Nagyot léptek, nem döntöttek: 1-2

Kezükben volt a továbbjutás eldöntése | Suárez dupla, gól nélküli Messi

A Barcelona két gólt szerzett idegenben, és 2-1-re gyõzött Manchesterben a City ellen a BL nyolcaddöntõjében, amivel óriási lépést tett a továbbjutás felé – ami még úgy is igaz, hogy Lionel Messi az utolsó percben büntetõt hibázott. Bár az elsõ félidõ alapján kevésnek tûnik az elért eredmény, és alapvetõen az is, a továbbjutás irányába így is nagyot lépett a Barça, és ha nem csinál butaságokat Barcelonában, el is fogja érni a célt. Suárez duplázott, az elsõ félidõben remekelt a katalán csapat, a második félidõben azonban elszalasztotta a párharc lezárását.

Ahogyan arra számítani lehetett, a jelenlegi legerõsebb kezdõcsapatával állt ki Luis Enrique Manchesterben, ami hozta is a várakozásokat. Látszólag közepes tempóban, agresszivitás nélkül kezdett a katalán csapat, adott esetben hagyott is területeket a City elõtt, és fokozatosan vette át a meccs irányítását. Eleinte ugyan a City vezetett támadásokat, de egyre inkább Barça irányított, és idõvel ez helyzetekben, gólokban is megmutatkozott.

A 16. percben Messi jobboldali középre adása után Kompany mentési kísérlete nem sikerült, Suárez lövõhelyzethez jutott, és nem is kegyelmezett. 0-1, az uruguayi a lepattanó labdát egybõl, ballal a hosszú sarokba lõtte.

A dél-amerikai támadó nem sokkal késõbb egy az egyben hibázott Harttal szemben, de a 30. percben már gólra váltotta Jordi Alba kiváló beadását. 0-2, alaposan kiérlelt akció, pontos középre adás, Suárez pedig nem csak jól lépett ki a védõk között, hanem pontosan spiccelt a hosszú sarokba.

Összességében a Barcelona teljes mértékben uralta a meccset, irányította a játékot és a helyzetei közül kettõ ki tudott használni. A Cityben nem volt meg a szükséges átütõerõ, pedig nem volt különösen agresszív a Barcelona védekezése.

A második félidõ elejének úgy ment neki a City, mintha ezen múlna az élete, sikerült is két nagy helyzetet kidolgoznia, de ezekkel nem élt. A Barça visszaállt, nem kezdeményezett folyamatosan, ez hosszú távon azt eredményezte, hogy a hazai csapat lényegesen többször jutott el Ter Stegen kapujáig.

A katalán csapat teljesítménye messze elmaradt az elsõ 45 perchez képest, ennek meg kellett legyen az eredménye, és végül meg is lett.

A 68. percben ért góllá a City fölénye; Messi labdavesztése után Silva tálalt nagyon szépen Agüero elé, aki a védõket már maga mögött tudva minden gond nélkül lõtt Ter Stegen mellett a kapuba.

A City ugyan nem gyakorolt különösen nagy nyomást a Barcelona kapujára, de nem tûnt lehetetlennek, hogy kiegyenlíthet. Clichy kiállítása azonban döntõ pillanatnak bizonyult, az utolsó negyedórát emberelõnyben játszotta le a Barcelona, és az utolsó pillanatokban kiharcolt büntetõvel nagyobb elõnyt is elérhetett volna. Messit vágták föl, õ is állt a tizenegyes elé, de a nem pontosan elvégzett büntetõt Hart hárította, a kipattanót pedig mellé fejelte az argentin.

Így végül maradt az 1-2, ami jelentõs elõny, de nem is döntõ eredmény. Folytatás a Camp Nouban március második felében.

Manchester City – FC Barcelona: 1-2 (0-2)
Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ, odavágó
Manchester, City of Manchester Stadium
50.000 nézõ
Vezette
: Felix Brych

Man. City: Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy; Fernando; Milner, Nasri (Fernandinho 62′), Silva; Dzeko (Bony 67′), Agüero

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Adriano 73′), Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Iniesta, Rakitic (Mathieu 70′) – Suárez, Neymar (Pedro 80′), Messi.

Gólok: Suárez (16′, 30′), Agüero (64′)

Kiállítva: Clichy (74′)