Vizsgálat Villa ellen?

Ütés miatt több meccsre is eltilthatják | A bíró nem látta az esetet

A spanyol válogatott hétfõ esti meccsén David Villa volt a fõszereplõ, mert két gólt is lõtt, illetve kihagyott egy tizenegyest, de még komoly következményei is lehetnek egy olyan jelenetnek, amit a játékvezetõ nem látott, viszont a televíziós felvételek bizonyítanak. Villa a találkozó során arcon vágta az ellenfélbõl Emilio Izaguirrét, amiért késõbb akár eltiltást is kaphat.

Miután a mérkõzés japán játékvezetõje nem látta az esetet, Villa egyelõre semmilyen szankcióban nem részesült, de nincs kizárva, hogy a FIFA fegyelmi bizottsága elõvegye az ügyet, és a képsorok megtekintése után eltiltsa a támadót.

„Nem spekulálhatunk, és nem beszélhetünk következményekrõl sem, amíg nem láttuk a konkrét jelentéseket. Ha szükséges, a fegyelmi bizottság meg fogja vizsgálni a képeket, és ennek tükrében döntést hoz majd” – kommentálta az esetet Pekka Odriozola, a FIFA spanyol szóvivõje.

A spanyol sajtó emlékeztet arra, hogy az 1994-es amerikai világbajnokságon az olasz Tassottit hét mérkõzésre tiltották el azért, mert lekönyökölte Luis Enriquét. Azt a spanyol – olasz meccset éppen Puhl Sándor vezette, és nem látta az esetet, nem is büntette, pedig Luis Enrique arca erõsen vérzett. A FIFA azonban késõbb hét mérkõzésre szóló eltiltást szabott ki az olasz játékosra.

Villa ütése Honduras ellen: