Testépítés, edzésprogramok

Ami egyik témához sem kapcsolódik, avagy itt nyugodtan írhatsz mindenről kötetlenül.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.10. 08:47:27

Nem szidom most az edződet, de, ha a futás helyett esetleg egy normális súlyzós edzést állítana össze, lehet nagyobb eredmény lenne a kajával. Lehet órákat futni, csak nem hiszem, hogy többet érne.
Neked is érdemes lenne elolvasni a Sárga Kapszulát:
http://body.builder.hu/drugs-bunny-edzo-valaszol.htm4" target="_blank Ott van, hogy "letöltöm a sárga kapszulát" , s akkor lesz egy névreszólód ;) Minden benne van, ami fontos lehet, mint étrenddel és minta edzés programokkal. Egyedül a gyakorlatok szabályos végzését nem tudod belőlük megtanulni.
Kép
daffy
Madridista

2014.09.10. 08:45:03

Res írta: Nem vagyok szakértő, de úgy tudom kizárólag a has és a vádli edzhető minden egyes nap.
Emberfüggő,de elég ezeket is minden másnap. pl hétfő-szerda-péntek has. kedd-csütörtök-szombat vádli. Vádlit otthon is lehet edzeni,nem is kicsit. Nekem az nagyon durván szokott fájni,heti 1x tudom csak edzeni.
Heti 5 nap nem sok,ha lebontja rendesen:
mell
váll
láb
hát
kar
nekem így elő szokott fordulni. A vállam örül a saját edzésnapnak,ezért azt általában önmagában druvázom le,ha van rá időm.
Res
Jugador d'estrella

2014.09.10. 07:49:17

Nem lehet, hogy túledzett vagy?
Az 5 alkalom már kicsit sok. Négy még elmegy, de csak, ha jól elosztod a különböző izomcsoportokat.
Nem vagyok szakértő, de úgy tudom kizárólag a has és a vádli edzhető minden egyes nap. A többi izomcsoport esetén viszont pihenő napot célszerű beiktatni.
Ezen kívül azt is mondják, hogy az edzés naponta ne tartson tovább 2 óránál. Ebben már benne van a kardio rész is!
Hagyj időt a szervezetnek a pihenésre...
Rixmond
Barça B

2014.09.09. 22:41:38

Fogyni szerettem volna és ezért volt nagyobb hangsúly a futáson és evezésen. Így állították össze a szakik a programom. Kisebb súlyokkal dolgoztam , nem vártam azt ,hogy egyből kockahas ,meg szálkásizom legyen, de eléggé pofánvágott, hogy ilyen szinten veszítettem az izomból és erőből. :|

Szerintem jövő héttől szépen ráállok a kevés aerob mozgásra és menni fog a nagyobb súlyokkal való melózás. Értem én , hogy 32 évesen már nem olyan egyszerű kockahasat dobni ,de simán megoldható. Nem hódítani akarok, csak újra a régi bőrömbe lenni. No meg azért valami bicepsz, tricepsz , hát , mellkas sem lenne rossz.

Esetleg valami programot össze tudnál nekem írni ? + jöhetnek infók , kiegészítőkről is.
Leon
Director del Fútbol

2014.09.09. 22:32:58

Rixmond írta:
Leon írta:Az L-karnitint nyugodtan szedhet például súlyzós edzés előtt és után is(Pl 1-1grammot) mert felgyorsítja a regenerációt! :wink:
ugye ez nem "magázás" akart lenni :D :?: :?: :evil:
Nem csak lehagytam a "ted"-et a szó végéről! :oops: Elnézést kérek uram! :mrgreen:
Egyébként közvetlen súlyzós edzés előtt soha ne végezz aerob (pl Futás) munkát mert sokat kivesz belőled,max 5-10perc szobabringa megteszi és utána az edzeni kívánt izom alapos bemelegítése.
Súlyzós edzés után mehet a futás/evezés max 20-25percig aztán azonnal valami jó tejsavó (Optimum Nutrition 100% whey gold standard a csúcs).
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Rixmond
Barça B

