Lucho: „Apró részletek fognak dönteni”

A taktikát mindenki ismeri, az csak másodlagos | "Pep a világ legjobbja"

Az FC Barcelona trénere, Luis Enrique Martínez a Bayern München elleni Bajnokok Ligája elõdöntõt felvezetõ sajtótájékoztatóján elmondta, hogy nem Guardiolát akarják legyõzni, hanem Európa egyik legnagyobb hagyományával rendelkezõ klubját. Lucho szerint apró részletek fognak dönteni, és nem a taktikai húzásokon fog múlni a továbbjutó kiléte, valamint ismét kiemelte, hogy a triplázás még mindig nagyon messzi álom.

„Ismerve Pepet várhatóak meglepetések a Bayern kezdõcsapatát és hozzáállását illetõen, ám idén már számtalan ilyen meglepetésre kellett reagálnunk, és eddig megoldottuk, most is megpróbáljuk majd ezeket a nehézségeket leküzdeni. Nem azon fáradozunk, hogyan is gyõzzük le Pepet, hanem azon, hogyan is játszunk egy nagy múltú német csapat ellen. Már mondtam párszor, hogy Pep a világ legjobb edzõje, egyrészt mert így gondolom, másrészt, mert a barátomról beszélek. Viccbõl már megbeszéltünk egy randit egymással Berlinbe, de úgy néz ki, hogy csak az egyikünknek lesz hely. A párharc után – attól függõen, hogy ki lesz majd az ellenfél – szerencsét vagy nagyon sok szerencsét kívánunk majd a másiknak. A játékosoknak nagyon jó lesz ismét látni Pepet, de elsõsorban õk is a mérkõzésre és a felelõsségre koncentrálnak. A találkozó után amúgy is lesz idõ arra, hogy köszönjenek a volt trénerüknek.”

Thiago

„Már 2013 nyarán távozott, így nem tudom véleményezni. A játékosok sikeresek akarnak lenni, de nincs mindenki számára hely. Vannak döntéseket, amiket nekik kell meghozni.”

„Már más sorozatokban és sportágakban is volt példa hasonlóra. Olyan ez, mintha otthon játszanátok: ha mérges leszel a testvéredre, attól még ugyanúgy megteszel mindent a gyõzelemért, függetlenül attól, hogy a testvéredrõl vagy a nagynénédrõl van szó. Remélem, hogy élvezni fogják a párharcot.”

Esélyes?

„Egy ilyen meccsnek már nincs. Mi mind itthon, mind idegenben ugyanúgy fogunk játszani, nem tudjuk ezt a sportot máshogyan értelmezni. A Camp Nouban persze sokkal erõsebbek vagyunk a közönségünk támogatásával, remélem, ez hatással lesz a végeredményre is.”

Bayern

„Pep érkezése óta mást képviselnek. Az erényeiket megtartották, Pep azonban hozzáadta a sajátos stílusát. Nekem tetszik ez a Bayern, Európa egyik legjobb csapatáról van szó. Elõl nagyon erõs, hátul pedig nagyon kevés gólt kap.”

Triplázás

„Ki mondta, hogy nem tetszik ez a szó? Nagyon is jólesõ érzés kimondani, ugyanakkor tudom, hogy még sehol sem tartunk, akár üres kézzel is maradhatunk az idény végén. Van esélyünk, hogy mindhármat bezsebeljük, de még ki is énekelhetik a sajtot a szánkból. Van négy csapat, amelyik a döntõbe akar jutni, de csak kettõnek van hely. Igényt tartunk az egyik pozícióra.”

Taktikai csata lesz?

„Nem hiszem, hogy Pep kételkedik azt illetõen, hogyan is fogunk játszani. Ismeri a játékosokat, ismer engem, hisz amikor a tartalékcsapatot vezettem, napi szinten beszéltünk. Két, a labdát birtokolni akaró csapatról van szó, ezért úgy gondolom, hogy a szerda esti találkozó egyike lesz Európa legvonzóbb összecsapásának, amit napjainkban meg lehet tekinteni. Én semmiért se hagynám ki. Félelem? Dehogyis! Nagyon tisztelem mind a Bayernt, mind Pepet, de ezen túl csakis ambíciót és vágyat érzek arra, hogy jobbak legyünk náluk.”

Messi

„Nem hiszem, hogy befolyásolja bármi is. Más kérdés, hogy Pep ismeri a játékosok többségét, ám nem hiszem, hogy ez lesz a döntõ faktor. Az egyéni képességeken túl ugyanis mindkét együttesnél van egy kollektív játékstílus. Ezeket a meccseket apró részletek döntik el.”

Ter Stegen

„Úgy választom ki az aktuális kezdõkapust, hogy éppen mire van szükségem. Úgy gondolom, hogy az egyik sorozatban neki kell védeni, a Ligában pedig Bravonak. A képességei ugyanazok, mint Németországban: karakteres személyiség, bírja a nyomást mind a játékban, mind egyéni szinten, lábbal nagyon ügyes…”