Nagyban befolyásolta az is, hogy -saját bevallása szerint- hosszú ideig nem volt teljesen 100%-os a lába, nem merte úgy használni, mint idén. Emlékezzünk rá, hogy még Koeman alatt is (sőt a Xavi-éra első 1-1,5 évében), a középpályán bármely bármilyen pozícióban, de akár belső védőként is magas szinten teljesített. Aztán jöttek folyamatosan a bokasérülései, de az se tehetett jót neki, hogy tavaly/ősszel kapta a kritikákat a fizetése miatt. Az idei évben viszont nagyon feljavult, január-február óta klasszis. Ráadásul Casádó (plusz Bernal) kiesésével nagyon kellett egy jó De Jong.Stalkyard írta: ↑2025.04.10. 14:03:38Nagyon jót tesz neki szerintem a double pivot rendszer is. Az egyedüli hatosként való játszatása szokás szerint teljes félreértelmezése volt az ő játékosprofiljának a korábbi szakmai stábok részéről. Őt betenni Busquest utódként legalább olyan zseniális húzás volt mint Coutinhot elhozni Iniesta pótléknak.
Remélem elkerülik a sérülések és még sokáig itt marad és sikeres lesz.
Frenkie de Jong
- Chino
- Llegenda del Barça
Forca Barca!!!!
Nagyon jót tesz neki szerintem a double pivot rendszer is. Az egyedüli hatosként való játszatása szokás szerint teljes félreértelmezése volt az ő játékosprofiljának a korábbi szakmai stábok részéről. Őt betenni Busquest utódként legalább olyan zseniális húzás volt mint Coutinhot elhozni Iniesta pótléknak.
Az éjjel soha nem érhet véget!
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
Klopp on Coutinho bid: "I think tomorrow they (Barcelona) will offer a McDonald's Happy Meal and we get the toy as well!?"
-
- Entrenador del Barça
Flick alatt sokkal gyorsabb, megbízhatóbb lett. Tetszik a játéka, míg tavaly elég idegesítő volt a sok tötyörges mrg hiba.
- bence0330
- Az Év Fórumozója 2022 & 2024
Főleg védekezésben mit művelt, hányszor lépett oda utolsó pillanatban és halászta el a labdákat. A középpályát inkább párban uralják, de amit tegnap hátra mutatott, olyat szerintem soha nem láttam tőle az előző években.Chino írta: ↑2025.04.10. 11:41:45Szerintem méltatlanul kevés szó esik róla, pedig tegnap is szorosan ott volt a MOM-ért való harcban. Kevésbé látványos, mint mondjuk a támadósorunk (leginkább a gólok miatt), de eszméletlen mennyit fejlődött stailitásban. Amióta teljesen helyrejött a lába szinteket lépett ebben előre. Ha nem Pedri játszana még a kp-n kérdés nélkül a legjobb középpályásunk lenne. És ez nem csak a tegnapi meccs alapján mondható el róla, hanem idén konstansan ezt a szintet hozza, alig van egy-egy gyengébb mérkőzése. Ha csak nem adnak érte egy brutális összeget mindenképp meg kell tartani a következő szezonra, főleg, hogy arra a posztra igazolni nem hiszem hogy lenne pénz.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- Chino
- Llegenda del Barça
Szerintem méltatlanul kevés szó esik róla, pedig tegnap is szorosan ott volt a MOM-ért való harcban. Kevésbé látványos, mint mondjuk a támadósorunk (leginkább a gólok miatt), de eszméletlen mennyit fejlődött stailitásban. Amióta teljesen helyrejött a lába szinteket lépett ebben előre. Ha nem Pedri játszana még a kp-n kérdés nélkül a legjobb középpályásunk lenne. És ez nem csak a tegnapi meccs alapján mondható el róla, hanem idén konstansan ezt a szintet hozza, alig van egy-egy gyengébb mérkőzése. Ha csak nem adnak érte egy brutális összeget mindenképp meg kell tartani a következő szezonra, főleg, hogy arra a posztra igazolni nem hiszem hogy lenne pénz.
Forca Barca!!!!
- bence0330
Mostanra szerintem kijelenthető, hpgy Flick belőle is egy szinttel jobb játékost faragott, mint ami amúgy volt. Mivel ő amúgy is nagyon jó volt, csak volt 1-1 kritikus gyengesége, ami megbízhatatlanná tette a posztján, főleg a nehezebb meccseken, ezeket látszólag fejlesztve/eltüntetve most sima felső polcos szintet hoz, kb azt, amiért leigazoltuk. Nem láttam egy ilyen eltotojázott labdát sem tőle hátul, ami annyira jellemző volt rá. Le a kalappal előtte és Flick előtt is, szerintem nála is sokat számított, mennyivel jobb a kondi, fejben is látványosan gyorsult, sokkal gyorsabban passzol, és sokkal erőszakosabb, mint volt. Emellett meg focizni mindig tudott.
