Viszlát, Madrid: kiesett a Barcelona

1-0-ra nyertek a katalánok | 10 emberrel is kivédekezte az Inter

Az FC Barcelona egyelõre nem lép elõ az elsõ csapattá, amely megnyeri egymás után kétszer is a Bajnokok Ligáját, miután az idegenbeli 3-1-es vereség után hazai pályán csak 1-0-ra tudott nyerni az Internazionale ellen, így 3-2-es összesítéssel az olaszok jutottak a döntõbe. A mérkõzést végighajtotta a Barça, ám az Inter defenzív felfogása ellen nem volt ellenszere. Mottát kiállította a játékvezetõ egy rendkívül szigorú, ám tulajdonképpen jogos ítélettel, valamint a végén nem adott meg egy gólt Touré Yaya kezezése miatt.

 

 

Nem tudja már véghezvinni a bravúrt, és sorozatban kétszer is megnyerni a legrangosabb európai kupasorozatot a Barcelona, miután összesítésben 3-2-re alulmaradt az olasz bajnok Internazionaléval szemben. Az elsõ meccsen elért 3-1-es eredmény után hazai pályán csak 1-0-ra tudott nyerni a katalán csapat Piqué késõi góljával, így kiesett a Bajnokok Ligájából.

A találkozót viszonylag nagy elánnal, ám cseppet sem rohanva kezdte a Barça, és a gyors labdajáratásaiból is vajmi kevés valósult meg, ennek következtében az elsõ játékrészben néhány kósza lövésen kívül csak Thiago Motta kiállítása volt a fõ attrakció. A brazil játékos Busquets arcát ütötte meg egy párharc során, ezért Bleeckere játékvezetõ második sárga lappal leküldte a pályáról Mottát.

Fizikai kontaktus volt, a szándék megvolt, ellenben badarság lenne figyelmen kívül hagyni, hogy Busquets túljátszotta az esetet, és az valójában nem is volt olyan komoly. Sárga lapot viszont a szándék miatt mindenképpen megért, így jogos piros lapot adott az Inter játékosának a belga játékvezetõ.

A második félidõben aztán a teljes reménytelenség ütötte fel a fejét a Camp Nouban, egészen a 84. percig, amikor Xavi zseniális passza után Piqué lõtt a hálóba. 1-0, feléledtek a remények. A ráadás perceiben Bojannak sikerült is megszereznie a második gólt, de azt annulálta a bíró, mivel az akció elején Touré Yaya kezéhez ért a labda. Egyes kameraállásokból úgy tûnik, az elefántcsontparti hasához ért a labda, ám nem mernénk állást foglalni az ügyben. A lényeg: a Barcelona csupán 1-0-ra nyert, így nem jutott be a madridi fináléba.

Most kiesett ez a Barcelona, ám kétség sem férhet Cruyff szavaihoz, miszerint legalább akkora érdem eljutni az esélyig, hogy nyerj, mint megszerezni magát a végsõ gyõzelmet. Ebbõl kiindulva pedig fényes a jövõ, és nem szabad elpártolni a csapat mellõl, mert ma is küzdött, mindent megtett azért, hogy szurkolók milliót tegye boldoggá, de a szerencse elpártolt mellõle.

A hétvégén újra a Ligára kell koncentrálni, és amennyiben a Villarreal elleni mérkõzést hozná a Pep-Team, nagyon közel kerülne a bajnoki címének a megvédéséhez. Ennek kell a játékosok szemei elõtt lebegnie, és Xaviéknak tudatosítaniuk kell magukban, hogy egy ‘hatkupás’ esztendõ után akár egyetlen bajnoki trófeával sem lenne szégyen zárni az évet.

FC Barcelona-Internazionale 1-0 ( 0-0 )
Barcelona, Camp Nou
Vezette:
Frank de Bleeckere

Gól: Piqué (84′).

Továbbjutott: Az Internazionale 3-2-es összessítéssel.

Összefoglaló írással a késõbbiekben fogunk jelentkezni…