Xavi Hernandez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!

Szerinted maradjon még egy szezont?

Igen
13
28%
Nem
34
72%
 
Szavazatok száma: 47
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7583
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.05.26. 00:28:21

Egy pontban nem értek egyet: rengeteg Al Sadd meccst néztem meg az első pletykák és a kinevezése közt, szerencsére sok fent volt youtube-on teljes egészében, de még élőben is néztem néha. Pazar volt, amit játszottak. De tényleg, élmény volt nézni. Nem feltétlenül az eredményesség, hanem olyan volt, mint egy a játékosok minősége miatt lassított felvételen menő, vagy 40 évvel korábbra helyezett igazi top Barca, csak direktebb felfogásban kicsit. Nem véletlen volt ekkora izgalom az érkezésekor (a Koeman-korszak depressziójának leváltásán kívül), remélte mindenki, hogy ez lesz itt is. És ugye ott az első pár hónapban úgy nézett ki, hogy át is tudja ezt ültetni... aztán valami rettenetesen félrecsúszott ezen a téren.
Bevallom, nem sokat láttam a női részlegünkből, így csak nagyon óvatosan merem feltételezni, hogy a probléma hasonló. Katarban és a nők között "könnyebb" ezt a játékot átadni és megszervezni, mert kevesebb az ellenállás, és ahol kisebb az agresszió, kisebb a tempó, ott a puszta technika könnyebben hoz sikert. Szerintem abszolút tökélyre fejlesztve remekül működne ma is, csak sokkal nehezebb megoldani, mert sokkal agresszívebben támadnak le a csapatok, sokkal zömökebb formációkban védekeznek, ésatöbbi. Itt Xavi nem tudta átadni, nem tudták megvalósítani, nem volt elég, és egy biztonsági játékkal, 170%-ot kipréselve a játékosokból tudott eredményeket produkálni. Ami egyfelől jó, hogy meg merte lépni, és bajnoki aranyat köszönhetünk neki (én rugalmasabbnak, és taktikailag intelligensebbnek tartom, mint a többség, nagyon másban látom a gondokat, ami miatt rég távoznia kellett volna már... lásd, Párizsban sem azon meccselte el, amit taktikailag kigondolt, az működött... hanem sok más módon), másfelől meg nem volt már előremutató.

Nekem Xavi focijában és itteni pályafutásában máig az a fura, hogy minél jobb játékosok voltak itt, annál gyengébb volt a foci. Még a januári igazolásai előtt is szebb volt, amit csináltunk játékilag Gavi-Nico-Demirekkel, mint az elmúlt 1 évben. A késő téli-kora tavaszi meg pláne, pedig elvileg olyan játékosok jöttek, akik "nem Barcába valók", mint Auba.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 871
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2024.05.26. 00:14:45

brazilfan írta:
2024.05.25. 07:50:04


Azt még el tudom képzelni, hogy nulla taktikával is lehet gólt lőni, sőt egy-egy meccset megnyerni, de hogy egy bajnokságot meg lehessen nyerni, fölényesen, öt fordulóval a vége előtt, azt kizártnak tartom.
Vagy a katariakat megtanítani játszani.

Az állítólagos sértődékenységéhez annyit, hogy a tegnap írt szövegében én nyomát sem látom a sértődöttségnek, megbántottságnak, a másokra mutogatásnak, és szerintem a meccsek utáni mondatai nem ütöttek el a szokásos edzői nyilatkozatokban ugyanúgy meglévő kifogásoktól, bírózásoktól stb.

Az elküldése utáni nyilatkozatok teljesen rendben voltak szerintem is, de ha szerinted az előtte levők is, illetve az edzői viselkedése "nem ütöttek el a szokásos"-tól, akkor ezen nincs is mit vitatkozni, mert nem akarod látni, hogy mik voltak a nagy problémák. Én Mourinhot tartom igazán vállalhatatlan edzőnek, más a közelében sem volt, vagyis de, egy, éppen Xavi.

A másik dolog pedig..ne viccelj, még VB-t is lehet nyerni rossz edzővel is, sőt, gyengébb csapattal is. De emlékezz vissza arra a bizonyos bajnoki aranyra. A második helyezett Real 78 pontos volt, ezzel most kb a negyedik hely környékén lenne. A Barca a tavalyi pontjaival viszont pont a második helyen lenne, ahogy most is. Talán arra is emlékszel, hogy ez a fórum is tele volt kardjukba dőlt emberekkel, hogy milyen nézhetetlen a játékunk és mennyi kínkeserves szerencsés meccsünk volt... Tulajdonképpen emiatt végig nem is voltunk nyugodtak, mert a játékunk az egy stabil la liga 5-6 helyezett csapaté volt, a pontjaink aztán mégis aranyat értek. De egyébként nem szeretem összesározni a csapat eredményét, az arany, az arany, normál esetben nem a győztesnek kell bizonygatnia, hogy megérdemelte.. De mikor mindig ez az érv Xavi mellett, azért mégis érdemes megnézni a körülményeket. Nem volt az egy kifejezetten jó csapat, amit összerakott. Szerencsés volt inkább és azért jó játékosokból állt.

