Xavi Hernandez

Mi a véleményed a csapat igazolási terveiről, hátországáról, vezetőségéről? Miért jó vagy rossz a taktikánk? Mi lesz a klub jövője? A csapat mögötti eseményekről és az események alakítóiról beszélgethetsz itt!
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 944
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.11.28. 15:42:24

bunga írta:
2021.11.28. 12:21:23
Aki joggal kapott kiütést Koeman meccs utáni nyilatkozataitól, most el kell legyen ragadtatva Xavi tárgyilagos nyilatkozatától egy nyert meccs után. Már biztos, hogy lesz új szakasz - már amennyire a keret engedi.
Így van. Nem csak tárgyilagos, lelkes is. Egyébként eddig 6/6 pont. Igen, mindkettő szerencsés volt kicsit, de kizártnak tartom, hogy ez a régi érában 3-nál több lett volna... de inkább 2... A szerencse is olyan, hogy valamilyen módon a jobb passzban lévő csapat mellé tud állni.
ter Stegen; Alba - Araujo - Umtiti - Mingueza; Nico - Gavi - Puig; Fati - Depay - Demir
bunga
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 361
Csatlakozott: 2021.01.26. 21:13:33

2021.11.28. 12:21:23

Aki joggal kapott kiütést Koeman meccs utáni nyilatkozataitól, most el kell legyen ragadtatva Xavi tárgyilagos nyilatkozatától egy nyert meccs után. Már biztos, hogy lesz új szakasz - már amennyire a keret engedi.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1468
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.11.27. 15:50:24

bence0330 írta:
2021.11.27. 07:07:40
A legutóbbi nyilatkozatából miire gondoltok?
Szerintem ez a bátorság kifejezés jelen esetben kicsit összetettebb dolog.
" Gyűjtőfogalomként " értelmezem én.... :D .
Kiindulási pontjai még a gólpasszokat megelőző szituációkból eredő mozgások kezdeményezése, lehetőségek teremtése illetve felismerése és természetesen beletartoznak az adott pillanatban történő döntési szituációk, hogy nincs "tökölés", most lőni kell azonnal.
Legyen bátorság és önbizalom, hogy ami edzésen megy, az meccsen is sikerül.
Szóval a cél a kapu direktebb támadása.
Ha ebből minél több van, akkor a gólok is jönni fognak.
brazilfan
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 367
Csatlakozott: 2018.02.26. 09:49:51

2021.11.27. 12:12:03

bence0330 írta:
2021.11.27. 07:07:40
A legutóbbi nyilatkozatából miire gondoltok? Hangsúlyosan arról, amit a főoldali cikk számomra szimpatikus módon ki is emelt: hogy nem a gól hiányzik, hanem a bátorság.
Utána rögtön enyhíti is a kritika élét, amikor hozzáteszi, hogy eleinte ő maga is bátortalan volt. Ez elég rokonszenves tőle, másfajta hozzáállás, mint amit az utóbbi egy-két év edzői nyilatkozatainál megszokhattunk.
Azt mondja, hogy a bátorság hiánya „logikus egy ilyen fiatal csapatnál”, tehát nem konkretizálja csapatrészekre vagy játékelemekre. Mégis, én elsősorban nem annyira az átlövésekre, hanem a befejezésekre gondolnék, hogy az utolsó passzok után már nem kellene egy utolsó utáni is, még jobb lehetőséget keresve, persze nem mindig egyszerű felismerni, hogy mikor kell lőni.
Kétségtelen, hogy van olyan támadónk, aki a jó kezdés után mostanra mintha tényleg elbátortalanodott volna.
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 944
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.11.27. 07:07:40