2014.09.09. 22:18:12

Leon írta:Az L-karnitint nyugodtan szedhet például súlyzós edzés előtt és után is(Pl 1-1grammot) mert felgyorsítja a regenerációt! :wink:
ugye ez nem "magázás" akart lenni :D :?: :?: :evil:
Leon
Director del Fútbol

2014.09.09. 22:01:50

Az L-karnitint nyugodtan szedhet például súlyzós edzés előtt és után is(Pl 1-1grammot) mert felgyorsítja a regenerációt! :wink:

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Grácies Messi!
Rixmond
Barça B

2014.09.09. 21:50:47

Leon írta:
MQuC írta:Leon: Én olvasom a buildert, élőbe nnem nézem.
Én mindig felkelek hajnali 5kor szombaton meg vasárnap,hogy nézzem stream-en.Elég mazohista egy dolog de az argentin válogatott itthoni idő szerinti éjjel 2es meccseihez képest mégis csak jobb. :D
Remélem idén Kai tarolni fog és végre királlyá koronázzák! 8)

Izom megtartás szempontjából mindenképp a nagy súly(az erődhöz mérten) 6-12es ismétléstartomány a legjobb.De diétában mindenki gyengül valamennyit (genetika+étrend függvénye) aki nincs szénné kokszolva. :)

Koksz tőlem távol áll.
L-karitin, zöld tea, halolaj, mostantól majd whey protein lesz.
Ugye most az első kettő elhagy a halolaj és a protein megy tovább.
Leon
Director del Fútbol

2014.09.09. 21:44:16

MQuC írta:Leon: Én olvasom a buildert, élőbe nnem nézem.
Én mindig felkelek hajnali 5kor szombaton meg vasárnap,hogy nézzem stream-en.Elég mazohista egy dolog de az argentin válogatott itthoni idő szerinti éjjel 2es meccseihez képest mégis csak jobb. :D
Remélem idén Kai tarolni fog és végre királlyá koronázzák! 8)

Izom megtartás szempontjából mindenképp a nagy súly(az erődhöz mérten) 6-12es ismétléstartomány a legjobb.De diétában mindenki gyengül valamennyit (genetika+étrend függvénye) aki nincs szénné kokszolva. :)

L4wandowski

Grácies Messi!
Rixmond
Barça B

2014.09.09. 12:35:01

MQuC írta:
Tehát azt javaslod , hogy 15-18 ismétlés / széria ? Kis vagy nagy súllyal? Gondolom kicsivel, mert eddig ennél kisebb ismétléseket csináltam kisebbel
Az nem lehet, hogy azért ment le annyi izom a zsír mellett, s azért nem esett annyit a testzsírod többekközött, mert nem volt elég nagy a stimulus az izomzat megtartásához?
Egyébként a kajáról nem írtál pontosabban, úgyhogy simán lehet abban is bibi.

Az edzések kezdete előtt egy focimeccs alatt egyedül letoltam 2-3 kebabot , nem magyar méretűt. Vagy egy családi pizzát (62cm). Mindenféle gyors kaját kitettem az étrendemből, max havi egy - két alkalommal engem meg magamnak a kebabot vagy valami édességet.

Az étrendenben (szerencsére feleségem ukrán és a szláv kaja sokkal egészségesebb,mint a magyar) rengeteg zöldség (paradicsom,uborka,hagyma,zeller,cékla,káposzta) szerepel. Gyümölcsből kiwi,alma, banán,ananász,körte a fő. De néha citrom,lime,narancs,grapefruit is belemegy.
Kenyeret is fogyasztok de csak mértékkel és az is barnakenyér és nem Tescos. Emellett barnarizs és tészta a fő , havi pár alkalommal burgonya. Sót alig fogyasztok, bors , erőspaprika ( anyagcseregyorsítás) megy. Húsokból fehérhalak , csirke, pulyka, marha és nyúlhús illetve vadhús amikor jó a szezon :)
Amikor szénhidrát éhségem van ,akkor szoktam kiwit összevágni és citrommal feltuningolni ,mert állítólag a C vitamin megszüteti ezt az egyébként nem kellemes érzést.

