Befékeztek a lejtõn: 1-4

Pedro duplázott Cartagenában | Rosszul kezdtek, de megoldották

Nem veszítette el sorozatban a harmadik tétmérkõzését is a Barcelona, mely rémesen indított a harmadosztályú Cartagena ellen, de idõben fölébredt és 2-1-es szünet után, és végül sima, 4-1-es sikert ért el. A csapat az elsõ 20 percet leszámítva komolyan vette a kupasorozat elsõ idei meccsét, így nyugodtan várhatja a visszavágót.

A Barça nagyon gyengén kezdett Cartagenában, az elmúlt meccsek példáját követve különösen rendezetlen volt a védekezése, és az elsõ 20 percben több nagy gólszerzési lehetõsége is volt a hazaiaknak. Ezek közül az egyiket gólra is váltotta Fernando, aki egyébként a Segunda Division B-ben is veszedelmes gólszerzõnek számít. Bartra veszített labdát, Fernando kapta az indítást, és keresztbe el tudott lõni Pinto mellett.

A gól a Bilbao elleni találkozóval ellentétben felébresztette a Barcelonát, mely egyre veszélyesebben támadott, több helyzetet is kidolgozott, majd hamarosan egyenlített. Pedro került nagy gólhelyzetbe Cesc indításával, és szemben a kapussal nem hibázott, a hosszú sarokba lõtt. Nem sokkal késõbb jött a második barcelonai találat; Adriano jobboldali beadását Cesc egybõl a bal sarokba vágta, így a szünetben már a Barça vezetett.

A katalán csapat ezúttal tehát úrrá tudott lenni a lelkesebb ellenfélen, mely kétségkívül mindent megtett és jól kamatoztatta a közönség támogatását.

A szünet után azonban már nem változott meg a játék képe, a Barcelona ekkor már uralta a meccset és jó néhány helyzetet ki tudott dolgozni. A helyzetek alapján már az elsõ 45 perc után is lehetett volna nagyobb a különbség, de a folytatásban ez még inkább igaz volt.

Akadtak nagy helyzetei Fábregasnak, Albának, de különösen Alexis Sánchez szégyenkezhetett, aki 8-10 méterrõl hagyott ki egy üres kapus helyzetet. Tata Martino ekkor alighanem olyat látott, amit egész eddigi dél-amerikai pályafutása során nem sokszor.

De ami érett, végül csak beérett: a fölénybõl végül gólok születtek, így nem maradt túl sok kérdés a visszavágóra. Alexis ugratta ki Pedrót, aki egy lövõcselt is bevetett a kapussal szemben, majd a hálóba lõtt. Végül a 90. percben a csereként beállt, és tétmérkõzésen debütáló Dongou volt eredményes, aki Pedro kapufáról kijött labdáját tessékelte a hálóba.

A barcelonai visszavágó formalitásnak tûnik.

Cartagena – FC Barcelona: 1-4 (1-2)      
Cartagena, Cartagonova
10.000 nézõ
Vezette:
Del Cerro Grande

FC Cartagena: Limones; Antoñito, Astrain, Mariano, Riau; Marcos, Carlos David; Fede, De Lerma (Menudo, 57’), Zurdo (Dani Ruiz, 70’) és Fernando (Megías, 84’).

FC Barcelona: Pinto; Adriano, Puyol, Bartra, Alba (Montoya, 81’); Sergio Busquets, Song, Sergi Roberto; Alexis (Dongou, 78’), Cesc és Pedro.

Gólok: Fernando (16’), Pedro (36’, 76’), Cesc (43’), Dongou (90’).