Neymar utazik Gdanskba, Xaviék nem

Hétfõ este már mindenki edzett | Martino nem utazik Lengyelországba

Kedden újabb barátságos elõkészületi meccs vár a Barcelonára, az a találkozó, amit a Lechia Gdansk ellen játszott volna le az együttes még másfél héttel ezelõtt, de Tito Vilanova betegsége miatt halasztásra került sor. A keret ettõl függetlenül nem lesz sokkal bõvebb, az eddigi csapathoz csak Neymar csatlakozik a felnõtt együttesbõl, a fiataloknál pedig Bagnack váltja Quintillát.

A Barcelona így 12 felnõtt csapathoz tartozó játékossal és 11 fiatallal vág neki a lengyelországi kitérõnek, ami rövid lesz, tekintve hogy pénteken már a Santos elleni találkozó következik a Camp Nouban.

Az jókora meglepetésnek számít, hogy Neymar egy edzés után bekerült az utazó keretbe, a többi Konföderációs Kupán szerepelt futballista nem is utazik, õk maradnak Barcelonában és kedden két edzésük lesz.

Hétfõn este már a teljes keret edzett a Ciutat Esportivában, a foglalkozást Tata Martino tartotta, aki érdekes módon most marad Barcelonában azokkal a játékosokkal, akik csak most kezdték meg a felkészülést. A gdanski találkozón is Jordi Roura irányítja majd a csapatot.

A Gdanskba utazó keret a következõ: Pinto, Oier, Montoya, Bartra, Adriano, Song, Sergi Roberto, Dos Santos, Messi, Tello, Neymar, Alexis, Sergi Gómez, Planas, Juan Román, Dani Nieto, Bagnack, Samper, Ilie, Patric, Dongou, Espinosa és Kiko Femenía.

A délelõtti edzés videón