A legutóbbi nyilatkozatából miire gondoltok? Hangsúlyosan arról, amit a főoldali cikk számomra szimpatikus módon ki is emelt: hogy nem a gól hiányzik, hanem a bátorság. Szerintetek mire lehet következtetni ebből? Mi lehet elöl a filozófiája a befejezésekről? Bátorság alatt arra gondolhatott, hogy akinek lehetősége van az küldje kapura gondolkozás nélkül, és akkor jönnek majd a gólok? (Barjuan alatt ez a látványos változás nagyon tetszett nekem, amikor Busi gólt vágott, DJ kapufázott átlövésből, Depay gól, stb.)
Ő talán átlövések helyett kicsit előrébb gondolkodik ugyanígy? Mondjuk egy szélről visszagurított lasztit aki elvállalja, az legyen bátor és önbizalomal teli?
ter Stegen; Alba - Araujo - Umtiti - Mingueza; Nico - Gavi - Puig; Fati - Depay - Demir
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5675
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.11.19. 21:38:13

Peter írta:
2021.11.19. 12:26:03
Titinho írta:
2021.11.19. 10:21:32
Azzal pedig nem értek egyet, hogy Laporta is húzta az időt. Nyáron is próbálta Xavira bízni a csapatot, maga Xavi mondta el, hogy nem érezte akkor készen magát.
Úgy értettem Laporta időhúzását, hogy ideiglenesen akár a másodezdző (persze nem tudhatjuk, vállalta volna vagy sem) vagy Burjuan jöhettek volna előbb. Amit mutattunk a pályán, az edző nélkül is ment volna. Mindenesetre "üvöltött" a szitu, hogy edző és játékosai között semmi kémia nem volt.

Teljesen más lelki békében dolgozni. Ez persze önmagában még nem garancia semmire, de a fejlődés csírája legalább megfelelő talajra került. Innentől a srácok és Xavi útja, sorsa a saját kezükben van.
Szerintem úgy volt vele Laporta, hogy ezt a szezont még valahogy végigviszi Koeman, azért olyan hatalmas bukta nem volt a tavalyi szezon, végig versenyben voltunk a bajnokságért, becsúszott egy kupa is, nyáron meg jó eséllyel jöhet Xavi, valami pénz is lehet, hogy hozhasson embert és a hollandnak sem kell fizetni. Arra szerintem senki nem számított, hogy ilyen brutálisan fog szerepelni a csapat, ilyen eredmények jönnek, ennyire elmérgesedik, tarthatatlanná válik a helyzet.

Korábban szerintem ilyen képeket nem nagyon lehetett látni edzéseken.

https://www.sport.es/es/noticias/barca/ ... s-12875913

https://www.sport.es/es/videos/barca/20 ... 6642.shtml
Forca Barca!!!!
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 944
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.11.19. 17:59:58

Szerintem is Messi volt az oka annak, hogy nem érkezett. Sőt, ha konteós lennék, azt mondanám, ezen Laporta is elgondolkodott, vagy akár még tudta is.
De szerintem nem csak a klasszisa és a személye miatt. Rá még szerintem Leo is felnézett, és fel is nézne, követné. Szerintem natúrabb taktikai okok miatt: Messivel a csapatban nem lehet totális letámadást játszani, mindegy, ki az edző. Nem bírja már. Meccseket eldöntő cserének itt tartani meg luxus... azt tényleg nem bírná el Leo sem talán.

Más: Xavi megtartotta az első sajtótájékoztatóját: https://www.fcbarcelona.com/en/football ... een-so-far
Leginkább a pozitivitás áradt belőle és a bizalom a játékosok irányába, a meglátások meg szerintem mind jók és realisztikusak voltak a csapatról és az egyénekről is. Depayról elmondta, hogy jól lő, jó egy az egyben, de több labda kell neki - ezt lűttuk mi is, mikor teljesen el volt izolálva a játéktól meccseken át. Couról elmondta, hogy jó játékos, de meg kell találnia önmagát, és az önbizalmát. DJ-ról meg szerintem most kicsit eloszlatta a kételyeket: "For the player he is, Frenkie de Jong has to be a match winner. He has to lead in defence and in attack. Pressing high, if they pressure us, he has to be a key figure."
Szerintem ő is benne látja most a vezért a pályán - még ha Frenkie nem is vezértípus személyiségében.
ter Stegen; Alba - Araujo - Umtiti - Mingueza; Nico - Gavi - Puig; Fati - Depay - Demir
Sonoma
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 264
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2021.11.19. 17:31:14

Titinho írta:
2021.11.19. 10:21:32
Nico @elperiodico: Az edzés végén Xavi jön és elmondja mit akar tőled. Sokat segít nekünk. Egyénileg bánik velünk. Különösen a középpályán ragaszkodik sok olyan dologhoz, amin szerinte javítanunk kell.

