Barça vs. Real - El Clásico

Foci a Barçán kívül
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.13. 19:12:53

bence0330 írta:
2026.01.13. 18:20:45
Chino írta:
2026.01.13. 15:22:37
Ami nekem kicsit furcsa, hogy hiába egy elbukott döntő volt, viszont nem 4-5:0-ra lettek lealázva. Ha ez történik még valahol meg is értem, de egy viszonylag szoros meccsen maradtak alul (bár az elődöntő baromi necces volt).
Nekem is fura, sőt. Előtte is jöttek a hírek, hogy szoros vereségnél biztos nincs veszélyben Xabi állása, meg utána is közvetlen, rá pár órára meg jött a bejelentés. Én még mindig nem tudom, mi történt, nem is találtam egyértelmű hírt arról, hogy kirúgták, csak ez a szokásos közös megegyzéses maszlag.
Sport-on is fent van a Cope híre:
COPE has now shed more light on Xabi Alonso’s sacking, revealing the key reason for Real Madrid to make such an abrupt decision.

In the wake of the increasing injury problems, Madrid president Florentino Perez asked Alonso to integrate Antonio Pintus as the fitness coach, however, the former Bayer Leverkusen boss declined, insisting that he only wanted to continue with his coaching staff.

Perez reportedly became disappointed by Alonso’s stance and eventually made the call to part ways with the head coach just six months after his appointment, while promoting Castilla’s Alvaro Arbeloa as his successor.

AS szerint a játékosokkal való nézeteltérés és a szuperkupa vereség (szegény Pereznek gratulálni kellett Laportának :) )
Volt a másik két indok (fizikai felkészülés, sérülések mellett)

Sport szerint 42 millióba került a Realnak (Tebas, FFP??? :) )
Kivásárlás, kifizetése erre a szezonra, Ancelotti végkielégítése. Ma Kloppról (nyilatkozott Klopp, hogy biztos vannak bajok, ha fél év után kirúgták Alonsot, és jól érzi magát a Red Bullnál) és Marescaról cikkeztek a spanyol lapok következő edzőről. Megnézném Klopp gegenpresszingjét a jelenlegi keretükkel, Arbeloa-tól is ezt várják.

Nem is értem, úgy várták Alonsot mint a megváltót, hogy majd meghonosítja a spanyolok sokpasszos, domináns focit, majd fél év múlva rájönnek, hogy jó lesz az is, amivel a hosszú évek alatt a sikereket elérték. :)
bence0330
Az Év Fórumozója 2022 & 2024

2026.01.13. 18:20:45

Chino írta:
Ami nekem kicsit furcsa, hogy hiába egy elbukott döntő volt, viszont nem 4-5:0-ra lettek lealázva. Ha ez történik még valahol meg is értem, de egy viszonylag szoros meccsen maradtak alul (bár az elődöntő baromi necces volt).
Nekem is fura, sőt. Előtte is jöttek a hírek, hogy szoros vereségnél biztos nincs veszélyben Xabi állása, meg utána is közvetlen, rá pár órára meg jött a bejelentés. Én még mindig nem tudom, mi történt, nem is találtam egyértelmű hírt arról, hogy kirúgták, csak ez a szokásos közös megegyzéses maszlag. Talán sosem tudjuk meg, talán pár hónap múlva Xabi elmondja, de nekem továbbra is inkább van az az érzésem, hogy ő mondott fel, elege lett a játékosokból, Perezből, az egész környezetből. Aztán lehet nem így van, vagy ha valaki tud egyértelmű cikket arról, hogy kirúgták, érdekelne.

Persze lehet, hogy félig-meddig tényleg közös volt, valami ilyesmit még el tudok képzelni, hogy Perez már nagyon inigott vele kapcsolatban, odasétált hozzá, ha már úgyis ott voltak egy helyen, megkérdezte, hogy folytatni akarod-e, Xabi meg azt mondta, hogy nem.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Sonoma
Capitá del Barça

2026.01.13. 18:07:10

bence0330 írta:
2026.01.13. 13:58:19
Ja, vagy egy akkora név kell, mint Zidane, akinek pluszban az aurája is durva (Xabiban ez nincs meg, hiába legenda), de hagyja őket focizni, vagy nekem is Conte ugrott be. Bár szerintem Perezzel 3 hét után már több balhéja is lenne, ő nem tűri meg, ha beleugatnak a dolgába.

Tudom, nem is az a szint, meg amúgy sem téma, de nagyon megnézném, mit kapna ez a keret Bielsától. :D Főleg ha kapna pár hónapnyi szabad kezet tényleg Pereztől...
Chino írta:
A Realnak egy olyan edző kellene, aki mind a játékosokkal, mind Perezzel meg tudja értetni magát plusz szállítja a sikereket, sőt folyamatosan a szép játékot.

...Perez hamarabb csapná ki az edzőt, minthogy egy Viniciust, Mbappét, Bellinghamet stb. elküldjön a kedvéért.

Habár azután már lehetett valamit sejteni, hogy az edző azt mondja, hogy maradjanak kint, de a játékosok inkább Mbappét követik. Ha Xabi mondott fel, szerintem ez volt neki az utolsó csepp a pohárban. Több hasonló eset előfordult már, mint például a Clasicón Vinicius balhéja és megeshet, hogy ezzel végleg elege lett a dologból, Perez pedig nem marasztalta.
Mindenesetre szerintem ezzel lábon lőtték magukat. Lehet, hogy ereményesség terén pozitívan jönnek ki, de a klub megítélése erősen csorbul. Plusz minden edző kétszer is meggondolja majd, hogy odamenjen.
Bence: Talán Zidane lehetne egy olyan edző, hogy ezt a csapatot sikerre vinné (plusz Perez is mellé állna), de azt tegyük hozzá, hogy neki volt egy állandóan sikerre éhes C. Ronaldoja, aki hajtotta űzte a többieket a mérkőzések alatt. Amíg Perez a játékosoknak ad igazat az edző helyett, nem lesz olyan edző, akinek behódolnak a játékosok és azt teszik, amit ő mond.
És sikeres csapatot meg nem nagyon látni gyengekezű edzővel nyerni.
Remélem egy új MU-t látunk kibontakozni, mert megérdemelnének egy méretes pofont az élettől, akkora lett az arcuk.

Chino:
Olyan Zidane-on kívűl nincs, akinek esélye lenne, plusz ahogy írod Perez papa mindig Mbappé és Vinicius mellé állna az edzővel szemben. Jól van ez így, mert addig is magukkal tolnak ki, edzői taktika nélkül nem fognak semmit nyerni idén, mert nagy esély vna rá, hogy Arbelolát is megeszik.

Alonso helyében én is felmondtam volna, az egyik legnagyobb megalázása az edzőnak, ha a játékosok nyíltan az ellenkezőjét csinálják, amit kér az edző. innen nem volt visszaút Alonsonak. A leviccesebb, hogy Mbappé nem is vette észre, mit csinált (a búcsúlevele alapján).
sansz
Entrenador del Barça

2026.01.13. 15:41:54

Most nem tudom jól, vagy rosszul jártunk-e. Szenvedgetett a Real, de minden lényegi helyen ott vannak, ez a négypontos hátrány semmi. A Barcában is benne van a botlás simán.

Amúgy nem tudjuk miért rúgták ki..öltöző, persze... Nem vagyunk ott, lehet Xabi tényleg nem volt jó, lehet a saját ötletei tényleg nem ültek volna. Ki tudja? Annyit mondjátok Vinit, szerintem túl is toljátok, ahogy Yamalt is érzésem szerint sokkal rosszabbnak állítják be sokan.
Vini nem egy szent srác, viszont nem is kifejezetten alattomos, Yamal meg pláne nem. Ellenünk Vini volt a legjobb, nálunk meg Yamal az egyik legjobb. Csak sokan nem akarják észrevenni, hogy Yamal nélkül alig van értelmes támadásunk. Rá ketten figyelnek állandóan, rengeteg-rengeteg támadásunk egyáltalán azért tud elindulni, mert Yamal úgy veszi át a labdát, úgy passzol, vagy úgy indul meg.

Vininek minden kiabálását nagyítóval nézik, közben mikor ő rángatja el a balhézó játékosait arról nincs szó. Ellenünk korrekten támadott és védekezett is. Szóval nem hiszem, hogy ő tehet Xabi kirúgásáról is, vagy ha igen, nem biztos, hogy nem volt igaza.
Viszont, szerintem ezerszer nehezebb dolgunk van idén a Reallal, mint Carloval, pedig a keretük nem túl acélos. Azt mondanám, hogy hiányosabb, mint a miénk.
Az új edző okozhat szárnyalást, ha a játékosok felszabadulnak, de törést is, ha Xabi rendszeréről nem állnak át rendesen... Azt viszont remélem, hogy nem egy Klopp-féle agresszív focit toló edző jön, mert az lehet passzolna hozzájuk.

