Atlético: „Elegünk van a Barça hozzáállásából”

Hivatalos közlemény a madridi klubtól az újabb Griezmann-értesülések kapcsán

Az Atlético Madrid villámgyorsan reagált azokra a kedd esti értesülésekre, melyek alapján az FC Barcelona közölte a fővárosi klubbal, hogy ki fogja fizetni Antoine Griezmann kivásárlási árát július 1-jén. Az alábbiakban közöljük Miguel Ángel Gil Marín vezérigazgató közleményét szerkesztetlen formában.

Elegünk van a Barcelona hozzáállásából. A tény, hogy egy elnök, egy labdarúgó, valamint egy elnökségi tag úgy beszél egy másik klubnál érvényes szerződéssel rendelkező játékosról, mint ahogy azt ők tették, az egyértelműen annak a jele, hogy nem tisztelik az Atlético Madridot és a szurkolóit. Ráadásul mindezt úgy, hogy az Atlético egy kupadöntőre készül…

Az Atlético Madrid álláspontja egyértelmű, és már többször is leszögeztük: eddig sem tárgyaltunk Antoine Griezmann ügyében, és ezután sem fogunk. Néhány hónappal ezelőtt személyesen mondtam el a Barça elnökének, hogy a játékos nem eladó, és nem is fogjuk eladni. Ezzel egy időben felhívtam a figyelmét arra, hogy a magatartás, amit tanúsít azzal, hogy nyíltan nyomást helyez csapatunk egyik legjobb labdarúgójára, a tiszta verseny elveivel megy szemben, hiszen ekkoriban mindkét együttes még harcban volt a bajnoki címért a Ligában. Végül hangsúlyoztam a katalán klub elnökének, hogy amennyiben végül a játékos úgy dönt, hogy kivásárolja magát a kontraktusából, úgy kártérítést fogunk követelni a Barcelonától azért a nyomásgyakorlásért, amit Griezmann megszerzése kapcsán véghez vitt az egész idény során. 

Ami sok, az sok. Remélem, hogy ez a közlemény eléri a célját, és mi, Atlético szurkolók végre kiélvezhetjük a pillanatot, és felkészülhetünk rendesen egy döntőre úgy, ahogyan azt megérdemeljük.