A katariakat megtanítani focizni - pedig még értelmetlenebb dolog ide keverni. És mellesleg nem is igaz. Bevallom én egy darab katari meccset se néztem életemben, se Xavi előtt, se alatt, se után. De az asz-Szadd (vagy mi) katar legeredményesebb klubja a wiki szerint, Xavi előtt és után is az volt. Az ázsiai BL-ben pedig Xavi alatt is ugyanannyira nem voltak tényezők, mint előtte, vagy utána.
Lehet, hogy Xavi tanította meg őket focizni, de ezekszerint focitudás nélkül is hasonlóan eredményesek voltak előtte.
Avatar
vidra
Capitá del Barça
Hozzászólások: 750
Csatlakozott: 2018.05.06. 23:33:21

2024.05.25. 19:39:35

#FlickOut vótmá? Bindelem valami billentyűkombóra, kellhet még :D

Jön a Flikk, azt bejelenti, hogy visszatérünk végre a gyökerekhez, a tiki-takához: másodpercenként három passz. Csávival letértünk az útról. Pedri újra ragyogni fog, meg az összes 40kg-os középpályásunk.
Visszahívjuk Riki Pigget is.
Avatar
Rdinho10
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2014.07.08. 20:12:26

2024.05.25. 16:54:52

Milyen komoly jatekos jonne hozzank,ha folyamat kizugunk ego modon a bl bol es kapunk 4-5 golt a villareal,girona kombotol.Ne vicceljunk mar,semmi elorelepes nem tortent az 1.eve utan sot…ide egy kemeny edzo kell aki megtanitja oket szenvedve is,nem feladva nyerni,nem ez a tutyimutyi lotyoges.Fizikalisan is fel kell noni mert egy Pedri meg egy Camavingarol is lepattan.Flicknek lesz meloja,ha ujra terkepre akar rakni minket,ha hagyjak dolgozni(?!)en bizok a nemetben.
torrestoni
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1688
Csatlakozott: 2007.12.14. 01:52:23
Tartózkodási hely: somewhere over the rainbow
Kapcsolat:

2024.05.25. 16:26:52

Én nagyon köszönöm Xavinak, amit edzőként tett, s ha ehhez hozzáteszem a játékos-múltat, senki sem vehetné egészséges kritikától jobban a szájára. Punktum. Ezen túlmenően azt gondolom, jókora áldozatot hozott, s remélem, hogy a jövőben lesz még lehetősége bizonyítani itt.

Azzal egyetértek, hogy mentálisan nem volt elég erős, ill. a motiváció is kifulladt a kezdeti lendület után, taktikailag pedig akkor lehetett volna érdemben sikeres az eredeti elképzelése szerint, ha valóban erősebb kerettel dolgozhatott volna.

Azt kimondottan bugyutaságnak tartom, amikor arról szól a fáma, hogy "mennyi pénzt költhetett", mivel a vezetőség is beleszólt, az FFP pedig végképp.

Továbbá, elég sokan elfelejtik, hogy a költekezések minimálisak voltak ahhoz képest, hogy egy Suárez-Messi-Alba-Busquets-Piqué-Rakitic vonal elillant, itt volt az Umtiti-Lenglet féle sor, a Coutinho-Griezmann-Dembelé is befuccsolt, tehát összességében elképesztő anyagi es minőségi veszteségek után "költhetett" nagyságrendekkel kevesebbet egy új, átmeneti, vészterhes korszak elején, amikor már noname emberek is 40-50 milliókat kóstálnak. Édesmindegy, hogy ezek közül valakik egy-másfél évvel előtte távoztak, Koemannál még annyira se lett elindítva a minőségi építkezés. Ebből az aspektusból nézve pedig dőreség azt mondani, hogy "igazolt" százmillióért... Érdemben sikeres pedig akkor lehett volna, ha munkáscsapatot csinál, azt meg speciel én és sokan nem akarjuk látni. Elég volt Valverde és az ő első teljes szezonja, még ha sikeres is volt. Persze, amit helyette próbált, szíve szerint, az miatta és a keret miatt is csak ennyire volt elég.

Ahelyett, hogy főleg a nagy hatost 26-28 közötti, hasonló kaliberekkel lehetett volna pótolni, három opció maradt:
I. Lewy-Gündi-Cancelo féle kor/tapasztalat/minőség, nem a legjobb ár-érték arányban, de a marketing-értéket is figyelembe véve, vagy
II. Fiatalok, kiegészítve
III. tűzoltó, "készletfeltöltő" igazolásokkal, mint Alonso, vagy Romeu.

Tehát az egyszerűen ostobaság, hogy megvolt a mozgástere, főleg az angol klubokhoz, BM-hez, PSG-hez, RM-hez képest.

Én hittem abban, hogy ez az átmeneti időszak most már vele lehet a maga módján, szerényen sikeres, de ez sem volt meglepő, hogy így alakult.
Fofana írta:
2024.05.25. 14:35:07
Óriási kommunikációs hiba volt és komoly károkat is okozhatott a klubnak, amikor Xavi kijelentette, hogy anyagi okokból nem leszünk versenyben jövőre másokkal. A minőségi és ambíciózus játékosok oda akarnak igazolni, ahol sokat, lehetőleg címeket, lehet nyerni és van esélyük ebben szerepet kapni.
Ugyna már, ne butáskodjunk.

Az FC Barcelona mindig is egy brutálisan szépen csengő név lesz. Önmagában a város maga nagy fegyvertény. Továbbmegyek, még a Madridhoz közelebb álló játékosok is elgondolkodnának, főleg manapság, csak legyen elég zsíroskenyér. A gondolatmeneted alapján nyilván ezért játszanak ereje teljében lévő játékosok a szaúdiaknál is, meg azért igazolnak a City/RM kettősön, esetleg még a BM-en kívül bárhova, mert ők nem minőségiek, vagy ambiciózusak. Például egy Chelsea/Liverpool, PSG esetén is sok minden lehet vonzó, de nem a garantált siker. Az, hogy a legnagyobb hype-pal rendelkezők szívesen írnak alá a korábban említett hármashoz, főleg ha azonosulnak a klubról alkotott képükkel önmaguk is, marginális. Ettől még óriasi merítés lehetne. Jelenleg aligha van olyan játékos, akire egyrészt valós szükségünk lenne, másrészt ne lenne elérhető számunkra, ha az anyagiak is passzolnának.
"As I walk through the valley of the shadow of death, I have no fear because I am the meanest motherfucker in the whole valley" - Gen. George S. Patton
Fofana
Barça B
Hozzászólások: 52
Csatlakozott: 2012.07.25. 14:18:13

