Pep: „180 perc alapján megérdemeltük”

A tréner csak dicsérte a játékosait, és méltatta a Madridot is

Josep Guardiola gratulált a játékosainak a Real Madrid elleni 2-2-t, illetõleg a kivívott továbbjutást követõen, és elmondása szerint csakis elégedettséggel beszélhet csapata teljesítményérõl. Pep kiemelte, hogy megítélése szerint 180 perc játék után a Barcelona igazságosan jutott az elõdöntõbe, és újfent hangsúlyozta, hogy a Real Madrid ellen elért sikerek értéke óriási.

„Nagyon elégedett vagyok a hozzáállásunkkal, és csak büszke lehetek a játékosaimra. Nem gondolhatjuk azt, hogy a Real Madridot azért gyõzzük le, mert egyszerûen úgy akarjuk. Ezért is tulajdonítunk akkora értéket az ellenük elért gyõzelmeknek. A két meccs alapján nagyon jó párharcunk volt, és a 180 perc alapján megérdemelten jutottunk tovább.”

„Az egyedüli realitás az, hogy egy jó párharcot játszottunk, mind az odavágón, mind a visszavágón jól teljesítettünk. Persze jobban tetszett volna, ha nem dolgoztak volna ki ennyi gólhelyzetet, nem lõnek ennyi gólt, de uraim, a Real Madrid ellen játszottunk, amelyet nagyon nehéz legyõzni.”

A Kupában bármi megtörténhet

„Õk tudták, hogy nincs semmi veszíteni valójuk, így logikus, hogy támadólag léptek föl. A legnehezebb dolog olyasmit védeni, olyasmiért küzdeni a pályán, amit szinte már megnyertél magadnak.”

„A kupa különleges sorozat. Nézzétek meg a Mirandést, kiejtett három elsõ osztályú csapatot, ráadásul mindig két mérkõzésen.”

Mourinhónak joga van nem gratulálni

„Nagyon jó meccset játszottak. A kollégámnak minden joga megvan ahhoz, hogy ne gratuláljon nekünk, de szerintem a Bernabéuban elért gyõzelmünk után megtette, amit köszönök.”

Két éve jobban megszenvedte a sevillai bajnokit

Egy újságíró megkérdezte Guardiolát, hogy most, vagy a szûk két évvel ezelõtti Sevilla – Barcelona bajnokin történteket viselte nehezebben.

„Nem, jobban szenvedtem Sevillában akkor. 3-0-ra vezettünk, és 2-3-ra feljöttek. Ha ott döntetlent játszottunk volna, elveszítettük volna a Ligát.”