Amit még a "bemutatkozásból" kihagytam ,azaz , hogy a testvízszintem lényegesen alacsonyabb az átlagnál. Erre azt javasolták, hogy rengeteg vizet igyak. Így a korábbi nyári napi 3 littyóról kb 7-8 liter lett. Most már ráállt a szervezetem , de eleinte napi 8-10 vizelés megvolt.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.09. 12:00:11

Tehát azt javaslod , hogy 15-18 ismétlés / széria ? Kis vagy nagy súllyal? Gondolom kicsivel, mert eddig ennél kisebb ismétléseket csináltam kisebbel
Az nem lehet, hogy azért ment le annyi izom a zsír mellett, s azért nem esett annyit a testzsírod többekközött, mert nem volt elég nagy a stimulus az izomzat megtartásához?
Egyébként a kajáról nem írtál pontosabban, úgyhogy simán lehet abban is bibi.
Kép
daffy
Madridista

2014.09.09. 11:36:27

Rixmond írta:Amúgy az normális , hogy ennyi súlyvesztés után kicsit gyengébbek az izmok ? Mert engem legfőképpen ez aggaszt. :(
A súlyvesztést nem lehet kizárólag zsírra korlátozni. Lehet minimalizálni az izomvesztést megfelelő étrenddel és kiegészítőkkel,de valószínű,hogy az amatőr szinten izom is megy le. Diéta után szépen vissza kell tölteni amúgy is.
Állóképességem szerintem bőven veri még az átlag 20 évesekét is, nemhogy a korombeliekét.
Az nem számít,mindig van feljebb. Ne másokkal hasonlítsd össze magad.
Tehát azt javaslod , hogy 15-18 ismétlés / széria ? Kis vagy nagy súllyal? Gondolom kicsivel, mert eddig ennél kisebb ismétléseket csináltam kisebbel.
Amekkorával megy. Tűzd ki célnak a 16-18 ismétlést. Ha megy 12,akkor jó súllyal dolgozol és legyen a célod az,hogy menjen a 16. Ha megy,akkor emelj a súlyon.
Rixmond
Barça B

2014.09.09. 11:30:42

daffy írta:
Rixmond írta:...
Válts 2-3 hónapra a magas ismétléses edzésre. Próbálj meg 15-18ra felmenni.

Futás terén pedig próbáld ki te is a HIIT edzést. Állóképességben sokat dob.
Állóképességem szerintem bőven veri még az átlag 20 évesekét is, nemhogy a korombeliekét.
16 évet kosaraztam versenyszerűen , nem megyei szinten. ZTE-ben is.

Tehát azt javaslod , hogy 15-18 ismétlés / széria ? Kis vagy nagy súllyal? Gondolom kicsivel, mert eddig ennél kisebb ismétléseket csináltam kisebbel.

HIIT -et mindenféle képpen kipróbálom , de amúgy is szoktam quad-ot csinálni ,meg ehhez hasonló apróságokat.

Amúgy az normális , hogy ennyi súlyvesztés után kicsit gyengébbek az izmok ? Mert engem legfőképpen ez aggaszt. :(
daffy
Madridista

2014.09.09. 11:02:25

Rixmond írta:...
Válts 2-3 hónapra a magas ismétléses edzésre. Próbálj meg 15-18ra felmenni.

Futás terén pedig próbáld ki te is a HIIT edzést. Állóképességben sokat dob.
Rixmond
Barça B

2014.09.09. 10:53:29

Sziasztok !

