2019 után újra jó esély van erre
Fél lábbal már az elődöntőben. ✅ pic.twitter.com/tfyvumqRsR
— EuroBarça (@eurobarcahu) April 9, 2025
Én igazából az egész tavalyi szezont egy komoly visszaesésnek tartom és nem csak amiatt mert nem jöttek a címek. A játékunk sokkal gyengébb volt az előző évinél is, a keretre pedig szerintem nem nagyon panaszkodhatott, legalábbis abban a tekintetben, hogy az utóbbi években milyen lehetőségeink voltak. Ha megnézzük az ideit és a tavalyit, akkor ő számolhatott azzal a kerettel ami most Flick rendelkezésére áll, pluszban Cancelo, Gündogan, Felix stb. kaliberek. Ha ezek a játékosok idén is itt lennének, az nem kevéssel dobná meg a csapatot. Annyi a különbség, hogy Yamal egy évvel fiatalabb, viszont Lewy már egy évvel idősebb.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 20:06:43Mondjuk gyenge semmiképp sem volt. Kellett 3 világklasszis hátra neki, hogy az a cím meglegyen abban a bizonyos stílusban, nyilván, de akkor sem evidens azért egyáltalán, a 2. legerősebb ligáról beszélünk a világon. Szépen összetette a csapatot. A játék Mourinho alatt is volt már szebb, de ettől még összetette, és megnyerte, komoly tapasztalat nélkül, szép volt. Az előző évi 2. helye tán még szebb volt amúgy, a kerete is gyengébb volt, mélyebbről is indult. Jó volt ő átmenetnek, a klubvb-t mondjuk pl. buktuk vele, de hazai porondon senki nem reménykedett ilyen jó eredményekben, szerintem. Jó volt ő, de ahhoz nem volt elég, amit látni szerettünk volna a csapattól. Csak az utolsó fél éves, és abból is főleg az utolsó havi drámájáért kár, az részemről nagyon durva volt, érthetetlen, meggondolatlan, nagyon kellemetlen helyzetbe hozta a klubot és a vezetést is azzal a visszatáncolással és értetlenkedéssel, pláne az időzítéssel, mikor mindenhonnan épp durván kizúgtunk. Ha azt az egész szappanoperát hagyta volna, tökéletes szájízzel is váltunk volna el, egy korrektül sikerült éra után, kicsit megfáradva. Sőt, valamiféle hősi önfeláldozás is megmaradt volna belőle képnek, sokáig bejött a lemondásának bejelentése, alapvetően jó döntésnek bizonyult, akármilyen fura volt. Tippre az az utolsó hónapos rettenete volt az, ami miatt sokan rosszabb szívvel emlékeznek rá. Én amiatt haragszom rá eléggé, (bár legalább végül elfogadta, és utólag nem drámázik, mint egy bizonyos holland úriember, ez pozitívum) de amit előtte csinált, főleg 1,5 évig, azt megsüvegelem, remek volt.
Nagyon gyengusz edző volt itt Xavi, az az egy gólokkal összemákolt nyamvadt bajnokság nem menti meg itteni munkásságát. A játékunk moslék volt (főleg az előző szezon végére), BL-ből kétszer simán kiestünk, utána EL-ben is égtünk mint a szén, és még emberileg is kudarcot vallott miután a játékosokat kezdte el hibáztatni.... Ezzel összefoglalatam nagyjából, hogy miért nincs itt már és miért teszik tűzbe legtöbben a kezüket Flickért.brazilfan írta: ↑2025.02.12. 17:07:13Kérdés nincs, csak válasz: ha figyelmesen megnézed, hogy mit írtam, láthatod, hogy bajnoki, La Liga-eredményeket hasonlítottam össze.
Ha esetleg kérdésed lenne, és meg szeretnéd kérdezni, hogy miért, akkor az a válaszom, hogy azért, mert szerintem a bajnokságban elért eredmények könnyebben összehasonlíthatóak, hiszen szinte majdnem ugyanazok voltak az ellenfelek 2023 és 2024 őszén.
A BL-ben sokkal véletlenszerűbb, hogy kik az ellenfelek.
Persze a bajnoki ellenfeleink formája nem mindig azonos a tavalyival (Girona), de a klubok nagyobb többségére mégis igaz.
Kérdés nincs, csak válasz: ha figyelmesen megnézed, hogy mit írtam, láthatod, hogy bajnoki, La Liga-eredményeket hasonlítottam össze.
Xavi az első két évében kiesett az EL-be (miután eltapsoltunk 200M-et kb...), amire 20 éve nem volt példa. Flick az első idényében nálunk 2. helyre hozta be a csapatot a BL-ben zéró igazolásokkal, úgy hogy a kulcsjátékosok fele sérült volt ősszel.brazilfan írta: ↑2025.02.12. 15:30:10Nem ugyanezt mondom? Bizonyíthatatlan, hogy Flick hol fog tartani két és fél év múlva, és hogy milyen lesz az utolsó éve. Itt lesz-e egyáltalán.
Most gólokban gazdagabbak a meccseink, de még sem a bajnokság, sem a BL-négy közé jutás nincs meg.
