Piqué: „Talán mégsem vagyunk olyan jók”

A játékosok egyetértettek: sem a bíró, sem a gyep nem lehet kifogás

Az FC Barcelona játékosai ugyan nem értettek egyet a játékvezetõ döntéseivel, és nem dicsérték a San Siro stadion gyepszõnyegét sem, de amellett határozottan kiálltak, hogy ezek nem lehetnek kifogások. Mindannyian elismerték, hogy nem voltak eléggé jók szerda este, nem alakítottak ki elég lehetõséget a gólszerzésre, így megérdemelt a vereségük. Ennek ellenére Piqué, Cesc, Iniesta, Puyol és Pedro is eltökéltnek mutatkoztak abban, hogy a visszavágón megfordítsák az eredményt, és a negyeddöntõbe kvalifikálják magukat. 

Piqué: 

„A játékvezetõk is hibázhatnak néha, ez nem lehet kifogás, mint ahogy a gyepszõnyeg állapota sem. Tudtuk, hogy a Milan egy nagy klub. Ismétlem: nem lehetnek kifogások.”

Nagyon rossz eredményt értünk el. Javulnunk kell, tanulnunk kell ebbõl, és várnunk a Camp Nouban esedékes visszavágóra. A klubért, és a csapatunkért mindent bele kell adnunk.”

Úgy érkeztünk a párharcba, mint a favoritok, ám úgy néz ki, talán mégsem vagyunk ennyire jók. Ha a visszavágón nem a legjobbunkat adjuk, kiesünk.”

Puyol: 

„Sokkal jobban szenvedtünk, mint általában, taktikailag pedig rendkívül felkészült a Milan. Nem tudtunk könnyedén játszani, most pedig már nem tudunk ezen változtatni. Fel kell állnunk ebbõl a vereségbõl, és elõre kell tekintenünk. Egyértelmû, hogy ez óriási kudarc, de mint mondtam, fel kell állnunk a padlóról.”

Hiába mondták kívülrõl, hogy mi vagyunk az esélyesek, mi tisztában voltunk a Milan erejével. Most nem muszáj ezt elhinni, de a külsõ hangokat nem tudjuk kontrollálni. Mélyen védekeztek, és gyorsan támadtak, ez vár ránk a Camp Nouban is. Nem igazságos az eredmény, de ez a futball, volt két lehetõségük és kihasználták õket.”

Bízunk magunkban, gyorsabban kell járatnunk a labdát és sokat kell mozognunk. A Camp Nou mellettünk lesz, meg fogjuk próbálni a fordítást.”

Cesc:

„Nem alakítottunk ki helyzeteket, a Milan erõs volt mind mentálisan, mind szerkezetileg, ráadásul a kontráikkal rengeteg veszélyt okoztak nekünk.”

„A játékvezetõ és a gyepszõnyeg nem lehetnek kifogások. Fejlõdnünk kell, sokat javulni. Ezen a vereségen már nem tudunk változtatni.”

„A visszavágón a legjobb állapotban kell lennünk. Már 25 esztendeje vagyok pártoló tag, és ugyan socióként nem tennék egy eurót sem a továbbjutásunkra egy ilyen eredmény után, ám ennek a csapatnak a tagjaként csakis erre tudok fogadni. Mindent meg fogunk próbálni.”

Iniesta: 

„Az eredmény rossz, ez mindig megtörténhet veled, ha nem játszol a megfelelõ szinten.”

Ez a vereség nem egy apró részlet függvénye. Nem voltak lehetõségeink, a Milan nem engedett kibontakozni minket. Ennek ellenére nem kell más jelentést adni az eredménynek, mint ami valójában. Magabiztosnak kell lennünk azt illetõen, hogy a visszavágón meg tudjuk fordítani a párharcot.”

A gyep szörnyû volt, de ez nem lehet kifogás. A visszavágó már egy másik történet lesz.”

Pedro:

„Nagyon rossz mérkõzés volt, a Milan olyan jól játszott, hogy nem engedte felvenni számunkra a ritmust, nem tudtuk játszani a saját játékunkat. Nagyon együtt voltak és jól védekeztek. Most már csakis a visszavágóra tekintünk elõre, ahol sokkal, de sokkal több lehetõséget kell majd kreálnunk. A Milan ugyanígy fog játszani, nekünk kell váltani, és jobban futballozni.”

Mexes elsodort hátulról, amikor egyedül voltam, az elsõ góljuk elõtt Zapata egyértelmûen kezezett. A játékvezetõ ráadásul azt sem engedte, hogy beszéljünk hozzá. Próbáltuk játszani a saját játékunkat, megpróbáltuk, de nem sikerült.”