Bbappé viselkedésén is kár megbotránkozni (bár ezt főleg a sajtó teszi). Én abszolút elvárom a sportszerűséget, de pont ez a sorfal állás ilyen döntőknél..hát nem tudom. Felesleges érzelmeket gerjeszt. Pár képkockán látszott, hogy sok Real játékos megtapsolta a katalánokat, utána mentek el a pályáról, szerintem ennyi amit el kéne várni.

Xabi viszont, bár semleges volt nekem, azért megérdemelte kissé a kirúgást azért a mondatáért, hogy ez a kupa volt a legjelentéktelenebb. Ja, annyira jelentéktelen volt, hogy pályára küldte a legjobb játékosát sérülten és aztán kirúgták.. Egy játékon belül mindennek annyi jelentősége van, amennyit tulajdonítunk neki. Ha ez a döntő ellenünk, ahol mindent bevet, akkor nagyon nem elegáns azzal védekezni, hogy nem is volt fontos... Abban a kilencvenpár percben ez a meccs volt a mindennél fontosabb.
Attól nem féltem(sajnos), hogy a nemzetközi megítélése a Realnak olyan lett most, ami miatt nem vállalnák az edzők. Hát a Barca mit művelt a játékosokkal, edzőkkel? Aki fölött hatalmuk van Laportáéknak, megtesznek mindent, olyan sárdobálást kap a játékosunk, hogy nem igaz. A Xavi eset is milyen volt. Idekönyörgik, majd amikor már rég el kellett volna küldeni, akkor nem küldik, helyette duzzogva bejelenti maga Xavi, hogy elmegy, majd visszakönyörögjük, így meggondolja magát, hogy aztán kirúghassuk, amint Flick képbe került.
Ha így is Flicket le tudjuk akasztani, akkor ki ne merne a Reralhoz menni edzőnek?
Chino
Az Év Fórumozója 2025

bence0330 írta:
Ja, vagy egy akkora név kell, mint Zidane, akinek pluszban az aurája is durva (Xabiban ez nincs meg, hiába legenda), de hagyja őket focizni, vagy nekem is Conte ugrott be. Bár szerintem Perezzel 3 hét után már több balhéja is lenne, ő nem tűri meg, ha beleugatnak a dolgába.

Tudom, nem is az a szint, meg amúgy sem téma, de nagyon megnézném, mit kapna ez a keret Bielsától. :D Főleg ha kapna pár hónapnyi szabad kezet tényleg Pereztől...

Ha Ancelottihoz legközelebbi témát akarnék gyorsan hozni, a játékosok jelenlegi állapotát és igényét figyelembe véve, ilyen nagyapa típust, akár ideiglenesen fél évre, akkor nem is gondolkodnék, és hívnám Ranierit, kvázi szabad is, valami advisor a Rómánál. Iszonyat jól kommunikál az emberekkel, szerintem az egyik legjobb ezen a téren, és bárhová ment, rendet tudott tenni, mindenki tiszteli is. Top klubnál persze nem sok esetben volt, de én benne nem sok rizikót látnék néhány hónapra, pláne nem egy harmadosztályú lutri edzővel összehasonlítva. Aztán meg rá lehet repülni egy top edzőre nyáron.

