Pep: „Több ambíció kell a kapu elõtt”

Hamarabb le kell zárni a meccseket | Nem érdekli a Madrid eredménye

Alapvetõen elégedetten, ezen felül viszont eléggé kritikusan nyilatkozott a bilbaói gyõztes mérkõzés (1-3) több aspektusát is tekintve Josep Guardiola, az FC Barcelona vezetõedzõje. A katalán tréner figyelmeztette együttesét, hogy hamarabb le kell zárni a mérkõzéseket, hiszen nem tudja, mi lett volna a forgatókönyv, ha Javi Martinez lövése nem a kapufán csattan… Guardiola nem foglalkozott a Madriddal, véleményt formált Iniesta kifütyülésérõl, Villa kiállításával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy ilyet nem szeretne többet látni.

„Nagyobb elszántságot, több ambíciót kell mutatnunk, ha odakerülünk a kapu elé, és gólt kell szereznünk. Akármikor teremtünk lehetõséget, azt ki kell használni” – hangzott el a találkozó fõ tanulsága Guardiola szájából a bilbaói siker után, és annak ellenére, hogy a játéknak természetesen örült a katalán mester, ezeket a figyelmetlenségeket nagyon gyorsan el kell hagynia a csapatnak.

A Real Madrid szombaton este 0-0-s döntetlent játszott a Levante ellen idegenben, így a Barça megelõzte az õsi riválisát, Pep ellenben nem foglalkozik ezzel a ténnyel, mivel „ez csak egy anekdota. A pontokat, és ezáltal a bajnoki címet is csak a pályán lehet megszerezni, ergo a mérkõzéseken kell bizonyítanunk, nem egyéb területeken.” Guardiola arra a kérdésre, hogy mit gondol csapata nehézségeirõl a második félidõ elején, elmondta, hogy „nem tudom, mi történt volna, ha Javi Martinez lövése bemegy, és nem a kapufán csattan…”

Amint az ismeretes, David Villát kiállította a játékvezetõ ütés miatt, mely következtében akár több meccses eltiltás sem kizárt az asztúriai csatárnak, noha errõl csak a késõbbiekben dönt majd a Spanyol Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága. Pep mindenesetre leszögezte, hogy nagyon nem tetszett neki ez a jelenet. 

„Olyan gyorsan történt ez a szituáció, hogy nem tudok állást foglalni, meg kell néznem a visszajátszásokat. Ami ebbõl az egészbõl minket illet, nem szeretnék több ilyet látni” – mondta, Iniesta kifütyülésérõl pedig úgy nyilatkozott, hogy „ez nem számít. A szurkolóknak megvan a joguk a véleménynyilvánításra, hiszen megvették a belépõjüket, így buzdíthatnak vagy akár ki is fütyülhetnek. Ezt nem kell felfújni, a spanyol futball ismeri Iniesta viselkedésmódját.”