Hogy most mennyit keres végülis, vagy mennyiért lenne a hosszabbítás, arról szerintem senkinek semmi fogalma nem lehet már, de ha egy itteni átlag jobbacska fizetésért tenné, a mostani Rapha-Ara szintért mondjuk, akkor részemről mehet, főleg, hogy Flick látszólag nagyon bízik benne. Nem mondom, hogy nem tudnék egy fizikálisabb játékost elképzelni Pedri mellett egy ideális világban, de ebben amúgy is fejlődött, és nincs ideális világ. Flick rendszerében, a mostani szinten játszva Pedri posztját is helyettesítei tudja Casadóval maga mellett (nem sokszor van ilyen, de amikor igen, megoldja), ez azért elég hasznos dolog.
Hogy most mennyit keres végülis, vagy mennyiért lenne a hosszabbítás, arról szerintem senkinek semmi fogalma nem lehet már, de ha egy itteni átlag jobbacska fizetésért tenné, a mostani Rapha-Ara szintért mondjuk, akkor részemről mehet, főleg, hogy Flick látszólag nagyon bízik benne. Nem mondom, hogy nem tudnék egy fizikálisabb játékost elképzelni Pedri mellett egy ideális világban, de ebben amúgy is fejlődött, és nincs ideális világ. Flick rendszerében, a mostani szinten játszva Pedri posztját is helyettesítei tudja Casadóval maga mellett (nem sokszor van ilyen, de amikor igen, megoldja), ez azért elég hasznos dolog.
ter Stegen; Baldé - Cubarsí - Araujo - Koundé; - Christensen - Pedri; Raphinha - Olmo - Yamal; Lewy
- bence0330
Remélem, nekem lesz igazam, de nem a vita kedvéért, azt szívesen veszteném el, ha fordított előjellel tennénk, hanem a csapat érdekében, majd elválik.Troym írta: ↑2025.02.03. 00:58:19Nem látok benne semmi újat / jobbat.
Ez egy sima cserejátékos szint, csak többet szeretnél belelátni. Nézd meg a számait, szereted a statisztikákat, állítom a pályára lépő középpályásaink között is full átlagos volt, de nem néztem meg, lehet titokban ő lett meccs embere. (mondjuk röhejes lenne)
Kaparást meg nem láttam nála azóta, hogy itt van, tipikusan az érződik, hogy pont annyit tesz, amennyit elegendő, 1 méterrel nem megy tovább.
De remekül tud teátrálisan kiburolni bíró döntéseire, az nagy segítség egy csapatkapitánynak.

Sosem nézek statisztikát középpályásnál. Néha 1-2 új pletyinél, ilyen Zubimendi-Merino féle összehasonlítást, de annak sem látom semmi értelmét, annyira más szerepe van mindenkinek, még akár azonos felállásnál is. Pl. Ha Pedri játszik Casadó mellett, vagy ha DJ, abszolút más dolguk van, hiába ugyanaz elvileg a poszt. Szerintem a pontokkal legkevésbé mérhető poszt a középpálya. Meg a CB is kicsit. A támadókra lehet jó statokat nézni, meg a kapusra, szerintem.
Nálam simán lehetne a meccs embere. Ha Yamal valamennyivel gyengébb meccset tolt volna, nálam kérdés nélkül ő lett volna. Akkora volt a változás megint a beállásával, hogy élmény volt nézni. Jól kapcsolta szerintem össze a csapatrészeket, hasznosan lódult meg, komoly közbeavatkozásai voltak védekezésben, stb. És nem úgy változtatta meg a meccset, mint 1-2 hónapja, amikor még te magad is rendre azt írtad az élőben, hogy jön Frenkie, vége a meccsnek. Megváltozott az előjele a dolognak.
Én nagyon sok akaratot látok most rajta. Arra tippelnék, hogy kb 3 éve akármit csinált, alapkezdő volt, és belekényelmesedett.
Talán el is fogadta a gyengeségeit, vagy legalábbis nem akart minden erejével fejlődni bennük. Ki tudja, ez csak spekuláció. Ezt most nem teheti meg.
Most vissza kell kaparnia magát a kezdőbe, és meg is tesz érte mindent, ahogy én látom. És Flicknél eléggé forma alapú meritokrácia van (1-1 kivétellel max), ha bekerül, akkor azért kell kaparnia, hogy benn maradjon, mert azért Casadó és Gavi pályázna arra a kezdőségre, ha DJ bekerülne. Azt meg Flick világosan értésére adta, mikor visszatért, és gyenge volt, hogy a neve őt nem hatja meg. Ez szerintem marad is így.
