Semmi a köbön: 0-0

90 perc, nulla kapura lövés | Málagán véget ért a gyõzelemsorozat

Málagán megszakadt a Barcelona gyõzelmi sorozata, miután a katalán csapat csak 0-0-ás döntetlenre volt képes a La Rosaledában. A magához képest gyenge napot kifogó Barça végig szenvedett a jól védekezõ Málaga otthonában, kevés ötlettel, kevés veszélyes támadással nem volt sok esélye, hogy megszerezze a három pontot. Gólt ugyan most sem kapott, de az egész meccsen nem találta el Kameni kapuját a gránátvörös-kék együttes, így pedig igen nehéz meccset nyerni. Nem lett meg az ötbõl öt.

Eddigi formájához, az elmúlt meccsekhez képest a leggyengébb perceit játszotta a Barcelona a La Rosaledában. A Málaga az elsõ 10 percben még bátran támadott, ezt követõen már a vendégek irányítottak, de igen gyengén. A Barça lassan, kiszámíthatóan és fõleg pontatlanul futballozott, rengeteg volt az eladott labda és a rossz megoldás a tizenhatos elõterében. Ebben persze volt szerepe annak is, hogy a Málaga szervezetten védekezett, nem hagyott túl sok szabad területet a támadásoknak.

Helyzetek, de még veszélyesebb támadások is alig-alig voltak, abszolút papírforma volt, hogy végül 0-0-val zárult az elsõ félidõ.

A játék azonban nem változott a folytatásra sem. A Málaga a második félidõ elejét is meghúzta, hosszabb idõre letáborozott a Barcelona térfelén. Ez még nem lett volna akkora baj, ha a Barça játékában késõbb benne lett volna a gól. Ezúttal azonban minden hiányzott, ami a gólhoz és a gyõzelemhez szükséges lett volna.

A támadások esetlegesek voltak, Messi, Iniesta és Rakitic is eltûntek – de a többiek sem remekeltek. Fölépített, végigvezetett és befejezett tudatos támadás tulajdonképpen nem volt. Luis Enrique Sandrót és Munirt küldte pályára Pedro és Neymar helyett, hogy frissítse a támadósort, majd Adriano jött a debütáló Douglas helyett.

Ezek a cserék sem segítettek, a Barcelona ugyan próbálkozott, de ezen a napon a játéka ennyire, azaz egy pontra volt hivatott. A hétvégén a Granada ellen lehet javítani.
 
Málaga – FC Barcelona: 0-0
Málaga, La Rosaleda
24.921 nézõ
Vezette:
Hernández Hernández

Málaga: Kameni; Rosales, Sergio Sánchez, Weligton, Miguel Torres; Samu Castillejo (Juanmi 78′), Camacho, Sergi Darder, Juanpi (Recio 85′); Duda (Luis Alberto 66′) és Amrabat.

FC Barcelona: Bravo; Douglas (Adriano 73′), Pique, Bartra, Jordi Alba; Busquets, Rakitic, Iniesta; Pedro (Sandro 64′),  Messi és Neymar (Munir 64′).