Valamikor október végén összehasonlítottam a Flick-csapat addigi La Liga-eredményeit a 2023. október végi eredményekkel, és az jött ki, hogy Xavival szinte ugyanannyi pontot szerzett a csapat, vele többször volt döntetlen, Flickkel meg többször volt vereség, pedig az a 2023-as idény szűk kerettel indult, akkor volt a sérüléshullám is. A Real-vereség tartós megtorpanással, visszaeséssel járt, és szerintem Laporta már akkor elkezdett dolgozni az új edző megszerzésén. Sem bizonyítani, sem alátámasztani nem tudom, Xavi azóta sem beszélt arról, amiből pár hónappal később a „szappanopera” lett, ahogyan itt nevezték és nevezik még ma is. Szerintem nem is fog beszélni, úriember, és talán a fórum sincs meg hozzá.
Nem ugyanezt mondom? Bizonyíthatatlan, hogy Flick hol fog tartani két és fél év múlva, és hogy milyen lesz az utolsó éve. Itt lesz-e egyáltalán.bence0330 írta: ↑2025.02.12. 13:16:10Ez mind oké, csak nem tudom, ki vitázott ezen.brazilfan írta: ↑2025.02.12. 12:58:40Valószínűleg annyival áll felette, amennyivel több az edzőként eltöltött éveinek a száma és a tapasztalata. Erre írtam lentebb, hogy Xavi kb. 43 évesen nyert bajnokságot, Flick annyi idős korában egy kiscsapat edzője volt vagy talán a Salzburg másodedzője. Lehet, hogy Flick ugyanúgy megcsinálta volna már 43 évesen is, de ez bizonyíthatatlan.Az idei évről meg az elmúlt évekről lehet beszélni tényszerűen.
Ha bevált volna, ma is ő vezetné a csapatot.
De Dest nem innen kapja a fizetését, könnyebben elmondhat kritikát, de Balde és Raphinha most is itt dolgozik, gondolom Dest nem is tervez visszatérni.
Ez mind oké, csak nem tudom, ki vitázott ezen.brazilfan írta: ↑2025.02.12. 12:58:40Valószínűleg annyival áll felette, amennyivel több az edzőként eltöltött éveinek a száma és a tapasztalata. Erre írtam lentebb, hogy Xavi kb. 43 évesen nyert bajnokságot, Flick annyi idős korában egy kiscsapat edzője volt vagy talán a Salzburg másodedzője. Lehet, hogy Flick ugyanúgy megcsinálta volna már 43 évesen is, de ez bizonyíthatatlan.
Destnek például nem volt jó, el is mondta, semmi gond, ha így gondolja, akkor így gondolja.
Valószínűleg annyival áll felette, amennyivel több az edzőként eltöltött éveinek a száma és a tapasztalata. Erre írtam lentebb, hogy Xavi kb. 43 évesen nyert bajnokságot, Flick annyi idős korában egy kiscsapat edzője volt vagy talán a Salzburg másodedzője. Lehet, hogy Flick ugyanúgy megcsinálta volna már 43 évesen is, de ez bizonyíthatatlan.
Ezt nem tudom, miért gondoltad, szerintem nincs kb a világon olyan ember, aki nem ismerné el azt, amit Xavi jól csinált. Legalábbis nem sokan. Nem nagyon látok Xavi-ellenességet, maximum összehasonlításos alapon kritikát, meg hát az utolsó időszakára önmagában is. Az első másfél évét mindenki elismeri kb.
Baldéval mondjuk nem igazán lehet releváns következtetést levonni hogy milyen volt a kapcsolata a játékosokkal, illetve milyen volt a munkája Xavinak. Őt Xavi hozta fel és építette a csapatba, és főleg saját nevelésként nem fog beleállni egy ekkora ikonbabrazilfan írta: ↑2025.02.12. 09:01:11Ha kérdeznek, és nem akarok beszélni valamiről, akkor nem válaszolok. Baldét nem kérdezték Xaviról, magától mondta, hogy most másként készülnek fel, de az erőnlétükkel tavaly sem volt probléma.
Vagy pedig Xavi-nosztalgiázó vágott interjúkat olvastam a főoldalon.
Akkor az lenne a hír, hogy inkább nem nyilatkozik, nehogy olyat mondjon, ami nem tetszik és ilyenkor az újságírók is addig feszegetik a dolgokat, amíg nem mond valamit. Egy csk valamit kell, hogy mondjon, ha kérdezik, maximum elsüt egy ilyen semmit.brazilfan írta: ↑2025.02.12. 09:01:11Ha kérdeznek, és nem akarok beszélni valamiről, akkor nem válaszolok. Baldét nem kérdezték Xaviról, magától mondta, hogy most másként készülnek fel, de az erőnlétükkel tavaly sem volt probléma.
Vagy pedig Xavi-nosztalgiázó vágott interjúkat olvastam a főoldalon.
Akkor szerinted tavaly ilyenkor az edzők is nyilván csak udvariasságból szólaltak meg Xavi védelmében, biztosan megsajnálták.
