Braida lesz végül Zubi utódja?

Mundo: bármikor bejelenthetik | Milánói ajánlólevél

Ariedo Braida lehet a január elején menesztett Andoni Zubizarreta utódja a sportigazgatói poszton, legalábbis ezt állítja a katalán ‘El Mundo Deportivo’ sportnapilap, ezt az információt pedig a fõbb spanyol sajtóorgánumok át is vették az este folyamán. 
 

 
Braida neve vélhetõen csak a legelvakultabbak számára ugrik be egybõl, pedig tekintélyes múlttal rendelkezik a 68 esztendõs sportvezetõ. 1986 és 2013 között elõbb az AC Milan általános igazgatójaként tevékenykedett 2002-ig, majd ezután 11 éven keresztül az olasz egyesület sportigazgatói posztját töltötte be. A milánói távozása után 2014-ben a Sampdoriánál dolgozott, ám a tulajdonváltás után távozott, azóta nem vállalt munkát. 
 
Braida nevéhez többek között olyan játékosok leigazolása köthetõ a milánói korszakából, mint Van Basten, Rijkaard vagy éppen legújabban Thiago Silva. 
 
Amennyiben igazak a hírek, úgy Bartomeu tovább folytatja a klub szerkezetének megváltoztatását, és Braida sportigazgatóként csatlakozna a nemrég felállított bizottsághoz, melynek tagja tanácsadóként Carles Rexach, alelnökként Jordi Mestre, igazgatóként pedig Javier Bordas.