Pep: „A munka fele még hátravan”

Az edzõ elégedett, de óvatos a 2-1-es elõny ellenére is

Kimérten nyilatkozott a Real Madrid 2-1-es legyõzése után Josep Guardiola, aki szerint ugyan értékes siker a szerdai, de nagy ünneplést nem lehet csapni, miután egy hét múlva következik a visszavágó. A tréner érzékeltette, hogy a Madrid ellen végképp nincs megnyerve még ez a párharc, de ettõl függetlenül gratulált csapatának az eredmény miatt.


„Az a fontos, hogy gólra törõen játszottunk, idegenben nagyon fontos dolog gólt szerezni. Jól tudtunk válaszolni Cristiano találatára. Mindig jó dolog ismét gyõzni, de csak a párharc fele telt csak el egyelõre, és a Madrid mindenre képes. Úgyhogy most pihennünk kell, megyünk Málagára, és aztán jöhet a visszavágó.

Mourinho szokatlan csapata

Amikor Madrid játékosokról beszélünk, akkor az azt is jelenti, hogy mindannyiuknak meg kell ütniük a szintet ahhoz, hogy itt lehessenek. Altintop jó mérkõzést játszott. Szerintem jól futballoztunk, hosszan tudtuk tartani a labdát, el tudtuk kerülni a labdavesztéseket, és jól lezártuk a területeket. Mindenkinek megvan a maga érdeme, de a végeredmény apróságokból alakult ki. Szinte soha nem szerzünk gólt közvetlenül szögletbõl, és most, pont egy olyan csapat ellen sikerült, amelyik erõs ezen a területen. Szeretnék gratulálni Alexisnek is azért, mert különleges tartással játszotta végig a meccset. Fantasztikus volt.

Messi nincs csúcsformában?

Ha valamit nem tehetünk meg, akkor az az, hogy kételkedünk Messiben. Megvan a maga szépsége, részt vesz a küzdelemben, vállalja az egy az egy elleni párharcokat, olyan játékosok ellen, akik fizikálisan borzasztóan erõsek. Ilyen körülmények között nem könnyû megverni a védõket. Leo különleges játékos. Mindig azt gondolod, hogy most már nem fogsz tudni nyerni a Bernabéuban, de a játékosok jönnek, és átérzik a jelentõségét annak, hogy itt játszanak.

A Madriddal most sem foglalkozik

Számunkra mindig megtiszteltetés a Bernabéuba jönni, az egész világ ránk figyel, úgyhogy a tudásunkhoz mérten a legjobban kell teljesítenünk. Holnap pihenünk, készünk a Ligára, ahol a Madridnak öt pont elõnye van. De egy kicsit sem figyelek a Madridra a visszavágó kapcsán, mert minden képességük megvan ahhoz, hogy legyõzzenek téged. Világos, hogy jó sorozatunk van ellenük, de a Madrid bármely szabadrúgásból, szögletbõl vagy Cristiano játékhelyzetébõl képest gólt lõni neked. Négygólos átlaguk van. A munka egyik részét elvégeztük, de még a másik fele hátra van, hogy továbbjussunk.

Pepe megmozdulását nem értékelte

Lehetett látni a televízión keresztül. Én õszintén megmondom, hogy nem láttam.