Nem látok benne semmi újat / jobbat.bence0330 írta: ↑2025.02.03. 00:47:52Majd kiderül hosszabb távon. Ha ezt tartja, szerintem kaptunk egy új játékost (nem az elsőt Flick alatt, pl Inigo, de picit még Rapha is jobb lett, meg Yamal, Pedri, Casadó, stb). Az most nem érdekel, hogy a széthajtott Casadónál jobb, mert evidens, én ezt a játékot hosszútávon erősnek látom, és végre stílusra ideillőnek. a 2-3 évvel ezelőtti top játékát a 4 spanyolunk mögé tettem volna a tájidegensége és a hiányosságai, illetve az erényeinek a nem feltétlen ideillősége miatt, ha azok relatíve jó formában vannak. Amit most látok, az kezdő szint, simán. Szintre talán volt már ilyen jó, stílusra, kaparásra nálam még nem. Ilyen balanszban sem láttam talán még, előre-hátra is kifejezetten erős.
Nekem pont Flick és az általa más játékosokon már bemutatott komoly transzformációja miatt van abban bizodalmam, hogy ez hosszútávú lehet. Nyilván nem tuti, azt nem is írtam, de most látok arra reális sanszot, hogy egy ideillő, igazi felső polcos játékosunk legyen a személyében.
A bokája remélem teljesen helyrejött, az is egy rizikófaktor nyilván.
Ez egy sima cserejátékos szint, csak többet szeretnél belelátni. Nézd meg a számait, szereted a statisztikákat, állítom a pályára lépő középpályásaink között is full átlagos volt, de nem néztem meg, lehet titokban ő lett meccs embere. (mondjuk röhejes lenne)
Kaparást meg nem láttam nála azóta, hogy itt van, tipikusan az érződik, hogy pont annyit tesz, amennyit elegendő, 1 méterrel nem megy tovább.
De remekül tud teátrálisan kiburolni bíró döntéseire, az nagy segítség egy csapatkapitánynak.
- bence0330
Majd kiderül hosszabb távon. Ha ezt tartja, szerintem kaptunk egy új játékost (nem az elsőt Flick alatt, pl Inigo, de picit még Rapha is jobb lett, meg Yamal, Pedri, Casadó, stb). Az most nem érdekel, hogy a széthajtott Casadónál jobb, mert evidens, én ezt a játékot hosszútávon erősnek látom, és végre stílusra ideillőnek. a 2-3 évvel ezelőtti top játékát a 4 spanyolunk mögé tettem volna a tájidegensége és a hiányosságai, illetve az erényeinek a nem feltétlen ideillősége miatt, ha azok relatíve jó formában vannak. Amit most látok, az kezdő szint, simán. Szintre talán volt már ilyen jó, stílusra, kaparásra nálam még nem. Ilyen balanszban sem láttam talán még, előre-hátra is kifejezetten erős.
Nekem pont Flick és az általa más játékosokon már bemutatott komoly transzformációja miatt van abban bizodalmam, hogy ez hosszútávú lehet. Nyilván nem tuti, azt nem is írtam, de most látok arra reális sanszot, hogy egy ideillő, igazi felső polcos játékosunk legyen a személyében.
A bokája remélem teljesen helyrejött, az is egy rizikófaktor nyilván.
Jó lehet úgy látni, ahogy te...
Szerintem semmit nem változott, csak összehasonlítva egy harmadosztályból érkező széthajtott sráccal szemben jobb, én ennyit látok, amúgy önmagához nézve kb ugyanaz, mint az elmúlt 6 év átlaga.
Szerintem semmit nem változott, csak összehasonlítva egy harmadosztályból érkező széthajtott sráccal szemben jobb, én ennyit látok, amúgy önmagához nézve kb ugyanaz, mint az elmúlt 6 év átlaga.
- bence0330
Nem csak arról emlékeznék meg, milyen jó formába került meccsek óta, mert egy ideje tényleg már pozitívan változtatja meg a meccs menetét. Nekem ennél sokkal jobban tetszik az, amit soha nem néztem volna ki belőle/az edzőjéből. Kapar, fizikális csatákba bőszen belemegy, nem tutujgatja a labdát, max 1-1 felcipelésnél, amikor arra szükség is van. Teljesen megváltozott az ember.
Ezek jó formájában sem igazán voltak meg benne, vagy csak úgy ímmel-ámmal.
Illetve szintén jó formájában volt olyan tulajdonsága, hogy amikor jó is volt, sokszor ha valami történt, mondjuk valaki eladta elöl a labdát, és vissza kellett volna zárni, ő úgy elmerengett, mintha nem lenne folytonos a koncentrációja, és lassan kapcsolt, lassan indult vissza.
Ezeknek most a nyomát sem látom, pedig nagyon figyelek. Szerintem Flick valami módon kiverte ezeket a rossz szokásokat, ezeket a tötymörgéseket belőle, talán valamiféle tisztaságot adott neki egyértelmű instrukciókkal (Xavinál azért a pozíciós játék nagyon komplex volt), vagy fene tudja, sokkal céltudatosabb az egész játéka, mint amit én kb valaha láttam tőle, végig koncentráltnak tűnik. És kőkemény, védekezésben pláne teljesen más, mint tavaly akár a sérülése előtt volt. Sosem néztem volna ezt ki belőle, A Flick magic nála is működött, maradjon így, és akár klasszis "új igazolásunk" is lehet. Megint abszolút kulcsfigura volt. Remélem beverekedte magát a kezdőbe, megérdemli, és épp jókor jönne, Casado nagyon elfáradt szerintem.
