Gali írta:Sokszor láttam a Valenciát játszani, de Jordi Alba nem balhátvédet, hanem középpályást ill. balszélsőt játszott. A Valencia honlapján is középpályásnak van jelölve. Egyébként gyors, technikás játékos.
Nekem sántít ez a cikk.
A cikk 80%, hogy sántít, de ne feledjük, hogy játszott nálunk néhány szintén nem épp született balhátvéd is. Giovanni van Bronckhorst neve ismerős valakinek? Az Arsenalban egy időszakban támadkó középpályást is játszott. Sylvinho? Szintén balszélső volt, majd csak később lett védő, de idesorolhatom most Adrianot is. Bal illetve jobb oldali középpályásként kezdte.
Én amondó vagyok, hogy Abidalt inkább állandósítsuk vissza balhátvédnek, ott az igazi és akkor nem kell senki sem, ha Maxwell eligazol. Középre sok emberünk van, oda végképp nem kell. Jött Fontás is, vele együtt már 7 (!) olyan játékosunk van aki tud belső védőt játszani (Busquets, Mascherano, Puyol, Abidal, Piqué, Fontás, Keita, sőt akár ha Milito marad (bár szerintem megy, akkor) 8.)
És ebből 3 alapjáraton középhátvéd. Egy szó , mint száz: a védelemmel idén nem foglalkoznék. Megy Milito, érkezett Fontás. Ennyi elég. Inkább fölfelé tekintgetnék. A középpálya Thiago érkezésével 99%-ig tökéletes, de ha jön Fabregas, akkor még jobb. Kérdés, hogy ér-e az az 1% nekünk 40 milliót? Na ez most mindegy, nem én döntöm el, meg vannak okosabbak is nálam. A támadó szekción viszont variálnék. Jeffrenben van potenciál, nem kéne eladni, csak kölcsön. Bojan ezzel a visszavásárolható opcióval zsír. Így van 2 szabad hely, marad ugye Messi, Villa, Pedro, Afellay. Ez karcsú. Kell ide Sánchez. Ez nem kérdés. Színt vinne a csapatba, megnőne a választási lehetőség is Guardiola számára. De ha kevés lenne ez az 5 játékos, még mindig marasztalhatjuk Jeffrent, vagy amolyan lesz ami lesz alapon kipróbálni Keirrisont egy szezonra, ha másra nem legalább pár millióval többért tudjuk jövőre eladni. Bár arra, hogy ő valaha is itt focizzon, elég kevés az esély, de ha már megvettük én bedobnám. Olyan szinten lent van a csávó, hogy ki tudja...

„Teljesen tehetetlenül érzed magad, ahogy látod, milyen kényelmesen, és élvezettel játszanak.” Raúl a Real-Barca után (2-6)