Már tárgyalnak Pedro ügyében

Az MU könnyen megadná a 30 millió eurót | Nem akar tartalék lenni

Pedro távozása már hetek óta a levegõben lóg, és valószínûleg azért nem voltak eddig intenzívebb tárgyalások az ügyében, mert a katalán egyesületnél elnökválasztás zajlott. Most viszont a Manchester United már kopogtat is az ajtón, és 30 millió euróért vinné a spanyol támadót. 
 

 
Pedro nem akar még egy évet a kispadon ülni, ráadásul 2016 nyarán Európa-bajnokságot rendeznek Franciaországban, ahol kérdésessé válhat a kerettagsága, ha ismét ugyanolyan szerephez jutna Barcelonában, mint tavaly.
 
Erre pedig nagy esély mutatkozik, hiszen Messi, Neymar és Suárez továbbra is Lucho elsõ számú támadói, ráadásul Aleix Vidal és Arda Turan személyében két olyan sokoldalú labdarúgót igazolt a Barça, akik a támadósorban is bevethetõek. Egyetlen probléma velük, hogy januárig nem játszhatnak az átigazolási tilalom miatt. 
 
Jelenleg Barcelonában éppen ezért hezitálnak. Mind Bartomeu, mind Luis Enrique tudja, hogy Pedro megnyerte magának a jogot, hogy a klub ésszerû, elfogadható áron eladja, ugyanakkor a távozásával a támadósorban csak Munir vagy Sandro, esetleg Rafinha és Iniesta lehetnének a kezdõhármas alternatívái. Az elnök a héten lezártnak tekintette a keretet, Luis Enrique pedig a kivásárlási ár ellenében engedné el csak a játékosait. 
 
A Manchester United ugyanakkor élénk érdeklõdést mutat, és most, hogy Bartomeu elfoglalta a posztját, spanyol lapértesülések szerint fel is vette a kapcsolatot a Barçával. Louis van Gaal kérte a támadó szerzõdtetését, az angolok pedig nagyjából 30 millió eurót adnának Pedróért. 
 
Ez az az összeg, amire a Barcelona is igent mondhat, ugyanakkor ez az az összeg, amit az MU is könnyen kiad egy olyan kaliberû csatárért, mint Pedro. Az egyezség tehát nagyon gyorsan létrejöhet abban a pillanatban, ahogy a Barça eldöntötte, hogy mit akar: ragaszkodni a kivásárlási árhoz vagy tiszteletben tartani Pedro kérését.