Nico is elégedett. :wink:

Nekem is amiatt volt ugye fura pont Mingutól, mert Koeman fedezte fel, ő vitte fel a nagycsapathoz, bár emlékezhetünk, hogy azért voltak összezördülései. Mint amikor lecserélte és Koeman nem volt hajlandó pacsizni vele a kispadnál, hanem inkább felállt és elsétált.

Azzal pedig nem értek egyet, hogy Laporta is húzta az időt. Nyáron is próbálta Xavira bízni a csapatot, maga Xavi mondta el, hogy nem érezte akkor készen magát. Komeannal is jó volt a kapcsolata világ életében, most az hogy bízott benne oké, meg is kapta a holland Depayt és Luukot is, egy egész nyár ott volt neki, hogy újítson valamit. Utólag persze, hogy dobálhatjuk hogy miért nem lépett előbb, én kb január óta fújtam a KomeanOut-ot, mert már akkor látszott, hogy fogalma nincs a csapatról.

Ideiglenes elnökségnek amúgy sem volt joga igazolni és edzőt váltani, Xavi nyáron még nem vállalta, más komolyabb pedig nem merült fel. Így utólag örülök is, hogy nem jött pl egy Ragnick, vagy ilyenek mert nem biztos, hogy akkor most Xavi itt lenne. És számomra ez most a legfontosabb, hogy ő végre itt van.

És tudjátok mit kívánok? Hogy ő legyen a mi Simeonénk, legyen itt 10 évig is akár, még ha egy szezonban becsúszik egy gyengébb szereplés is akkor is maradjon. Oké itt nagyobbak az elvárások, de azt kívánom vigye végig ezt a fiatal generációt. Tudom ez csak álom, mert ki tudja mióta nem volt olyan edzőnk aki még az 5 évet is megélte a padon. :)
Hasonló volt a hangulat egy éve a Chelsea-nél, amikor Tuchel került a padra. A játékosok is azt nyilatkozták róla, hogy odament mindenkihez és elmondta mit vár tőle, mire figyeljen stb. .
És az a csapat el is kezdett szárnyalni Tuchel keze alatt. Valami hasonlót várok Xavitól is. Persze nem BL győzelmet (de! :D ), hanem taktika, fizikális fejlődést, egy konstans jó játékot. Egy olyan csapatot tavaszra, amelyik bármely mostani topcsapatot is meg tud izzasztani, a Bl-ben.

Az, hogy Xavi idejött, kulcsmozzanata volt Messi elmenetele. És itt nem Messi képességeiről van szó.
Ha emlékszünk rá, addig míg Messi nálunk volt, azt hangoztatta, még nem jött el az idő, nem felkészült a Barca kispadjára blablabla...
Valószínűleg felmérte, Messivel szemben ő is kevés lenne ide. Lehet még plusz jött hozzá a barátságuk, amit nem akart eldobni az esetleges konfliktusok miatt.
Így most nincs kihagyhatatlan játékos, úgy alakíthatja ki a kezdő csapatot, ahogy ő akarja, ennek minden felelősségével.

Koeman bukása várható volt. Tavaly még volt egy Messi aki zsigerből tudott focizni. Egy Griesmann, aki ritka villanásaival még megmentette egyszer-egyszer a csapatot. Az idei keret erre nem elég. Itt a játékosoknak el kell magyarázni (szájába rágni), kinek hol a helye, mi a feladata védekezéskor-támadáskor. Itt nincsenek már extraklasszisok, akik utasítás nélkül is hozzák a meccset (meccseket).
Viszont képességben egyáltalán nem látom rossznak a csapat többségét. Látom bennük a fejlődés lehetőségét. Mondjuk a "mester" nem tette magasra a lécet...
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1468
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.11.19. 12:26:03