Andris: Állítólag Arbeloa nem ilyen jófej laza arc, kemény gegenpresszing a terv, és állítólag nagyon kemény is. Nem ismerem, csak madrid fórumokon plusz cikkekben olvastam.
Szerintem Klopp vagy Conte bukta lenne a Realnál. Sőt, nem is hiszem,hogy el akarnának jönni. Nem csak, hogy kemények, de olyan szempontból makacsok, hogy nem tűrnék, hogy belepofázzanak a munkájukba, Pereznél pedig ez nem férne bele. Az előbbi ráadásul nem is akar egy ideig edzősködni, megkockáztatom nem is fog egy jó ideig. Pont ezért jött hagyta ott a Poolt és lett inkább a Red Bull nemzetközi sportigazgatója. Azt pedig alapból nem egyszerű ott hagyni ezért is foglalták be a szerződésébe, hogy akkor hagyhatja ott ha Nagelsmann megy és ő veheti át a németeket.
A Realnak egy olyan edző kellene, aki mind a játékosokkal, mind Perezzel meg tudja értetni magát plusz szállítja a sikereket, sőt folyamatosan a szép játékot. Egy Conte, Bielsa nem ilyen, talán pont Flick lenne ez a típus, még szerencse, hogy itt van. Egy Klopp, Conte-féle keménykezű edző könnyen viisszafelé is sülhetne el még ha szabad kezet is kapna. Ilyen állapotban, ilyen játékosokkal simán el tudom képzelni, hogy inkább feszültség lenne az öltözőben, mint meghunyászkodó egók. Nem tudom elképzelni, hogy majd Perez bárkinek is megengedi, amit mondjuk Laporta Pepnek. Nekik tényleg az kellene, hogy a kártékony elemek kivágják, mint Guardiola tette, viszont Perez hamarabb csapná ki az edzőt, minthogy egy Viniciust, Mbappét, Bellinghamet stb. elküldjön a kedvéért.
Lehet, hogy nem rossz edző Alonso, de szerintem kicsit túl van fújva, abból az egy szezonjából él, a többi, illetve a nemzetközi színpad már nem volt olyan sikertörténet.

Arbeloáról nem sokat tudok mint edző, játékosként egy féreg volt, de egy utánpótlás csapatot nem ugyanaz irányítani, mint egy ilyen öltözőt, szakmai szempontból pláne. Remélem nem úgy sül el, mint nálunk kétszer is.

Ami nekem kicsit furcsa, hogy hiába egy elbukott döntő volt, viszont nem 4-5:0-ra lettek lealázva. Ha ez történik még valahol meg is értem, de egy viszonylag szoros meccsen maradtak alul (bár az elődöntő baromi necces volt). Habár azután már lehetett valamit sejteni, hogy az edző azt mondja, hogy maradjanak kint, de a játékosok inkább Mbappét követik. Ha Xabi mondott fel, szerintem ez volt neki az utolsó csepp a pohárban. Több hasonló eset előfordult már, mint például a Clasicón Vinicius balhéja és megeshet, hogy ezzel végleg elege lett a dologból, Perez pedig nem marasztalta.

Mindenesetre szerintem ezzel lábon lőtték magukat. Lehet, hogy ereményesség terén pozitívan jönnek ki, de a klub megítélése erősen csorbul. Plusz minden edző kétszer is meggondolja majd, hogy odamenjen. Főleg, hogy Alonso egy klublegendaként érkezett és úgy várták, mint a Messiást, nem egy Benitez, Lopetegui-féle kinevezés volt.
Forca Barca!!!!
bence0330

Ha Ancelottihoz legközelebbi témát akarnék gyorsan hozni, a játékosok jelenlegi állapotát és igényét figyelembe véve, ilyen nagyapa típust, akár ideiglenesen fél évre, akkor nem is gondolkodnék, és hívnám Ranierit, kvázi szabad is, valami advisor a Rómánál. Iszonyat jól kommunikál az emberekkel, szerintem az egyik legjobb ezen a téren, és bárhová ment, rendet tudott tenni, mindenki tiszteli is. Top klubnál persze nem sok esetben volt, de én benne nem sok rizikót látnék néhány hónapra, pláne nem egy harmadosztályú lutri edzővel összehasonlítva. Aztán meg rá lehet repülni egy top edzőre nyáron.

Andris: Állítólag Arbeloa nem ilyen jófej laza arc, kemény gegenpresszing a terv, és állítólag nagyon kemény is. Nem ismerem, csak madrid fórumokon plusz cikkekben olvastam.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
Andris
Adminisztrátor

2026.01.13. 13:55:45

Rövidtávon lehet, hogy jobban járnak amúgy, jön egy kvázi noname arc, aki meg se kísérli majd a teljes csapatot menedzselni. Vinicius és Mbappe fix kezdő, azt csinálnak amit jólesik, és körülöttük meg kell próbálni a legstabilabb, legjobban alárendelt alapokat megteremteni.

