Messi megúszta egy zúzódással

Éjszaka elvégezték a vizsgálatokat | Szalagok nem sérültek

Az ijedtség nagyobb volt a bajnál. Lionel Messi megúszta komolyabb sérülés nélkül a szerda estét.  Már az elsõ vizsgálatok alapján sem tûnt komolynak Leo Messi sérülése, amit az argentin támadó a Benfica elleni (0-0) mérkõzés 84. percben szenvedett el Arturral, a vendégek kapusával való ütközése után, és késõbb ez bizonyítást is nyert. A szerdán késõn este és csütörtökön hajnalban elvégzett tesztek alapján csak egy zúzódást szenvedett a bal térdén, ami csak csontot érint, a szalagok egyáltalán nem sérültek.

Minden bizonnyal a katalán együttesért szorító szurkolók mindegyike komolyan aggódni kezdett Messi állapotát illetõen, hiszen az argentin támadó a Pep-éra kezdete óta alig volt sérült, hordágyon pedig már nagyon hosszú idõ óta nem láthattuk. A dél-amerikai csatár éppen elhúzta a labdát a vendégek kapusa mellett, amikor vélhetõen összekoccant a térde a Benfica hálóõrének azonos testrészével. Az eset után a gyepszõnyegen maradt, és végül hordágyon vitték le a pályáról.

Ennek tudatában sokkhatásként érte a Camp Nou és a televíziók közönségét, amikor Messi a gyepen maradt az Arturral való ütközés után. Logikus lehetett szalagsérülésre gyanakodni, ám szerencsére bebizonyosodott, hogy Messinek nincs komoly baja, és akár már a hétvégi, Betis elleni bajnokin is játszhat, ha a zúzódásából gyorsan gyógyul.