2024.05.25. 14:35:07

Óriási kommunikációs hiba volt és komoly károkat is okozhatott a klubnak, amikor Xavi kijelentette, hogy anyagi okokból nem leszünk versenyben jövőre másokkal. A minőségi és ambíciózus játékosok oda akarnak igazolni, ahol sokat, lehetőleg címeket, lehet nyerni és van esélyük ebben szerepet kapni. Ha maga az edző sem hisz a sikerben, akkor miért mennének oda. Az anyagi helyzetünk tényleg rossz, a keretünk viszont egyáltalán nem. Kb a 6-8 . helyen van Európa klubjai között. Az Inter és a Dortmund kétharmad ekkora értékű csapattal BL-döntőig jutott. Egy komoly játékos hit nélküli csapathoz csak extra fizetés ellenében hajlandó menni, úgyhogy alaposan rontott az igazolási esélyeken a kijelentésével.
Edzőként is elég felemás képet mutat. A legnagyobb erénye, hogy megbízott több fiatalban. Végleg beépítette Baldét, a felnőtt keret teljes értékű tagjává tette Lamalt, Cubarsit, Fermint. Ugyanakkor rettentő önfejű. Több meccs kellett neki ahhoz, hogy rendszerszintű hibát kijavítson. Fél szezon ráment, hogy rájöjjön, Christensen megoldhatja a szűrő középpályás szerepet. Sokáig rettenetes volt a helyzetkihasználásunk (magas xg-ből jóval kevesebb gólt szereztünk) és nagyon sok volt a labdaeladásunkból bekapott gól. Ez egy időre rendbejött, de a PSG, Real és, ha jól emlékszem a Girona elleni meccsen, amikor Laporta kiakadt, újra előjöttek. Abban lehet igazsága, hogy Dest vagy Roque nem érti a pozíciós játékot, de ebben az esetben neki nem csak kitalálnia kell a taktikát, hanem meg is tanítani a játékosoknak. Ez edzői felelősség. Ha jól értem, mit nevez pozíciós játéknak, akkor az nem egy kvantumfizika, valamilyen szinten minden komoly csapat űzi.
Az ő kérésére hozták Alonsot, Martinezt, de mindketten csekély szerephez jutottak. Alonso már a Chelsea-nél is keveset játszott és Martinez is a Bilbao-nál sokat volt sérült, ezt előre lehetett tudni. (Persze lehet, hogy eleve csak ezért volt rá esély, hogy hozzánk jöjjenek.) Torres, Felix, Raphinha az ő kedvéért érkeztek, de ahhoz képest kevés szerepet kaptak, pedig nagyon jó hatékonysági mutatókat produkáltak. Szerintem Roque-t is az ő kérésére hozták el korábban, hogy aztán rájöjjön, mégsem kell neki. A csapat felét (Kounde, Gündogan, Lewa, Lamal, idővel Cubarsi) túljátszatta, kockáztatva a sérülésüket. Tavaly ugyanezt tette Baldéval, idén érett be a gyümölcse. Attól tartok, Araujot nem csak sérülések, hanem a gyengébb passzjátéka miatt is mellőzte. Ez a gyengesége önmagában igaz is, mivel viszonylag idősen került a Barcához. Ugyanakkor megjelentek a pletykák, hogy meg akarják venni és lehet, hogy így idővel ő is hajlandóvá vált volna elmenni. Mellesleg Guardiola a nem túl magasra értékelt Akanjit meg tudta tanítani a taktikájára, úgyhogy igazán Xavinak is jobban mehetne.
Összegezve én indokolnak tartottam a januári elköszönését, mert rendszerszintű problémákat nem tudott orvosolni a csapat játékában. Ezek utána hosszabb időre megint rendben voltak, de a sorsdöntő meccseken újra előjöttek ugyanazok a hibák, illetve több nagy értékű játékost elég alapos indok nélkül mellőzött. Ha ezután Deco megkeres egy játékost, hogy személyesen Xavi akarja őt, az már nem biztos, hogy elég meggyőző lesz az illetőnek, hogy valóban játszani is fog és nem fogják mellőzni a pozíciós játék nem értése miatt.
A kezdőcsapat felének indokolatlan túlterhelése, ugyanazoknak a súlyos hibáknak az ismételt felbukkanása a játékban, egyes játékosok csapaton belüli szerepének rossz kezelése és a szakmai vezetés munkáját nehezítő kijelentése miatt indokolt volt a menesztése. Ha Flick rugalmasabb lesz, sikeresen kezeli a legégetőbb problémákat, akkor nagyon komoly előrelépés is lehetséges. Darvich, Fayé, Ronald Araujo, Julian Araujo, Casado, Prim, Bernal és Dest közül ha csak a felét beépíti és hatékonyan használja, akkor főleg.
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2024.05.25. 07:50:04

sansz írta:
2024.05.25. 00:46:30
a meccsek jó részén nagyon vakon volt, taktikailag azt mondanám, hogy közelített a semmihez, de ő nagyképűen a "Barca DNS" felirat mögé bújt
Azt még el tudom képzelni, hogy nulla taktikával is lehet gólt lőni, sőt egy-egy meccset megnyerni, de hogy egy bajnokságot meg lehessen nyerni, fölényesen, öt fordulóval a vége előtt, azt kizártnak tartom.
Vagy a katariakat megtanítani játszani.