Ha mégis el akarnánk majd adni akár a fizuja, akár hosszabbítás hiánya miatt, ha így folytatná (adja az ég), akkor a piaci értéke elég szépen felkúszna. 3-4 hete még 0 euróért is nehezen lehetett volna elsózni bárkire, annyira rémisztő volt.
Ráadásul ha ilyen formában tolja, válasz lehet arra a kritikára, ami a sok hasonló profilú középpályánkat éri, na ő mindenképp más. Működni tud brutálisan a 4 spanyol közül 3 is, de néhány esetben meg nem.
Szóval szerintem az elmúlt pár meccsen konkrétan jobb, ideillőbb, modernebb játékot láttam tőle stílusra, mint az ittléte alatt bármikor. Egy percig sem éreztem azt, mint évek óta sokszor, hogy akár akkor is, amikor jó meccseket hozott, azt úgy ország az országban tette, nem volt igazán jó kémia a csapattársakkal. Itt most meccsek óta abszolút ideillőnek találtam.
Ezek jó formájában sem igazán voltak meg benne, vagy csak úgy ímmel-ámmal.
Illetve szintén jó formájában volt olyan tulajdonsága, hogy amikor jó is volt, sokszor ha valami történt, mondjuk valaki eladta elöl a labdát, és vissza kellett volna zárni, ő úgy elmerengett, mintha nem lenne folytonos a koncentrációja, és lassan kapcsolt, lassan indult vissza.
Ezeknek most a nyomát sem látom, pedig nagyon figyelek. Szerintem Flick valami módon kiverte ezeket a rossz szokásokat, ezeket a tötymörgéseket belőle, talán valamiféle tisztaságot adott neki egyértelmű instrukciókkal (Xavinál azért a pozíciós játék nagyon komplex volt), vagy fene tudja, sokkal céltudatosabb az egész játéka, mint amit én kb valaha láttam tőle, végig koncentráltnak tűnik. És kőkemény, védekezésben pláne teljesen más, mint tavaly akár a sérülése előtt volt. Sosem néztem volna ezt ki belőle, A Flick magic nála is működött, maradjon így, és akár klasszis "új igazolásunk" is lehet. Megint abszolút kulcsfigura volt. Remélem beverekedte magát a kezdőbe, megérdemli, és épp jókor jönne, Casado nagyon elfáradt szerintem.
Ha mégis el akarnánk majd adni akár a fizuja, akár hosszabbítás hiánya miatt, ha így folytatná (adja az ég), akkor a piaci értéke elég szépen felkúszna. 3-4 hete még 0 euróért is nehezen lehetett volna elsózni bárkire, annyira rémisztő volt.
Ráadásul ha ilyen formában tolja, válasz lehet arra a kritikára, ami a sok hasonló profilú középpályánkat éri, na ő mindenképp más. Működni tud brutálisan a 4 spanyol közül 3 is, de néhány esetben meg nem.
Szóval szerintem az elmúlt pár meccsen konkrétan jobb, ideillőbb, modernebb játékot láttam tőle stílusra, mint az ittléte alatt bármikor. Egy percig sem éreztem azt, mint évek óta sokszor, hogy akár akkor is, amikor jó meccseket hozott, azt úgy ország az országban tette, nem volt igazán jó kémia a csapattársakkal. Itt most meccsek óta abszolút ideillőnek találtam.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.02.03. 00:39:51-kor.
- bence0330
Ezzel nem is vitáznék (bár ugye pont Pedrit váltotta, szóval ezt sem mondanám teljesen evidensnek), de legalábbis megőrizte vele a csapat a magas színvonalt, amit a magas szintű kezdőink sztenderdként felállítottak. Nem is azt írtam, hogy valami übervilágklasszis szintet hozott, hanem hogy remek meccseket. És szerintem a hiba nélkül, jól, viszonylag komoly hatással lejátszott meccsek simán a "remek" szó alá esnek. A szélsőség nála inkább abban volt, mennyire rossz volt korábban.
Legalább olyan jól néztek ki a meccsek vele a pályán, néhol igazából inkább jobban. Az utolsó két meccset megnézve egészen döbbenetes a stat, 120 perc alatt 11-2, amíg pályán volt. Hogy nem volt gyengébb, mint kb bárki, az tuti. Láttuk korábbról, milyen az, mikor beáll és vége a dalnak. Na onnan a kontraszt.
Szerintem a sok kritika után bőven megérdemli, hogy pár tényleg remekül lejátszott meccsre azt írjam, "remek".

