Afellay végleg elszakad a Barcelonától

Ma lejár a szerzõdése | 2,5 évet töltött a csapatnál, sok sérüléssel

Csendben, minden fajta felhajtás nélkül hivatalosan ma tölti az utolsó napját Ibrahim Afellay a Barcelona játékosaként. A holland futballistát négy és fél évvel ezelõtt vásárolta a Barcelona a PSV-tõl 3 millió euróért, de hosszú távon nem tudott megragadni az együttesben. Afellay legutóbb az Olympiakoszban játszott, most várhatóan visszatér a PSV-be.

Ibrahim Afellaynak egy nagyon fontos megoldása volt a Barcelonában, azt azonban sokan nem fogják elfelejteni neki. A 2010-2011-es Bajnokok Ligája elõdöntõjében az õ beadásából szerezte meg Lionel Messi azt a gólt Madridban, ami a 0-1-et jelentette, majd a meccs egy újabb Messi-találattal 0-2-re végzõdött. A Barcelona késõbb BL-t nyert a Wembley-ben a Man. Utd. ellen. Afellaynak az a megoldása rengeteget ért, ezen túl azonban nem úgy alakult a barcelonai karrierje, ahogyan várta. Összesen 35 hivatalos meccsen lépett pályára és két gólt szerzett.

Hosszú távon nem tudott megragadni a kezdõcsapatban, de még az állandó cserék között sem, ami mögött jelentõs részben a sérülések álltak. Afellay maga mögött hagyott egy keresztszalag-szakadást is, végül más kluboknál próbálta visszaszerezni korábbi formáját. Legutóbb az Olympiakoszban volt kölcsön, ott sem minden úgy alakult, ahogyan remélte. A szerzõdése ma lejár Barcelonában is, és a következõ szezonban Hollandiában folytathatja.

Szerdától Afellay szabadon igazolható játékos lesz, könnyen lehet, hogy 29 éves korára visszatér a PSV-hez, ahol egykoron a csapat húzóemberei közé tartozott.