Kérésem , kérdésem lenne kismillió , de csak néhányat tennék fel... remélem kapok pár helyes választ....

2013 januárjában kezdtem el a dolgot , kisebb-nagyobb megszakításokkal ,akkor 108 kiló voltam 190 CM mellé. Jelenleg 94 kg vagyok, tehát amit akartam elértem, csak egy a gond, hogy hiába a lassú súlyvesztés 14kg / 16 hónap , nem éheztettem magam , hanem keményen futottam 9,6-10,2 km/ 55 - 60 perc , súlyokkal edzettem.
Ami viszont aggaszt, hogy a kezdeti 22,4% os testzsír csak 16,7-re ment le. Igaz közel 10-12 cm ment le a csípőmből, tehát ment zsír , háj miegyéb. De fizikálisan nem érzem magam toppon, sőt ahogy nézem a jegyzeteimet nem sokat fejlődtem.
Lábra gyengültem is. Az elején 260-270 kg-t megcsináltam , most 250-nél van a vég , de néha 230-nál. Ez viszont rémisztő.
Hasra fejlődtem ,mert eleinte a Weider féle 6-ostól rémálmaim voltak , most simán 10-11 es sorozattal tudok kezdeni és nem 4-6-al.

Hátra is alakul a dolog , de a váll és bicepsz az kegyetlen még mindig. Anno volt egy kulcscsont törésem és azóta rettentően gyenge a bal vállam. Hiába kínzom ,erőltetem ,alig fejlődik és kicsit gáznak érzem ,hogy 4*6-8 as szériák utolsó menetében egyszerűen nem tudom kitolni sem a súlyt. Példaként írom csak, hogy minden szériában emelek a súlyokon a 3.-ig , az utolsó pedig ua súllyal tolom mint a 3.-at. Tehát első kör legyen 30kg , 2. 35 , 3 és 4. 40..... ez csak példa.

Fekvenyomást addig erőltetni meg nem akarom , amíg közel egyerős nem lesz a két kéz. Ezt többen is megerősítették , hogy nem szabad, így nem is fogom.

Tricepszem még gyengécske, Tricepszem még gyengécske ,de ott szép fejlődés ment végbe, így itt kérdés nincs.
Mell , nah igen itt lenne több kérdésem is. Nagyon sok időt fektettem bele ennek az edzésébe és eredményét nem látom, se formailag ,se erőben. Itt az lenne a kérdés , hogy milyen edzéssel tudnék mellre edzeni ( tudom, fekvenyomás) , de gondolom van más is?

Nagyjából ennyi az izomzat része.

Egészen májusig L-karitin , kapszulás zöld tea ment a fogyás miatt és halolaj.
Most akarok whey proteint beszerezni és ráállni az izom növelésre. Igaz lenne még mit dobni a testzsírból, de azt a tanácsot kaptam, hogy futással , evezéssel (amit elég sokat csinálok kb 800-1200Kcal égetésig), illetve súlyzós edzéssel , lazítással , úszással is meg le a zsítszázalék. Így nyugodtan elkezdthetem a komolyabb izomtömegnövelést.

Erre szeretnék kérni valakitől egy jobb programot.

Heti 4-5 alkalommal tudok kondiba járni.

Eddig így nézett ki a proramom.

Futás 40-60 perc / evezés, súlyzós edzések , leosztva minden izomra, edzés végén hasazás. * 4-5 alkalom / hét.

Most azt javasoltk, hogy a futást és evezést csak bemelegítésnek dobjam be max 20 percre , nagyobb súlyokkal sok széria és a végén mehet a has illetve levezető biciklizés. Mondjuk egy lábas nap után ,csak hasazás lesz ez 100%.

Szóval valaki aki kicsit komolyabban benne van a dolgokban tudna egy szép programot nekem összefirkantani ?

Annyit még ,hogy 32 éves vagyok, nem tudom mennyit számít , de leírom.

