Iniesta hálája

NYILATKOZATOK

Andrés Iniesta 20 éves kora ellenére már-már veteránnak mondható a Barca keretében. Mindössze 16 éves volt amikor elkezdett edzeni az elsõ csapattal, és ezt az akkori Barcelona, jelenlegi Betis mesternek, Lorenzo Serra Ferrernek köszönhette.

Iniesta ma este az ellen az ember ellen igyekszik bizonyítani,aki megadta a lehetõséget, hogy példaképei között játszhasson, ezzel fontos szerepet betöltve a karrierében. Nagyon fontos pillanat volt az az életemben. Mindössze 16 évesen az elsõ csapatnál. Ez szinte hihetelen! Minden percet élveztem, és ezt neki köszönhetem. Úgy gondolom, látott bennem valamit, és attól a pillanattól kezdve a maximumot hoztam ki magamból, hogy megõrizhessem a helyem a keretben.”

A fuentealbillai középpályás nem rejtegette érzéseit, amikor Serra Ferrerõl kérdezték: „Miután megadta nekem a lehetõséget az elsõ csapatnál, mindig kedvelni fogom õt. Hálás vagyok neki, és nagyra becsülök mindent amit tett.”

A ma esti Betis elleni meccset beárnyékolja kissé a jövõheti Real Madrid elleni presztizs csata. Iniesta gondolataira is rányomja ez bélyegét: „Úgy gondolunk erre a meccsre,mint az összes többi meccsre a szezonban, ahol szükséges a gyõzelem. Ezután hangolódunk csak a Madrid elleni örökrangadóra.” – mondta. „Az nyilvánvaló, hogy amikor az ember a Real elleni meccsre gondol, az mindig több mint egy másik meccs, de nem szabad elfelejtenünk, hogy elõtte egy nagyon nehéz meccs vár ránk a Betis vendégeként.”

Iniesta elismerte, hogy bár a tabella elején állunk, semmiféle elõnyünk nem lesz ma este. „Idegenben játszani mindig nehéz, de mint minden meccsen, most is arra készülünk, hogy hozzuk el a három pontot. Nem gondolunk semmilyen elõnyre, csak arra, hogy meg kell nyerni a meccset.”

Írta: F.Gábor”