Az állítólagos sértődékenységéhez annyit, hogy a tegnap írt szövegében én nyomát sem látom a sértődöttségnek, megbántottságnak, a másokra mutogatásnak, és szerintem a meccsek utáni mondatai nem ütöttek el a szokásos edzői nyilatkozatokban ugyanúgy meglévő kifogásoktól, bírózásoktól stb.
sansz
Capitá del Barça
Hozzászólások: 871
Csatlakozott: 2019.09.23. 11:54:39

2024.05.25. 00:46:30

Kezdetektől rossz döntésnek tartottam Xavi kinevezését, de akkoriban inkább csak azért féltettem, mert tapasztalatlanul idejön és elvárják majd tőle, hogy éppen támadó nélkül hozzon le egy szezont... Emlékszem, az idény, amikor jött, az úgy kezdődött, hogy az átigazolási időszak utolsó pillanatában kidobtuk Grizest és Messit, az edző LDJ-t kunyerálta ide a Sevilla padjáról, a többiek meg sérültek voltak. Attól féltem, hogy Xavi is ilyen helyzetbe kerül, de nem, ő hatalmas támogatást kapott, két év alatt kapott több százmillió értékű igazolásokat, több játékos az ő kifejezett kérésére érkezett. Utoljára nem is tudom melyik edzőnél volt ilyen. A jelenlegi keretünk nemhogy nem rosszabb, de jobb is szerintem a Realénál. És a nekünk 8 gólt bevágó Gironáéról meg ne is beszéljünk.
Mindazonáltal több negatív rekordot megdöntött Xavi, a meccsek jó részén nagyon vakon volt, taktikailag azt mondanám, hogy közelített a semmihez, de ő nagyképűen a "Barca DNS" felirat mögé bújt... A játékosaink, még a legstabilabbak is, pl Araujo teljesítménye iszonyatosan hullámozni és bizonytalanná kezdtek válni, más játékosokat pedig elképesztő módon ignorált, vagy épp el is dobott. Az interjúiból egyértelműen egy durván nárcisztikus személyiség köszönt vissza, simán lekörözve Koemant is. Nekem az is nagyon fájó volt, hogy később sem nyugodott le, ragaszkodott rögeszmékhez is. Volt olyan, mikor a bíró a javunkra többet tévedett, Xavi képes volt mégis később is csak azt emlegetni, mikor a kárunkra tévedett.
Ez a tuti elmegyek, á mégse - hisztis körökkel pedig azthiszem véglegesen ledöntötte a szememben a szobrát és őszintén már más csapatnál se leszek rá kíváncsi. Nyilván nem rosszat kívánok neki, de nem nézek ki belőle semmi jót. Amennyire kedveltem játékosként, edzőként annyira semminek tartom.
Az egy teljesen más kérdés, hogy Laportát Xavinál is sokkal rosszabbnak tartom. Ő Dembele eseténél is megmutatta, hogy úgy nyilatkozgat, mint egy köztörvényes bűnöző, ráadásul egy indulatos, impulzív ember, de egyáltalán nem okos. Ha okos lenne, nem hagyta volna ezt a drámát Xavival.

Azonban szerintem most Flickkel egy jó döntés született. Sok fog azon múlni, hogy a keret mennyire marad egyben. Nekem semleges a figura, sokak régebbi kívánsága volt,én azért nem vagyok ennyire biztos benne... De abban biztosan hiszek, hogy kellett a külsős edző. Sajnos a Barca DNS egy jó ideje csak kifogás volt a kudarcokra. Botrányos a játék, valami más taktika kéne? Sértődötten csak válaszoljuk rá, hogy nem értesz a Barca DNS-hez... 10 perc alatt látványosan többet tesz a játékhoz az új srác, mégis jegeljük? Sértődötten vessük oda, hogy nincs Barca DNS-e..
Most ennek kicsit vége lesz. Flick szereti a domináns támadófocit, amiről a Barca DNS is szól, mégsem fog erre hivatkozni.
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7583
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.05.25. 00:30:30

Bob_Marley írta:
2024.05.24. 23:58:53
Bízom benne hogy ezúttal tévedek,de hogy Flicknek köze sincs a spanyol focihoz a barcelonahoz meg végképp, óriási felelmeim vannak.
Flick külsős, mégis több köze van szerintem a Barca-focihoz, mint Xavinak volt. Xavi nem tudott átadni semmit a Barca-DNS-ből, a sikereit (mert nem lehet elvitatni az első másfél évét!) azt pont azzal érte el, hogy elkezdett egy biztonsági-szerű focit tolni. Még idén is akkor voltunk ideig-óráig sikeresek, mikor ezt csináltuk. Attól nem játszat valaki Barcásabb focit, hogy Xavinak hívják, és fénykorában a Barca-foci tökéletes megtestesítője volt játékosként... merthogy nekem máig ő ugrik be elsőre a fénykori tiki-takáról, Barca-dns-ről, mindenről, játékosként.
Flick csapata bár friss fuvallat lehet, dominánsabb, és Barcásabb lesz Xaviénál, ebben szinte biztos vagyok, én LE nálunk töltött időszakára tippelem magát a stílust. Más kérdés, hogy ebből eredmény mi fog kisülni, és a mi csapatunk, játékosaink bírják-e, mert sajna szerintem a fizikai alapot nem kapták meg Xavival, még ha javult is Koemanhoz képest a szitu. A bajnoki cím ha nem is felejtős, de pokoli nehéz lesz a gigamadrid ellen, az előrelépést én ott fogom nézni, mit csinálunk Európában ki-ki meccsen, hasonló erejű csapatok ellen. Ebben várható szerintem a legnagyobb fejlődés, mert Xavinál az kvázi 0%-os volt, onnan csak előrelépni lehet.
Meg azt is kétlem, hogy Flicknek semmi köze nem lenne Barcelonához (szívben), amikor évek óta álommelónak hívja, és most is azonnal jött, még játszmázások után is, pedig megtehette volna, hogy felhúzza az orrát. Van egy halovány feltevésem, hogy a CFC alsó hangon is kétszer ennyit fizetett volna neki, mint mi.
Ahogy a játékosokat (Gündogant pl), szerintem edzőt is nagyon-nagyon meg kell becsülni, aki BL-győztesként meg hatkupásként mindenáron ide akar jönni. Ez nekünk egy áldás, hogy még mindig létezik ez a Barca-effektus.

A többi oké, szomorú, mert tényleg kikészült idegileg, és egyetértek, kétlem, hogy bárki megkérdőjelezné a szándékát, vastapsot fog ő kapni, az idei kb őszig bezárólag megérdemelten. Szép lett volna, ha nem táncol vissza, és magától lemond, így lesz egy kis tüske, de szerintem gyorsan elfelejtjük, mert a lényeg a lényeg, az ő szebb korszakának értékelése, meg a potenciálisan jobb jövő reménye. Szerintem jó, hogy már bejelentették, egész más hangulat lesz a stadionban.