Titinho írta:
2021.11.19. 10:21:32
Azzal pedig nem értek egyet, hogy Laporta is húzta az időt. Nyáron is próbálta Xavira bízni a csapatot, maga Xavi mondta el, hogy nem érezte akkor készen magát.
Úgy értettem Laporta időhúzását, hogy ideiglenesen akár a másodezdző (persze nem tudhatjuk, vállalta volna vagy sem) vagy Burjuan jöhettek volna előbb. Amit mutattunk a pályán, az edző nélkül is ment volna. Mindenesetre "üvöltött" a szitu, hogy edző és játékosai között semmi kémia nem volt.

Teljesen más lelki békében dolgozni. Ez persze önmagában még nem garancia semmire, de a fejlődés csírája legalább megfelelő talajra került. Innentől a srácok és Xavi útja, sorsa a saját kezükben van.
Avatar
Feast4
Director del Fútbol
Hozzászólások: 3246
Csatlakozott: 2014.05.01. 21:54:54

2021.11.19. 12:18:47

A fél világsajtó azt találgatja, hogy mi lesz hétvégén. Milyen felállást fog kitalálni, milyen lesz a játék képe.

Arra is kíváncsi leszek lesz e telt ház...
Kép
mess2009
Director del Fútbol
Hozzászólások: 4199
Csatlakozott: 2009.01.30. 11:58:28

2021.11.19. 12:00:02

mi is volt előbb? a tojás vagy a tyúk? az öltözői hangulat? ha nyersz jó ha veszítesz rossz. ha sokszor veszítesz egyre rosszabb.
ha egy új lehetőséget kapsz, az reményt nyújt, a remény pedig jobb hangulatot. ennyi fórral indulhat Xavi, de ha sikeres akar lenni a többit neki kell produkálni, hozzá tenni ehhez pedig kell némi idő és még néhány dolog :idea:
Avatar
Titinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2842
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2021.11.19. 10:21:32

Nico @elperiodico: Az edzés végén Xavi jön és elmondja mit akar tőled. Sokat segít nekünk. Egyénileg bánik velünk. Különösen a középpályán ragaszkodik sok olyan dologhoz, amin szerinte javítanunk kell.

Nico is elégedett. :wink:

Nekem is amiatt volt ugye fura pont Mingutól, mert Koeman fedezte fel, ő vitte fel a nagycsapathoz, bár emlékezhetünk, hogy azért voltak összezördülései. Mint amikor lecserélte és Koeman nem volt hajlandó pacsizni vele a kispadnál, hanem inkább felállt és elsétált.

Azzal pedig nem értek egyet, hogy Laporta is húzta az időt. Nyáron is próbálta Xavira bízni a csapatot, maga Xavi mondta el, hogy nem érezte akkor készen magát. Komeannal is jó volt a kapcsolata világ életében, most az hogy bízott benne oké, meg is kapta a holland Depayt és Luukot is, egy egész nyár ott volt neki, hogy újítson valamit. Utólag persze, hogy dobálhatjuk hogy miért nem lépett előbb, én kb január óta fújtam a KomeanOut-ot, mert már akkor látszott, hogy fogalma nincs a csapatról.

Ideiglenes elnökségnek amúgy sem volt joga igazolni és edzőt váltani, Xavi nyáron még nem vállalta, más komolyabb pedig nem merült fel. Így utólag örülök is, hogy nem jött pl egy Ragnick, vagy ilyenek mert nem biztos, hogy akkor most Xavi itt lenne. És számomra ez most a legfontosabb, hogy ő végre itt van.

