Eldördült a startpisztoly

Megvoltak az orvosi vizsgálatok | Thiago elköszönt a csapattársaitól

Hétfõn reggel elkezdte a felkészülést a soron következõ szezonra az FC Barcelona, a reggeli óráktól kezdve folytak az orvosi vizsgálatok, amelyeket keddtõl napi két edzés vált fel. A keret nagy része már munkába áll most, a Konföderációs Kupán szerepelt játékosok pedig július 29-én csatlakoznak. Hétfõn még beköszönt a Ciutat Esportivába Thiago Alcántara is, aki a hétvégén a Bayern München játékosa lett 25 millió euróért.

Hétfõn összesen 15 futballista esett át a vizsgálatokon Sant Joan Despíben, õk a következõek voltak: Afellay, Puyol, Cuenca, Pinto, Oier Olazabal, Montoya, Marc Bartra, Mascherano, Adriano, Song, S. Roberto, Dos Santos, Messi, Tello és Alexis.

Illik fölhívni a figyelmet Cuencára és Afellayra, õk minden bizonnyal nem maradnak a csapat keretében, és egy másik klubnál töltik a következõ idényt, de ez ugyanígy esélyes Dos Santos esetében is.

Voltak vér és vizeletvizsgálatok, ultrahang vizsgálatok, terheléses szívvizsgálat, az izomzat vizsgálatai, de azt is nézték az orvosok, hogy ki miként táplálkozott az elmúlt idõszakban. Holnaptól már az edzéseké a fõszerep. A nyári meleg miatt az edzéseket reggel 9:00-kor és este 19:00-kor tartják az edzõközpontban.

Thiago elbúcsúzott

Reggel 9:30-kor tiszteletét tette az edzõközpontban Thiago Alcántara is, aki nyolc évet töltött a klubnál, de miután több játéklehetõségre vágyik, most a Bayern Münchenben próbál szerencsét. A futballista ma elköszönt a jelenlévõ csapattársaitól és az edzõi csapat tagjaitól, akikkel hamarosan, egészen pontosan már jövõ szerdán találkozni fog. Július 24-én rendezik meg ugyanis a Bayern és a Barcelona részvételével az Uli Hoeneß Kupát Münchenben, amin már minden bizonnyal Thiago is részt vesz a bajorok játékosaként.