Bízom benne (szerintem így lesz), hogy nem lesz belőle egy Koeman 2.0 utóéletben, aki 2 év után is minden interjújában odaszúr valamit, és nem érti, miért küldték el. Remélem kap egy kellemesebb állást egy Ajax szintű csapatnál, fejlődik, tanul, bizonyít, és talán ha szükség lesz rá, 8-10 év múlva újra felmerülhet a neve, ha szükség lesz rá.

(Amúgy az sem véletlen, hogy Madridban örömtüzek gyúltak kb, mikor bejelentette a maradását, ""Xavi maradj" zúgott a Bernabeuban más csapatok ellen, még csak nem is a klasszikón...ma meg szomorkodik ott mindenki...)
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
Rdinho10
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2014.07.08. 20:12:26

2024.05.25. 00:17:43

Szerintem pedig ez kell most a csapatnak.Egy uj,friss irany amit remelhetoleg Flick letesz.Ha hozza a nemet mentalitast is,nem lesznek feladott meccseink.
Avatar
Bob_Marley
Presidente del Barça
Hozzászólások: 19615
Csatlakozott: 2010.02.06. 19:42:14

2024.05.24. 23:58:53

Levele is szívszorító,nagyon sajnálom. Én bíztam benne,de úgy látszik még őt sem bírjuk megtartani,ami szomorú. Aki érti, érzi mi a Barcelona,mi az elvárás. Ezért gondolom hogy Flick nem sok sót fog megenni,de persze ne így legyen. Számomra ez egy szomorú nap, valahol bizony az FC Barcelona is meghalt, legalábbis egy darabkája. Sajnos úgy érzem jön még kutyára dér. De lesz ám értékelve az a bajnoki cím,ami az elmúlt évek egyik csodája volt. De ha a német is hozzá,elsőként fogok felállni és azt mondom tévedtem. Legyen így,mert hiába erősödik a rivális,lehetnek gondjaik az elején és egy nyugodt kiegyensúlyozott csapat tud ebből előnyt kovácsolni, onnantól pedig egy uldozonek mindig nehezebb. De hát mi és a nyugodt kiegyensúlyozott légkör....vagyalom. Így csapatot építeni nagyon nehéz,hogy még az értékeinket is kidobjuk a kukába.

UI: páran írtuk Busi hiánya nagyon nagy érvágás lesz,hát lett is,ész a biztonság sok esetben teljesen eltűnt a kp-rol.. Bízom benne hogy ezúttal tévedek,de hogy Flicknek köze sincs a spanyol focihoz a barcelonahoz meg végképp, óriási felelmeim vannak. Könnyen lehet belőle egy Bernd Schuster. Bár Laporta annyira kapkod,kapalozik mindenhova,hogy szerintem nem teheti meg hogy legalább a választásig ne tartson ki egy edző mellett. És legyen is sikeres,mert ez a klub érdeke,az biztos én is kíváncsian várom. Méltatlan lenne rögtön bajnoki címet elvárni,főleg ebben a nehéz helyzetben. De ha egy jó útra terel minket,már pozitívum. És talán két év múlva reális esély lehet a Ligara. Egy jó CDR szereplés adhat erőt, önbizalmat,jövőre mindenképpen várom hogy oda tegyük magunkat a kupában. Legkisebb cím,de meglehet mutatni,hogy még élünk és víz felett vagyunk.

Xavinak pedig köszönök mindent, bajnoki cím örök emlék marad. Voltak hibái mint mindenkinek,de ahogy levélből is lejött számomra ő aztán maximálisan katalán, S azon dolgozott ennek a klubnak jobb legyen. Ami végül meg is történt,ezért pedig hálásnak kell lenni. Sok sikert kívánok neki és bízom benne nem csak egyszer volt Barcelonában kutyavasar,és viszontlatjuk meg őt valamilyen szerepkörben a klubnál.
Kép
Kép
Kép
Avatar
Forcabarca73
Barça B
Hozzászólások: 51
Csatlakozott: 2019.07.16. 22:59:57

2024.05.24. 23:30:05

Andriska! Mi vagy te jós?
Andrsika
Barça B
Hozzászólások: 43
Csatlakozott: 2023.01.01. 15:27:06

2024.05.24. 21:12:48

Xavier Hernandez írta:
2024.05.24. 18:33:18
Flick nem illik ide, egy szezont talán kibír - többet biztos nem, a katalán szurkolók nem fogják szeretni.

Laporta evez az árral, előre akar menekülni, de nyilván fogalma sincs, merre az arra, pénz meg továbbra sincs. Eleve azzal lett elnök, hogy visszahozza a közönség kedvencét, Messit, ezt az ígéretét sem teljesítette, nem jól kommunikál, össze-vissza hazudozik, a culék konkrétan már utálják, ő sem fogja kitölteni a mandátumát.

A La Ligában elért második hely pedig siker, Xavi a lehetőségeihez mérten kifejezetten jó munkát végzett! Én úgy kalkuláltam, hogy úgy járunk, mint a Man Utd, a sikeres évtized után hosszú agonizálás jön. Xavi túl magasra tette a lécet az első szezonjában, amihez egy jó adag szerencse is segítette.
Tudomásul kell venni, hogy azt a domináns, szórakoztató űrfocit, mely a 2010-es években jellemezte a Barcát, már sose fogjuk látni a pályán - addig legalábbis biztos nem, míg ekkora adósságok vannak a klub nyakában.