Hosszútávon viszont rendkívül káros, legalábbis Vinicius jelenléte biztosan, meg az is, hogy semennyi időt nem hagynak egy edzőnek. Még azt is kevesellni szoktam, amit nálunk szokás adni, ráadásul nálunk sokkal gázabb a helyzet, konkrétan anyagilag vagyunk rászorulva az eredményességre. De hogy fél éve legyen valakinek a 2026os real padján, az szerintem égbekiáltó nonszensz, éppen ezért csodálatos döntés! [-o<
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Troym
Llegenda del Barça

2026.01.13. 12:17:18

Legalább Xabi még lehet edzőnk 10 év múlva, ha Flick nyugdíjba ment és épp 2 edző között vagyunk, nem lesz kizáró érv, hogy 187 évig volt a Real edzője :D
Szerintem szimpatikus, normális, még a játékstílus se lett volna rossz, amit a balerina társulattal játszatni akart.

Oda meg a játékosok alapján egy sokkal primitívebb (agresszívebb), vagy nagyon magas pedagógiai érzékű edző lehetne jó, mint Conte, vagy maga Ancelotti, akit elzavartak értelmetlenül, vagy elküldeni 3-5 embert a nagy hangadók közül.
Leon
Director del Fútbol

2026.01.13. 11:33:40

Mondjuk az kemény, hogy az elmúlt 6 klasszikusból 5-öt behúztunk, ráadásul ebből 3 döntő volt. :D
Nem értem amúgy ezt a kirúgást. A BL- ben ott vannak elöl, a bajnokságban is csak 4 pont a hátrányuk.
De azzal, hogy odaraknak szezon közbe egy full 0 km-es arcot, nagyon jót tettek nekünk.
Klopp 100 hogy nem megy oda, Perezt az első alkalommal agyonrúgná ahogy bele pofázna a dolgába.
Szerintem legalább nyárig megpróbálják sokadszorra is vissza könyörögni Zidane-t.
Mbappe dühét megértem, nélküle kb már novemberben repült volna Alonso és sehol nem lenne a csapat.
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2026.01.13. 10:07:33

bence0330 írta:
2026.01.13. 09:55:02
Amit nem értek, hogy miért volt akkora a hatalma, hogy a játékosok hallgassanak rá... Gülernek ott volt az a röhejes dühös rúgása, amiben hanyatt esett, őt még látom, miért állt be a sorba, de a többiek?
Én úgy gondolom, hogy ellenféltől függetlenül, ha egy kupadöntőben vereséget szenvedsz, akkor illik a tiszteletet megadni a győztes félnek. Ez nem feltétlenül sorfalat jelent, de a sorfal jelentésének meg utána kéne nézni, hogy milyen történelmi múltja. Ha ez a viselkedés a kultúra része, akkor úgy gondolom, hogy Mbappé lehet bárki, ezt illene megadni. Ez természetesen fordítva is igaz, ha ők győznek egy kupadöntőben. Az úriemberek klubjáról beszélünk, ezzel nyilván ők is tisztában vannak.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
bence0330

2026.01.13. 09:55:02

Ja, a legnagyobb baj az egókkal volt, akik egy klublegendának is a képébe röhögtek kb. Arbeloa meg állítólag gegenpresszinges, hát, sok sikert kívánok neki, hogy rávegye erre a sok arcot.

Bár érdekes, hogy ha a 3 igazi világsztárukat veszem, akkor Bellingham és Mbappé azért belerakta a melót a nagy arc mellett is. Valahogy mindig Vininél lyukad ki az ember. Talán Güler ilyen még, de ő fiatal.

Mbappét amúgy kicsit legalább megértem, hogy elborult, akkor is, ha tahó volt, de legalább volt egy kis oka rá, amikor gyönyörűen szerelte Yamalt, elfutott volna, és félsérülten durván beleszálltak a lábába, tényleg nem volt szép jelenet, de hát meg is kaptuk a pirosat. (Szemben azzal, amikor Carreras szándékosan odataposott Yamal bokájára.)
Amit nem értek, hogy miért volt akkora a hatalma, hogy a játékosok hallgassanak rá... Gülernek ott volt az a röhejes dühös rúgása, amiben hanyatt esett, őt még látom, miért állt be a sorba, de a többiek?
Andris
Adminisztrátor

2026.01.13. 09:51:06

Tulajdonképpen nekünk ez így jó, minél látványosabb a káosz és a játékosuralom odaát, annál jobb.
Én nem bánom, ha van egy egyenlő ellenfél, de ahhoz méltó ellenfélnek is kell lennie. Van néhány játékos, akikhez még a mi pimaszabbjaink sem érnek föl, messze nem... és Perez utóbbi 1-2 éves munkássága pedig örök kárhozatra predesztinálná a madridot, ha van isten. Remélem, hogy amíg le nem váltják, nem lesz több sikerük.
Amgy sajnálom őket, mert kifejezetten szimpatikus játékosaik is vannak.

