Remélhetőleg a nagy legendák nyomdokaiba lép
This is just... pic.twitter.com/FxBzTvE62n
— FC Barcelona (@FCBarcelona) July 16, 2025
Ahogy írod, nézőpont kérdése is, hogy értékeljük a teljesítményét. És ahogy írtad az utolsó bekezdésedben, nem túl veretesek a statisztikái, de ebben benne van a rengeteg kihagyás és meccshiány is.barcami írta: ↑2021.12.19. 13:47:27Ilyet nem jelentenék ki másokról.
Attól függ, hogyan nézel rá.
Az a tény, hogy 4 és fél és alatt nem sikerült alkalmazkodnia az összjátékhoz, ami nem csak futkározásból áll.
Szuper, hogy gyors, de nem mindegy, hogy valaki nekilendül a labdával és majd lesz valami vagy kap egy jó indítást és góllal vagy kulcspasszal fejezi be a támadást. Ő az előző, és azért sem, mert nem üresben megindulásra használja a gyorsaságát, hanem egyéni zsákban futásra.
Igaz, benne volt most két gólban, szerencsénkre. Ezért tegnap az osztályzata felfelé kerekíthető.
Érdekes, hogy egyik gólnál se jobb, hanem bal oldalt volt: bal oldali szöglet, bal oldali passz 16-oson belül.
Nem török pálcát felette, a teljes kép viszont ez: amióta itt van az összes meccs nagyjából felén vett részt, percekben még rosszabb az arány. Amin részt vett: 122 meccs/ 28 gól/ 17 gólpassz
Ilyet nem jelentenék ki másokról.
Attól függ, hogy hogy tekintünk rá. Nálam ő jelenleg főszereplő kellene, hogy legyen, de nem az. A támadások többsége nem rajta keresztül fut, Abde nekem sokkal jobban tetszik ilyen téren.
Egyetértek. Végre nem (csak) arról szólt nála a meccs, hogy futórversenyt játszik, hanem kivette a részét a kombinatív játékból és nagyon nagy zsugákat is kiosztott a többieknek. Kár, hogy nem jön össze neki a gól mostanság, de ha így játszana minden meccsen, nem panaszkodék. Szerintem Xavi jó hatással van rá (is).
Én is így éreztem. Igaz, hogy ő lőtte be a szögletet és a harmadik gólban is benne volt, de emellett sok 1-1 elleni szituációt, amiben pedig régebben erős volt, elrontott, és nem voltak jó lövései sem.
Nem érzi ezt a posztot 3 védőben sem szerintem. Megszokhatja még, de remélem, hogy sokszor lesz ő a középső játékos, oda való utolsó védvonalként.
Memondom őszintén, a többit el se olvastam, de Xavi nevén és így az utsó mondaton megakadt a szemem. Nemtom már ki önkényesen hogy definiálja manapság a tiki-takát, van aki a sok gyors passzt érti alatta, van aki az altatásból ritmusváltást, van aki a Pep féle játékot, ami nem csak labdatartó dominancián és átlagon felüli passzmennyiségen, hanem irdatlan letámadáson is alapul... és még sorolhatnám.mess2009 írta: ↑2021.12.18. 20:38:04egy jó másodikat reméltem a szünetben de ez már soknak bizonyult. erről a teljes védelem élen TS-el gondoskodott elsősorban. Gavi volt képes még rá tenni egyedül, Dembi javult de most éppen a kapura volt veszélytelen.... csak lendüljön játékba az újabb sérülése előtt. Abde-ben bírom a rendületlen előre játékát , Niko végre egy jó termetű középpályás lehet. Frenki -ben valami megtört én továbbra is azt érzem. vagy csak nincs a csúcson manapság. Busi : el van az öreg, nemúgy Alba aki harmat volt ma.
Xavihoz egy kellemes meglepetés járul nálam: nyoma sincs a tiki-takának.
