Deulofeu: visszatérés bizonytalan jövõvel

A Barça lehívja az opciós jogát 12 millióért | Péntekig bejelentik

A Barcelona vezetése eldöntötte, hogy mindenképpen lehívja a június 30-ig élõ opciós jogát Gerard Deulofeu-ra, és ezt már jelezte is a tulajdonos Everton felé. Ezzel a hét folyamán Deulofeu lesz a csapat elsõ igazolása a jövõ szezonra, más kérdés, hogy a katalán támadó egyáltalán nem biztos, hogy marad is a csapatnál a jövõ szezonra.

Deulofeu álláspontját ugyanis nem ismeri a klub, és egyelõre Ernesto Valverde sem biztos abban, hogy számítana a játékosra. A támadó piaci értéke ugyanakkor meghaladja a 12 millió eurót, így ha a Barcelona nem is tartja meg õt a következõ szezonra, akkor sem jár rosszul azzal, hogy lehívta az opciós jogát.

A játékos bár barcelonai nevelésû, elsõsorban azért nem biztos abban, hogy gránátvörös-kékben szeretne játszani, mert tart attól, hogy a kezdõ támadóhármas mögött nagyon kevés lehetõséget kap.

Deulofeut két évvel ezelõtt vásárolta meg az Everton 6 millió euróért, de a Barcelona fenntartott magának visszavásárlási opciókat. Ezek közül az egyiket használhatja most ki az egyesület.