És tudjátok mit kívánok? Hogy ő legyen a mi Simeonénk, legyen itt 10 évig is akár, még ha egy szezonban becsúszik egy gyengébb szereplés is akkor is maradjon. Oké itt nagyobbak az elvárások, de azt kívánom vigye végig ezt a fiatal generációt. Tudom ez csak álom, mert ki tudja mióta nem volt olyan edzőnk aki még az 5 évet is megélte a padon. :)
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Avatar
Chino
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5675
Csatlakozott: 2009.05.07. 12:32:57
Tartózkodási hely: Debrecen

2021.11.19. 09:35:14

Peter írta:
2021.11.19. 00:20:10

Hogy ez a nyilatkozat Mingutól jött? Hát az öregek lapítanak, rutinos "diplomaták" ők, nem mellékesen a mindenkori edzővel takarózhattak, el voltak mint a befőtt, jó pénzt kerestek, nem kellett meghalni sem a meccsen, sem az edzésen.

Xavi jelentős hátrányból indul. Ennek ellenére örömmel és kiváncsiam várom már az első meccsét.
Ráadásul Mingu az aki Koemaannak "köszönheti", hogy az első csapat játékosa lett. Először persze kényszerből jött fel, de utána tartósan fent is hagyta, pedig nem volt egy olyan tehetség mint mnondjuk Fati.
És nem érzem, hogy hálátlanság lenne, egyszerűen elmondta a tényeket. Amúgy Busi is említett hasonlót, szóval nem hiszem, hogy ez ilyen "nekik" is jó volt így stb.

De ami szerintem a legfontosabb az az, hogy tényként közölte, az öltözőben nagyon rossz volt a hangulat. Ilyen "belsőbb" dolgokat még egy edzőváltásnál sem szoktak a nagyvilág elé tárni, ehhez nagyon komolynak kellett lennie.
Forca Barca!!!!
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1468
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.11.19. 00:20:10

Na ez tanulságos nyilatkozat, csak ezt, ahogyan mi és még sokan mások is tisztán láttuk már tavaly ilyenkor - vagy a tizedik forduló környékén biztosan - úgy teljesen kizárt, hogy éppen a klub székházában ezt nem látták és ne tudták volna. Aztán mindezt még Laporta meg is fejelte egy kicsit.
Az előző 3 - 4 év kuka után azt gondolták 1 - 2 már nem számít ?!
Persze jobb később, mint soha ....
Csak nagyon sokminden kárba veszett és közben anyagilag is full padlóra került a klub.

Hogy ez a nyilatkozat Mingutól jött? Hát az öregek lapítanak, rutinos "diplomaták" ők, nem mellékesen a mindenkori edzővel takarózhattak, el voltak mint a befőtt, jó pénzt kerestek, nem kellett meghalni sem a meccsen, sem az edzésen.

Xavi jelentős hátrányból indul. Ennek ellenére örömmel és kiváncsiam várom már az első meccsét.
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 944
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.11.18. 21:29:59

Azért durva, hogy itt a fórumon kb mindenki észrevette mindezt kívülről is. Nagyjából mindenki ugyanezeket tippelte...
Főleg tényleg, ha egy Mingueza ezeket ki merte mondani...
Ami öröm, hogy látszik rajta is, meg a többieken is, hogy bizony igényelték ők a normális, intenzív edzéseket és a szabályokat, nem egy lusta bandáról van szó. De hát úk maguk nem fognak tudni maguknak edzést tartani, arculatot adni a csapatnak, stb.
Pláne a fiatalok várták már szerintem a norális edzéseket, hogy felérhessenek a potenciáljaikhoz. Pedri, Gavi, Puig, Nico, Dest, Araujo, Mingueza stb látszik, hogy kihajtják magukat rendesen, csak emögött nem volt sem állóképesség a testnek, sem erő a léleknek, meg úgy egyáltalán semmi egységes, következetes dolog.
Eddig egyedül DJ nyilatkozott tartózkodóan Xaviról (ő nagyon szerette Koemant szerintem), a többiek mind imádják, mert érzik, hogy a szigor, a rend, az erőnlét, az elképzelés mind kell, hogy újra esélyesként, de legalább ne pofozógépként lépjenek ki a BL-meccseken a gyepre... és akkor még a személyét meg sem említettem.
ter Stegen; Alba - Araujo - Umtiti - Mingueza; Nico - Gavi - Puig; Fati - Depay - Demir
Avatar
Titinho
Director del Fútbol
Hozzászólások: 2842
Csatlakozott: 2006.11.17. 11:29:46
Tartózkodási hely: Nyíregyháza, lélekben Camp Nou

2021.11.18. 21:07:32

Én mondjuk nem pont Mingutól vártam az első ilyen nyilatkozatot, de azért érdekes ha egy saját nevelés is így látja a helyzetet. A katalán Tv3-nak nyilatkozott Mingu:

„Az öltözőben változásra volt szükség. Nem olyan volt a hangulat, amilyenre szükségünk lenne. Néhányan nem voltak boldogok, és amikor nem vagy jól, rosszul menned a dolgaid, akkor szükséged van levegőváltozásra. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lesz Xavival, az emberek hisznek abban, amit ő mond, és ez nagyon fontos.”

„A gyakorlatok most arra fókuszálnak, amit a pályán csinálni akarunk. Sokkal egyértelműbb számunkra ez a módszer. És mindezt maximális intenzitással, nyomással, munkával és minőséggel hajtjuk végre... Jó, ha világos elképzelésünk van, és mindannyian a megfelelően meghatározott módon dolgozunk a jó eredmény elérése érdekében. Mint egy csapat.”

Minden kicsit ötletszerű volt Koeman alatt:

„Mindenki a saját dolgait próbálta javítani, de nem voltunk jók sem egyénileg, sem csapatként. Amikor nem jó a dinamika, mindenki csak azt csinálja, amit tud, de igazán mi sem hittünk benne...”

„Biztos vagyok benne, hogy most minden megváltozik és jobbak leszünk – és nem hiszem, hogy két-három hónapot kell várni, hogy láthassuk ezeket a változásokat. Már ettől a hétvégétől érzékelhető lesz az újdonság.”

„Xavi csak egy kis rendet és fegyelmet hozott az öltözőbe. De ezek a szabályok már az ificsapatoknál és a Barça B-nél is megvoltak. Bár most egy kicsit magasabb a bírságok! Számomra az volt a furcsa, hogy ezek a szabályok eddig nem léteztek.”
Més que un club :!:

"Az akarás egyenlő a tudással, s aki akar, az tud is!"- Johan Cruyff
Tivadar6
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 499
Csatlakozott: 2017.06.07. 17:29:11

2021.11.16. 16:38:03

Az edzésekről posztolt képekből, videokból látszik, hogy ott tényleg változás van. Az egyik képen Roberto, és Eric Garcia ránézésre az ájulás határán vannak :lol: :lol:

Drukkolok Xavinak, hogy ez a lendület sokáig kitartson, és aki nem bírja a tempot azt pihentesse a lelátón.
Sonoma
Jugador d'estrella
Hozzászólások: 264
Csatlakozott: 2021.05.25. 10:00:54

2021.11.13. 15:55:27

Peter írta:
2021.11.13. 14:57:13
Vakmacska írta:
2021.11.13. 14:32:31
Sőt, Pique volt a legelső, aki megjelent az edzésen
A nyugdíjasok kevesebbet alszanak már
Nana! Alves érkeztével átminősülhet youngtimernek. :D
Innentől gondolhatja, hogy akkor még benne is van 4-5 év.
Peter
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1468
Csatlakozott: 2019.09.04. 02:22:17

2021.11.13. 14:57:13

Vakmacska írta:
2021.11.13. 14:32:31
Sőt, Pique volt a legelső, aki megjelent az edzésen
A nyugdíjasok kevesebbet alszanak már
Vakmacska
Llegenda del Barça
Hozzászólások: 5601
Csatlakozott: 2012.08.26. 23:23:55

2021.11.13. 14:32:31

davi10 írta:
2021.11.10. 08:24:06

Nem tudom mennyire igaz, kicsit overkill-nek tűnik.
Sőt, Pique volt a legelső, aki megjelent az edzésen
Avatar
bence0330
Capitá del Barça
Hozzászólások: 944
Csatlakozott: 2020.07.16. 19:01:18