Előre is köszi a segítséget.
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.09. 08:48:08

Leon: Én olvasom a buildert, élőbe nnem nézem.

Zola: Lábra simán jó, ha saját súlyoddal (vagyis külön súly nélkül) elkezdesz guggolni. Szépen lassan derékszögig, meglátod még a 20 db is nehéz lesz eleinte, s az kell, hogy a lábadat is megdolgoztatsd. Szóval guggolás és kitörés, amit én még betennék. Egyikhez sem kell súly. Tricepszre pedig egy sima hátsó fekvőtámasz.
Húzódzkodáshoz annyit, hogy még mindig nem vagyok nagy húzódzkodó, valószínú, hogy valamit rosszul csinálok, vagy a gyengém, de emlékszem, hogy a seggemet a földhöz vertem, mikor hosszú idő után előszőr sikerült egyszer felhúzi magam. :twisted: Úgyhogy próbálgasd nyugodtan.
Kép
Leon
Director del Fútbol

2014.09.08. 21:13:34

Rajtam kívül van olyan aki nyomon követi a profi testépítő versenyeket?
Csak mert idén egy héttel korábban azaz jövő hétvégén lesz a MR. Olympia. 8)

L4wandowski

Grácies Messi!
zola8787
Director del Fútbol

2014.09.06. 15:36:51

daffy írta:
zola8787 írta:...
Látom kabátban szoliztál.
Az ismétléseket növeld,ha a súlyt nem tudod. Minden nap próbálj meg húzódzkodni. Mindig.
Kaját tényleg írd le. Bár annyira nem mérvadó,én a barátnőm adagjának 3-4szeresével diétázom. De azért hátha..
Oké növelem is például mellnél, ott muszáj, mert kevés.

Ma felmértem, hogy 1 óra kocogással 7,8 km-t megyek.
daffy
Madridista

2014.09.05. 22:32:39

zola8787 írta:...
Látom kabátban szoliztál.
Az ismétléseket növeld,ha a súlyt nem tudod. Minden nap próbálj meg húzódzkodni. Mindig.
Kaját tényleg írd le. Bár annyira nem mérvadó,én a barátnőm adagjának 3-4szeresével diétázom. De azért hátha..
zola8787
Director del Fútbol

2014.09.05. 22:20:05

MQuC írta:Sok sikert hozzá! Szerintem nyugodtan írj ide időközönként, hogy haladsz, mik a meglátásaid. Én pl rendszeresen olvasom shop.builder.hu-n Fatso átalakulása blogot. Szeretem ezeket. És szerintem neked is könnyebb, ha követed ezáltal a fejlődést.
Továbbá magadnak is vezethetsz egy edzésnaplót, ahol írod, mit kajáltál és mit edzettél, aztán heti egyszer mérsz egy testtömeget. Az is sokat segíthet.
Remélem másokat sem fog zavarni ha mondjuk 2 hetente jövök egy kis saját irománnyal :) Szóljon akit zavar, nem durcizok be :D

A dolog annyiból áll, hogy 182 cm vagyok, ehhez párosul a 110 kilóm. Leszeretnék menni 82re, ez 28 kiló, hát nem lesz egyszerű, de minden csak tőlem függ (sajnos :lol: ).

Kaját most nem írok, azt majd legközelebb (tudom, hogy ez a lényege mindennek).

Edzés a napi 40-60 perc kocogás, vagy séta, illetve kétnaponta itthoni saját testsúlyú edzés + kézi súlyzókkal. Természetesen a heti 1 nap pihenő mindenféleképpen be lesz iktatva.