Már leírod Flicket ès még nem is hivatalos. Miért vagy te annyira biztos abban, h nem fogják elfogadni? Gondolom csak fikció…
Vègre nem egy belsős edző ( Tatát hagyjuk) aki megmutathatja többek között nekem is, h jogosan kívánok egy nem Barca kötődésű edzőt, ha betli lesz ami nyílván benne van( ès eskü meghajolok)de nekem jó érzésem van a német edzővel kapcsolatban!
Avatar
gránit
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2557
Csatlakozott: 2010.06.12. 08:55:53

2024.05.24. 20:10:53

Jó lenne, ha nem lenne már több csavar ebben a történetben. Év elején kellett volna örülni annak, hogy elmegy magától, így viszont lehet, hogy fizetnünk kell. Felesleges volt úgy marasztalni, hogy még fogalmunk nem volt még, hogy milyen eredményekkel zárjuk a szezont.

A három belső védős felállást mindig értékelni fogom, hogy bedobta. A csatárjátékban viszont nagyon gyávának bizonyult. Flick-től azt várom, hogy használja hatékonyabban a centereinket, sajnos Lewandowski már korosabb annál, mint amilyen a közös BL-győzelmük idején volt. De akár őt, akár egy bátrabb csatárszekciót használva, és a veterán Lewandowski csökkenő termését egy másik támadóval kiegészítve, bárhogy, de fel kell turbózni a szerzett góljaink számát. Nem jó előjel, hogy a Bayernben is egy igazi csatárral támadtak, de akkor a fénykorát élő Lewandowski úgy szórta a gólokat, hogy nem is kellett más, lehetett inkább a többi csapatrészt megerősíteni. Kíváncsian várom, hogy egy hanyatló centerrel mit kezd majd, folytatja-e az egycsatáros játékot és megpróbál mindent kihozni belőle, ahogy egykor, vagy a helyzethez alkalmazkodva bátrabb hadrenddel áll-e ki. Kíváncsian várom.

Kimmich remélhetőleg így könnyebben rászánja magát a váltásra. A duplaszűrőt annak idején jól alkalmazta Flick, ennek a barcelonai meghonosítását mindenképp várom tőle.

Azt pedig ne felejtsük el, hogy a Barcelona domináns játéka nem Guardiolával kezdődött, és nem csak a 2010-es évekre volt jellemző. Sőt, 2016-ban már erősen megkezdődött a hanyatlás, 10 évvel azelőtt sokkal magasabb szinten játszottunk. Xavi számára nem mentség, hogy a Messi-korszaknak vége, hiszen a Messi-korszak előtt is voltak nagy korszakaink. A középpályás védekezés megerősítéséért tett fáradozásait értékelem, bár ebben is késlekedett, és csak magát hibáztathatja, hogy Christensent nem tolhatta fel korábban. A három belső védős felállást mindig értékelni fogom, a támadójátékban mutatott gyávasága viszont valószínűleg határt szabott a továbbfejlődésének.
Asensi
Jugador del Barça
Hozzászólások: 135
Csatlakozott: 2022.01.30. 16:50:31

2024.05.24. 19:16:25

Senki nem lehet nagyobb a klubnál.

Ez így volt Messi esetében is.

Igy van ez Xavi esetében is.
Azt gondolom, hogy meg kell köszönni Xavinak a végzett munkát, és ha van lehetőség rá akkor jöjjön egy olyan edző aki képes volt BL-t nyerni. Örültem amikor Xavi lett az edző. Életem nagy élménye volt a tavalyi Madridi 0-4, amit egy barcelonai kocsmában néztem végig... Az idei szezonban azonban a döntő pillanatokban Xavi nem volt ura önmagának és a helyzetnek. Értem ez alatt a Real Madrid és a Girona elleni bajnoki és a PSG elleni BL meccseket. Azt gondolom, hogy egy edző nem engedheti meg magának, hogy (nyerhető meccseket elbukjon,) ilyen látványosan csússzanak ki a meccsek a kezéből.
(Mintha pár napja ugyanezt mondta volna Lewandowski is. Úgyhogy ez belül nem annyira meglepő váltás)
Mikor Xavi távozik, akkor az fogom mondani, hogy éljen az új edző, és minden bizalmam megadom neki.

Laportára is igaz az, hogy nem lehet nagyobb a klubnál. Elnökök jöhetnek, mehetnek mi akkor is Barca szurkolók maradunk.
Avatar
Xavier Hernandez
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 266
Csatlakozott: 2018.01.04. 22:42:42
Tartózkodási hely: Barcelona

2024.05.24. 18:33:18

Flick nem illik ide, egy szezont talán kibír - többet biztos nem, a katalán szurkolók nem fogják szeretni.

Laporta evez az árral, előre akar menekülni, de nyilván fogalma sincs, merre az arra, pénz meg továbbra sincs. Eleve azzal lett elnök, hogy visszahozza a közönség kedvencét, Messit, ezt az ígéretét sem teljesítette, nem jól kommunikál, össze-vissza hazudozik, a culék konkrétan már utálják, ő sem fogja kitölteni a mandátumát.

A La Ligában elért második hely pedig siker, Xavi a lehetőségeihez mérten kifejezetten jó munkát végzett! Én úgy kalkuláltam, hogy úgy járunk, mint a Man Utd, a sikeres évtized után hosszú agonizálás jön. Xavi túl magasra tette a lécet az első szezonjában, amihez egy jó adag szerencse is segítette.
Tudomásul kell venni, hogy azt a domináns, szórakoztató űrfocit, mely a 2010-es években jellemezte a Barcát, már sose fogjuk látni a pályán - addig legalábbis biztos nem, míg ekkora adósságok vannak a klub nyakában.
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7468
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2024.05.24. 17:44:10

Tobias88 írta:
2024.05.24. 16:51:07
Az idei szezon negatívabb, a tavalyi pozitívabb volt. A fejét nem kellett volna idén elvesztenie, akkor jobb lenne a megítélése. Valahogy fejben nem volt ott és a csapat sem (pár perc alatt kapott több gól), a játékkal kevesebb gond adódott. Az hogy ezzel a kerettel tavaly vertük a Madridot kész csoda, idén még nagyobb kellett volna.
Igazából egy meccsen múlt a megítélése, sőt kb. egy mozdulaton.
Addig már fél lábbal az elődöntőben voltunk és még ha nem is jutunk be a döntőbe (bár a Dortmund ellen is mi léptünk volna pályára esélyesebbként) úgy könyvelni el a szezont, hogy a BL-ben a legjobb 4 közé kerültünk, ami már 5 éve nem fordult elő mindenképp siker lehetett volna. De ott is inkább az a csalódás ahogyan kiestünk. Ha két meccsen egy döntetlennel és egy szoros vereséggel kizúgunk, az még nem akkora gond, ennyivel talán jobb is a PSG, de ez egészen más volt.
A Reált sem lett volna csoda verni, főleg, ha az őszi meccset vesszük figyelembe, de a tavaszin sem volt jobb annyira a madrid. Pedig fejben sem lehettek túl erősek a PSG elleni kiesés után.
Tobias88 írta:
2024.05.24. 16:51:07
Ha megnézzük a Madridi padot, számtalan játékos nálunk simán kezdene: Tchouaméni, Modric, Brahim Díaz. Elől meg csak jobb játékosaik vannak és most még érkezik Mbappé is, szóval a realitás továbbra is a 2. hely meg egy BL negyeddöntő. Ennél jobbat más edző se tudna nagyon hozni.
Részben igazad van, dea a kezdő 10-12 embert nézzük minőségben szerintem nincs különbség, ha szigorúak akarunk lenni akkor is minimális. A keret mélysége, ami komolyan feléjük dönti a mérleg nyelvét. És nem csak mennyiségben 2-3 olyan ember hiányzik akik, ha beállnak nem romlik minőségben komolyan a csapat vagy éppen sérülés esetén pótolni tudjuk őket. Például Baldénak egy megfelelő csere, de egy Gavi, Pedri, De Jong trióból is kettő egyszerre konstansan hiányzott.
Ezért dől már el nagyon sok dolog szezon kezdetén, legalábbis az esélyek láthatóak. Egy kb. 60 meccses szezonban a keret mélysége, több mint meghatározó. Főleg, hogy a tavasz a döntő, akkor dől el minden szinte az összes sorozatban, a legfontosabb és legkeményebb meccseket kell hozni. Akkor számít nagyon a frisseség vagy a sérülteket minőségben mennyire tudod pótolni.
Ez az, amiben sokkal jobb a Reál nálunk, nem véletlen, hogy ősszel még tartottuk velük a lépést, tavasszal pedig simán elhúztak.
Forca Barca!!!!
bunga
Capitá del Barça
Hozzászólások: 766
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2024.05.24. 17:44:02

Csak ne folytatódjék még a szappanopera az alkudozással.Ha Laporta nem akarja kifizetni a teljes évet, Xaviék viszont ragaszkodnak hozzá, jöhet a kötélhúzás, hogy "más fontos" beosztást töltsenek-e be egy évig a klubnál...
Avatar
soadroli
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5220
Csatlakozott: 2008.05.17. 19:50:58

2024.05.24. 17:39:56

Xavi’s 𝐥𝐞𝐭𝐭𝐞𝐫 to Barça fans

“Dear friends, Sunday my stage on the bench of Barça will end. It’s never easy to leave the club of your life, but I’m very proud, after two and a half years at the head of a dressing room that has been like a second family”.

“I want to thank the fans for the support and affection, who have always been by my side and have shown me the same love at all times as in my footballing stage”.

“From Sunday so I will be one more fan in the stands, either now at the Olympic Stadium or in a few months at the New Camp Nou. Because before I was a player or a coach, I am a Barcelona fan and I only want the best for the club of my life”.

“Worked with a great group of players and an awesome staff. Thanks to all of them we have been achieving the proposed objectives, also culminating last year with a League and a Super Cup”.

lThis season things haven’t gone as we wanted, but we’ve let it go and helped grow a new generation of young footballers from La Masia that inspire all fans”.

“Thank you very much to all. To the fans, the players, the staff, the club employees, the President, the Board of Directors, the sporting directors, the media and everyone with whom I have shared the journey over these two and a half seasons”.

“I wish the best to the club that I carry in my heart. Long live Barça, I will always be your supporter”.

𝑿𝒂𝒗𝒊 𝑯𝒆𝒓𝒏𝒂𝒏𝒅𝒆𝒛
Kép
Avatar
bence0330
Az Év Fórumozója 2022
Hozzászólások: 7583
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18
Tartózkodási hely: Pécs

2024.05.24. 17:22:38

Én azt nem tudom elképzelni, hogy Laportáék nyomására tette volna a bejelentéseit, pláne az elsőt, de a másodikra sem adnék 1%-nál többet.

Ha igen, akkor olyan szinten hazudozott folyamatosan, olyan profin felépítve, és olyan részletesen (már hetekkel ezelőtt meghoztam a döntésem, nem bánnak velem korrektül, végre megnyugodtam, ésatöbbi), amit egyszerűen nem nézek ki a karakán Xaviból, aki szerintem egy tök jófej ember, csak tönkretette idegileg a pad. Teljesen karakteridegennek tűnik a dolog.

Azt se tudom, Laporta miért akarta volna ezt.
ter Stegen; Cancelo - Cubarsí - Araujo - Koundé; Gündogan - Christensen - Pedri; Felix - Lewy - Raphinha
Avatar
brazilfan
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1155
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2024.05.24. 17:10:28

Chino írta:
2024.05.24. 16:50:11
Nálam nem is az volt az igazán döntő, hogy Xavi lenyilatkozta, hogy távozik, hanem az, hogyan tette meg. Nem annyi volt az egész, hogy egyszer megemlíti a távozását, hanem éjjel-nappal ezt lehetett hallani tőle olyan szavakkal, minthogy: ez teljesen biztos, megmásíthatatlan a véleménye, véglegesen eldöntötte stb.
Mert minden egyes sajtótájékoztatón megkérdezték tőle. Egyébként nem éjjel-nappal, csak minden egyes meccs előtt és utána is. Úgy kellett volna tennie, mintha meg sem hallaná?

