Mi lesz veled, Iniesta?

Nyáron vagy télen távozhat | Csak rajta múlik

Andrés Iniesta barcelonai pályafutása a végéhez közeleg, amire a klubnak időben fel kell készülnie. Amint arról már korábban is írtunk, a játékos elismerte, hogy vannak kérdőjelek a jövőjét illetően, könnyen lehet, hogy Kínába megy és ehhez a katalánoknak alkalmazkodniuk kell.

A Barcelona háza táján nyilvánvalóan nem újdonság, hogy a csapatkapitány elhagyhatja a csapatot. Iniesta szerződéshosszabbítása már a nyáron is kérdéses volt, de aztán végül megállapodtak a felek, és egy „életre szóló” szerződést kapott, így rajta múlik, mikor dönt úgy, hogy felakasztja a csukát.

A spanyol középpályás a hétközi Bajnokok Ligája visszavágója után úgy nyilatkozott, hogy április 30-ig meghozza a döntését arról illetően, hogy megy vagy marad. Az előző szezonban Luis Enrique irányítása alatt sokat bajlódott sérüléssel, és viszonylag kevesebbet is játszott, a tréner próbálta óvni, de Ernesto Valverde láthatóan bátrabban bánik vele – még ha nem is játssza végig a mérkőzéseket, szinte mindig kezd, főleg a rangadókon -, legfőképpen az ősszel volt ez igaz, hiszen most már Coutinhóval nyugodtan lehet őt rotálni.

A spanyol középpályás még 34 éves korában is rendkívül fontos elem a csapat játékában, mondhatjuk, hogy tíz éve kulcsember a katalánoknál. Könnyen lehet, hogy miután már nem tud sokat adni a csapatnak, el fogja hagyni a klubot, de egyelőre erről még nem beszélhetünk, így sokan bíznak benne, hogy még egy szezont lehúz Iniesta a Barcelonában, ha többet nem is.

A játékos Kínából és az Egyesült Államokból is kapott ajánlatot, és akár az is elképzelhető, hogy 2019 januárjában távozik, megvárva Arthur érkezését, hasonlóan cselekedve Mascheranóhoz. Emellett szól az is, hogy az USA-ban és Kínában is március legelején kezdődik a szezon, tehát az alapozást is az új csapatánál kezdhetné, ezért ez a lehetőség tűnik a leglogikusabbnak és mindkét fél jól járhatna.

Mindenesetre a távozásának a lehetősége már nyár óta ismertté vált, így a klub rendesen felkészülhetett, mi lesz Iniesta nélkül, ezért is jött Coutinho, és fog érkezni nagy valószínűséggel Arthur is -a helyettesei már készen állhatnak a megpróbáltatásra. A kérdés, hogy ők hogyan fogják pótolni a spanyol klasszist: egy az egyben borzasztóan nehéz lenne, de meglehet, hogy csapatszinten sikerül majd az akkori edzőnek megoldania ezt a problémát.