Mascherano jelezte a klubnak: nyáron távozik

Van idő felkészülni a pótlására | Érett a döntés

A Catalunya Rádió értesülése szerint Javier Mascherano kommunikálta a klubvezetés felé, hogy a következő nyáron el kívánja hagyni az FC Barcelonát, és nem töltené ki 2019-ig szóló szerződését. A döntésben számos tényező szerepet játszhat, és ne feledjük, Mascherano az elmúlt hetekben többször lebegtette már, hogy közeledik a barcelonai pályafutásának vége.

A hír tehát mindenképpen reálisnak tűnik. Az okok között ott van, hogy a játékos már nem számít kezdőnek, egyre kevésbé lesz az, jövőre ráadásul biztosan igazol további védőket a klub. Benne lehet az is, hogy Mascherano is már egy békésebb bajnokságban képzeli el magát, ahol kisebb a nyomás hétről hétre, mint a Barcelonában.

A dologban feltétlenül ott van a korrektség is, hiszen így a klub ezzel az információval tud tervezni a jövő évre, és van 7 hónapja arra, hogy játékosokat figyeljen, majd igazoljon.

Az ugyanakkor egyelőre nem világos, hogy a klub vár majd el átigazolási díjat az érdeklődő kluboktól, vagy hajlandó szabad kártyát adni a játékosnak, és kvázi ingyen elengedi a nyáron.