Montoya: Két év kölcsön az Interben

A napokban véglegessé válhat a transzfer | 1,5 + 6,5 millió euróért

Martín Montoya a télen még nem tudta elhagyni a Barcelonát – még ha szándékában állt is -, idén nyáron azonban már nem vár tovább a játéklehetõségre. Luis Enrique edzõ nem számol vele, a klub új jobbhátvédet is igazolt Aleix Vidal személyében, így Montoya távozik. A célpont az Internazionale lesz, mely két évre veheti kölcsönbe a futballistát az elsõ kiszivárgó információk szerint.

Az Inter és a Barça között villámgyorsan lefolytak az egyeztetések, és közel van a megállapodás lezárása is. Némileg meglepõ módon nem eladás, hanem kölcsönszerzõdés formájában távozna Montoya – akinek a visszatérésére kevés az esély. A két éves kölcsönért az Inter 1,5 millió eurót fizetne a Barcelonának, és rendelkezne egy vásárlási opcióval is, mely 6,5 millió euróról szólna.

Ebben csak az az érdekesség, hogy Montoya szerzõdése 2018 nyarán lejár, és megkérdõjelezhetõ, hogy mennyire reális elvárás 2017-ben, egy évvel a szerzõdése lejárta elõtt ilyen összeget várni az Intertõl. Mert addig nem feltétlenül lesz ráutalva az olasz klub arra, hogy vállaljon nagyobb anyagi kockázatot. Ez alól kivételt jelent természetesen az az eset, hogy ha Montoya folyamatosan jól teljesít majd, és fontos tagja lesz az Internek, hiszen az olaszok számára így megérheti egy további, 6,5 millió eurós befektetés – hogy más klubok ne csaphassanak le a jobbhátvédre.

Az átigazolás most már csak a Barcelonán múlik, melynek ideiglenes vezetése hagyná jóvá az ügyletet.