El tudod képzelni azt, hogy a távozási és a maradási szándékát is Laportáék akarata ellenére, velük dacolva hozta meg? Én nem.
Avatar
Tobias88
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1623
Csatlakozott: 2005.12.21. 20:08:13

2024.05.24. 16:51:07

Az idei szezon negatívabb, a tavalyi pozitívabb volt. A fejét nem kellett volna idén elvesztenie, akkor jobb lenne a megítélése. Valahogy fejben nem volt ott és a csapat sem (pár perc alatt kapott több gól), a játékkal kevesebb gond adódott. Az hogy ezzel a kerettel tavaly vertük a Madridot kész csoda, idén még nagyobb kellett volna.

Ha megnézzük a Madridi padot, számtalan játékos nálunk simán kezdene: Tchouaméni, Modric, Brahim Díaz. Elől meg csak jobb játékosaik vannak és most még érkezik Mbappé is, szóval a realitás továbbra is a 2. hely meg egy BL negyeddöntő. Ennél jobbat más edző se tudna nagyon hozni.
94:39 6 - 1
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 7468
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2024.05.24. 16:50:11

bence0330 írta:
2024.05.24. 15:40:35
dingdong írta:
2024.05.24. 15:24:30
https://www.mundodeportivo.com/us/en/so ... e-nrt.html

A könyörgés nyilván erős kifejezés de folyamatosan ezt nyilatkozta ami itt is le van írva. Továbbra sem értem, hogy itt miért gondolják egyesek pl te is hogy ebben a sztoriban Xavi volt a döntéshozo nem az elnök Laporta. Xavi lemondott és el is mondta, hogy nem marad. Itt vannak Laporta nyilatkozatai. Világos, hogy nagyon jó viszonyban vannak és már csak emiatt is realisztikus a győzködés. Valószínüleg elmondta Xavinak hogy nincs igazán pénzünk edzőre hiába a nagy arc. Ezután Xavi meggondolta magát (hibásan) amit az elnök bejelentett nagy örömében a szezon vége előtt 1 hónappal majd most ő visszatáncolt nem Xavi.
Hogyan jöhet ebből ki Xavi hibásnak? Őszintén
Xavi az edző, először lenyilatkozta, hogy tábozik, aztán azt, hogy mégsem, és ez adja a szappanopera gerincét.
Igazából én is itt érzem az egész probléma motorját.
A "részletekben" nem igazán tudok egyértelműen állást foglalni, mert egy ilyen dologban, ahol ennyire számítanak a nüanszok ide is és oda is dőlhet a megítélés.
Nálam nem is az volt az igazán döntő, hogy Xavi lenyilatkozta, hogy távozik, hanem az, hogyan tette meg. Nem annyi volt az egész, hogy egyszer megemlíti a távozását, hanem éjjel-nappal ezt lehetett hallani tőle olyan szavakkal, minthogy: ez teljesen biztos, megmásíthatatlan a véleménye, véglegesen eldöntötte stb. Szerintem már akkor is színjáték volt az egész, mind Xavi, mind a vezetőség tudta, hogy ez így nem igaz, később dől el az egész, de egy ilyen kommunikáció kifelé jól hangzott és egy szó szerinti szappanoperát indíthattak vele.
Nem mellesleg ezzel teljesen elterelődött a figyelem a csapat akkori eredményeiről. Senki nem beszélt az 5:3-ról vagy a kupakiesésről.
Azt, hogy utána mégis változtatott a véleményén és a maradás mellett döntött talán a színjáték része volt.
Nem tudom elképzelni, hogy egy ilyen relatíve kis idő alatt ilyen 180 fokos fordulatot vegyen a véleménye. Ha csak egy hirtelen kifakadás lett volna a távozása bejelentése, amit nem gondolt teljesen át még érthető lenne, de szerintem Xaviban bőven van annyi büszkeség, hogy ha ennyire kiállt valami mellett azon ne változtasson, még akkor sem ha megváltozott volna a döntése.
Főleg arra hivatkozni, hogy kb. Laporta és Deco két szép szeméért.Komolyabb fizetést sem kapott, azt se tudja/tudta hogy az 1:1 meglesz stb.

Ami azóta a menesztéséről és annak körülményeiről kiderült nem tud meggyőzni, hogy a véleményem Xavi és vezetőség ellen/mellett álljon. Nem tudni mennyi az egészből a hiteles és hiteltelen információ, fogalmunk sincs, hogy Xavi és Laporta hányszor és miről beszélgetett még, ami nem szivárgott ki.
A sajtóból értesülünk a dolgokról, aminek nem tudjuk mennyire megbízható a része.
A teljes igazság valószínűleg nem fog kiderülni, így egyik felet sem lehet mértékében elítélni.
Forca Barca!!!!
Sonoma
Capitá del Barça
Hozzászólások: 623
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2024.05.24. 16:44:18

Örülök a váltásnak.
Ez a projekt megbukott Xavival.
Jól látszott ez a játékosok teljesítményén is. Amikor Xavi bejelentette távozását, megtáltosodott a csapat, amikor a maradását, megint jött újra a nihill.
Nagyon remélem Flickkel megindulunk felfelé a csapatépítésben, mert ha ő is megbukik nálunk, akkor az MU útjára léphetünk.

Xavinak meg sok sikert máshol. Remélem nem itt fog véget érni az edzői pályafutása (komolyabb csapatnál).
Avatar
Rdinho10
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 460
Csatlakozott: 2014.07.08. 20:12:26

2024.05.24. 16:13:04

En szemely szerint orulok Flick erkezesenek.Hozhat komoly valtozasokat, es talan a kutyautok,kedvencek sem lesznek folyamatosan palyan.Hivoszonak is jo lehet Flick,ha penz nincs is sok.Vegre megmertuk lepni a “kulsos” edzo temat.Varom az uj szezont.

Xavinak pedig koszonjuk es sok sikert.
Válasz küldése