Szenvedtek, de maradt a négy pont: 0-1

A Celta egy félidõig bírta | Gyenge teljesítmény | Mathieu döntött

Az FC Barcelona gyõzött Vigóban, miután 1-0 arányban legyõzte Mathieu fejesgóljával a Celta együttesét a Liga 29. fordulójában. A katalánok szenvedtek, nem játszottak jól, a hazaiak azonban csak egy félidõig bírták, a második játékrészben pedig a Barcelona több kihagyott helyzet után végül Mathieu fejesével behúzta a meccset. A katalánok gyenge teljesítményt nyújtottak, de a második félidõre valamelyest feljavultak, és ez most elég volt a sikerhez. 

Luis Enrique biztosra akart menni a csapat vigói vendégjátékot illetõen, így a kezdõcsapatba nevezte az összes kulcsemberét, kivéve a horvát Rakiticet, akit Rafinha helyettesített. A védelemben Alba helyén Adriano játszott, Mascheranót pedig Mathieu pótolta.

Az elsõ játékrészben jobban futballozott a Celta Vigo, a katalánok nem találták a játékukat, és a szokásos, válogatott játéknapok utáni teljesítményt hozták. Fásultan, lassan játszott a Barcelona, melynek helyzete is alig akadt. Messit sok futómunkával többen is letámadták egyszerre, Neymar nem játszott jól, Suárez pedig egy lövésen kívül nem volt játékban.

A hazaiak fõként Nolito révén veszélyeztettek, Alves nem igazán tudta tartani a korábban a Barcelonában is játszó támadót, akinek a beadásai nagy veszélyt hordoztak magukban. Larrivey a félidõ végén be is talált, ám a játékvezetõ érvénytelenítette a találatot, mert elõtte Orellana már lesen avatkozott játékba. Larrivey egyébként korábban egy alkalommal tisztán lõhetett nagyjából 12 méterrõl, ám a lövést elkapkodta, a vendégek pedig megúszták gól nélkül.

A második félidõre feljavult valamelyest a katalán gárda, és pár perc elteltével Neymar gólt is szerzett, ám a játékvezetõ jogtalanul les címén érvénytelenítette a találatot. A vigói csapat továbbra is veszélyes volt, még úgy is, hogy a katalánok már magasabb szintre kapcsoltak, és valamivel stabilabbak, elõl pedig veszélyesebbek voltak.

A második félidõ közepén csak ígéretes támadásokig jutottak a csapatok, konkrét helyzetek nem adódtak egyik csapat elõtt sem, mert vagy az utolsó passzok voltak pontatlanok, vagy leshelyzet miatt a játékvezetõ állította meg a támadást. Luis Enrique próbált is frissíteni, az 57. percben érkezett Xavi, aki remekül szállt be a meccsbe, a párharcait rendre megnyerte, de a kapu elõtti döntések terén õ sem brillírozott már.

A 73. percben aztán a fáradó Celta nem koncentrált eléggé egy pontrúgásnál, és Mathieu büntetett. 0-1, Xavi a hosszúra ívelte a játékszert, a francia pedig a hálóba fejelte a labdát. A vezetés megszerzése után koncentráltan játszott a Barcelona, ekkor már stabilabb volt védekezésben, a Celta pedig nem tudott már veszélyes lenni, és el is készült az erejével.

A 87. percben egyébként Orellanát kiállította a játékvezetõ, miután egy fûcsomóval arcon dobta Busquetset. Az esetnél Busquets idõhúzásért kapott sárga kártyát.

A végén még Messi kihagyott egy óriási ziccert, de ez a lényegen nem változtatott, és a katalánok begyûjtötték a nagyon fontos három pontot, így továbbra is négy egységgel elõzik meg az õsi rivális Real Madridot.

Celta Vigo – FC Barcelona:  ( 0-0 )
Vigo, Balaídos
23.731 nézõ
Vezette:
Vicandi Garrido

Celta: Álvarez, Hugo Mallo, Cabral, Fontás, Jonny, Hernández (Mina, 82′), Fernández, Krohn-Dehli (Radoja, 66′), Orellana, Larrivey (Charles, 70′), Nolito.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mathieu, Adriano, Busquets, Rafinha (Xavi, 57’), Iniesta (Pedro, 74’), Messi, Suárez (Rakitic, 86′), Neymar.

Gól: 0-1, Mathieu (73’)

Kiállítva: Orellana (87′).