Ha Mascherano megy, Mina jön

Alapvetően nem akarják elengedni Mascheranót | Mináért felárat kellene fizetni

Javier Mascherano ügye továbbra is a levegőben lóg. A játékos elszánt amellett, hogy már idén télen váltani szeretne, de a Barcelona érhetően nem akarja elengedni. Ha azonban mégis muszáj lenne, akkor a kolumbiai Yerry Minát próbálná meg már télen a klubhoz csábítani a vezetés.

Az ügy tehát sok tényezős, és egyáltalán nem lehet előre látni, hogy mi lesz a végkimenetele. Az első kérdés, hogy mi lesz végül Mascheranóval. A Barcelona ugyanis továbbra sem akarja elengedni a játékosát, aminek két oka van. Egyrészt egy olyan középső védőt veszítene el a csapat, aki garanciát jelent a poszton, míg egy új játékos esetében nagyobb a kockázat, hogy hogyan tud beilleszkedni – különösen egy ilyen posztra. Nem véletlen, hogy a Barcelonának hagyományosan nagyon nehezen megy az, hogy sikerrel igazoljon középső védőket. Mascheranóval azonban nincs kockázat, ő biztosan tudja, mit és hogyan kell csinálni, az más dolog, hogy hibázni ő is szokott.

A bizonytalanság azonban nem jó üzlet, ezért nem szívesen engedné el a Barcelona a védőt. Erre célzott az elnökség szóvivője, Josep Vives is hétfőn este: gyengülni nem akarnak, csak erősödni.

Mascherano eladásában a másik aggály az, hogy az eddigi egyetlen komoly érdeklődő klub, a kínai Hebei Fortune a TV3 szerint 5-6 millió eurót körüli összeget ajánlott a Barcelonának, amit a klub kevesel.

Ha azonban mégis megy Mascherano…

Akkor a klubvezetésnek aktíválnia kell a menekülőútját, és előre kell hoznia Yerry Mina jövő nyárra tervezett leigazolását. A klubvezetés évek óta követi és már jó ideje vásárlási opciót is szerzett a kolumbiai válogatott 23 éves védőjére, aki a Palmeirast erősíti.

Azonban ez a vásárlási opció jövő nyáron hívható le 9 millió euróért, tehát az biztos, hogy a klubnak rá kellene fizetnie pluszban, ha már előbb meg akarja szerezni Minát. Aki sok szempontból nagyon ígéretes védő, de sok tehetséges védőnek tört már bele a bicskája a barcelonai kalandba, garancia tehát nincs.

A bizonytalanság tehát tart, és nem lehet kizárni azt sem, hogy januárig nem is fog eldőlni Mascherano és Mina ügye.