Xabi Alonso is egy szimpatikus srác volt mindig is, sajnáltam hogy elvállalta a melót, örülök hogy hamar vége. Így még van is esélye máshol tiszta lappal kezdeni.
Meggyőződésem, hogy Mbappé és Vinicius kirakásával egy rohadt ütős csapatot tudott volna csinálni jövő év elejére, de megérdemli a madrid, hogy nem így fog történni. Szenvedjenek csak a galaktikus sztár egókkal, az való pereznek.
"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e."
- József Attila
Rdinho10
Capitá del Barça

2026.01.13. 09:43:12

Tavaly Pintus volt naluk,lathattuk mit er..kenyelmes,iq harcosok gyulekezete.Hajra nyomjak csak,rem vinicius megkapja 2050ig a szerzodest :)
MessiNeymarSuarez
Presidente del Barça

2026.01.13. 09:37:26

Azért ott is lehet "jó" hangulat az öltözőben meg a fejekben.

Kezdve Mbappéval, aki azért jött ide hogy halomra nyerje magát, aranylabdás legyen, ehhez képest a nemzetközivel együtt már kb a 6-odik trófeát nézi ahogy egy, számára vigyorgó kis 17-18 éves vezetésével hódítjuk el előle így 1.5 éven belül, erre meg csak ráadás hogy miután eljött a PSG pont BL-t és minden mást megnyert. :lol:
Feltehetően nem véletlen hogy kijött belőle a tahóság és látni sem akarta ahogy újabb trófeát emelünk előttük a magasba.

Ami őt illeti, simán kinézem hogy ha esetleg ezek az állapotok maradnak akkor hiába nagyszerelme a RM, 1-2 éven belül inkább lépni fog egy City-féle csapatba ahol még van is esélye a BL-re 28-30 évesen.(Persze ez csak szigorúan feltételes mód, akármennyire pocsék a helyzet a RM-nál, náluk valahogy bármikor le tud pottyanni egy BL)

A többieket meg sem említve, mint az azóta is az alanyi jogon neki járó aranylabda miatt síró Vinicius, a "nekem mindent lehet" Bellinghamig meg sem említve, de az Arda gyerek sem úgy tűnik mintha nem nyílt volna ki a csipája a kelleténél jobban, elCourtois sem tud rendesen megnyilvánulni vagy gratulálni hanem nyomják a "mi jobbak voltunk, igazságtalan az eredmény"-féle felfogást.
Addig jó amíg Viniciust megtartják, szerintem Perez azóta is szerelmes belé és a Temus Neymarnak gondolja hogy nem ültette fel már rég a legközelebbi járatra.
Már Kroos távozása is nagy érvágás volt nekik és csak szerkezetváltással tudták csapatként megoldani, erre még Modric elmenetelével talán tényleg az utolsó olyan ember ment el(Carvajalon kívül) aki össze tudná szedni a csapatot mind a pályán, mind az öltözőben és tekintélye lenne, így nem irigylem az aktuális edzőt. Egy Klopp meg ha jót akar magának sosem vállalná el a RM padját, főleg nem most, neki kell pár év mire csúcsra járatja a csapatot és összeáll a kép, az a türelem egy RM-ban nem lesz meg.

Az mondjuk minden fillért megér hogy a nyáron már úgy adták elő Xabit hogy az új Hansi Flick és majd véget vet a jó szériánknak, erre fél év alatt menesztik :D :D Inkább látszik úgy hogy valakinek el kellett vinnie a balhét minthogy racionális döntés legyen, főleg hogy az utódja egy tapasztalatlan, "Messi a parkolóban megvert" Arbeloa lesz, azért mégsem 4-1-el küldtük őket haza megint.
Nagyon nagy öröm hogy ehhez képest nekünk nemcsak hogy sikeres, de egy tényleg szerethető csapatunk van akik küzdenek a pályán, a hibáik/hiányosságaik ellenére is.