Ha nem játszik, akkor is lehozzuk nélküle ezeket a mérkőzéseket, mert nem ő miatta volt ilyen jó a csapat. Egy Pedri, Yamal, Raphinha IM stb. hiányát sokkal jobban megérezte volna a játékunk, mint az ő hiányát. Lehet csűrni-csavarni a szavakat, az utolsó meccsen kívűl semmit nem tett hozzá a jó játékunkhoz.
- bence0330
Szárnyalást azért nem is írtam, azt ások költötték hozzá, de remek meccseket hozott, hiba nélkül teljesen. A Bilbao volt nála pont az utolsó meccs, ahol bűnrossz volt, szerintem elvettek tőlük kamuból egy gólt az ő "gólpasszából", elég nagy mázlink volt. Na ahhoz képest, amikor megint pár perc alatt majdnem sikerült megnehezítenie a meccsünket, jött az utolsó 4 meccs, amiről írtam. (A Benfica-Barcára nem tudom, miért kapott ilyen alacsonyat, általában a kp-s van a legjobban aluértékelve a statban, alatta 1 gólt kaptunk, előtte hármat, addig és az egy szem Di Maria zicceren kívül (ami a túloldalon futott le), nem sok közük volt a meccshez már, sokkal jobban kontrollálzuk a középpályát, aminek ő is része volt. A támadásainkat is szépen szőtte. 1-3 volt előttem 5-4 utána, 1-3 és 4-1 a pre és post DJ szakasz eredménye. Nyilván nem kizárólag miatta, de komoly súlya volt a pályán akkor, és komoly szerepe ebben. Ez év vége felé rendre fordítva volt, asszem egyszer kigyűjtöttem valami statot, hogy szinte csak akkor kaptunk meccsekig gólokat, mikor a pályán volt, pedig túl sokat nem volt a pályán. Azokban a hetekben, mikor pl. az a Celta meccs is volt, és ő minden gólunknál sétálgatott valahol a félpályán, ha épp nem ő adta el a labdát.Sonoma írta: ↑2025.01.28. 12:43:09Nem vagyok nagy statisztikai guru, de legyen. Nézzük az idei (januári) mérkőzéseket.
1.Barbastro-Barcelona 0-4.
De Jong 6.6-os osztályzatot kapott, amivel a leggyengébb lett a kezdőben, még a cserék is magasabbat kaptak.
2. A. Bilbao-Barcelona 0-2.
Csere és mindenkinél rosszabbat kapott. 6.0 osztályzat.
3. R. Madrid-Barcelona 2-5.
Nem játszott.
4. Barcelona-Betis 5-1.
Három ember kapott rosszabbat nála a kezdőből, a cseréknél 2 jobbat, 3 rosszabbat kapott hozzá képest. 7.2
5. Getafe-Barcelona 1-1.
Négy játékos kapott rosszabbat nála+ egy csere. 7.2
6. Benfica-Barcelona 4-5.
Csereként jött be, a cseréket is beszámítva két játékos kapott gyengébbet nála. 6.5
7. Barcelona-Valencia 7-1.
Itt a legjobbak között volt, csak 3 játékost pontoztak jobbnak nála minimálisan+ F. L. kiemelve. 7.9
Nem látom azt a szárnyalást a statisztikákban sem, amiről te beszélsz.
A többiekhez mérve még mindig a gyengébb játékosokhoz tartozik. Nincsenek szélsőségek a játékában, mindössze egy ( nálam jelenleg) jó meccs, egy a taktikáját nagyon benéző csapat ellen.
Szóval várjunk még a dicsérettel a formajavulásával kapcsolatban. Az Atalanta ellen bizonyíthat.
De oké, fogadjuk el, ez volt a legalacsonyabb pontszáma a sorban 7,2 7,2 6,5 7,9
Az előtte lévő pontszámokhoz (alapvetően nem pontszámokból hoznám a kontrasztot, hanem szemre, érzésre, csak a számok is elég jól alátámasztják, ezt csak érvként hoztam, alapvetően kizárólag akkor nézek statot, ha egy vitában érvként akarom használni) képest nagy a kontraszt igenis, főleg középpályásként ezek elég magas számok, és mindegyik teljesítmény hiba nélküli volt. Előtte meg ilyen Bilbao szintű meccseket hozott rendre, vissza lehet nézni az élőt, vagy 5 ember hördült fel egyszerre, mikor beállni készült, hogy kb akkor buktuk is a meccset. És nem is alaptalanul, több meccse volt, ahol elég volt 10 perc neki ahhoz, hogy szétessen/majdnem szétessen az egész (védekezésünk).
Ha ehhez képest nem nagy kontraszt a sorozatban hiba nélkül, meghatározó játékkal lehozott meccsek, akkor nem tudom, mit lehet kontrasztosnak nevezni.
Erre, hogy meccsek mentek el rajta sorban, nem emlékszem, és nem is hiszem, hogy így lett volna, a meccseket 14-15 ember nyeri meg vagy veszíti el.
