Kalap1988 írta:Nézd, lehet itt statisztikával dobálózni, én szeretem Jamest mielőtt félreértesz, de te is tudod, hogy van kis hazugság, nagy hazugság és statisztika. Ez a véleményem erről. Voltak olyan párharcok a po-ban James pályafutása során, amikor összekapta magát és tényleg clutch volt (Detroit ellen mondjuk még a Cavs-ben, vagy tavaly a Boston ellen egy-egy meccsen), de összességében azért nem ez a jellemző rá. Mostanság Wadere sem, de mégis benne inkább érzem. Én nem azt mondtam, hogy James ne játsszon, vagy ne dobjon rá a 4-ik negyedben, de az óriási nyomást kevésbé bírja. Ez karakter kérdése, nem ítélem el emiatt.
Abban teljesen igazat adok neked, hogy James nem egy tipikus Cluch karakter. Ez egyrészt látszik a megnyilvánulásain 1-1 rontott eset után, nem az a tipikus le se szarom testbeszéde van, hanem zavarja, hogy elcseszte. Másrészt az igai befejező emberkék hozzáállása szvsz olyan, hogy tudják, hogy utolsó labda és tudják, hogy ezt ők fogják eldobni akkor is, ha a földön fekszenek és 3 dinoszaurusz lehel fölöttük. James nem ilyen, ő az utolsó pillanatig a tiszta játékot, tiszta dobóhelyzetet keresi, ha megvan neki akkor eldobja, de ugyan ekkor passzban is gondolkodik, így viszont nem lehet 100%-ig rákészülni egy dobásra. Másrészt viszont a statisztikák bár hazudhatnak, de ebben a helyzetben nem hazudnak. Az ember megtéveszhető, azt hallja, hogy valaki gyenge a végén, lát 1-2-3 meccset, 1-2 elrontott utolsó dobást és azt fogja mondani, hogy igazak a pletykák, ez az ember a végén kevés. Közben lehet, hogy 5-ből 3-at bedob, de az marad meg mindenkinek, amikor nem ment be és az, hogy utána hogyan viselkedett az illető és mi volt a meccs utáni visszhang. Ezért tarja Kobe-t mindenki Cluch-nak, mert neki a testbeszéde azt sugalja, hogy ezt nézzétek gyerekek, ez az én pályám és itt én vagyok a legjobb, a köv. dobás bemegy. Ha nem megy be, azt mondod, hogy pech. Ha bedobja, akkor ez Kobe. Ha James nem megy be, akkor ez James, ha bedobja, akkor mák, néha ő is bedobhat párat. A statisztika viszont nincs kozmetikázva, azt mutatja, ahogy teljesítenek, ezért is linkeltem. Sry, hogy még visszaugrottam ide, azonnal nem akartam válaszolni, mert ennyi minden jutott eszembe, hogy 30 sorral tuti hosszabban írtam volna le ugyan ezt.
Amiért írok:
Egyrészt akit kicsit is érdekel a Bobcats és viszonylag friss NBA rajongó, annak ajánlom ezt az írást:
http://amerikaboljottem.blog.nepsport.h ... okutolsok/
Nekem volt benne nagyon sok új és érdekes infó, maga a cikk is tetszett. Silas egész szezonban iszonyatosan zavart, csak azt tudom elképzelni, hogy az 1/1-re tankoltak, azért nem küldték el szezon közben...
podcast: Jó ötlet ez a 2 rész, csak az a baj, hogy így kétszer olt az az érzésem, hogy ez nagyon rövid és még hallgatni szeretném. Viszont érdekes így a nyugati 4. meccs sport1-es megnézése után közvetlen meghallgatni a 2. részt és a végeredmény tudatában hallgatni azt, hogy miket jósolgatnak ezzel a meccsel kapcsolatban.

A Lakers-ről már írtam nemrég, érdekes ez az 5-let, hogy Pau-t és Bynum-ot is el kellene cserélni, de én nem vettem meg.
SAS-OKC: Kezd izgalmassá válni a dolog! Nem titok, hogy a Memphis mellett a Spurs-nek szurkolok leginkább, az OKC-nek meg a legkevésbé, mivel alap esetben nem tetszik a játékuk(fura, mivel keletről a Miami-é meg valamiért igen) viszont ha ekkorát tud váltani az OKC és igazi csapatjátékkal meg tudja verni a Spurs-t akkor azt mondom, hogy minden elismerést megérdemelnek és jogosan lesznek ott a döntőben. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy ki lesz a befutó, de van rá esély, hogy a végén az OKC verheti a fejét a falba, mert annyira szorosnak tűnik ez a párharc, hogy lehet a végén a pályaelőny dönt, amit érzésem szerint kicsit ők adtak le.
A mai meccsen meg nemtom minek szurkoljak, egyrészt jó lenne, ha a Celtics minél tovább meccsben lenne, hogy maximális tisztelet mellett, emelt fővel búcsúzhassanak a sorozattól(remélhetőleg azért ebben a körben.

) Másrészt viszont a Miami-nak nem ártana, ha 1-2 nappal több idejük lenne pihenni, mint a nyugati csapatnak a döntő előtt, mert nagy szükségük lesz a plusz energiára, hogy legyen esélyük.
szerk.: Ja és még az jutott eszembe, hogy idén folyamatosan arról volt szó, hogy védelmek így, meg védelmek úgy, ehhez képest nyugaton mind a 4 meccsen 100 fölötti ponttal nyertek a csapatok és keleten is csak az első meccsen nem jutott el minimum az egyik csapat 100-ig.