2021.11.12. 20:32:57

vargazoli írta:
2021.11.12. 20:13:42
Messi még aktív, azért esett ki a top 4-ből.
Iniesta is az, még említette is Xavi, hogy annak ellenére kerül be, mert annyira könnyű döntés számára. Szóval ennyi erővel betehette volna Leot is, nem biztos, hogy több ideje van, mint Iniestának. Gondolom egy rendes 11-be bekerült volna jobbszélre.
Nekem mondjuk Eto'o a kedvenc kilencesem, szóval tetszik a döntése. VV valóban kicsit necces... :D Ő szerintem valamelyik régi Barca csapatot tette volna be mind a 11 helyre. :D

https://www.youtube.com/watch?v=1F8wPj0zz9I

Mai edzés. Tényleg simán játszhatna még. :D Szerintem sokkal kevésbé látszik rajta a kor, mint akár Inin. A haját leszámítva is. Nagyon várom a jövő szombati meccset, még ha tudom is, hogy sokminden nem látszódhat meg a pályán, és alig van egy kezdőnyi játékosunk... de nagyon kíváncsi vagyok Xavi üdvözlésére is a Nou Campban, vagy hogy kiket állít be a kezdőbe (Umtiti?).
ter Stegen; Alba - Araujo - Umtiti - Mingueza; Nico - Gavi - Puig; Fati - Depay - Demir
vargazoli
Jugador del Barça
Hozzászólások: 111
Csatlakozott: 2010.09.28. 13:57:02

2021.11.12. 20:13:42

Messi még aktív, azért esett ki a top 4-ből.
Avatar
westerngom
Entrenador del Barça
Hozzászólások: 1450
Csatlakozott: 2007.12.15. 21:33:00
Tartózkodási hely: West Side

2021.11.12. 19:49:56

https://www.youtube.com/watch?v=6HxmjRCumuo

Valahogy nem lepődtem meg a top 4-én, bár azért VV erősen kérdőjeles.

ja és Leó? :roll:
Avatar
vinszentvega
Capitá del Barça
Hozzászólások: 649
Csatlakozott: 2016.09.13. 10:17:08

2021.11.12. 19:06:40

dani87 írta:
2021.11.12. 14:54:35
Átnyálaztam a pontjait, örülük a bekeményítésnek, és remélem, sikerül a fegyelmet fenntartani, de azért pár dolog nekem nem világos.
Hátha valaki jobban látja a dolgokat, meg az egyik fórumozó sportjogász azt hiszem, ő véleméynére is kíváncsi lennék :)

"5. szabály: Exponenciális büntetésekre is sor kerülhet...Néhány játékos Luis Enrique idejében egyetlen szezon alatt elérte a 6000(!) eurós büntetést. Ami csak 6 késéssel is összejön már."
Na most ezek az összegek szerintetek jók? Ilyen fizetéseknél 6,000 EUR nevetségesen kevés. Sok játékos megkeres legalább évi 6 millió EUR-t, tehát sorozatos böntetésekkel is max a fizujuk 0,1%-át fizetnék ki. Mintha itt Magyarországon ha valaki (senior mérnök pl. )keres mondjuk évi 10 millió forintot, és büntetésként kell fizetnie 10,000 forintot. Hát nem vágná földhöz...

"7. szabály: Úgy játszol, ahogyan edzel, és a sikerhez csak a a teljesítmény alapú rendszer vezet. Csak azoknak van esélyük a kezdőcsapatba kerülni, akik a legjobban edzenek és a legelkötelezettebbek a munkájuk iránt. A többiek a kispadon ülnek, vagy a legrosszabb esetben be sem hívják őket a keretbe."
Tehát ha valaki nem pörög 100%-on edzésen, nem is lesz kezdő, de mondjuk csereként beállva gólokat lő, és megfordítja a meccset, továbbra sem lesz kezdő? Oké, nyilván oda kell tennie magát edzésen, de a a teljesítményértékelés fő összetevője a tétmeccseken mutatott játék kéne hogy legyen.