Frenkie-t a hosszú kihagyás után, akárcsak Gavit, fokozatosan hozták játékba, a valenciai meccsig egy-egy félidő volt a legtöbb, amennyit a bajnokságban kapott. (A kupában és a holland válogatottban hosszabb ideig volt pályán.)
Nem vitatom, hogy vannak rendkívüli fizikumú emberek, akik egy féléves kihagyás után már az első meccsen rögtön csúcsformában játszanak, de Frenkie, akárcsak Gavi vagy Pedri, nem ilyen, lassúbb ütemű volt a visszajövetele, ennek eredménye a lassan, de mégis javuló formája. Több időre volt szüksége, ami több türelmet igényelt volna a szurkolóktól is.
Nem vagyok nagy statisztikai guru, de legyen. Nézzük az idei (januári) mérkőzéseket.bence0330 írta: ↑2025.01.28. 09:01:41Nem írtam, hogy az egekben szárnyal (ha már túlzásokról beszélünk), de igenis remek meccseket hoz le. Akkor hazudjak? Frenkie remekelt a Celta féle meccseken, most meg gyenge? Vagy mindkettő szakaszban ugyanúgy teljesített? Vagy csak hangyányit jobb most, mint amikor 10 percek alatt 2-3 hibákat hozott össze? Szélsőségeken mozgott maga a játékos is. Elég extrém szélsőségeken.
Maradok akkor komolytalan szurkoló, ez van.De tartom, és cáfold meg, ha tudod: akkor bűngyenge volt, meccsek mentek el rajta sorban, most meg remekül focizott. Statisztikai oldalak és egyéb objektív tényezők is ezt fogják mondani, ha megnézet az akkori meccseket, 6 körüli-alatti értékeléseket kapott, ami ezen a szinten rettenetes, vagy a legrosszabb pontszám az övé, vagy bottom 2-3, stabilan. Most meg 7 felettieket, tegnapelőtt 8-hoz tendált, meccsek óta rendre a legjobbak között van, magas számmal. Ez pont akkora szélsőség, mint aminek írtam. 1-2 hónap alatt a csapat leggyengébb játékosából lett egy... ha nem is a legjobb, de jobbak között játszó. A fociban leginkább objektívnek számítható mérések ezt megerősítik, a stat továbbra sem minden, de kb szemre is így nézett ki, és jó érv a szélsősége mellett.
1.Barbastro-Barcelona 0-4.
De Jong 6.6-os osztályzatot kapott, amivel a leggyengébb lett a kezdőben, még a cserék is magasabbat kaptak.
2. A. Bilbao-Barcelona 0-2.
Csere és mindenkinél rosszabbat kapott. 6.0 osztályzat.
3. R. Madrid-Barcelona 2-5.
Nem játszott.
4. Barcelona-Betis 5-1.
Három ember kapott rosszabbat nála a kezdőből, a cseréknél 2 jobbat, 3 rosszabbat kapott hozzá képest. 7.2
5. Getafe-Barcelona 1-1.
Négy játékos kapott rosszabbat nála+ egy csere. 7.2
6. Benfica-Barcelona 4-5.
Csereként jött be, a cseréket is beszámítva két játékos kapott gyengébbet nála. 6.5
7. Barcelona-Valencia 7-1.
Itt a legjobbak között volt, csak 3 játékost pontoztak jobbnak nála minimálisan+ F. L. kiemelve. 7.9
Nem látom azt a szárnyalást a statisztikákban sem, amiről te beszélsz.
A többiekhez mérve még mindig a gyengébb játékosokhoz tartozik. Nincsenek szélsőségek a játékában, mindössze egy ( nálam jelenleg) jó meccs, egy a taktikáját nagyon benéző csapat ellen.
Szóval várjunk még a dicsérettel a formajavulásával kapcsolatban. Az Atalanta ellen bizonyíthat.
- bence0330
Tiszta sor, meccseken belül viszont lehet kutyaütő is és remek teljesítményt hozó is. Remélem összeért a nézetek közti különbség.Troym írta: ↑2025.01.28. 10:46:09Annyi az "érvem", hogy sem nem kutyaütő játékos, sem világklasszis. A csapat tagja, be lehet tenni, ennyi.
Az egy másik gondolatom akart lenni, hogy nem annyira egyértelmű az sem, hogy miért írod hogy hetek óta olyan jól játszik, mert az is kérdéses. A Valencia ellen jó volt, a Benfica ellen közepes és nem egyértelmű a formája milyen is pontosan, mind a 2 meccs elég fals képet ad, én várnék mielőtt azt mondjuk milyen jó formában van.

Valencia-Benfica, és a Betist tegyük hozzá, ahol szintén remek meccset hozott. Ez azért már szerintem kezd minta lenni. Jelenleg jó formában van, hogy ez most stabilan kitart, ezzel várnék. Szeritntem ez is ugyanúgy szemantika/nézőpontbeli különbség, mint a másik. Pl. hogy mit ért az ember jó forma alatt, milyen hosszú ideig kell azt hoznia, hogy annak hívjuk. Nálam pár meccsen mutatot teljtesítmény már jó forma, nekem ez alapvetően jobban az adott pillanatra vonatkozik, mint nálad, csak nyilván mást jelent a stablitása, hogy tart ki. Nálad a forma alighanem hosszabb távú dolog. Szerintem mindkettő teljesen valid.