Közben egy érdekes stat:
"FC Barcelona had 66% ball possession during the 5-0 win against Real Madrid back in 2010. On Sunday, Hansi Flick's Barça reached an even better number of 68%. [@xavierbosch "
PR42
Jugador d'estrella

2026.01.13. 08:03:08

FcBarcelona1 írta:
2026.01.13. 06:17:42
AS szerint nem átmeneti, szerintem Pereznél nem lehet tudni, egyszemélyben dönt mindenről.
Biztosan nagy lökést ad az új edző a csapatnak, még ha minőségben jócskán el is marad Alonsotól. Alonsonak nem volt még a türelem, hosszútávon valószínűleg egy jó focit játszó csapatot rakott volna össze.
Rövidtávon kiderül meg tudják e menteni a szezonjukat, a keret és a minőség szerintem még van hozzá
Átmeneti egészen addig amíg Zidane vagy Klopp fel nem veszi a telefont neki :D

Én nem tudom hova tenni Alonsot. Elvileg 3 védős rendszer, komplex mozgások, pozíciós játék de fluid támadókkal, szárnyvédők, nagy mélységi labdák, egy igazi center stb ezek voltak a Leverkusenje jellemzői és ebből Madridban csak elvétve lehetett bármit látni, és azt is csak nyáron amíg nem tért vissza az összes sztár akit kötelező berakni a kezdőbe.
Hát na, Perez és a játékosok hatalma döntött Alonso filozófiájával szemben.

Nekem Alonso szimpatikus lett volna, ha nincs ez a szuperkupa döntő. Az az anti-foci mészárlás amit műveltek az számomra elfogadhatatlan. Ha ezt Alonso kérte akkor ennyit is ér. Ha meg nem ezt kérte de a csapat nem hallgatott rá, akkor meg szintén, ennyit is ér.
FcBarcelona1
Entrenador del Barça

2026.01.13. 06:17:42

MD szerint Pintus újra erőnléti edző a Realnal (nyáron furcsa is volt a leváltása, nagyon dícsérték a sikerek során). Valószínűleg ez is bizonyítja, hogy nem teljesen önként volt a távozás. A hír szerint Pintustól várják a sérülések csökkenését és a jobb fizikai állapotot a tavaszra. Nekem még mindig az a kérdés, hogy Arbeloa kinevezése meddig szól (nálunk is volt Sergi Barjuan átmenetileg)
https://en.as.com/soccer/is-alvaro-arbe ... f202601-n/
AS szerint nem átmeneti, szerintem Pereznél nem lehet tudni, egyszemélyben dönt mindenről.
Biztosan nagy lökést ad az új edző a csapatnak, még ha minőségben jócskán el is marad Alonsotól. Alonsonak nem volt még a türelem, hosszútávon valószínűleg egy jó focit játszó csapatot rakott volna össze.
Rövidtávon kiderül meg tudják e menteni a szezonjukat, a keret és a minőség szerintem még van hozzá
Peter
Director del Fútbol

2026.01.12. 22:37:41

Chelsea....Real.....Maresca.....Xabi....amikor a józan paraszti ész is elszáll.... :mrgreen:

Gyanítom, hogy lesz majd két olyan csapat, ahol örömmel fogadják majd őket.
csababarca
Az Év Fórumozója - 2021

2026.01.12. 22:24:04

Kirakja a hivatalos oldal közleményként, de valaki azért megkérdőjelezi. :roll: :lol:

Durva, hogy ez a fullvak vinicius majdnem aranylabdás lett, nekünk csak jó hogy Perez szerelmes belé.
De szánalmas, hogy egy ilyen ember mögé beálltak, és mártírpózba vágták magukat.

Sajnálom Xabit, nem illett ehhez az arrogáns klubhoz sose igazán, nem rossz edző, de nagyon nehéz a real padja főleg ilyen bellinghem, vinicius féle “én vagyom a világlejobbja, legenda vagyok” vonulattal.
"Amikor nézzük Őt, akkor értsük meg ez egy sajátos játékos akit látunk, ez totálisan egyedi. Háromszor verte meg úgy Gvardiolt, hogy az magasabb, erősebb, gyorsabb, fiatalabb, energetikusabb. Ezt írd már le nekem számokkal. Ez mutatja azt, hogy micsoda valójában a futball."
Zozzy 5
Llegenda del Barça

2026.01.12. 21:25:47

valaki szóljon Pereznek h Amorim elérhető, ezt a lehetőséget nem szabad kihagyni!
Barcaman1993
Director del Fútbol

