Rijkaard: Akkor van baj, ha már nem leszünk tizenegyen sem

fc barcelona

Frank Rijkaard nincs könnyû helyzetben, de közel sem aggódik úgy a jelenlegi helyzet miatt, mint általában a szurkolók, és a sajtó.

A jelenlegi sérültek ugyan okoznak fejfájást Frank Rijkaardnak, a szakvezetõ – ha nem is boldog túlságosan – azért nem teljesen elkeseredett. Elmondása szerint bár kemény a helyzet, most leginkább arra figyel, hogy a még egészséges, és a válogatottakban szereplõ, játékosok nehogy megsérüljenek.

A TV3-nak nyilatkozó edzõ, minden nehézség ellenére, nem esik kétsége, hiszen volt már szorult helyzetben korábban is a Barca. Tavaly is volt olyan mérkõzés, amikor csak 11 játékosom volt, akkor mégsem túlozta el senki ennyire, mint most. Baj akkor van, ha már nem lesz egy csapatra való sem.”

A sérülések miatt újabb igazolásokra van szüksége a csapatnak, ám Rijkaard – hasonlóan Laportához – nem tartja célravezetõnek a kapkodást. „Nem fogunk sietni. Elõször megvizsgáljuk a piacot, és ha úgy találjuk, hogy van olyan játékos, aki hasznára lehet a csapatnak, akkor beszélünk a leigazolásáról.” A holland edzõ egyébként megerõsítette, hogy Marcel Desailly is a lehetséges jelöltek között van.

Több újság olyan híreket is megszellõztetett mostanában, amik arra utalnak, hogy a Jordi Ardévol vezette orvosi gárda nem megfelelõ munkája lehet az oka a sérüléseknek. Rijkaard ezzel kapcsolatban igencsak irónikusan válaszolt. „A bemelegítés lehet az oka? Nem tudom. Szerintem ezt csak az újságok komplikálják túl. Az orvosi gárda, a gyúrók, és az edzõi team mindent megtesznek azért, hogy a játékosok jó formában legyenek, és nem hiszem, hogy minden esetben nyilvánosságra kell hozni minden apróságot, mert ez csak újabb vitákat szülne.”

Tény, hogy az újságok néha túloznak, s az is igaz, hogy a Rijkaard és a Barca orvosi gárdája jobban ismeri a problémákat, így van némi alapja annak, amit a holland edzõ mond, és – reméljük – tényleg csak az események szerencsétlen egybeesésérõl van szó csupán.”