Visszatérés Messi módra: 4-0

Fél óra játékkal azonnal duplázott | Nagyrészt eldõlt a továbbjutás

Lionel Messi visszatért, és ha már pályára lépett, a maga módján tette. Az argentin csillag szûk fél órát játszott, azonnal két gólt lõtt, és ezzel nagyrészt eldöntötte a továbbjutás kérdését a Barcelona javára. A Barça 4-0-ra gyõzött a Getafe ellen a Király Kupa nyolcaddöntõjének odavágóján, Fábregas dupláját követõen Messi is kétszer volt eredményes, így annak ellenére formalitásnak tûnik a jövõ heti visszavágó, hogy érte már kellemetlen meglepetés a történelemben a Barçát a Coliseum Alfonso Pérezben.

Remek színvonalú elsõ félidõt hozott a Getafe elleni kupacsata odavágója, miután mindkét csapat gólra törõen, támadó felfogásban és nagy iramban játszotta végig a 45 percet.

Pedig most is igaz volt, hogy a Barcelona korántsem a legerõsebb összeállításában játszott, Messi, Neymar, és ezúttal Xavi sem volt pályán, ezzel együtt a játék gyors és pontos volt, a Barcelona nagyon sok támadást el tudott vinni helyzetekig vagy ígéretes lövésekig.

Az már inkább az akciók befejezésének pontosságán múlt, hogy a félidõ végéig mindössze egy gólt sikerült szerezni, ami Fábregas nevéhez fûzõdött. A 8. percben Pedro baloldali középre adása tökéletes volt a középen érkezõ középpályásnak, aki pontosan fejelt, és a kapus mozgásával ellentétes irányban a jobb sarokba küldte a labdát.

Ezt követõen is dominált a Barcelona, félidõig 78 százalékban birtokolta a labdát, számos szép támadást vezetett, ugyanakkor nem volt könnyû dolga, mert a Getafe is nagyon jó mérkõzést játszott. A madridiak különösen sok lábmunkával jól szervezetten védekeztek, és ebbõl labdaszerzés után veszélyes kontrákat tudtak vezetni.

Így sem a védelem, sem Pinto kapus nem unatkoztak, olyannyira, hogy néhány esetben nagy bravúrra is szükség volt a portástól, hogy ne egyenlítsen ki a Getafe.

Félidõig meglepõ módon maradt az 1-0, és a szünet után kisebb iramban folytatódott a meccs, ami kevesebb helyzetet is hozott magával. A Getafe is ritkábban tudott kontrákat vezetni, de a Barcelona támadójátéka is lanyhult.

A 61. percben aztán Pedro tört be a tizenhatoson belülre, okosan csinált egy visszahúzós cselt, Valera pedig eltarolta a lábait; büntetõ. A tizenegyest Fábregas végezte el és a bivalyerõs, magasan helyezett labdát nem is volt esélye védeni Codinának.

Közvetlenül a csere után érkezett a pályára Lionel Messi, aki így szûk fél órát kapott Tata Martinótól. Messi amikor lehetett, részt vett a játékban, különösen az elõkészítésben jeleskedett, de volt olyan szituáció, amikor közel került egy-egy gólhelyzethez is.

A Getafe a második félidõben lényegesen kevesebbet támadott, az elsõ jelentõs helyzetére egészen a 76. percig kellett várni, de akkor Diego Castro nem sokkal fölé lõtt a tizenhatosról. Ez azonban csak felvillanás volt, a meccs hajrája ugyanis ismét a Barcelonáról és a visszatérõ Messirõl szólt.

A 89. percben Busquets elõre ívelését az érkezõ Montoya ugyan még nem tudta kapura lõni, de az õ közremûködésével a játékszer a középen érkezõ Messi elé pattant, aki közelrõl azonnal be is vette a jobb alsó sarkot. 3-0, Messi visszatérése máris tökéletesre sikerült.

Ezzel azonban még nem volt vége, az argentin a ráadás utolsó percében duplázni is tudott: Song indításával meglépett, végigszáguldott a vendég térfélen, a védõk nem érték utol, majd el tudott lõni Codina mellett már a tizenhatoson belül. 4-0, Messi máris egy duplával tért vissza, és remekül melegített az Atlético elleni szombati bajnokira.

FC Barcelona – Getafe CF: 4-0 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
39.299 nézõ
Vezette:
González González

Barça: Pinto; Montoya, Mascherano, Puyol, Adriano; Busquets, Sergi Roberto, Iniesta (Messi 63’); Pedro, Cesc (Song 81’), Alexis (Tello 75’).

Getafe: Codina; Valera, Rafa, Alexis, Roberto Lago; Lacen, Borja; Sarabia (Pedro León 70’), Diego Castro, Gavilán (Lafita 65’) és Marica (Colunga 77’).

Gólok: Fábregas (8’, 61, tizenegyesbõl), Messi (89’, 90+3’).