Annyi az "érvem", hogy sem nem kutyaütő játékos, sem világklasszis. A csapat tagja, be lehet tenni, ennyi.
Az egy másik gondolatom akart lenni, hogy nem annyira egyértelmű az sem, hogy miért írod hogy hetek óta olyan jól játszik, mert az is kérdéses. A Valencia ellen jó volt, a Benfica ellen közepes és nem egyértelmű a formája milyen is pontosan, mind a 2 meccs elég fals képet ad, én várnék mielőtt azt mondjuk milyen jó formában van.
- bence0330
Teljesen egyetértek, csak most egy az egyben azzal érveltél, ami ellen tetted eddig, vagyis amivel én érveltem a meccsre vonatkozó véleménnyel.Troym írta: ↑2025.01.28. 10:17:07Neked is ugyanazt tudom írni, mint fenn Andriskának. Nem jobb általánosságban, mint Casado és Gavi, hanem jobb volt a BL meccsen, mint a nagyon gyengén játszó Gavi és Casado, szerintem baromira nem ugyanazt jelenti.
Ha te 161 cm magas vagy, én meg 162, akkor még nem vagyok magas, csak nálad magasabb.
Szóval mi ez, ha nem jó? Közepes.
Amúgy én az előbb sem úgy értettem, hogy jobb náluk, hanem úgy, hogy azért ha meccsen belül jobb tudsz lenni ennél a kettőnél, és stbilizálni tudod a középpályát egy ilyen meccsen hiba nélkül, özönvízben (mert itt aztán minden bakit meg lehetett magyarázni, tényleg durvák voltak a körülmények), az igenis remek teljesítmény, nem csak egy közepes. A közepesek aznak Gaviék voltak. Frenkie nem "egy centivel volt magasabb" aznap.
Nem BL meccseket, hanem az előző BL meccset írtam.Andrsika írta: ↑2025.01.28. 10:01:03Azért ezt nem mondanám, h bl meccseken nem volt jó.. ahogy bejött jobb lett a kp-nk és ez részben neki is köszönhető, tehát nekem jó volt, de ugye szokás őt kicsinyíteni meg belemagyarázni.
Ő egy normális edzővel egy normális “ csapatban” akár klasszis is lehetett volna..
Nekem az látszott, hogy egy teljesen súlytalan Casadonál és egy talán szezon leggyengébb teljesítményét hozó Gavinál jobb, de ő sem jó.
Most lecsekkoltam mennyire volt a megélésem objektív a statisztikus guru szerint:
Volt 1 db szerelése, 1 db lövése, 5 perccel a pályára lépése után is kaptunk gólt és 6.35re értékelték. Ehhez képest Gavi 6.0, Casado 6.3 értékelést kapott, tehát valahol a számok is igazolják, hogy nagyon gyengén nyomták a kezdők, így jónak érződött a játéka, tényleg kicsit stabilabb lett a csapat, de önmagában Frenkie nem volt az.
Tudom, ő szuperklasszis lehetett volna, az edzők a hibásak, ahogy Dembele is aranylabdás szint stb, de nem lett az.
Most sem az.
Használható játékos ebben a csapatban, ennyi.
Rengeteg játékosról gondolják fiatalon, hogy ilyenolyan szuperklasszis lesz, de nem mindenki lesz.
Neked is ugyanazt tudom írni, mint fenn Andriskának. Nem jobb általánosságban, mint Casado és Gavi, hanem jobb volt a BL meccsen, mint a nagyon gyengén játszó Gavi és Casado, szerintem baromira nem ugyanazt jelenti.bence0330 írta: ↑2025.01.27. 22:47:18"Csak jobb, mint Casado és Gavi..."
Azért ez mi, ha nem jó?És a Benfica aztán tényleg nem egy kutyaütő csapat. Szerintem simán kézben tartotta a középpályát nehéz szituban előre-hátra is. A Betis ellen is remekelt, kezdőként, és az is elég jól sikerült meccs volt.
Ha te 161 cm magas vagy, én meg 162, akkor még nem vagyok magas, csak nálad magasabb.
Szóval mi ez, ha nem jó? Közepes.
Troym írta: ↑2025.01.27. 22:17:32Nekem a meccsértékelés azt jelenti, hogy "jól játszik", "béna volt", "fáradt" stb.
Az, hogy valaki klasszis, középszer, kutyaütő stb meg egy általános vélemény róla.
Amúgy nem, nem játszik jól 2 hete. A BL meccsen nem volt jó, csak jobb, mint Casado és Gavi, de önmagában nézve amúgy közepesen játszott. De a meccsképen nyilván változtatott, ha 2 elég gyengén játszó játékos helyére beteszel olyanokat, akik legalább közepesen játszanak.