Szerintem a játékkal a msodikban sem volt komoly gond. nem volt annyira könnyed és egyértelmű, de a helyzetek is jöttek a játék képe is rendben volt.mess2009 írta: ↑2021.12.18. 20:38:04egy jó másodikat reméltem a szünetben de ez már soknak bizonyult. erről a teljes védelem élen TS-el gondoskodott elsősorban. Gavi volt képes még rá tenni egyedül, Dembi javult de most éppen a kapura volt veszélytelen.... csak lendüljön játékba az újabb sérülése előtt. Abde-ben bírom a rendületlen előre játékát , Niko végre egy jó termetű középpályás lehet. Frenki -ben valami megtört én továbbra is azt érzem. vagy csak nincs a csúcson manapság. Busi : el van az öreg, nemúgy Alba aki harmat volt ma.
Xavihoz egy kellemes meglepetés járul nálam: nyoma sincs a tiki-takának.
Egyetértek, de az a 3 meccsen 8 kapott gól azóta történt meg, mióta a tenyészbika vadállatunk kikerült jobbra. Amíg ő ott volt középen a dolgok sűrűjében, ott gólt nem sűrűn kaptunk az előtte lévő időszakban, kb ilyen Gandalfos "Itt nem jössz át" feelingje volt. Vagy egyet kaptunk abban az időben, vagy egyet sem. Szerintem nem csak top5 védő ő már, hanem bizony a magabiztosságával irányjtja is az egészet, még ha nem is karmesterként, mint inkább VVD-osan a tekintélyével. Szerintem amint visszakerül, ezt a sok kapott gólt rendesen le fogja redukálni.grgly50 írta: ↑2021.12.18. 21:03:08Nem értek a focihoz, csak szeretem. És elmondom az észrevételemet, ami nem biztos, hogy helyénvaló.
Szóval a Barca védelme! Talán soha nem volt egy betonszilárd, de a csatársor valamint a középpálya levette a terhet. A több gólos vezetés pedig elvette a kedvét a támadástól az ellenfélnek.
Amit a mai Barca védelemben látni: Nincs egy vezér, aki szervezné, irányítaná a játékosok helyezkedését. Össze-vissza rohangálnak hátul. Szinte egymást fogják, az ellenfél játékosai üresen vannak. Így simán rugdossák a gólokat. Így volt ez ma is.
Talán Piqué az aki megpróbál szervezni több-kevesebb sikerrel.
Ilyen kiváló szervező/irányító volt Puyol, utána Mascherano.
Amíg nem sikerül egy irányítót szerezni - ehhez tekintély kell, kinevezni nem lehet - addig csak rettegés, izgalom ami a csapatra és a szurkolókra vár.
Kulcsmondat. Ha belegondolunk, hogy ugyanezek az emberek Koeman alatt csak szürke droidok voltak... most meg 2 meccsen 5/5 gól a lelkükön szárad. Gavi gólját meg nézd meg, káprázatosan lefordult messze a kaputól az emberéről, az még a mezénél fogva sem tudta lerántani, elment a 16-osig és bevarrta. Tehát nem csak a gólok voltak meg, hanem úgy általában a támadószellemű megmozdulások. Löbbök, stb. Pár héttel ezelőtt mind azt fújtuk, hogy mekkora gáz a fiatal középpálya, mert gólképtelenek. És szép lassan ránk cáfolnak... ez szerintem egyértelműen Xavi keze nyoma már. Van már rendszer, nem kódorog mindenki össze-vissza, tudják, mit kell csinálni. És lesz ez még sokkal jobb is.
A mai játék, már nyomokban tartalmazott focit is. A Sevilla ellen ez kevés lesz még.csababarca írta: ↑2021.12.18. 20:42:19Nem láttam a meccset, csak az eredményt figyeltem.
Azért 2-0ról egy Elche ellen otthon ne kelljen már izgulni, rém kellemetlen ez.
Örömteli a fiatalok góljai, kellenek ezek nagyon.
Meg csak rúgtunk 3 gólt legalább, ez se sűrű esemény az idei szezonban.
Nem tudom a Sevilla ellen mi lesz, pláne hogy csak az eredményből tudok kiindulni, meg az itteni első félidőt éljenző kommentekből.
Hátha azt a formát hozzuk és akkor lehet egy tisztes eredmény.