2014.09.09. 10:53:29
Sziasztok !
Kérésem , kérdésem lenne kismillió , de csak néhányat tennék fel... remélem kapok pár helyes választ....
2013 januárjában kezdtem el a dolgot , kisebb-nagyobb megszakításokkal ,akkor 108 kiló voltam 190 CM mellé. Jelenleg 94 kg vagyok, tehát amit akartam elértem, csak egy a gond, hogy hiába a lassú súlyvesztés 14kg / 16 hónap , nem éheztettem magam , hanem keményen futottam 9,6-10,2 km/ 55 - 60 perc , súlyokkal edzettem.
Ami viszont aggaszt, hogy a kezdeti 22,4% os testzsír csak 16,7-re ment le. Igaz közel 10-12 cm ment le a csípőmből, tehát ment zsír , háj miegyéb. De fizikálisan nem érzem magam toppon, sőt ahogy nézem a jegyzeteimet nem sokat fejlődtem.
Lábra gyengültem is. Az elején 260-270 kg-t megcsináltam , most 250-nél van a vég , de néha 230-nál. Ez viszont rémisztő.
Hasra fejlődtem ,mert eleinte a Weider féle 6-ostól rémálmaim voltak , most simán 10-11 es sorozattal tudok kezdeni és nem 4-6-al.
Hátra is alakul a dolog , de a váll és bicepsz az kegyetlen még mindig. Anno volt egy kulcscsont törésem és azóta rettentően gyenge a bal vállam. Hiába kínzom ,erőltetem ,alig fejlődik és kicsit gáznak érzem ,hogy 4*6-8 as szériák utolsó menetében egyszerűen nem tudom kitolni sem a súlyt. Példaként írom csak, hogy minden szériában emelek a súlyokon a 3.-ig , az utolsó pedig ua súllyal tolom mint a 3.-at. Tehát első kör legyen 30kg , 2. 35 , 3 és 4. 40..... ez csak példa.
Fekvenyomást addig erőltetni meg nem akarom , amíg közel egyerős nem lesz a két kéz. Ezt többen is megerősítették , hogy nem szabad, így nem is fogom.
Tricepszem még gyengécske, Tricepszem még gyengécske ,de ott szép fejlődés ment végbe, így itt kérdés nincs.
Mell , nah igen itt lenne több kérdésem is. Nagyon sok időt fektettem bele ennek az edzésébe és eredményét nem látom, se formailag ,se erőben. Itt az lenne a kérdés , hogy milyen edzéssel tudnék mellre edzeni ( tudom, fekvenyomás) , de gondolom van más is?
Nagyjából ennyi az izomzat része.
Egészen májusig L-karitin , kapszulás zöld tea ment a fogyás miatt és halolaj.
Most akarok whey proteint beszerezni és ráállni az izom növelésre. Igaz lenne még mit dobni a testzsírból, de azt a tanácsot kaptam, hogy futással , evezéssel (amit elég sokat csinálok kb 800-1200Kcal égetésig), illetve súlyzós edzéssel , lazítással , úszással is meg le a zsítszázalék. Így nyugodtan elkezdthetem a komolyabb izomtömegnövelést.
Erre szeretnék kérni valakitől egy jobb programot.
Heti 4-5 alkalommal tudok kondiba járni.
Eddig így nézett ki a proramom.
Futás 40-60 perc / evezés, súlyzós edzések , leosztva minden izomra, edzés végén hasazás. * 4-5 alkalom / hét.
Most azt javasoltk, hogy a futást és evezést csak bemelegítésnek dobjam be max 20 percre , nagyobb súlyokkal sok széria és a végén mehet a has illetve levezető biciklizés. Mondjuk egy lábas nap után ,csak hasazás lesz ez 100%.
Szóval valaki aki kicsit komolyabban benne van a dolgokban tudna egy szép programot nekem összefirkantani ?
Annyit még ,hogy 32 éves vagyok, nem tudom mennyit számít , de leírom.
Előre is köszi a segítséget.