Azért ezt nem mondanám, h bl meccseken nem volt jó.. ahogy bejött jobb lett a kp-nk és ez részben neki is köszönhető, tehát nekem jó volt, de ugye szokás őt kicsinyíteni meg belemagyarázni. Ő egy normális edzővel egy normális “ csapatban” akár klasszis is lehetett volna..
- bence0330
Nem írtam, hogy az egekben szárnyal (ha már túlzásokról beszélünk), de igenis remek meccseket hoz le. Akkor hazudjak? Frenkie remekelt a Celta féle meccseken, most meg gyenge? Vagy mindkettő szakaszban ugyanúgy teljesített? Vagy csak hangyányit jobb most, mint amikor 10 percek alatt 2-3 hibákat hozott össze? Szélsőségeken mozgott maga a játékos is. Elég extrém szélsőségeken.brazilfan írta: ↑2025.01.28. 08:57:24Dicséretes, hogy PRÓBÁLSZ igazságos lenni, de nem mindig látszik az eredménye. Szerintem komoly szurkoló ne írjon olyat a csapat játékosáról, hogy bűn gyenge, meg kártékony, mert eltelik két hét, és ugyanaz a játékos már az egekben szárnyal, szerintem ebben nincs következetesség, mindkét szélső érték indokolatlanul túlzó.
Maradok akkor komolytalan szurkoló, ez van.

Ugyanazt tudom mondani, mint Troym-nek. Szerintem a következetesség abban van, hogy az adott meccsét (egy meccs kevésbé érdekel, inkább adott hetek formáját) értékelem. Meccsekben ha nem így tennénk, akkor mindegyik mérkőzés 2,81-1,14 lenne, és nem írhatnám le, hogy egy időben csak döntetlenek meg vereségek jöttek, más időszakban meg hoztuk a mészárlós győzelmeket. Ami elég vicces lenne. Szerintem játékos egyéni teljesítményében is, nyilván az egy fokkal szubjektívebb, de a szélsőségek pont ugyanígy megvannak. Ugyanúgy mondhatom, hogy hótt gyenge volt a csapat xy pár meccsen, aztán elképesztően jó a másik xy meccseken, ilyen esetben nyilván a hótt gyenge meccsek nem azt jelentik, hogy a csapat hóttgyenge általánosságban, egy ilyen értékelésnél tök máshogy fogalmaznék. De akkor épp azok voltak.
Arról nem is beszélve, hogy rendre odaírtam, hogy nyilván sokkal jobb játékos annál, amit látunk, azt is leírtam, hogy nem kétlem, hogy feljavul, leginkább csak azt, hogy amikor feljavul, akkor mennyire lesz jó, mennyire maradnak meg azok a gyengeségei, amik sérülés előtt is megvoltak neki. Ezt nem láttam bele (nem voltam vele egyedül, finoman szólva), de asszem az, hogy nem láttam bele, hogy jobb lesz, mint a jobb formájában volt, nem egy elvakult vélemény, hanem inkább racionális, ettől még tévedhetek, és örülök neki, ha igen. Illetve rotációnak a kifejezetten jó, de hiányos Frenkie is remek, csak ilyen nagyon agresszív csapatok ellen mellőzzük, de akkor meg ott vannak a többiek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bence0330 2025.01.28. 10:01:39-kor.
Dicséretes, hogy PRÓBÁLSZ igazságos lenni, de nem mindig látszik az eredménye. Szerintem komoly szurkoló ne írjon olyat a csapat játékosáról, hogy bűn gyenge, meg kártékony, mert eltelik két hét, és ugyanaz a játékos már az egekben szárnyal, szerintem ebben nincs következetesség, mindkét szélső érték indokolatlanul túlzó.
- davi10
- Llegenda del Barça
Tehát mostmár nem csak az a baj, hogy belement a klub átütemezési ajánlatába, hanem le is kellett volna mondania a fizetéséről. Belement a klub által javasolt átütemezésbe, ezzel leszarva a klub helyzetét.Zsoma írta: ↑2025.01.27. 22:18:13És aki itt azt emlegeti, hogy boszorkányüldözés volt: nem, az alapfizetése nincs összhangban a csapat számára jelentett értékekkel és erre jön rá a covidról elhalasztott fizetés, amiről nem lemondott, csak átütemezte, leszarva a klub akkori helyzetét (üres stadionok, bezuhant bevétel).
Le kellett volna mondania róla, ahogy lemondott Messi, Busi és mindenki más az akkori keretből...
Gondolom jövőre már az is baj lesz, ha neadjisten fizetést fog kapni az esetleges új szerződése szerint.

"A Futball nyer, ha a Barca nyer"
"Ez a két szín, zöld és fehér minden másnál többet ér
Hát indulj és bátran énekelj velünk egy dalt a Fradiért"