Ibra nem játszhat az Arsenal ellen…

Piqué és Ibrahimovics játéka is bizonytalan a Madrid ellen

Gyõzött az Athletic Bilbao ellen, de a sérülésekkel egyáltalán nem volt szerencséje a Barcelonának szombaton este, amikor Ibrahimovics, Piqué, Jeffren és Touré is problémákkal jelentkezett az orvosoknál. A mérleg felemás; Touré és Jeffren állapota nem komoly, és egy meccset sem kell kihagyniuk, ám Ibrahimovics és Piqué esetérõl ezt már nem lehet elmondani.

A legfontosabb, és egyben megerõsített hír, hogy Zlatan Ibrahimovicsnak a jobb vádlijában fél centiméteres izombeszakadást diagnosztizáltak a klub orvosai, miután a csatár az esti bajnoki bemelegítésekor sérült meg. Az elsõ vizsgálatok azt így már biztosították, hogy a svéd nem léphet pályára az Arsenal elleni Bajnokok Ligája negyeddöntõ visszavágóján, és erõsen kérdéses a játéka a jövõ szombati, Real Madrid elleni bajnokira. Ibrahimovics lábán vasárnap további, részletesebb vizsgálatokat végeznek majd el.

Gerard Piqué az Arsenal ellen nem játszhat eltiltás miatt, de a sérülése miatt sem lehetne pályán. A katalán védõ a jobb combjának távolító izmát húzta meg, és hat-hét napos kihagyásra számíthat, tehát könnyen rámehet a sérülésre a Real Madrid elleni szereplése. Problémát okozhat, hogy mindkét eset izomsérülés, ezért kockázattal járhat, ha idõ elõtt teljes terhelésnek vetik alá a lábukat.

Touré Yaya és Jeffren Suárez sérülései nem súlyosak, mindketten bevethetõ állapotba kerülhetnek az Arsenal elleni találkozóig.