Vége: a Barça a bajnok!

Lucho elsõ trófeája | Messi döntött az Atlético ellen | 23. bajnoki cím

Az FC Barcelona nyert az Atlético Madrid otthonában a Liga 37. fordulójában 1-0-ra, így 23. alkalommal ült fel Spanyolország trónjára. A meccset Messi döntötte el egy zseniális támadás végén, amivel Luis Enrique megszerezte az elsõ trófeáját a katalán együttes vezetõedzõjeként. 
 

Messi 2012 óta nem adott gólpasszt, és nem szerzett gólt sem a Vicente Calderónban, most azonban ismét döntõ jelentõségû tényezõvé lépett elõ a ‘matracosok’ stadionjában, köszönhetõen természetesen az egész csapatnak. A Barça nagyon okosan, masszívan játszott, Suárez hiányát számottevõen nem érezte meg, és végül az argentin találatával begyûjtötte a három pontot és egyben a 23. bajnoki trófeáját az Atlético otthonában. 
 
A Real Madrid 4-1-re nyert az Espanyol ellen, ám a fõvárosiak számára ez csak vigaszdíj, hiszen a madridiak egy héten belül a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot is elveszítették. 
 
Luis Enrique megszerezte tehát elsõ trófeáját a Barça mestereként. Az idény elsõ felében még sokat kritizált tréner egészen páratlan magasságokba juttatta a katalán klubot, ráadásul két finálé még vár a Barcelonára.