Megszenvedve is reváns a Hérculesen: 0-3

A gyenge játék ellenére is gyõzelem | Továbbra is hibátlan idegenbeli mérleg

Revánsot vett a Barcelona a Hérculesen, s 0-3-ra legyõzte idegenben az alicantei együttest Pedro góljával, illetve Messi duplájával. A végeredmény ellenére azonban korántsem futballozott jól a listavezetõ, dekoncentráltság és pontatlanság jellemezte a csapatot, amely azonban így is gyõzelmet aratott. Az elsõ félidõ végén Pedro törte meg a jeget, és végre gólt szerzett az újonc ellen, majd a második játékrész végén a formán kívül játszó Messi kétszer is eredményes volt. A Barça újabb gyõzelmet aratott a Ligában, így továbbra is veretlen idegenben az idei szezonban.

Beállította a Madrid rekordját a Barcelona

Nem történt meglepetés, és a lehetõ legerõsebb kezdõcsapatát küldte harcba Alicantéban Josep Guardiola. Puyol hiányában ismét Abidal kezdett a védelem közepén, illetve sérülése után Dani Alves is visszatért a jobb oldalra.

Ahogy azt megszokhattuk, rögvest támadólag lépett fel a katalán együttes, melynek következtében a 8. és a 11. percben is Messi veszélyeztetett két lövéssel, majd nem sokkal késõbb Pedro próbálkozhatott. Ezt követõen azonban hazai helyzetekkel folytatódott a mérkõzés, fõképp Trezeguet lehetõsége volt veszélyes, aki Valdez fejese után került a kapuval szembe.

A Hercules nem játszott alárendelt szerepet, többször remekül járatták a labdát, a katalánok játékából pedig hiányzott a lendület, figyelmetlenek voltak, így gyakorlatilag igazán nagy gólhelyzetet sem tudtak kialakítani.

Ennek ellenére váratlanul megszületett a Barcelona vezetõ gólja: a 43. percben Xavi látta meg a jobb oldalon az üresen érkezõ Pedrót, aki kiszorított helyzetbõl ugyan, de pontosan célozta meg a rövid alsó sarkot, Calatayud pedig tehetetlen volt. 0-1, nagyon fontos gólt szerzett a bajnok.

Remek pillanatban szerezte meg a vezetést a Barcelona, hiszen még a félidõ elõtt jártunk, így a katalán csapatnak a vezetés tudatában nem kellett idegesen pályára lépnie a második félidõben.

A második játékrész elsõ perceiben kisebb fölényt alakított ki a Hercules, az 55. percben például Valdez lõhetett szabadon a tizenhatosról, ám Valdés biztosan fogta a gyengén meglõtt labdát. A 63. percben gólnak örülhetett a Barcelona, ám az újabb Pedro találatot les címén – teljesen jogosan – annulálta a játékvezetõ. Öt perccel késõbb Busquets passzolta fel Messinek a labdát, aki tökéletesen vette át azt, majd lõtt, ám a játékszer elsuhant a kapufa mellett.

Ezt követõen ugyan többnyire a Barcelona térfelén folyt a játék, ám a pontatlanság végett továbbra sem tudott helyzetet kialakítani Guardiola csapata. A csereként beálló Farinós eközben 10 perc alatt összegyûjtött két sárga lapot, így idõ elõtt mehetett zuhanyozni.

A Barcelona végül nem 0-1-re nyerte meg a mérkõzést. A 87. percben Messi húzta el a teljes hazai védõfal elõtt a labdát, majd lõtt a hosszú sarokba: kapufás gól, eldöntötte a mérkõzést a katalán együttes! Egy percre rá újabb Messi gólt láthatott az alicantei közönség: Alves robogott a jobb szélen, majd centerezett az üresen érkezõ argentinhoz, aki könnyedén gurított az üres kapuba.

A katalán gárda tehát 0-3-ra nyert, ám a végeredmény ellenére korántsem nyújtott meggyõzõ produkciót. A lényeg azonban az újabb 3 pont, és a továbbra is hibátlan idegenbeli mérleg…

Hércules CF – FC Barcelona 0-3 (0-1)
Alicante, Estadio José Rico Pérez
29.500 nézõ
Vezette:
Fernández Borbalán

Hercules: Calatayud, Cortes, Sarr, Sergio Rodriguez ,Peña, Kiko (Cristian, 63’), Fritzler (Farinós, 69’), Abel Aguilar, Tote, Valdez (Portillo, 80’), Trezeguet.

Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Abidal, Maxwell; Xavi (Keita, 88’), Busquets, Iniesta (Afellay, 90’); Pedro, Messi, Villa (Nolito, 88’).

Gólok: Pedro (43’), Messi (87’, 89’).

A mérkõzés legjobbja (az Eurobarca értékelése szerint): Pedro Rodriguez

Kiemelkedõ egyéni teljesítmények nem voltak igazán a mai napon, így választásunk az újonc elleni gólcsendet megtörõ Pedróra esett. A világbajnok szélsõ egyébként is rendkívül aktív volt a mérkõzésen, habár a katalánok támadójátéka ennek ellenére is vérszegény volt.