendszerből nyerik az energiát, s nagy a leszorító erő a bikákban, s jobban igénybe veszi a fékeket is, s túlmelegednek, ezért olykor lekapcsolják majd vissza!
azért arra kíváncsi lennék, h hova tűnt megint az a bő fél mp, ami redbull és a többiek között volt az időmérőn. valami nem tiszta ezzel kapcsolatban.. ..vagy vetítés, h most ennyire közel engedték magukhoz a többieket a versenyen.
Monacoban csütörtökön van az első két szabadedzés, akkor elvileg nem ma éjfélig kéne leadni a tippeket?El fanático írta: Következő verseny: május 28-29 Monacói Nagydíj
Tippeket május 26.-án 23:59-ig kéretik elküldeni! Tehát csak 4 és fél nap van a tippek leadására....
A Kers mükszik nekik az időmérőn, míg a versenyen már nem tudják megoldani a hűtését. Ráadásul a DRS miatt a gyors kanyarok után még gyorsabb tudnak fölgyorsulni az időmérőn.Vito írta:egyszerűen nincs elég helye és elég hűtése. az rb07 egy végtelenül kompakt, kis helyre zsúfolt autó, ami nem bír el túl sok plusz cuccot. amikor év elején bemutatták az új verdát, már akkor lehetett róla olvasni, h probléma lehet a kers-szel és sok szakértő szkeptikus volt, h egyáltalán beteszik-e.ozsimiki írta:Ez is lehet a gond, de az egész kocsit nem úgy tervezték,hogy a fő szempont a Kers, ezért is bajlódnak még vele, míg akik már régebben használták, pl Meki, nekik elég tökéletes. De amit írtál az is igaz egyes szitukban, de amikor csak úgy bedöglik pl időmérő előtt, ez nem azért van. Versenykörülmények között persze benne van a pakliban ez is.Bob_Marley írta:Nem vagyok teljesen jártas, Ozsi kérlek majd javíts ki ha hülyeségeket írok, de véleményem szerint a KERS azért nem működik minden esetben, mert ugye a fékrendszerből nyerik az energiát, s nagy a leszorító erő a bikákban, s jobban igénybe veszi a fékeket is, s túlmelegednek, ezért olykor lekapcsolják majd vissza!
azért arra kíváncsi lennék, h hova tűnt megint az a bő fél mp, ami redbull és a többiek között volt az időmérőn. valami nem tiszta ezzel kapcsolatban.. ..vagy vetítés, h most ennyire közel engedték magukhoz a többieket a versenyen.
egyszerűen nincs elég helye és elég hűtése. az rb07 egy végtelenül kompakt, kis helyre zsúfolt autó, ami nem bír el túl sok plusz cuccot. amikor év elején bemutatták az új verdát, már akkor lehetett róla olvasni, h probléma lehet a kers-szel és sok szakértő szkeptikus volt, h egyáltalán beteszik-e.ozsimiki írta:Ez is lehet a gond, de az egész kocsit nem úgy tervezték,hogy a fő szempont a Kers, ezért is bajlódnak még vele, míg akik már régebben használták, pl Meki, nekik elég tökéletes. De amit írtál az is igaz egyes szitukban, de amikor csak úgy bedöglik pl időmérő előtt, ez nem azért van. Versenykörülmények között persze benne van a pakliban ez is.Bob_Marley írta:Nem vagyok teljesen jártas, Ozsi kérlek majd javíts ki ha hülyeségeket írok, de véleményem szerint a KERS azért nem működik minden esetben, mert ugye a fékrendszerből nyerik az energiát, s nagy a leszorító erő a bikákban, s jobban igénybe veszi a fékeket is, s túlmelegednek, ezért olykor lekapcsolják majd vissza!
Ez is lehet a gond, de az egész kocsit nem úgy tervezték,hogy a fő szempont a Kers, ezért is bajlódnak még vele, míg akik már régebben használták, pl Meki, nekik elég tökéletes. De amit írtál az is igaz egyes szitukban, de amikor csak úgy bedöglik pl időmérő előtt, ez nem azért van. Versenykörülmények között persze benne van a pakliban ez is.Bob_Marley írta:Nem vagyok teljesen jártas, Ozsi kérlek majd javíts ki ha hülyeségeket írok, de véleményem szerint a KERS azért nem működik minden esetben, mert ugye a fékrendszerből nyerik az energiát, s nagy a leszorító erő a bikákban, s jobban igénybe veszi a fékeket is, s túlmelegednek, ezért olykor lekapcsolják majd vissza!
Azt nem mondtam, hogy idén fog nyerni Monacoban.Bob_Marley írta:http://formula.hu/hirek/153/383/53372/a ... a-ferraritKralo írta: A baj ott volt, hogy Alonsoék csak próbálták másolni a többiek taktikáját, és nem ők voltak az irányadók. .
Bulvárszagú, de pont idevág!
És Alonso csapataitól ezek a stiklik nem állnak távol![]()
![]()
Monacoban az időmérőket látva, meg főleg, hogy kanyargós a pálya, még jobban ki fog jönni a leszorító erő, s nem hiszem, hogy Vettelt hip-hop megelőzi bárki is, pont Monte Carloban, de azért GO LEWIS
http://formula.hu/hirek/153/383/53372/a ... a-ferraritKralo írta: A baj ott volt, hogy Alonsoék csak próbálták másolni a többiek taktikáját, és nem ők voltak az irányadók. .
Nem azt mondom h a DRS zónában kellett volna hanem a kanyargós részeken,ahol az RB jobb leszorítóerejének köszönhetően szűkebb íven is eltud fordulni vagy egyik kanyarban aláfordul.Nem azt mondom h nem jó támadó ember,de neki is van miben fejlődnie és nem csak neki hanem másoknak is.ozsimiki írta:Láthattuk,h nem ért semmit a DRS zóna az élcsapatoknál. Volt egyéb előzés azonos gumikon? Nem. Amikor jobb gumija volt, meg is ette Buttont,meg Massát (igaz nem védekezett erőteljesen), amikor azonos akkor se Hami,se más nem előzött a pályán senkit sem. Akkor most mindenkinek van hova fejlődnie?
Azért a mosolygós smile,mert te kiszúrtad azt az 1-2rést a futam első felében ha jól értelmezem, amit Alo nyitott, de Vettel nem:) Meg úgy senki más sem, első etapban Alo remekül tartotta Vettelt,és Hamiltont, nem hibázott. Így nem lehet előzni a kanyargós részen (mert azonos minőségű gumi is volt akkor), a célegyenesre meg kevés volt a DRS, mind Vettelnek, mind Hamiltonnak, láthattuk. Szóval ezt a kritikát most erősnek érzem,hogy ott más leelőzte volna Alot, szntem senki.