„Még nem tanulok spanyolul… de ha aláírunk, muszáj lesz”

A Gremio vezetői már Barcelonában tárgyalnak

A brazil Arthur Melo átigazolási ügye hetek óta előrehaladott állapotban van, olyannyira, hogy a két klub a legfontosabb paraméterekben megállapodhatott egymással. A Gremio vezetői most már Barcelonában próbálják lezárni az ügyet, mindeközben Arthur Brazíliában várja a bejelentést, és jókedvű nyilatkozatai arra engednek következtetni, hogy olyan nagyon nem aggódik a transzfer sikere miatt.

A napokban Barcelonába érkezett Carlos Amodeo, a Gremio általános igazgatója és a klub ügyvédje, Gabriel Vieira is. Hétfőn már folytak egyeztetések, melyen a Barcelona részéről Óscar Grau vezérigazgató, valamint Pep Segura és Robert Fernández voltak jelen – utóbbi kettő támogatja erőteljesen Arthur leigazolását. A tárgyalások nem a Camp Nouban, hanem a klub edzőközpontjában zajlanak, de teljes egyezségről még nem lehet beszámolni. Arról nem beszélve, hogy a Barcelonának még meg kell állapodnia Arthur játékjogának kisebbségi tulajdonosaival, magánszemélyekkel is, mert a Gremio csak a játékjog 60 százalékát birtokolja.

Arthur ezzel együtt bizakodó, és már a spanyol nyelvtanulás fontosságáról beszél legutóbbi könnyed nyilatkozatában.

„Természetesen ideges vagyok, és ez normális is teljesen. Az ügynökeim éppen azon dolgoznak, hogy zárják le az átigazolásomat. Ez egy fontos pillanat, úgyhogy annál nincs jobb számomra, mint hogy a családommal legyek. Biztos vagyok benne, hogy a felek meg fogják tudni oldani a függőben maradt kérdéseket úgy, hogy mindenkinek a legjobb legyen, és ez a legfontosabb.”

„Még nem tanulok spanyolul, mert még nem írtunk alá semmit. A fejem még itt jár a Gremiónál. De ha végül van megállapodás, el kell kezdenem spanyolul tanulni, hogy megértsem, mit akar mondani nekem az edző…”

A Barcelona célja az Európában tapasztalatlan, de tehetségesnek tartott Arthurral az, hogy Coutinhóval együtt pótolni tudja idővel Andrés Iniestát…