Dehogynem, Raphinha is pont azt mondja, hogy kapott. Ez a „semmi” is olyasmi, mint a kinyírta a jövőt, a szappanopera meg az idegbeteg. Mindegyik nagyot futott a médiában, pedig mindegyik cáfolható.
Napi szinten követtem a híreket az elmúlt pár évben, de amiket írsz, azokról nem egészen így számoltak be...bence0330 írta: ↑2025.02.11. 18:57:12A fentieknek én is örülök. Raphinha esetében ez biztos, hogy csak udvariassági kör, semmi bizalmat nem kapott Xavitól, többször kiemeli az interjúiban, hogy ez a különbség, hogy Flick bízik benne, illetve azt is többször elmondta, egyszer egy nagyon mély interjúban is, hogy közel állt ahhoz Xavi alatt, hogy szögre akassza a cipőjét, illetve ugye a távozása is szinte biztos lett volna, utolsó szezon végén összezördültek, és rendre padozott már. Elküldtünk alatta pár ígéretes kiegészítőembert feleslegesen, de a brazil nagyon durva lett volna úgy, hogy ha jó szezont futnánk végül, akkor kb Salah van csak előtte a az aranylaszti képzeletbeli versenyében, eddig a pillanatig legalábbis. Ez is óriási különbség Flick-kel szemben. Ő beépített játékosokat, megtalálta az erősségeiket. Kessiét soha életében nem alázta volna nyolcasban, Raphát sosem szivatta volna a vonalon, stb.
Meg amúgy a játékos ezt biztos nem tudhatja, mi sem, de én úgy 90%-ra veszem, hogy Raphinha leigazolása kb független volt Xavitól. Laporta/Alemany akarta. Ugyanazt éreztem nála, mint Kessiénél, Xavi mintha életében nem látta volna focizni korábban, annyira ellentétes dolgokat csináltatott mindkettővel a skilljeikhez képest. Persze ebben biztos nem vagyok, de így jött le, és Raphánál is azt éreztem, hogy mindig másod-harmadhegedűs nála, de mivel nincs jobb, játszatja, ha már a kezére adták, de őt dobálta ide-oda bárki más kedvéért, aki a pályára lépett. Ez nekem nem azt mutatja, hogy ő akarta volna, de mondom, ebben tévedhetek. A többi, a fentiek viszont a játékos szájából származnak.
Xavi egy ügyes, ígéretes edző, aki másfél szezonig messze felülteljesített hazai porondon eredményességben, még ha elég nézhetetlen focival is, kb úgy nyeregettünk, mint ahogy a Madrid szokott. Valahogy, túlélve, begyötörve valamit. Pár hónap kivételével az első féléve tavaszán, az nagyon menő foci volt.
Laporta június elején azt mondta*, hogy Flick már egy ideje tanulmányozta a játékstílusunkat, és a jelenlegi csapatot meg a La Masiából érkező játékosokat is jól ismeri.
1. Egy Benficát kellett volna hazai pályán megverni, saját kezünkben volt a sorsunk, az nagyon nagy blama volt. De legalább beleillett a sormintába.
Koeman Bl kiesését ne fogjuk már Xavira. Azért az erős. A nemzetközi kupában a sara annyi volt, hogy kikapott a Frankfurttól. Bár ők később azt meg is nyerték. A Mu elleni kiesésnél a fél csapat sérült volt, és ők pont akkor kapták el a fonalat. Ez inkább fájó, mint elfogadhatatlan. Az Inter Bayern csoportfiaskónál, meg nem volt szerencsénk. Sokkal jobb kerettel se szerepeltünk jobban a Bl-ben.szbsz írta: ↑2024.12.22. 11:27:36Áthozom ide ha már Xavi a téma.ElBartimaeus írta: ↑2024.12.22. 03:19:14Pont ezért tartottam hülyeségnek Xavi menesztését. Ha tetszik, ha nem, taktikailag kezdett megérni a csapat és kezdett összeállni valami, amit most átpofozunk másik irányba, hogy másfajta problémákat szüljünk magunknak, hátha valamit gyorsabban meg tudunk ezzel oldani. Ezen a ponton, ha az eredmények kicsit feljavulnak, remélem marad Flick annyi ideig, hogy legyen lehetőség ezeket befoltozni. Ha marad a msotani irány és a játék is leromlik mellé rendszeresebben, akkor meg semmi mentsvára nem marad. Nem hiszem, hogy így lenne, de mint ahogy Koemannál sem lehetett ragaszkodni ahhoz, hogy hátha megjavul, itt sem lehetne.
Xavit tavaly kimondva-kimondatlanul megbuktatta az öltöző ezért nem volt esély a maradására idén, Ha megnézed mit műveltünk alatta a BL-ben (3ból 2 kiessés már a csoportkörben) akkor azért egyértelmű hogy Flickkel előreléptünk a nemzetközi szintéren! A Xavi, Koeman, Setien hármas pakk csak biztonsági focira volt jó a bajnokságban, sajnos még ott is botladoztunk, de a szurkolók többségének BL-kell már, a bajnokság nem elég.... Ezért is lett egy már BL-t nyert edző hozva, akivel ez az álom realitás lehet, ha nem is idén, de a következő 2-3-4 évben mindenképp!