Granadában folytatódik a Liga

Piqué eltiltás miatt nem utazott el | Tavaly itt kikaptak… | Rotáció

Az FC Barcelona együttese szombaton 16 órakor a Granada otthonában lép pályára a Liga 25. fordulójában. A katalánok a múlt heti, Málaga elleni hazai botlás ellenére jó formában várhatják a találkozót, melynek tétje az, hogy a folyamatosan javuló csapatjáték mellett a Barça konzisztenciában is jeleskedik-e, vagy inkább lemondhat a bajnoki elsõséggel kapcsolatos álmairól. A Granada az utolsó elõtti helyet foglalja el a tabellán, Abel Resino vezetõedzõ azonban bízik abban, hogy a hazaiak meg tudják ismételni a tavalyi bravúrt.

Az elmúlt idényben a Granada 1-0-ra gyõzte le az akkor még a ‘Tata’ Martino által vezetett katalán csapatot, és tett óriási lépést a végül elért bennmaradás felé. Annak a meccsnek a képe nem volt más, minthogy a hazaiak szívósan, fegyelmezetten és szenvedélyesen védekeztek a saját térfelükön, és gyors ellentámadásokkal próbáltak kárt okozni a Barcelonának.

Abel Resino mester, akit januárban neveztek a csapat élére, taktikája várhatóan ettõl nem fog eltérni, tudatában a két keret közötti tudásbeli differenciának. Resino a meccs elõtti sajtótájékoztatóján elmondta, hogy õ maga már gyõzte le a Barçát, „nem is egyszer”, a Gradana tavaly nyert ellene, szóval semmiképpen sem kell azt gondolni, hogy lehetetlen lenne a három pont megszerzése. Resino ugyanakkor természetesen elismerte, hogy szíve szerint az idény más szakaszában találkozott volna Luis Enrique együttesével, és nem akkor, amikor az nagyon belelendült, és kiválóan játszva gyûjti be a gyõzelmeket.

A Granada a legutóbbi öt meccsébõl csupán egyet tudott megnyerni, ráadásul a Levante elleni múlt heti vereség alkalmával Colunga és El-Arabi is a kiállítás sorsára jutottak, így õ rájuk nem számíthat Resino. 

Luis Enrique a Málaga elleni mérkõzést követõen elmondta, hogy nem lát komolyabb, mélyebb okokat a vereség mögött, ugyanakkor azt õ is kíváncsian várja, hogy a csapat a Liga megnyeréséhez szükséges megbízható formát képes lesz-e hozni mostantól az idény végéig. A tréner egyébként önbizalommal telve várhatja az összecsapást, hiszen Manchesterben az elsõ félidõben a legszebb évek Barçáját láthatta a nagyérdemû, ráadásul komoly sérültje sincs a csapatnak.

A csapat már pénteken elutazott Granadába, ahova azonban nem tartott a csapattal eltiltás miatt Piqué, edzõi döntés értelmében pedig Masip, Sergi Roberto és Douglas. A brazil pénteken megkapta az orvosi engedélyt, de így sem nevezte õt a keretbe a spanyol tréner. A kezdõcsapatban egyébként várhatóan helyet kap majd Bartra, Xavi és Rafinha is, hiszen a jövõ hét közepén már a Villarreal elleni Király Kupa párharc visszavágóját rendezik. 

A Granada elleni mérkõzések mutatják meg azt, hogy a Liga megnyerésére ténylegesen aspirálhat-e valaki. A hazaiak ugyanis lelkesen fognak kezdeni, ám ezt tudnia kell kezelnie a Barçának, és nyernie kell.  

Granada CF – FC Barcelona
Granada, Estadio Nuevo Los Cármenes
16:00
Vezeti:
Jaime Latre
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Granada: Oier, Nyom, Babin, Mainz, Foulquier, Iturra, Javi Márquez, Lass, Cala, Juan Carlos, Candeias.

FCB: Bravo, Alves, Bartra, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi (Rakitic), Rafinha, Messi, Suárez, Neymar.