‘Tata’: „Teljesítettük a kötelezõt”

Örül Jordi Alba visszatérésének | Elégedett mindkét félidõvel

Az FC Barcelona szakvezetõje, Gerardo ’Tata’ Martino elégedett együttese 4-1-es, péntek este aratott, Cartagena elleni gyõzelmével. Martino szerint játékosai szerényen álltak hozzá a mérkõzéshez, és már akkor sem játszottak rosszul, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést. ’Tata’ örült Alba visszatérésének, valamint elárulta, miért nem a harmadik számú kapus, Oier védett.

„Két vereség után voltunk, és habár különbözõ módon kaptunk ki Hollandiában és Bilbaoban, kötelezõ volt a gyõzelem. Megtettük, amit meg kellett tennünk. A játékosaimat nagyon szerénynek láttam, tudták, hogy nyerniük kell.”

„A Cartagena a két játékrész elsõ 10-15 percében nagyon intenzív volt, letámadott minket, és nagyon jó mentalitással futballozott. Utána átvettük a kontrollt, járattuk a labdát, õk pedig egyre inkább elfáradtak.”

Jordi Alba visszatért

„Muszáj volt, hogy a labdával is önbizalmat szerezzen, és újra játékba lendüljön. Jól tette a dolgát, nagy intenzitással játszott, és habár nem terveztük, hogy 80 percig a pályán lesz, mindenféle fájdalom nélkül tudott végig játszani.”

Song ezúttal feljebb játszott

„Nem ugyanaz a védekezõ középpályás posztján és mellette játszani. Voltak pillanatok, amikor jól játszott, de voltak olyanok is, amikor lemaradt, és nem kínálta fel a társainak a második passzsáv lehetõségét.”

Elégedett Pintóval

„Nem gondoltam most arra, hogy Oier védjen, mert Valdés sérülésével különleges helyzetben vagyunk, Pintónak pedig folytonosságra van szüksége, hogy csúcsformában legyen.”