Rekorder Messi szállította a nyugalmat: 5-1

Mesterhármassal döntötte meg Zarra rekordját | Hatékonyak voltak

Lionel Messi rekordot érõ mesterhármasával, valamint Neymar és Rakitic találataival a Barcelona simán, 5-1-re gyõzte le a Sevillát a Camp Nouban, így jól folytatta a Ligában a válogatott szünetet követõen. Lionel Messi történelmet írt, immár 253 Ligában szerzett góljával õ a valaha volt legeredményesebb góllövõ a spanyol bajnokságban. A Barça nem száguldott de effektív volt, és készülhet a jövõ heti feladatokra.

 
A három sztár támadóval, a középpályán Xavival és Rakiticcsal, a védelemben a visszatérõ Piquével kezdett Luis Enrique a Sevilla ellen, és sikerült is föltüzelnie valamelyest csapatát, legalábbis eleinte volt lendület a Barça támadójátékában. A gólt ezzel együtt szabadrúgásból tudta megszerezni Lionel Messi a 21. percben, aki ezzel beállította Telmo Zarra csúcsát a 251. bajnoki találatával.

A meccsnek azonban nem tett jót a gól, a Barcelona játéka ugyanis folyamatosan vált elképzeléstelenné, veszélytelenné. A Sevilla teret nyert, tudott vezetni támadásokat is, már nem egyértelmûen a katalán csapat uralta a játékot, és különösen meglepõ volt, hogy helyzeteket alig dolgozott ki a hazai csapat. A szünet elõtti percekben ezzel együtt elõbb Jordi Alba, majd Neymar is tiszta gólhelyzetbe került, és meg is születhetett volna a második gól, ha nem mentenek az utolsó pillanatban elõbb a védõk, majd Beto kapus.

A második félidõ elején azonban pillanatok alatt egyenlített a Sevilla. Vitolo tört elõre a jobb oldalon, a középre adását nem érte el Denis Suárez, ám a nagy lendülettel visszaérõ Jordi Alba végül a saját kapujába továbbított. 1-1! Más kérdés, hogy alig három percig örülhetett a Sevilla, és a Barcelona ismét vezetést szerzett, ráadásul újfent egy pontrúgás hozott eredményt: Xavi beívelése kiváló volt Neymarnak, aki közelrõl, középrõl fejelt Beto kapujába. Gyors gólváltás, 2-1! Szögletbõl még nem szerzett idén gólt a Barcelona, most már legalább beívelt szabadrúgásból sikerült.

A 65. percben aztán jött a harmadik gól: Suárez ment el a jobb oldalon, az alapvonalnál fölnézett, és a hosszú oldalon érkezõ Rakitichez játszott, aki lendületbõl érkezett és a kapuba fejelt – Beto már a vonal mögött tudott csak hárítani. Ezzel góllal le is zárta a meccset a Barcelona, érezhetõen könnyedebben játszottak ezt követõen Xaviék, a Sevilla pedig egyre inkább elveszítette a hitét. Jött is a negyedik gól, egy történelmi találat, Lionel Messi karrierje során a 252. találatát jegyezte, amivel felülmúlta a Bilbao egykori legendás támadójának, Telmo Zarrának a csúcsát a spanyol bajnokságban.

Messi indult meg egy kontratámadás során a Sevilla térfelén, kidobta a játékszert Neymarhoz, aki a kapu elõtt visszapasszolt, így Messinek már csak a kapu torkában, becsúszva kellett a hálóba tessékelni a labdát.

A 78. percben Messi már mesterhármast jegyzett, miután Neymarral kényszerítõzött a tizenhatos vonaláról lõtte ki a jobb alsó sarkot. A Sevilla szétesett, Messi pedig méltóképpen ünnepelhette a rekordját.

A vége 5-1, a Barça hozta a kötelezõ hazai három pontot, de a nagy különbségû siker dacára nem lehet hátradõlni, mert játékban továbbra is bõven akad fejlõdnivaló. Folytatás Nicosiában, egy hét múlva pedig Valenciában.

FC Barcelona – Sevilla FC: 5-1 (1-0)
Barcelona, Camp Nou
78.283 nézõ
Vezette:
Clos Gómez

FC Barcelona: Claudio Bravo; Dani Alves, Piqué, Mathieu, Jordi Alba (Adriano 81′); Sergio Busquets, Rakitic, Xavi (Rafinha 75′); Neymar, Luis Suárez (Pedro 73′) és Messi.

Sevilla: Beto; Coke, Nico Pareja, Carriço, Diogo; Ever Banega, Krychowiak, Aleix Vidal (Deulofeu 60′), Denis Suárez (Gameiro 60′), Vitolo; és Bacca.

Gólok: Messi (21′, 72′, 77′), Neymar (48′), Rakitic (64′), illetve J. Alba (öngól, 46′).