Kalandosan indul az újév: Celta – Barça

Vigóba vereségekért járnak mostanában

A Barcelona csodálatosan fejezte be a 2017-es évet a Madrid 0-3-as legyőzésével, de nagyon föl kell kötnie a gatyáját, ha így szeretné folytatni 2018-ban. A Kupa legjobb 16 csapata között a Celtát kapta ellenfélül a Barcelona, azt a Celtát, mely nem tartalékol a kupában, tovább akar jutni, és amelyik ritkán kap ki mostanában a Barçától.

A Celta ősszel 2-2-őt ért el a Camp Nouban is, de a két legutóbbi alkalommal 4-3-ra és 4-1-re legyőzte a Barcelonát hazai pályán, mely nagyon ritkán kap 4 gólt egy meccsen. Az előjelek tehát nem feltétlenül pozitívak, de azt is illik megjegyezni, hogy az idei Barcelonának éppen a stabilitás a fő erőssége, és sok meccsen egyáltalán nem kap gólt.

A Celta mellett szól azonban az, hogy amellett, hogy érzik, mi kell a Barcelona ellen, teljes csapattal fogják lejátszani ezt a párharcot – otthon és idegenben is. A Barça viszont nem. Az odavágón nem játszik Messi és Suárez sem, rajtuk kívül Iniesta és valószínűleg más kezdőemberek is pihenhetnek. Ez pedig nagyon is sokat számíthat egy olyan pályán, mint a Balaídos.

Ilyen szemmel nem is feltétlenül az kell legyen a Barcelona célja, hogy nyerje meg ezt a meccset, hanem az, hogy olyan eredményt érjen el, amivel jó esélye lehet a továbbjutás kiharcolására a Camp Nouban. A kezdőben pedig várhatóan úgy fog variálni Valverde, hogy játsszon több tartalék embere, de azért legyenek képviselők a kulcsjátékosok közül is. Illetve valamennyi játékpercre számíthat Ousmane Dembélé is, aki 3 és fél hónap után újra egészséges.

A keretből meglepetésre kimaradt Deulofeu, Alcácer pedig még mindig sérült.

Celta de Vigo – FC Barcelona:
Vigo, Balaídos
19.00
Vezeti: Juan Martínez Munuera
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 1

Celta: Alvárez, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Jony – Radoja, Brais Méndez, Jozabed – Aspas, Maxi Gómez, Pione Sisto.

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Piqué, Vermaelen (Mascherano), Digne – André Gomes, Aleñá, Rakitic – Aleix Vidal, Denis Suárez, Arnáiz.