Itthoni edzés:

1. Bemelegítés Shaun T (Insanity) Fit test féle bemelegítése (3-4 perc)
2. Mell: 24. perc (bemelegítéssel együtt 24 perc után végeztem a mellel, ez azt jelenti)
- fekvő 2X széles terpeszben: 15 db
- ágyas: 12
- súlyzós: 8
3. Hát: 35. perc
- döntött törzsű evezés: 3 X 15
- felhúzás: 3 X 15
4. Váll: 55. perc
- oldalra 3 X 12
- előre: 3 X 12
- fel: 3 X 10
5. Bicepsz: 1:09:00
- ülve: 3 X 15
- állva: 3 X 15
6. Has: 1:20:00 (Manny Pacquiao féle)
https://www.youtube.com/watch?v=0JN8Nque1Sc

Tudom, hogy például nincs láb, tricepsz, csuklyaedzés, illetve a hát meg a bicepsz kevés, de nem tudtam mást kitalálni. Hátnál próbáltam a húzódzkodást, de nem ment :( :D

Minden kritikát örömmel fogadok, kivéve azt, hogy ennyi túlsúllyal ne kocogjak sokat. 14 éves korom óta futok rendszeresen (26 vagyok), a bődületes édesség zabálásaim miatt sikerült így elhíznom, meg a focit is abbahagytam.

http://kepfeltoltes.hu/view/140905/euro ... es.hu_.jpg :cry: :lol:
MQuCsabi
Llegenda del Barça

2014.09.04. 09:13:28

Közben rájöttem azért, hogy futásnál másképp működik a dolog. Én is edzek és egész más a terhelés, pláne, ha nem magas ismétléssel esetleg köröket edzek. De, ahogy látom, ennyi futással hamar felfejlődsz majd, s a keringésed is hozzászokik, nem hiszem, hogy baj lenne. VAlószínű reggel lesz a felmérés, vagyis délelőtt lezavarjátok, előző este én tésztáznék, meg úgy általában, eléggé jól kajálnék. És utolsó napokban már ne terheld szét magad előtte, s nem lesz gond.
Kép
albicelesteX
A Vadász

2014.09.03. 09:27:23

MQuC írta:Hogy lehet az, hogy a többivel nincs gond? Azért a fekvő, felülés vagy húzódzkodás részhez is kell egy kondi. Nyilván annyit futsz, amennyit tudsz elsőnek, de a futásba azért hamar bele lehet jönni. Pl első alkalom után nem egyedi, hogy 3-5 percet is javít valaki a szigetkörön például.

Futhatsz például 1500 métereket pihenőkkel. Vagy futsz négyszázakat gyorsan. minden futóedzésen kicsit más távot futsz, aztán mondjuk a hét végén megnézed a 3200-at. Mikorra kell felkészülnöd, tavaszra?
Úgy, hogy edzek amúgy folyamatosan,de a futást különböző okokból hanyagoltam már jó ideje.Így a másik kettővel tisztában vagyok, hogy meg tudom csinálni.

Egyébként Én is erre számoltam, hogy folyamatosan növelem a távot és szerintem már jobban bírom.Napi kétszer futok reggel este.
Kép
daffy
Madridista

2014.09.02. 15:19:45

shutterisland írta:egyelőre csak nézelődök, az biztos, hogy mindenképp szeretném elkezdeni, eddig vagy lóvém nem volt rá éppen, vagy helyhiány volt, a szobám közepére csak nem akartam fellógatni.

daffy : privát megy. :)
Nem jött.
shutterisland
Director del Fútbol

2014.09.02. 14:38:20

egyelőre csak nézelődök, az biztos, hogy mindenképp szeretném elkezdeni, eddig vagy lóvém nem volt rá éppen, vagy helyhiány volt, a szobám közepére csak nem akartam fellógatni.

daffy : privát megy. :)
Alcantara
Director del Fútbol

2014.09.02. 14:35:04

Ne itt vegyél Dávid!
Sok érte.
A használt dolgok oldalán nézd meg, sok divatgyerek megveszi, utána megunja és megpróbálja eladni. Alkudni is lehet az ilyeneknél, mert úgysem kell neki, csak múló hóbort.
Válasz küldése