Suárez: „Kiskorom óta ez az álmom”

Harapás és a Real Madrid | Hivatalos: 81 millió euróba került

Az FC Barcelona az újdonsült uruguayi támadójának, Luis Suáreznek a bemutatásán megerõsítette, hogy 81 millió eurót fizetett Suárez játékjogáért a Liverpoolnak. Suárez bemutatására azok után kerülhetett sor, hogy a ‘CAS’ múlt héten enyhítette a támadó büntetését, amit egyébként a támadó teljességgel elfogad, és már a jövõre koncentrál. Suárez nem tagadta a Real Madrid érdeklõdését sem, de hangsúlyozta, hogy amint képbe került a Barça, nem volt kérdés, hova igazol.  

„Kiskorom óta az az álmom, hogy a Barça játékosa lehessek. Mindenki tudja a feleségem és a város kapcsolatát, de nagyon messzi álomnak tûnt ez egészen ideáig. Amikor viszont adódott a lehetõség, egy pillanatig sem kételkedtem, hogy ez a helyes döntés. Nagyon remélem, hogy tudom majd élvezni a játékot Barcelonában.”

Volt esélye a Madridba igazolni? 

„Kaptam ajánlatokat más csapatoktól is, de aztán érkezett a Barça, és onnantól kezdve nem kételkedtem a helyes döntést illetõen.”

Beszélt már Luis Enriquével?

„Egyelõre nagyon keveset. Még csak három napja lehetek a csapattal, megértem, hogy neki most a legfontosabb az, hogy az együttessel minden rendben legyen a bajnoki rajtra. Mostantól kezdõdõen sok idõnk lesz beszélni egymással.”

Harapások

„Személyes téma, de szakemberek segítségét veszem igénybe. A büntetés az, ami, el kell fogadnom.”

A térdsérülése már a múlté?

„Csupán azért fájnak a lábaim, mert nem húzhatom rájuk a stoplist, és léphetek pályára. A nyarat azzal töltöttem, hogy a korábban sérült testrészt megerõsítsem, már nincsen semmi probléma.”

Munir lehet az, aki segítheti a csapatot az eltiltása idején?

„Nem hiszem, hogy a Barçának segítségre lenne szüksége azokkal a támadókkal a soraiban, akikkel jelenleg rendelkezik. Egyetlen egy támadó nincs még megfelelõ állapotban, és az én vagyok, a többiek nagyon-nagyon jók: Munir, Pedro, Leo, Neymar, Rafa vagy akár Sandro.”

Készen áll arra, hogy jobboldali támadó legyen?

„Bármilyen poszton szívesen játszom majd. Liverpoolban rengeteget játszottam a jobb- és a baloldalon is, amikor Sturridge volt a 9-es. Készen állok.”

Mi aggasztja jobban: a róla kialakult kép helyreállítása vagy a gyõzelmek a Barçával?

„Most arra koncentrálok, hogy fontos dolgokat érjek el a Barcelonával. Ha a történteken rágódnék, akkor nem tudnék aludni, és voltak olyan napok, amikor nagyon magam alatt voltam. Most viszont már nagyon is nyugodtan alszom, mert nem akarom elszalasztani életem lehetõségét.”

Járt már a Camp Nouban korábban is?

„Igen, jártam már itt többször is, élõben láttam a Madrid elleni 5-0-át, az Arsenal elleni 4-1-et, valamint egy katalán derbit, amit Andrés góljával nyert meg a csapat. Számtalanszor jöttem, mert ezt a csapatot élmény nézni.”