"8. szabály és 9. szabály: A sporton kívüli tevékenységek ellenőrzése + Nincs kockázatos tevékenység."
Ehhez nem kéne a játékosok szerződését is módosítani? Ezek nem olyan dolgok, amiket egy belső szabályzattal lehet kikényszeríteni, szerintem.
És mivel annyira nem vagyunk most menő klub, nem biztos, hogy minden játékos bevállalna egy olyan szerződéstmódosítást, amivel korlátozzák őket sok mindenben.
Arról nem beszélve, egy játékos akkor így kierőszakolhat egy szerződést felbontást például?
Teszem azt, Umtiti elkezd rollerezni edzésen, kibasszák, de mivel szerződésében nincs erre pont, beperli a barcát (és nyer), és megkapja a maradék fizuját, plusz szabadügynökként mehet ahová akar?
Elég ködösek nekem ezek a pontok.
Azért ne a Római jog kömyvben keress megoldást ezekre… Xavi megmondta hogy ne rollerezz. Ha rollerezel akkor a következő meccsen mehetsz a lelátóra, bumm.vagy 20 körrel többet fut mint a többi, stb.
Senki nem beszélt arról hogy ezekért kirakják a szűrét…
It's the little differences. I mean, they got the same shit over there that we got here, but it's just...it's just, there it's a little different
dani87
Jugador del Barça
Hozzászólások: 102
Csatlakozott: 2021.05.31. 11:15:35

2021.11.12. 14:54:35

Átnyálaztam a pontjait, örülük a bekeményítésnek, és remélem, sikerül a fegyelmet fenntartani, de azért pár dolog nekem nem világos.
Hátha valaki jobban látja a dolgokat, meg az egyik fórumozó sportjogász azt hiszem, ő véleméynére is kíváncsi lennék :)

"5. szabály: Exponenciális büntetésekre is sor kerülhet...Néhány játékos Luis Enrique idejében egyetlen szezon alatt elérte a 6000(!) eurós büntetést. Ami csak 6 késéssel is összejön már."
Na most ezek az összegek szerintetek jók? Ilyen fizetéseknél 6,000 EUR nevetségesen kevés. Sok játékos megkeres legalább évi 6 millió EUR-t, tehát sorozatos böntetésekkel is max a fizujuk 0,1%-át fizetnék ki. Mintha itt Magyarországon ha valaki (senior mérnök pl. )keres mondjuk évi 10 millió forintot, és büntetésként kell fizetnie 10,000 forintot. Hát nem vágná földhöz...

"7. szabály: Úgy játszol, ahogyan edzel, és a sikerhez csak a a teljesítmény alapú rendszer vezet. Csak azoknak van esélyük a kezdőcsapatba kerülni, akik a legjobban edzenek és a legelkötelezettebbek a munkájuk iránt. A többiek a kispadon ülnek, vagy a legrosszabb esetben be sem hívják őket a keretbe."
Tehát ha valaki nem pörög 100%-on edzésen, nem is lesz kezdő, de mondjuk csereként beállva gólokat lő, és megfordítja a meccset, továbbra sem lesz kezdő? Oké, nyilván oda kell tennie magát edzésen, de a a teljesítményértékelés fő összetevője a tétmeccseken mutatott játék kéne hogy legyen.

"8. szabály és 9. szabály: A sporton kívüli tevékenységek ellenőrzése + Nincs kockázatos tevékenység."
Ehhez nem kéne a játékosok szerződését is módosítani? Ezek nem olyan dolgok, amiket egy belső szabályzattal lehet kikényszeríteni, szerintem.
És mivel annyira nem vagyunk most menő klub, nem biztos, hogy minden játékos bevállalna egy olyan szerződéstmódosítást, amivel korlátozzák őket sok mindenben.
Arról nem beszélve, egy játékos akkor így kierőszakolhat egy szerződést felbontást például?
Teszem azt, Umtiti elkezd rollerezni edzésen, kibasszák, de mivel szerződésében nincs erre pont, beperli a barcát (és nyer), és megkapja a maradék fizuját, plusz szabadügynökként mehet ahová akar?
Elég ködösek nekem ezek a pontok.
Válasz küldése