2026.01.12. 20:52:24

Úgy látszik ezeknek elmentek otthonról. Ezek szerint, akkor Carlo se volt akkora kókler, ha a világ "legtehetségesebb edzője", a világ "legjobb csapatával" se tudott csodát tenni. Én játékban nem várok tőlük javulást, ez az Arbeloa egy igazi favágó volt annak idején. Xabi hozzá képest egy művész. Reméljük hentelésbe nem mennek át.
Rammalets-Foncho, Gensana, Grácia-Vergés, Garay- Kubala, Kocsis, Evaristo, Luiz Suárez, Czibor
Araujofan
Barça B

2026.01.12. 20:47:14

Viszont most nagyon el tudnánk lépni a bajnokságban egy össze vissza madrid ellen úgyhogy a következő néhány meccset meg kell nyomni és akkor egy egész szép előnnyel fordulnánk rá a tavaszra. (Sorsolás ks nekünk kedvez, viszonylag verhető ellenfelekkel, míg a blancok játszanak a Sociedad, Villarreal , Vallecano trióval)
ocsike83
Capitá del Barça

2026.01.12. 20:10:36

FcBarcelona1 írta:
2026.01.12. 18:35:34
Most olvasom, hogy menesztették Xabi Alonso T (mehet a Liverpoolba? :) )
a kíváncsi leszek kit fognak kinevezni szezon közben, Zidane összekaphatja sajnos őket, Arbeloa gondolom ideiglenes
Szerintem Klopp, vagy Zizu tudna itt csak rendet tenni.
Mindenki más, csak epizódszereplő lesz és belebukik ebbe a projektbe.
Més que un club :P
Leon
Director del Fútbol

2026.01.12. 19:43:55

Barcaforever írta:
2026.01.12. 19:27:20
Már 1 órája kirakta a Madrid hivatalos közleményben Alonso menesztése után, hogy Arbeloa az új edző.
Remélem Messi nem veri majd el a parkolóban... :lol:
Messi campion del Mundo 2022. G.O.A.T.

Gianluigi Buffon (a Messivel való találkozásról 2013-ban): Meg kellett érintenem Messit, hogy megbizonyosodjak róla, olyan ember, mint mi.

L4wandowski

Tito per sempre etern.Infinite Iniesta Grácies Xavi, Grácies Piqué!

Grácies Messi!
Barcaforever
Director del Fútbol

2026.01.12. 19:27:20

Már 1 órája kirakta a Madrid hivatalos közleményben Alonso menesztése után, hogy Arbeloa az új edző.
Kép
Chino
Az Év Fórumozója 2025

2026.01.12. 18:51:14

bence0330 írta:
2026.01.12. 18:33:33
MessiNeymarSuarez írta:
2026.01.12. 18:29:17
Közben hivatalos, hogy menesztették Xabi Alonsot. :shock:
Nem teljesen. Fura volt a pár óra, mert pont jöttek a hírek, hogy Xabi helye stabil, és ez tényleg így lett volna, viszont elvileg ő maga lemondott.

Ahogy írtátok, teljesen elvesztette az öltözőt, nem hallgattak rá, nem tudta átadni az ötleteit sem, olyan volt kicsit a helyzet, mint Xavi az utolsó fél-1 évében, csak neki volt előtte 1,5 remek. :)

Én is remélem, hogy nem Zidane jön, ott nem lenne visszapofázás.

Közben nézem, valahol meg azt írják, kirúgták, szóval lehet mégis ez van, majd kiderül hamarosan.
Nem vagyok biztos benne, hogy ő mondott le, sőt! Nem hiszem, hogy fogta volna magát és egy vesztes döntő után inkább lelép.
A hivatalos oldalon közös megegyezés van.
Az biztos, hogy a játékosok már nagy ívben tettek rá, de akkor is elé gáz, hogy nyáron még úgy várták, mint a Messiást, most meg mehet. Igazából Perezék cseszték el, hogy nem álltak ki mellette és hagyták, hogy egy Vinicius megegye reggelire.
Nagy kérdés lesz, hogy kit fognak hozni. Sok nagyobb klub keres most edzőt. A Poolnak is komoly pálfordulás kell, hogy Slot maradjon, de Fletcher vagy Rosenior helyében sem vagyok biztos a jövő szezonban.
Forca Barca!!!!
Válasz küldése